Mary och Frederik tog farväl av Frederik Moltke

Mary och Frederik tog farväl av Frederik Moltke
Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary tog farväl av greve Frederik Moltke, som gick bort alldeles för tidigt, endast 27 år gammal. Att han var en älskad och omtyckt person märktes tydligt. Det var över 500 personer som deltog i begravningen i Tureby kyrka.
Annons

Greven Frederik Christian Adam Moltke, 27, omkom i en skidolycka i Japan, den 23 januari. Han kropp flögs hem till Danmark och nu har begravningen ägt rum. Till ceremonin i Tureby kyrka kom Moltkes vänner och familj samt kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Annons

Kronprinsessan Mary

Greve Frederik Moltke ägde Danmarks största gods Bregentved, som ligger på Sydsjälland och är 6519 hektar stort. Planen var att Frederik Moltke någon gång i framtiden skulle ta över familjens verksamhet. Den unge greven var jordbruksekonom och bosatt i London. Där arbetade han för det brittiska företaget Vescor som utvecklar lantbruksprodukter.

– Han hade nog att göra med sitt arbete i London, men tanken var att han en dag skulle komma hem och ta över, säger godsförvaltaren Anders Dolmer till danska Ekstrabladet.

Utöver kronprinsessan Mary och kronprins Frederik syntes andra offentliga ansikten på ceremonin, så som den tidigare försvarsministern Søren Gade och förre rektorn på Herlufsholms internatskola, Klaus Eusebius Jakobsen. Frederik Moltke gick själv, likt sina bröder, på Herlufsholm. Där har ju även prins Nikolai gått. Skidolyckan kom som en stor chock för hans nära och kära och alla på begravningen var väldigt påverkade av det som skett. Kronprinsparet stöttade familjen som har stor sorg. Efter begravningen hölls en minnesstund på Turebyholms slott. Dit gick också Frederik och Mary.

Godset Bregentved

Godset Bregentved har en anrik historia och redan 1319 omtalades godset för första gången. 1746 skänkte Fredrik V av Danmark Bregentved till sin statsminister och närmaste rådgivare, Adam Gottlob Moltke – och sedan dess har godset varit i familjens ägo.

Kronprins Frederik på Bregentved Manor

Här ser vi en bild från den 22 mars 2013 då kronprins Frederik hade ett möte på godset Bregentved tillsammans med den danske miljöministern Martin Lidegaard.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Mary och Frederik tog farväl av Frederik Moltke”

  1. Fluff skriver: 7 februari, 2019

    En bild på den bortgångne greven hade väl passat.
    Kungligheten och jordbruksmaskinen var väl inte ämnet för denna artikel?


    1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 13 februari, 2019

      GILLA-knapp!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar