Mary och Frederik hyllar
drottning Margrethe
för filmroll

Mary och Frederik hyllar <br> drottning Margrethe <br> för filmroll
Annons

drottning margrethe, kronprinsessan mary och kronprins frederik

Drottning Margrethe får en bukett blommor av skådespelerskan Ghita Nørby.
Drottning Margrethe får en bukett blommor av skådespelerskan Ghita Nørby.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik satt som klistrade i biosalongen när drottning Margrethe gjorde debut som filmstjärna…

I fredags hade filmen ”De vilda svanarna” premiär i Köpenhamn. Självklart var det kungligt glans på premiären då drottning Margrethe var på plats. Förutom att ha jobbat med scenografi och kostymdesign i filmen, har drottningen även en statistroll.

Annons

En ödmjuk drottning

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik ville inte missa detta och som vanligt följde många beundrande blickar det vackra kronprinsparet fram på röda mattan. Även drottning Margrethes syster drottning Anne-Marie var förväntansfull denna kväll.
Men trots det kunde ingen dra uppmärksamheten från drottning Margrethe som för sitt engagemang i denna berättelse av H.C Andersen hyllades av bland andra den kända danska skådespelerskan Ghita Nørby. Men drottning Margrethe, ödmjuk som hon är, slog ut med armarna så applåderna skulle gälla hela filmteamet.

[smooth=id: 84; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Mary och Frederik hyllar
drottning Margrethe
för filmroll”

 1. Anne Nordbergsvenskdamtidning skriver: 14 september, 2009

  Vad kul att drottning Margarethe sysslar med teater. Kul!!! Mary var som vanligt strålande vacker.


 2. Christina Helsinki skriver: 14 september, 2009

  Jag såg bilder i Billed Bladet av Marys stylist, heter hon Anja eller Camilla, men också av Caroline Heering. Båda klär sig otroligt bra.

  Men Mary har nog en gåva som ingendera av dem har. Mary kan bära upp sina kläder. Hon är otroligt elegant i nästan vad som helst.

  Jag kritiserade Victorias storblomminga klänning här om veckan. Mary har också en storblommig klänning, men det är nog bärarinnan av klädseln som är en avgörande faktor. Mary är som en mannekäng.


 3. Anna skriver: 14 september, 2009

  Mary var snygg..


 4. signesigne skriver: 14 september, 2009

  Jag förstår att Fredrik och Mary är stolta över mor/svärmor och vill hylla henne. Som jag sagt tidigare så älskar jag Dronningen för sin natyrlighet och att våga göra en sån roll. Det skulle aldrig Silvia ställa upp på !!!

  Marys klänning tycker jag inte om den ser ur som en gammal skurklänning som min mormor hade.Jag har också kritiserat Viktoria i somras för hennes stormönstrade kläder. Jag är själv den jordnära typen av människa som gillar enfärgat i linne och bomull.(jag kan ha något diskret mönster ibland) Jag är liksom allergisk av allt stomönsrat.Men dett är min egen smak och stil som jag lägger in i denna värdering så jag tänker inte gå in i någon diskussion om Marys klädval.Det är bara roligt och läsa vad ni andra tycker.


 5. Alicia skriver: 14 september, 2009

  Mary snygg som vanligt!


 6. Netaadika.bloggspace.se skriver: 14 september, 2009

  Dronningen är fantastisk och Mary snygg, men vad har dom på sig allihop? Särskilt Marys klänning……ryslig, tycker iaf jag.


 7. Martin skriver: 14 september, 2009

  Olle Bergren pa Kvallsposten skriver om skillnaden mellan svenska o danska kungahusen foljande:

  Kung Carl Gustaf i nästa Beck-rulle?
  KÖPENHAMN Kan vi få se vår svenske kung som statist i nästa Beck-rulle?
  Carl Gustaf som spion?
  Givetvis inte.
  Men när hans kusin, drottning Margrethe engagerar sig i filmatiseringen av H.C. Andersen-sagan “De vilde svaner” är det inte så märkvärdigt.
  Inte heller att Margrethe skapat dekoren, kläderna och även varit med och ansökt om pengar till projektet med sina vänner i JJ Film (J står för Jörgensen vilket är Martin Jörgensens pappa, alltså den Martin som är gift med prins Joachims ex Alexandra!).
  Det är detta som är skillnaden mellan det svenska och det danska kungahuset.
  I Danmark kan man gå utanför ramarna och på ett naturligt sätt vara en del av kulturlivet och sponsra allt från teater och ballet indiepop.
  I Sverige är det Martin Stenmark, Måns Zelmerlöv och E-Type som bjuds in när det vankas kunglig tv-gala (alltså Victoria-dagen). I Köpenhamn spelar kronprins Frederik munspel med ett av “byens” coverband som bara tolkar Led Zeppelin och bjuder The Mew att underhålla kungafamiljen.
  Skillnaderna är redan där uppenbara.


