Mary och Frederik firar semester som vilken dansk familj som helst

Mary och Frederik firar semester som vilken dansk familj som helst
Annons

Mary,Frederik,Christian

Mary,Frederik,ChristianMary och Frederik kände att de ville vara hemma i Danmark den här sommaren – så de har roat sig som vilken dansk familj som helst. Och då ingår ju givetvis ett besök på Legoland – en händelse som nu förgyller det kungliga fotoalbumet.
Det danska kronprinsparet Frederik och Mary har njutit av sommaren på hemmaplan i år. Föräldraskapet är en lycka i sig, och den lilla familjen har inte rest mycket utanför Danmarks gränser.
Promenader i naturen, cykelturer, ridning och en lekfull dag på Legoland stod på semesterschemat. Lillprins Christians premiärtitt i slottsstallet var en av höjdpunkterna. Blått blod och fullblod är ju en kombination som matchar perfekt. Lille prins Christian fick lära känna de stora djuren på ett lugnt sätt. I fina gummistövlar satt han tryggt i pappas famn, när det var dags att kika in i stallbyggnaden ett stenkast ifrån Gråstens vita slott.
– Titta totto! utropade prinsen förtjust vid åsynen av hästarna.

Redan hästägare!

Han var nyfiken, förväntansfull och vågade minsann sträcka fram sin knubbiga barnhand och klappa två hästar på mulen. Christian har redan fått en ponny, men är ännu för liten för att rida. Lillasyster Isabella kommer säkert att få en hon också inom en snar framtid.
Mary älskar hästar och kunde inte stå emot att ta med sin man till stallet dagen efter igen. Och då svingade hon sig galant upp på favorithästen Gouché, som är Frederiks från början. Det märks tydligt att hon är en van ryttare.

Fick bäras tillbaka …

Barnen fick sitt lystmäte stillat på Legoland. Som alltid var det stor uppståndelse när kungligheter gästar parken och lille Christian fick många varma leenden och applåder när han rutschade nedför en färggrann kana. Efter upprepade åkturer i flygplanskarusellen var alla nöjda och belåtna. Det var en trött liten prins och prinsessa, som bars tillbaka till bilen av kronprinsföräldrarna!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar