Margrethe på privat fest – utan prins Henrik

Margrethe på privat fest - utan prins Henrik
De lever alltmer separat.
Annons

Margrethe har varit på ensamgalej. I söndags anlände den danska drottningen till Folkteatern i Köpenhamn för att gratulera Ghita Nørby, som firar 60 år som skådespelerska. Margrethe var inbjuden som privat gäst medan maken prins Henrik lyste med sin frånvaro. I samband med jubileet fick de 500 gästerna se föreställningen “Sarah” där Ghita spelar huvudrollen. Ghita är en av Danmarks mest populära skådespelerskor och ingen av gästerna blev därför förvånad när hon firades kungligt.

Annons

Det senaste året har många spekulerat i varför Margrethe och Henrik så sällan ses ihop. Vad gäller de kungliga plikterna så har ju prinsen gått i pension men de verkar även leva separata liv rent privat. Festen i söndags är bara ett exempel.

https://www.instagram.com/p/BTPFGrRjsQR/?taken-by=detdanskekongehus&hl=sv

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

39 kommentarer till “Margrethe på privat fest – utan prins Henrik”

 1. Sus skriver: 25 april, 2017

  Drottningen ser glad ut. 🙂
  Free at last.


  1. Dorothy skriver: 25 april, 2017

   free from what?


 2. Marguerithe skriver: 25 april, 2017

  Synd att det ska skrivas så mycket om detta par. Man behöver inte alltid komma som ett “paket”. Det är innovativt och fritänkande att gå var och en på olika evenemang.


 3. Royalist javisst skriver: 25 april, 2017

  Låt det åldrande paret vara ifred för spekulationer. Dronning Margrethe är strong.


 4. Majvor Karlsson skriver: 25 april, 2017

  Han kanske helt enkelt inte orkar med att vara en offentlig person längre. Även privata fester som den här, blir ju offentliga när det är offentliga personer som hyllas. Hur dom sen har det innanför sina egna dörrar är bara deras ensak.


  1. Holger skriver: 25 april, 2017

   Majvor,
   Bra inägg – Instämmer helt med dig.


  2. Barbara skriver: 25 april, 2017

   inte bara deras ensak så länge de lever på apanage


 5. helene skriver: 25 april, 2017

  Kan inte se att det kan betecknas som speciellt innovativt eller fritänkande att Par gör olika saker,har olika intressen.–Detta är väl högst vanligt förekommande.


  1. Marguerithe skriver: 25 april, 2017

   helene,
   Det är inte speciellt ofta förekommande i den äldre generationen. Om du läser texten ser du också hur folk spekulerar om parets privatliv. Alltså tycker man att det är högst märkligt när ett par inte kommer tillsammans. Mitt fritänkande är jag ganska ensam om kan jag berätta. Jag tycker t o m att man ska sträva efter att göra olika saker för att ha mer att tillföra relationen.


 6. Gunnel skriver: 25 april, 2017

  Många äldre par som är lite I hälsomässig otakt med varandra gör saker på varsitt håll, inget konstigt med det. Tvärtom är det skönt då var och en kan göra saker I sin egen takt.


 7. Birthe Vejrum skriver: 25 april, 2017

  Nu var Dronningen til jubilæumsforestillingen med Ghita Nørby FORDI de har arbejdet sammen med/om tilblivelsen af eventyrfilmen “De Vilde Svaner”, som Dronnigen var ophavskvinde og scenograf på.
  Og som privatgæst sad Margrethe på 7. række/rad(?) midtfor.
  “Sarah” er Ghitas afskedsforestilling.


 8. Mia skriver: 25 april, 2017

  Alltså bara för man är gifta behöver man inte vara som Pigge och Gnidde. Jag tycker att det är helt OK att min man gör saker som inte jag är med på, han åkte faktiskt nyligen iväg och det är jätteskönt att ha ett par timmar för sig själv här hemma. Prins Henrik är kanske lindrigt intresserad av teaterföreställningen Sarah.


 9. Birthe Vejrum skriver: 25 april, 2017

  Altså, de eneste der spekulerer er Ekstrabladet, BT, Se&Hør og Her&Nu + deres såkaldte eksperter. Og de er jo en minoritet i Danmark!


  1. Alfine skriver: 26 april, 2017

   Så sandt så sandt


  2. P. Beck skriver: 26 april, 2017

   Birthe V., du glemte at nævne Billed Bladet, er det fordi de skriver kun det du og kongehuset synes om – og som du lapper i dig og videregiver her ?!
   Men du læser åbenbart alle bladene, siden du er så “velinformeret”.
   Dog der kommer jo sjældent røg med mindre, der har været brand, og der er nok et gran mere sandhed i det, der skrives dér end i BB leflen for kongehuset!
   Men enig i, at det er Ghita Nørbys sidste teaterforestilling og bl. a. derfor var dronning M inviteret, og i det danske kongehus er det ikke nyt, at de fleste opgaver ikke er fælles,det gælder for alle medlemmerne!


  3. Birthe Vejrum skriver: 26 april, 2017

   P. Beck – Billed – Bladet er IKKE omtalt ganske enkelt fordi de ALDRIG skriver nedværdigende eller sårende om de kendte og den kongelige familie – ALDRIG.
   Internettet er et fantastisk arbejdsredskab for indhentning af informationer om stort og småt. Man kan google og få svar på no time.
   Så dine stiklerier har jeg kun et stort grin tilovers for. He he!


  4. Anita skriver: 26 april, 2017

   Birthe Vejrum
   Mener du seriøst, at man, som man gør på BB, skal skjule enhver form for objektivitet og udelade enhver form for faktiske hændelser, det bliver godt nok engang historie forvanskling, hvis man kun have Kraukau og BB som kildemateriale, det har jo intet med saglig journalistik at gøre, intet.
   Og de andre medier skulle være en minoritet, lol !
   Det er vist den anden vej rundt!
   BB sælges mest til ældre royalister, yngre er mere kritiske!


  5. Birthe Vejrum skriver: 27 april, 2017

   Anita – hvis du seriøst mener, det er nødvendigt med nedværdigende og sårende sprogbrug + opblæste skandaler for at være en troværdig kilde, så fred være med det.
   Til din information: Når DR skal have troværdig information om interiør og mode til de flotte tv serier, så går de i BBs arkiv.
   DR K sender på onsdagene kl. 20:00 en serie om/med BBs pensionerede journalister, som ikke er spor støvede/dammiga!


 10. Tomine skriver: 25 april, 2017

  Men vad gör Henrik är den stora frågan?


  1. Marguerithe skriver: 25 april, 2017

   Henrik njuter av friheten.


  2. My skriver: 26 april, 2017

   Om han nu vill njuta så mycket av sin frihet så borde han även avsäga sig apa apanaget och börja plocka ur spargrisen….


 11. Stefan skriver: 25 april, 2017

  Man undrar dock varför han erhåller ca 10 miljoner i apanage årligen?
  Har han egen våning med “hushåll” i Köpenhamn?


  1. Marguerithe skriver: 25 april, 2017

   Stefan,
   Det hoppas jag. Henrik har inte haft det så lätt som prinsgemål.


  2. Birthe Vejrum skriver: 25 april, 2017

   Prinse har altid haft sin egen Hofstat. Og dette kontor er stadig en fuldtids arbejdsplads for de ansatte.
   At rejse til de varme lande i vinterperioden er ikke så usædvanligt for danske pensionister. I Malaga er godt og vel 33.000 – fastboende altså!
   Og kongehusets ÅRSRAPPORT FOR 2016 er offentliggjort og kan ses på deres hjemmeside.


  3. Karina skriver: 28 april, 2017

   Det svære for prins Henrik består vel kun i, at han ikke som prins Philip har forstået i England, hvordan monarkiet i Danmark egentlig er konstitutionelt baseret på Tronfølge – og Grundloven. Han vil ikke nøjes med at være familiens overhoved, men hele landets. Men måske havde det været nok, at han var blevet Hans Majestæt Prinsgemalen ? Det virker som om det er ordet “majestæt”, han savner at være, som han ikke forstår Mary vil blive og han ikke, som er gift med en regent!


 12. helene skriver: 25 april, 2017

  Marguerithe kl.15.45

  Det är jättekul Marguerithe att du som tillhör mina föräldrars generation, protesterar mot spekulationer, när Par inte ständigt “hänger” ihop. Jag är uppväxt med att föräldrarna har olika engagemang och därmed både reser och har möten i olika organisationer.


 13. Tomine skriver: 25 april, 2017

  Marguerithe

  Frihet står nog högt på agendan för de flesta, kanske vi i vår kultur med allt för många ensamhushåll har gått för långt?
  Vi är så starka,självständiga och ska klara allt själv, men kanske det har ett pris?


 14. Bror skriver: 25 april, 2017

  Skulle inte drottningen hylla den danska nationalklenoden Ghita Nørby när hon tog avsked från sin stora och tacksamma publik? Självfallet skulle hon det. Och detta alldeles oberoende av var maken Henrik för tillfället befann sig.


 15. Allegra skriver: 25 april, 2017

  Det har spekulerats om regentparets privatliv sen decennier. När Margrethe efter trontillträdet 1972 gjorde sitt första statsbesök och då valde Stockholm flinade de medföljande danska journalisterna menande när det meddelades att drottningen skulle ta tåget tillbaka till Köpenhamn medan prinsgemålen valde kungabåten Dannebrog.


 16. Obs skriver: 25 april, 2017

  Är det inte danskarna som försörjer honom för isåfall måste väl Margrethe se till att han gör skäl för apanaget. Då är det väl inte bara att dra sig undan.


 17. betty skriver: 25 april, 2017

  Varför visar man en bild på paret, när det ska handla om reportaget.


 18. Grethe skriver: 26 april, 2017

  Drottning Margrethe och Gitta Nörby har jobbat tillsammans vid ett tillfälle som jag kändar till,kan ha varit flera gångar.
  Drottningen går ofta i Teater ensam och privat,det är inte konstigt att hon känner Gitta .
  När man har levt ett helt liv tillsammans är det bra med egna stunder.


 19. Margareta skriver: 26 april, 2017

  Är många kunglikheter som inte skiljer sig men bor var för sig o lever sina egna liv


 20. Birthe Vejrum skriver: 26 april, 2017

  Tomine – “Men vad gör Henrik är den stora frågan?”
  Jo Tomine, Prins Henrik har arbejdet med udstillinger af dels egne skulpturer dels af sine samlinger.
  Først arrangeret blev udstillingen “Evenyrlig Dialog”, hvor Cobra-kunstneren Carl-Henning Pedersens farvestrålende malerier danner kulisse for Prinsens skulpturer. Udstillingen er på Mallorca i kunstcenteret CCA Andratx, og er netop p.g.a. ekstraordinært stort besøg, blevet forlænget til 25. juni, hvor den skal til Paris og senere Herning.


 21. Birthe Vejrum skriver: 26 april, 2017

  Tomine forts.
  Så har han arbejdet sammen med Koldinghus omkring en udstilling af hans enorme samling af asiatisk jadekunst. Her er der også indspillet et par film, hvor Prinsen introducerer besøgende til udstillingen, og fortæller historier + erindringer om sine jadegenstande.
  Udstillingen portrætterer en passioneret og fantastisk samler, og den kan ses frem til d. 27. august d. å.


 22. Birthe Vejrum skriver: 26 april, 2017

  Tomine forts. – Udstillingen på Koldinghus af asiatisk jadekunst hedder “Jadesten”!
  Nu senest er der åbnet en udstilling i Herning – Vestjylland – på Carl-Henning Pedersens Museum “The eye in the Mask”, der er samling af etnografiske masker, og hvor Prinsen har udlånt nogle fra sin enorme samling af afrikansk kunst.


 23. Tomine skriver: 26 april, 2017

  Birthe Vejrum

  Tack!
  Dina kunskaper imponerar.
  Henrik är en god färgklatt som gör som han vill.


 24. Birthe Vejrum skriver: 27 april, 2017

  Et nöje helt enkelt!

  Til norske læsere: Dannebrog kommer til Oslo i maj med Dronningen, Kronprinsparret + Prins Joachim og Prinsesse Marie.

  Prins Henrik? Ja, han udtaler sig om sit skrantende/krassliga helbred/hälsa til
  bt.dk/royal d. 26.-4.-2017 i en artikel skrevet af Laura Rode Nygaard.


 25. Birthe Vejrum skriver: 27 april, 2017

  Og netop nu kan man på det danske kongehus hjemmeside – kongehuset.dk – se en flot omtale af Prins Henrik.


Annons

Laddar