Kronprinsessan Marys pappa lurar danskarna

Kronprinsessan Marys pappa lurar danskarna
Annons

kronprinsessan mary john donaldson

John Donaldson är en entusiastisk föreläsare.
John Donaldson är en entusiastisk föreläsare.

Kronprinsessan Marys pappa John Donaldson är en populär föreläsare. Och han har ett alldeles speciellt knep att lura till sig danskarnas uppmärksamhet…

Kronprinsessan Marys pappa har inga planer på att överge sin karriär som professor i matematik för att nöja sig med en tillbakalutad roll som far till Danmarks nästa drottning. Han föreläser vidare på universitetet i Århus. Och nu gör han också ett gästspel för gymnasieelever i Næstved.
– Först tänkte man bara på att han är Marys pappa, men så fort han började prata så glömde man det, säger en elev till TV Øst.
Det verkar som om John Donaldson har förmågan att entusiasmera sina elever för ett ämne som kanske inte alltid är så populärt. Och han har sina knep.
– Jag har bland annat en föreläsning där jag talar om matematiken inom idrotten. Jag berättar till exempel hur man optimerar resultaten inom höjd- och längdhopp, säger John till danska Se og Hør.

Annons

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: All Over Press, Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Kronprinsessan Marys pappa lurar danskarna”

 1. Gun skriver: 18 maj, 2009

  Okej, han har inga planer på att överge sin karriär pg av att dottern är en blivande drottning. Men han “övergav” sina övriga barn för att en av döttrarna är blivande drottning i främande land. Eller han hade kanske tänkt söka tjänsten som professor i Århus iaf. även om Mary och Frederik aldrig träffats (fast då hade han ju fått konkurera med andra sökande).


 2. Britt skriver: 18 maj, 2009

  Välformulerad kommentar av Gun!


 3. Neta skriver: 18 maj, 2009

  Ja,ja Gun. Du har sannerligen en point där. Det var säkert frestanden för lilla pappsen att sola sig i glansen.


 4. Neta skriver: 18 maj, 2009

  Men det är ändå lite konstigt att föräldrarna till de upphöjda unga damerna väljer att bosätta sig i Danmark. Jag tänker då också på Alexandras föräldrar som till sist snöpligt fick lämna landet.
  Säga vad man vill om Westlings, men dom bor ju redan här i vårt land och vill tydligen inte alls profitera på det nya kungliga “släktskapet”. Så låter det nu i alla fall, men man vet ju aldrig. Det finns så många frestelser och förmåner….


 5. Gun skriver: 18 maj, 2009

  Neta: fick Alexandras föräldrar lämna Danmark? Vad berodde det på?


 6. Neta skriver: 18 maj, 2009

  Gun. Alexandras föräldrar fick lämna det huset dom hade på Schackenborgs ägor när Joachim och Marie blev ett par och skulle gifta sig. Inte så konstigt, eller hur. Hur skulle dom ha kunnat bo kvar där då?
  Det var ju Joachim och Marie nu. Alexandra den häxan var ute ur leken. Och jag kan bara lyckönska prins Joachim att han blev av med både golddiggern och hennes föräldrar.


 7. sofia skriver: 19 maj, 2009

  Hade inte Marys far och styvmor flyttat till Frankrike? Svensk dam rapporterade för ett tag sedan att de gjort så och att John inte längre har kvar sin tjänst vid Århus universitet. Men den nyheten får man väl ta med en nypa salt då ,som så mycket annat i tidningen 🙁


 8. gullen skriver: 23 november, 2009

  Det är inte Marys och Alexandras familjer som flyttade efter döttrarna.
  Det gjorde Silvias mor och far också.


 9. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Gullen,

  Och dessutom har Patrick Sommerlath ochså legat kungahuset till last.

  Med vilken rätt och med vilka förtjänster?

  Frånskild, det som Silvia låtsas se som det röda skynket. Hon ville inte närvara Kungens ungdomsvänners, bröllop 2 eller 3. Usch vilka rysliga vänner Kungen har.

  Men ställer nog till dopkalas för sin brorsson, antagligen betalt från Kungens apanage.

  Sken heligt.


 10. Birthe Vejrum skriver: 29 januari, 2014

  Marys forældre har hus i Frankrig, England og Tasmanien, men Frankrig er den faste bopæl.
  John Donaldson og hans hustru boede i Danmark de første år af kronprinsparrets ægteskab for at støtte Mary i hendes nye rolle, har kronprins Frederik udtalt.Men ellers forelæser han på universiteter verden rundt. Det er tiltalende, at han også bruger tid på gymnasierne i Danmark som gæsteforelæser.


 11. Gneta skriver: 29 januari, 2014

  #8 Drottningens bägge föräldrar flyttade aldrig hit, däremot efter att drotntingen far dött och hennes mor blev ensam och senare drabbatdes av alzheimer tog hon hand om sin mor här i Sverige.
  Jag hennes brorson Patrick Sommerlath flyttade hit i samband med hans föräldrars skilsmässa då han tydligen fick problem. En gest som kanske vilken omtänksam faster gjort om deras syskonbar behöver stöttning. Tror nog kungaparets privata förmögenhet betalade detta


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar