Marie-Chantal ger sig in i debatten om vaccin

Marie-Chantal ger sig in i debatten om vaccin
Prinsessan Marie-Chantal ger sig nu in i debatten om vaccin. På sin blogg berättar hon personligt och nära.
Annons

Mc2

Det är på sin blogg som prinsessan Marie-Chantal har skrivit ett långt inlägg om vaccinets för- och nackdelar med anledning av den debatt om vaccin som nu råder. I inlägget, som blivit väldigt flitigt kommenterat, berättar prinsessan dessutom om en väldigt personlig händelse i sitt liv.
– Mina första fyra barn vaccinerades i USA , där vaccin för vattkoppor är standard. Men när det var dags att vaccinera mitt femte barn råkade vi vara i Storbritannien, och jag var helt enkelt inte medveten om att han inte skulle få vaccin för vattkoppor som en del av hans rutinsjukvård där. Tyvärr fick han senare sjukdomen och jag fick hård kritik i USA för att inte ha vaccinerat honom. Lyckligtvis återhämtades min son helt, men jag är ledsen att han inte fick detta vaccin. Mina erfarenheter gjorde att jag nu frågar varför detta viktiga skydd inte erbjuds i Storbritannien.

Annons

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

24 kommentarer till “Marie-Chantal ger sig in i debatten om vaccin”

 1. Ronald skriver: 11 april, 2016

  Bra där!


 2. vanessa skriver: 12 april, 2016

  Man undrar vad hon tycker hon kan tillföra debatten, hon som
  1. inte ens kollar vilka vacciner som ges till hennes barn;
  2. anser att vattenkoppor är en farlig sjukdom;
  3. inte förstår att hennes femte barn är det enda som har fått livslång immunitet;
  4. låter sig guidas av kritik från andra istället för barnens fullständiga återhämtning;
  Jag tycker synd om henne att hon behövt “take time off work for prolonged periods” för att ta hand om sitt sbarn. Tydligen designa kläder är viktigare…


  1. Stolt rojalist skriver: 12 april, 2016

   Sjukdomen ger tyvärr inte livslång immunitet. I 60/70-årsåldern har immuniteten försvagats avsevärt.


  2. Ronald skriver: 12 april, 2016

   Jag vet inte hur du resonerar men vattkoppor kan ge mycket allvarliga följder som tex hjärnhinneinflammation och hjärninflammation.
   Oavsett hur du blir immuniserad, genom vaccin eller sjukdom, har du sällan livslång immunitet pga att bakterierna förändrar sig genom åren. Efter 50 år är det tillräckligt förändrat för att ditt immunsystem inte ska känna igen smittan längre.
   http://www.1177.se/Vasterbotten/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Vattkoppor/?ar=True#section-6


  3. Grötchen skriver: 12 april, 2016

   Varifrån har du fått informationen att vattkoppor inte ger livslång immunitet?


  4. G skriver: 13 april, 2016

   Andre land har andre vaner, det bør vi godta. Nå er det ikke bare bare med å gå med vannkoppviruset i kroppen resten av livet heller, som kjent kan det slå ut i et svært smertefullt utslett, helvetsild kaller vi det på norsk (herpes zoster) senere i livet for alle oss som har hatt vannkopper som barn.


 3. Grötchen skriver: 12 april, 2016

  Vilket trams!


 4. Grötchen skriver: 12 april, 2016

  Håller helt med dig Vanessa!


 5. Gunnel skriver: 12 april, 2016

  Detta som hon anser “viktiga skydd” erbjuds inte heller regelmässigt i USA, endast till de som har råd att betala.


  1. Ronald skriver: 12 april, 2016

   Som så mycket annat…


 6. helene skriver: 12 april, 2016

  Tack S.Pasteur, som uppfann vaccinet! Betänk hur vårt liv och hälsa/ohälsa skulle se ut, om inte detta fanns. Polio,TBC, Pneumokockinfektioner med dess ofta dåliga prognos innan vaccinet. I alla U-land har olika typer av vaccin hjälpt milliontals barn. Trots det finns ett skriande behov mot rabies, pneumokockinfektioner, där millioner barn dör till följd av brist på vaccin. Läkare utan gränser kämpar! Vi bör vara tacksamma att vi har tillgång till vaccinet!


  1. demokrati skriver: 13 april, 2016

   Helene
   Kloka ord. Vaccin mot hemska, svåra sjukdomar (ex. Polio,TBC..) har hjälp många människor i världen. Människor, barn i U-länder behöver ha denna vaccin för att överleva svåra sjukdomar(och följdsjukdomar). Dock vill jag säga att influensavaccinet (svininflu) enl. uppg. inte var lika medicinskt beprövat. Det gav en del personer hemska biverkningar, vilket inte är acceptabelt. En generell bild på väl beprövade vaccin är att ev. biverkning är ofarlig i jmf. med än själva sjukdomen.