 8. Kristine, Oslo skriver: 14 september, 2009

  Jeg tror vi alle skal være glade for at Carl Gustav ikke stiller opp som Beck i en Wallanderfilm. Det er dog å trekke kongerollen for langt ut. At Margrethe opptrer som skuespiller kan med nød aksepteres fordi det dreier seg om et skuespill av nasjonalskalden HC Andersen. Ellers er jeg ikke helt sikker på om det er en god idé at monarken skal være skuespiller. Det kan hun overlate til de profesjonelle skuespillerne. At hun iblant er med og “trekker i trådene” back-stage er ok, ettersom hun er så interessert i dette.


 9. Martin skriver: 14 september, 2009

  det kan jag hall med Dig om Kristine… 🙂
  men det barande argumentet var att i Danmark ar det ett naturligt umgange med di kongelige…medan i Sverige ar det stelt och avskilt
  nagot som hover borde andra pa !!


 10. Kristine, Oslo skriver: 14 september, 2009

  Carl Gustav har nok vært ganske usikker, og måtte støtte seg mye på Silvia i mange år. Jeg synes å huske at hver gang han ble intervjuet, sa han et par ord, og overlot deretter til Silvia å takle resten av intervjuet. Der har deres datter en helt annen stil, synes jeg. Hun er fortsatt forholdsvis fersk i rollen, men jeg tror hun kommer til å bli en utmerket regent. Men først må hun få tid til å stifte sin egen familie, og konsentrere seg om omsorgen for de små barna som forhåpentligvis kommer. Jeg synes ikke Frederik spiller i samme divisjon som Haakon og Victoria, de er i en klasse for seg. Mary er et moteikon. Om hun er noe utover det vet jeg faktisk ikke.


 11. Martin skriver: 14 september, 2009

  Mary ar kand for att kunna tala 🙂


 12. Martin skriver: 14 september, 2009

  men angaende diskussionen :det svenska hovet har i langa tider varit for avskilt fran samhallet…..i motsats till det danska o engelska…
  det blir nog battre framover det verkar som om alla tre barnen bosatter sig i Sverige och det i sig leder ju till fler kontakter,,,!!!


 13. Nina skriver: 14 september, 2009

  Marys klänning är snygg men lite i finaste laget för en biopremiär tycker jag…Och storblommigt, tja, inte min favorit heller men hon klär i det.


 14. Martin skriver: 14 september, 2009

  tva japanskor fick satta till varsin kimono 🙂


 15. Martin skriver: 14 september, 2009

  Kristine har en fraga till Dig: ar det sant att i Norge spelas en film som heter “Tante Pose” ?? varje jul???
  och vad vet Du om skadespelaren Vaage?? och speciellt om hans son??
  lever sonen?? var lever han??
  “en som aldrig fragat forr” 🙂


 16. Kristine, Oslo skriver: 14 september, 2009

  De engelske har vel ikke vært så nære, vel? Ved Dianas død, ble jo til slutt dronningen pepet ut av slottet der hun hadde forskanset seg. Det ble et folkekrav av kongehuset skulle vise følelser, og ikke holde så hardt på reglene de hadde satt opp for seg selv.


 17. Kristine, Oslo skriver: 14 september, 2009

  Ja tante Pose sendes hver jul. Det er en gammel svart-hvitt film, basert på en roman av Gabriel Scott. Det er en morsom skildring av en ekte norsk jul slik den ble feiret på de gamle embetsmanns-gårdene utover landet i gamle dager.

  Skuespiller Vaage og hans sønn? Dette vet jeg ikke hvem er. Er du sikker på navnet?


 18. Martin skriver: 14 september, 2009

  jo det har dom 🙂 kungahuset har mycket kontakt i det engelska samhallet

  Dianas dod var en kulturkrock!! i det att drottningen sag det som en privatsak for familjen medan hon sedermera insag att det var landets sorg ocksa !!


 19. Kristine, Oslo skriver: 14 september, 2009

  Jo. Han spilte sorenskriveren, altså pappaen i tante Pose.
  http://no.wikipedia.org/wiki/Einar_Vaage


 20. Martin skriver: 14 september, 2009

  japp han spelar i den filmen namnligen!! Vaage kand skadis i Norge minns inte hans fornamn!!!
  har sett den och den ar bra
  sarsklit nar oversten gar nedfor kallartrappan med dragna husar pistoler
  och finner tjuven i kallaren 🙂 hehe


 21. Martin skriver: 14 september, 2009

  just det ja men jag vill ha tag i sonen 🙂 se om Du kan luska ut var han finns?? please!!!


 22. Martin skriver: 14 september, 2009

  Einar Vaage sa var det ja….men som sagt sonen intresserar mig att veta var han finns och om han lever???


 23. Kristine, Oslo skriver: 14 september, 2009

  Om de engelske. Du har kanskje rett. Jeg har hørt en historie fra krigen, under blitzen. Myndighetene mente at de måtte få kongefamilien bort fra London og i sikkerhet, men dronning Elisabeth (den senere dronningmoren nektet). Hun sa at når menneskene i east-end måtte utstå alle blitzangrepene, så måtte og skulle også kongen og dronningen være der i London sammen med dem. Ganske heroisk, synes jeg.
  Og Charles er da en velmenende mann, selv om han er litt besynderlig. Jeg har sans for en del av kampsakene hans. Blant annet sympatierklæringene hans til franske bønder som ville yste ost av upasteurisert melk, mot EU-direktivene! He-he, ganske fornøyelig.


 24. Kristine, Oslo skriver: 14 september, 2009

  Da jeg surfet litt, fant jeg en link der det sto at Einar Vaage, og hans sønn, Jan Vaage hadde spilt i samme film, Kan det være denne karen her;
  http://www.filmfront.no/actor/34627/Jan+Vaage

  Det er en annen Jan Vaage også, han er av mye yngre årgang. Han er fylkeslege i Sør-Trøndelag.


 25. Kristine, Oslo skriver: 14 september, 2009

  Martin. Du får si fra om jeg skal søke mer i dette. Nå må jeg legge meg, har litt hodepine. Det er stortingsvalg i Norge i dag, og det er litt av en valgthriller, meget jevnt mellom blokkene. Dette får vi ikke facit på før i morgen når forhåndsstemmene er telt opp. Arbeiderpartiet gjør det skarpt i dag, men det var en annen valgvind i begynnelsen av forhåndsstemmegivningen, da var det borgerlig, og særlig Fremskrittspartiet.


 26. Karin skriver: 15 september, 2009

  Margrethe og Anne Marie… for noen kjerringer.

  Rødgrønn regjering i Norge. Heia Jens!


 27. Martin skriver: 15 september, 2009

  Kristine Jan Vaage ar det som ar av intresse!! var finns han idag??
  om Du kunde hitta honom blir vi glada !! 🙂


 28. Martin skriver: 15 september, 2009

  #24 har kan ni lasa mer om detta skede i kriget samt paminner an en gang om memoirboken som ar skriven pa uppdrag av the Queenmother
  av en rektor i England baserad pa timtals samtal mellan de tva:
  boken slapps officiellt om en vecka:
  http://www.guardian.co.uk/uk/2009/sep/13/queen-mother-biography-shawcross-luftwaffe


 29. Irena. skriver: 15 september, 2009

  #8.
  Martin: Vem är denne Olle Berggren? På Kvällsposten, menar jag?
  När det gäller danskornas kimonos, så syns jag nog att Dronningens var den mindre fula…Och att Dronningen är beundransvärd och att Kristine, Oslo, har en poäng i sitt resonemang om svenske kungen i en Wallanderrulle. Nää…det vill vi faktiskt slippa.


 30. Martin skriver: 15 september, 2009

  Irena -OlleBerggren ar kronikor o reporter pa KvP skriver om “kungligt, trendigt o kandistaett”…. med skansk vinkel da sa klart 🙂
  han vill se CarlPhilip bosatt i Skane prexis som jag !!!


 31. Kristine, Oslo skriver: 15 september, 2009

  Martin. Jeg har ikke klart å finne ut noe mer om den personen du søker. Jeg gikk inn på skattelistene for 2006 og 2007 som ligger på nettet, fordi der fremgår også fødselsår. Jeg fant flere som skriver navnet med enkelt-V, men ingen som er født i 1928. Det ser også ut som det var i barndommen han hadde filmroller så de vet sikkert ikke noe om ham i Norsk skuespillerforbund heller. Neppe har de noen opplysninger på Norsk filminstitutt heller, utover det jeg har funnet om filmene han spilte i på nettet. Ettersom han ikke står i skattelistene, bor han i hvert fall ikke i Norge lenger.


 32. Martin skriver: 15 september, 2009

  Kristine …aha ok tack sa valdigt mycket for Din insats….nej han spelade nog bara som barn pga sin pappa..?? kan han vara dod?? i Norge?? eller kan man inte veta det?? han har anknytning till USA och kanske kan bo i New York??


 33. Kristine, Oslo skriver: 15 september, 2009

  Tror ikke jeg får gå inn i folkeregisteret sånn uten videre. Enten må han være død eller emigrert tror jeg, ellers ville han stått i skattelistene. Det er en som heter Jan Einar, kanskje du kan sende ham et postkort eller noe, ettersom han har navnet til både sr. og jr. Han har en (fin) adresse på Vinderen i Oslo, ikke langt fra Sonjas barndomshjem, faktisk. Du kan se i telefonkatalogen på http://www.gulesider.no.


 34. Martin skriver: 15 september, 2009

  kan nog kanske vara den jag soker?? stort tack for hjaelpen Kristine !!!


 35. ErcisKongehuset.dk skriver: 26 september, 2009

  What is humbely;..loves???
  Kongehuset
  loves”””
  ok loves
  Queen Margrethe II of Denmark


 36. ErcisKongehuset.dk skriver: 26 september, 2009

  or is that Margrethe 2


 37. ErcisKongehuset.dk skriver: 26 september, 2009

  ??? Margrethe 2

  people da northwind

  people da northwind


 38. Margrethe 2 at KongehusetKongehuset.dk skriver: 26 september, 2009

  NOW i can see the Movie

  people da northwind


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar