Marianne Bernadotte skapar egna rubriker i New York

Annons

Det är inte bara prinsessan Madeleine som skapar rubriker i New York. Marianne Bernadotte gör det också.

Häromveckan besökte Marianne Bernadotte “The Big Apple” och i samma veva blev hon omskriven i  The New York Times. I början av sommaren skapade prinsessan Madeleine stora rubriker i USA sedan hon brutit förlovningen med Jonas Bergström. Men redan dessförinnan, 2009, hade hon gett upphov till lite skvaller i staden sedan hon, på en middag, ska ha erkänt för sin stylist Francky L’Official att hon har tröttnat på sitt liv i Sverige.
– Jag funderar på att flytta till West Village, ska hon ha viskat så drottning Silvia inte skulle höra, skrev New York Daily News då.

Annons

Te med prins Dimitri

Och nu är det dags för ännu en svensk kunglighet att figurera i amerikansk media. I början av december besökte Marianne Bernadotte världsmetropolen “The Big Apple”, bland annat för att vara värd för ett evenemang på Museum of Art and Design, äta frukost med en dam i väntan på den tidigare kejsarinnan Farah Pahlavi av Iran och dricka te med prins Dimitri av Jugoslavien medan han visade henne sin senaste smyckes-design.

Blåsor på fötterna

Annons

Tidningen The New York Times noterade att Marianne Bernadotte var i stan och gjorde därför en kortare intervju. Journalisten Christine Haughney beskriver Marianne som en vacker, ungdomlig 86-åring med få rynkor, honungsblont hår och nästan flickig röst. I artikeln berättar Marianne om sin bakgrund och hur hon träffade sin make, Sigvard Bernadotte.
– Jag kallar inte mig själv prinsessa men alla människor som känner till omständigheterna gör det, säger hon i intervjun.
Hon berättar också om sommarens bröllop, Victorias och Daniels, och hur hon då fick blåsor av de höga klackarna hon bar vid festligheterna.

Av Johanna Lejon
Foto. IBL

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Marianne Bernadotte skapar egna rubriker i New York”

 1. Gittan skriver: 7 december, 2010

  Det är så HÄRLIGT att Marianne blir respekterad och uppmärksammad i utlandet… En PERFEKT svensk “kunglig karamell” som borde tillåtas att representera vid olika event…


 2. Gittan skriver: 7 december, 2010

  Apropå rar kungligheter…

  Catharina-Amalia fyller 7 år idag…

  http://princesseslives.blogspot.com/2010/12/amalia-celebrates-7th-birthday.html


 3. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 7 december, 2010

  Jag måste få säga…är det inte en gammal bild på Marianne.Kan en 86åring se så ungdomlig ut?


 4. allegra skriver: 7 december, 2010

  En fin artikel och välförtjänt. Marianne Bernadotte har
  stor resning.
  Hon står just nu för den enda bra PR som kungafamiljen har. Räddaren i nöden!


 5. Pärlan skriver: 7 december, 2010

  Jag har sett Marianne i verkligheten. Hon representerar Sverige alldeles utmärkt, men hon har nog haft hjälp av en och annan skönhetsdoktor. Tror jag. Ansiktet är inte helt naturligt. Tycker jag i alla fall.


 6. Bea skriver: 7 december, 2010

  Roligt att Marianne uppmärksammas även utomlands! Hon är verkligen en dam som representerar begreppet “stil”, både vad gäller inre och yttre egenskaper. Bättre pr-representant för vårt land har jag svårt att tänka mig! Hon verkar också väldigt down to earth och choosefri.


 7. rasmus skriver: 7 december, 2010

  Prinsessan Marianne har gjort mer än de flesta inte minst inom forskning och hjälp för handikappade, för en dryg månad sedan fick hon ett erkännande för sitt snart halvsekel långa engagemang för Permobilen(den elektriska rullstolen) som förändrat livet för miljontals människor världen över. Per Udden, uppfinnaren har själv sagt att utan Marianne hade den inte bliviit verklighet.
  Hon är också hedersordförande i både Svenska dyslexistiftelsen och i Svenska dyslexiföreingen, också internationellt engagerad i Rodin Academy för dyslexiforskning -och delar också ut ett forskningpris i sitt eget namn med egna intjänade pengar tillskilnad från nationella insamlingar.
  Men det som kanske hedrar henne mest. -en prinsessa i tiden, är att hon gör allt sitt arbete utan tjänstefolk vare sig hemma eller i tjänsten.
  Tillsammans med maken Sigvard är Marianne med Victoria och Madeleine dom enda kungliga med en akademisk examina, på många sätt hade varit en sann glädje att se Marianne representera på nobelfesten!


 8. Anna skriver: 7 december, 2010

  Prins av Jugoslavien?
  Jugoslavien finns inte längre..


 9. allegra skriver: 7 december, 2010

  Ja Rasmus du har så rätt om Marianne Bernadottes många fina insatser. Och varför är hon inte med på Nobelfesten? Det har jag undrat länge. Det var ju alltid självklart att prins Bertils hustru Lilian skulle vara med. Sigvard Bernadotte var ju Bertils storebror. Så Marianne Bernadotte borde vara precis lika självklar.
  Med sin elegans kultur och intelligens skulle hon ge mervärde både åt festen som hela familjen Bernadotte.


 10. violante skriver: 7 december, 2010

  Håller med Rasmus.
  Marianne har stil, elegans och intelligens!


 11. Pia skriver: 8 december, 2010

  Sigvard och Marianne hade blivit ett utmärkt kungapar.


 12. Emma skriver: 8 december, 2010

  #7 r asmus
  Tak for oplysningerne om MB. Jeg tror hendes store sociale
  engagement er ukendt for de fleste danskere – i Danmark
  er Sigvard Bernadotte så til gengældt både (verdens)kendt
  og beundret for hans industrielle design.
  Har selv arvet en del af hans Georg Jensen “Bernadotte” –
  bestik efter min farmor.


 13. marianne skriver: 8 december, 2010

  Hon har gjort en rejäl asiktslyftning och annan behandling


 14. Pia skriver: 8 december, 2010

  Ja, Sigvard och Marianne B. hade inget behov av att skryta med alla sina insatser när det gällde att stödja olika projekt. Det var för det mesta en sak mellan dem och den som fick stödet. Det var rätt lika prins Eugens diskreta stöttning av bl a unga lovande konstnärer som behövde uppmuntran och lite hjälp på traven.


 15. Per Haukaas skriver: 8 december, 2010

  Höken:

  Jag är skarpsynt och jag har i mer än 40 år tyckt att prinsessan Marianne Bernadotte är en av världens bästa kulturambassa-dörer.
  I Sverige skall vi vara mycket glada att vi har henne.
  Intelligent, empatisk, kulturell, elegant, engagerad och stilig!

  Vi bör ännu mer hylla kulturambassadören Marianne Bernadotte!


 16. Irena. skriver: 9 december, 2010

  Ja, Marianne är en mycket värdig representant för det svenska kungahuset, är hon inbjuden till Nobel? Det borde hon vara, hon skulle sitta perfekt som litteraturpristagarens bordsdam.


Annons

Laddar