 7. Ronald skriver: 12 april, 2016

  Alla vaccinationsskeptiker i tråden.

  EN är en för många
  http://www.expressen.se/nyheter/3-arig-flicka-dog-av-vattkoppor/

  Googla faktaresistens och begrunda.


  1. helene skriver: 13 april, 2016

   Ronald.

   Tyvärr har misstro mot vaccin smugit sig in bland människor utan någon medicinsk kunskap. De “eggar” varandra och berättar den ena hemska storyn efter den andra. Hittar artiklar på nätet som ej är vetenskapligt beprövat, skrivet av någon som vinklar efter sitt eget tyckande, exakt vad man kan göra med statistik, eller annan information. –Detta Du skrivit är relevant!


  2. Ronald skriver: 13 april, 2016

   Helen
   Ja, det är så hemskt! Jag förstår verkligen inte hur de tänker. Som om döden vore bättre än de hemskheter de hittar…


 8. Marguerithe skriver: 13 april, 2016

  helene,
  Med min medicinska kunskap undvek jag och min familj svininfluensaskandalen. Att se vad man rekommenderade i Österrike och Finland kändes betydligt säkrare än Soc.styrelsen. Det är mycket tragiskt med alla barn/ungdomar som fått sina liv förstörda (och ännu ingen ersättning). Vi har alltså all anledning att vara skeptiska vid nya försök till manipulation. Tb-skyddet borde dock ses över hos befolkningen.


  1. Ronald skriver: 13 april, 2016

   Så du tycker döden är bättre än eventuella biverkningar? Du känner kanske inte till att influensa dödar många varje år, men visst, det är oftast gamla och svaga så de kanske inte riktigt räknas…
   Rekommendationen då var att sjuka/svaga skulle vaccinera sig, så mest troligt hade de unga det handlar om en större risk att dö av influensan.
   http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/tragisk-slump-kan-ha-gjort-unga-sjuka-av-influensavaccinet/


  2. helene skriver: 13 april, 2016

   Marguerithe.

   Men Marguerithe i Finland användes exakt samma vaccin:Pandemrix, detta måste du tyvärr ha missat.-Ja, det är som du skriver tragiskt med detta som hänt. Ang.vaccin mot TBC,- med tanke på den stora mängden invandrare, bör alla se om sitt skydd, ett enkelt PPD-test. Jag tror tyvärr att det kan med stor sannolikhet dyka upp andra sjukdomar pga. smitta som ej ännu utvisat sjukdomssymtom.


  3. demokrati skriver: 14 april, 2016

   Marguerithe
   Det var tragiskt med biverkningar av svininflu.vaccinet. Hoppas verkligen de personerna får någon form av upprättelse.


 9. Marguerithe skriver: 13 april, 2016

  Ronald,
  Jag tror inte på svenska rekommendationer vilka också visade sig vara helt fel.


  1. Ronald skriver: 13 april, 2016

   Jag har förstått det.
   Faktaresistens är en utbredd farsot som tyvärr saknar botemedel än så länge.

   Jag hoppas att du bara skrivit lite fel när du menar att de svenska rekommendationerna var helt fel. Trots allt anser JAG att det är bättre att försöka förhindra dödsfall än mikroskopiska risker att få en o-dödlig sjukdom. Tänker man så då ska man öht inte sätta foten utomhus – risken är påfallande stor att man drabbas av något….


 10. Stefan skriver: 13 april, 2016

  Förr om åren så rekommenderades åderlåtning! Om Socialstyrelsen skulle rekommendera detta idag så hade det blivit kö utanför vårdcentralerna imorgon!


  1. Marguerithe skriver: 13 april, 2016

   Stefan, du är för rolig, men det är ju sant. Svenskarna är helt hjärntvättade idag, och det gäller i alla sammanhang.


 11. Marguerithe skriver: 14 april, 2016

  Ronald,
  För att avsluta det här samtalet om den s k farsoten är det ju så att vi har olika kulturer i Sverige. Där jag bor och arbetar var det fullständig hysteri och näst intill slagsmål om vaccinet. I Stockholm där mina barnbarn bor skrev alla föräldrar intyg till förskolan att deras barn absolut inte fick ta denna spruta då det var alldeles för dåligt beprövat, vilket vi fick se sedan. Nästa gång detta händer, då det kanske är något livshotande är faran att folk inte bryr sig.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar