Meghans besök urartade – fördes bort av säkerhetspersonalen

Meghans besök urartade – fördes bort av säkerhetspersonalen
När hertiginnan Meghan besökte Suva market på Fiji blev det lite väl hett om öronen för säkerhetspersonalen. Trycket var så stort att de avbröt och förkortade Meghans planerade tid för marknadsbesöket. Allt för att inte säkerheten för hertiginnan skulle riskeras.
Annons

Meghans första egna besök under Fiji-resan gick inte alls som planerat. Medan prins Harry var på kungligt uppdrag i en skog begav sig Meghan till Suvamarknaden för att möta kvinnliga försäljare. Där hälsades hon välkommen med hurrarop och applåder av de många kvinnor som samlats för att få träffa den populära hertiginnan. Hon var där för att lära sig mer om ett FN-projektet ”Markets for Change” som stöttar möjliggörandet av marknader runt Söderhavet.

Annons
Meghan åkte till en marknad för att träffa kvinnliga företagare.

Meghan åkte till en marknad för att träffa kvinnliga företagare.

Hertiginnan Meghan på besök i Fiji.

Men Meghans planerade besök fick avslutas mycket tidigare än det var tänkt.

Fördes snabbt tillbaka till bilen

Av de planerade tjugo minuterna hann hon bara vara där i tio innan säkerhetsvakterna stressat förde henne tillbaka till hennes bil. Enligt representanter från Kensington berodde det på att det samlats alldeles för mycket folk som tryckte på både på och utanför marknaden. Trots säkerhetsbeslutet att snabbt föra henne därifrån tog Meghan det bra, gick lugnt till bilen och såg fortsatt glad ut, till skillnad från den mycket sammanbitna säkerhetspersonalen.

Säkerhetspersonalen blev mer och mer brydd och bestämde sig för att snabbt föra tillbaka Meghan till hennes bil.

Säkerhetspersonalen blev mer och mer brydd och bestämde sig för att snabbt föra tillbaka Meghan till hennes bil.

Meghan försökte hålla sig lugn medan personalen tog kommando.

Meghan försökte hålla sig lugn medan personalen tog kommando.

Efter endast tio minuter var Meghan tillbaka i sin bil.

Efter endast tio minuter var Meghan tillbaka i sin bil.

Under dagen gjorde Meghan även ett framförande på Univercity of the South Pacific. Det gick mycket bättre och var hennes första, kungliga tal – ett bejublat tal som hon höll för studenter och universitetsanställda.

Berättade om sin egen tid på universitetet

När hon intog podiet, iförd traditionellt prydande girlanger, hälsade hon alla välkomna med traditionella hälsningsfrasen ”Bula vinaka”. Sedan berättade hon öppet om sina egna universitetserfarenheter, och om hur viktigt det är att få ta del av skolvärlden. Särskilt för kvinnor och flickor i utvecklingsländer.

Meghan höll ett tal om vikten av skola och utbildning - särskilt för flickor och kvinnor i utvecklingsländer.

Meghan höll ett tal om vikten av skola och utbildning – särskilt för flickor och kvinnor i utvecklingsländer.

”Då jag själv läst på universitetet känner jag så väl till både stoltheten och nervositeten som kommer när man blir antagen”, började hon. Från det att man får antagningsbeskedet, till tentorna som man lägger ner otaliga timmars studier inför. De livslånga vänskapsrelationerna som skapas och känslan när man blir examinerad, och får sitt diplom. Resan till en högre utbildning är både oerhört effektfull och väsentlig. Även jag är medveten om utmaningarna i att ha råd att skolas på denna nivå. Även för mig var det en ekonomisk utmaning”, fortsatte hon.

“När flickor får rätt verktyg skapas en fantastisk framtid”

”Men genom stipendier, ekonomiska hjälpprogram och extrajobb fick jag möjligheten att börja på universitetet. Och det var – utan tvekan – värt varenda krona. Alla borde få möjlighet att få den utbildning de vill. Eller ännu viktigare, den utbildning de har rätt till. Och för kvinnor och flickor i utvecklingländer är detta livsavgörande. När flickor får rätt verktyg för att lyckas kan de skapa en fantastisk framtid. Inte bara för sig själva, utan för alla runt omkring dem. Och även om framsteg har gjorts inom många områden finns det alltid utrymme för fler möjligheter för nästa generation unga vuxna, och särskilt unga kvinnor”, avslutade Meghan sitt tal.

Meghan tar sig tid för att prata med en liten flicka som kommit för att se hertiginnan. I talet hon hög pratade hon just om vikten av flickors skolning.

Meghan tar sig tid för att prata med en liten flicka som kommit för att se hertiginnan. I talet hon hög pratade hon just om vikten av flickors skolning.

Meghan och Harry är otroligt populära på Fiji.

Meghan och Harry är otroligt populära på Fiji.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Meghans besök urartade – fördes bort av säkerhetspersonalen”

  1. josefin skriver: 29 oktober, 2018

    Nu ligger SvDam ung 1 vecka efter i tiden. Inte för att detta är nagon betydande nyhet, men med lite färre artiklar om MM sa hade man nog hunnit med bade denna händelse OCH det holländska statsbesöket i real tid


  2. Papaveran skriver: 29 oktober, 2018

    Det var väldigt vilket tempo det här flitiga paret Meghan och Harry har…de bör nog unna sig lite “rest and peace” snart ..men trevligt följa deras resa. ?


  3. vesna skriver: 30 oktober, 2018

    FN:s kvinnors M4C-projekt är ett åttaårig multinationellt projekt som har som mål att säkerställa marknadsplatser på landsbygden och i städerna på Fiji, Salomonöarna och Vanuatu. Kvinnor ska känna sig inkluderande, icke-diskriminerande samt det ska öka deras jämställdhet och beslutsfattande. Detta projekt finansieras av den australiensiska regeringen och sedan 2018 av den kanadensiska regeringen. UNDP är en projektpartner. Kvinnor ville dela med sig av sina erfarenheter, utmaningar och framsteg


Annons

Laddar