Mary och Frederik planerar modern skolgång för barnen

Annons

Mary med barnen Christian och Isabella.

Mary med barnen Christian och Isabella.

Det danska kronprinsparet kan komma att bryta med traditionerna för kungabarnens skolgång och välja en närliggande skola.

Kronprinsessan Mary ska i denna vecka träffa rektorn för en skola i Fredensborg där kanske prins Christian ska få gå om några år. Mary och Frederik överväger nämligen en skola som ligger nära deras hem. På det sättet kan kungabarnen Christian och Isabella få stanna i sin  närmiljö där de är vana och trivs med skog och natur runt knuten. Både prins Christian och prinsesssan Isabella kan då även få gå i samma skola som sina gamla dagiskompisar.

Annons

Prinsessan Isabella och prins Christian.

Prinsessan Isabella och prins Christian.

Viktigt med rätt skola

Annons

Prins Christian fyller fyra i oktober och kan börja i skolan tidigast efter sommaren 2010, men det avgörs inte förrän då om han ska göra det eller få vänta ytterligare ett år. Man gissar att kronprinsparets val av skola kan bli Krebs Skole, där både kronprins Frederik och hans bror prins Joachim har gått.
– Vi gör många överväganden för det är otroligt viktigt att ens barn hamnar i rätt skola. Självfallet är miljön viktig men man måste också tänka på att det är barn det handlar om. Om tidpunkten är rätt, och i vilken utvecklingsfas barnet är i, sa Mary till danska Billed-Bladet.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Mary och Frederik planerar modern skolgång för barnen”

 1. Karin skriver: 22 september, 2009

  Mary er ikke bare vakker. Hun er fornuftig også!


 2. Martin skriver: 22 september, 2009

  Krebs skole…..och dar kusinerna gar !!!


 3. Anna skriver: 22 september, 2009

  Börja skolan víd 5-årsåldern??


 4. Martin skriver: 22 september, 2009

  nej Anna det ar bara planering


 5. signesigne skriver: 22 september, 2009

  Vilka kloka färäldrar Mary och Fredrik är att de tänker på sina barn i första hand och inte bara tänker på att barnen ska gå i en “fin” skola och behöva åka bil flera mil.Det är också mycket viktigt med klasskamrater som bor i närheten som de då kan leka med på ett naturligt sätt.
  Gulliga barn……….


 6. Anna skriver: 22 september, 2009

  Martin
  Det står i artikeln att Christian KAN börja skolan nästa år..


 7. Martin skriver: 22 september, 2009

  nagra ar laeser jag !! men Anna Du borde ha lart Dig att SD artklar ar luddiga …som bast !!! 🙂


 8. Gittan skriver: 22 september, 2009

  Och så skriver man i dansk press att lille Christian får fira sin fyraårsdag ( 15 oktober) utan pappa…Frederik kommer att befinna sig i Australien…Kanske kan bli en lite koalabjörn eller kängurudjur i present till “lillemand”…


 9. Martin skriver: 22 september, 2009

  han vill nog hellre ha en kolabjorn ??


 10. signesigne skriver: 22 september, 2009

  Hur kan fredrik missa sin sons födelsedag? Det är en stor dag när han fyller 4 år och det ska bjudas på kalas.lekas och filmas som ett minne för framtiden och så är inte pappa där……………vilken besvikelse………barnens födelsedagar och annat firande måste vara helig då ingenting annat får bokas in………..fy fy Fredrik


 11. hilde skriver: 24 september, 2009

  Synes at de bør velge en skole i nærmiljøet de første årene når barna er små. Det er viktig at de får gå sammen med kompisene fra barnehagen og at de har kort vei til sine skolekamerater.
  Kronprins Haakon og Mârtha Louise bodde som barn på Skaugum i Asker men de gikk på skole i Oslo. Samme som deres far gikk på og de har fortalt at de savnet det å ha nærhet til sine kompiser,kort skolevei osv.


 12. People da northwindkongehuset.dk skriver: 26 september, 2009

  don’t forget you can skip school “””


Annons

Laddar