Meghan på jaktweekend – trots kritiken

prins Harry och Meghan
När hela den brittiska kungafamiljen samlas för mellandagsjakt kunde inte heller hertiginnan Meghan utebli. Trots uppgifter som att hon till och med förbjudit maken att delta.
Annons

Trots att det tidigare ryktats om att Meghan skulle ha förbjudit prins Harry att vara med under den traditionella mellandagsjakten – så kom både hon och maken till Wood Farm vid Sandringham.

Visserligen deltog Meghan inte direkt i jakten, men den gravida hertiginnan följde ändå med till Wood Farm. Fast inte tidigt på morgonen, till den stadiga frukosten som jaktsällskapet sätter i sig innan de ge sig ut med sina gevär. Då fick deltagarna, bland annat prins Charles, prins William och prins Harry, äta sig mätta på både bacon och ägg, men det fanns också gröt, toast och te.

Annons

prins Charles, Kate prins William, Meghan och prins Harry

Meghan kom istället till Wood Farm efter att alla skjutit klart. Då serverades det en lunch med kallskuret av olika slag, varmkorv, soppa och några sallader – till detta fanns givetvis även älsklingsdrycken te, samt öl och andra starkare drycker att dricka för dem som föredrog det.

Meghan anlände i en bil tillsammans med drottning Elizabeth och prins Philip som nu åter verkar vara på benen efter sin förkylning berättar Daily Mail. Den 97-årige prinsen uteblev som vi tidigare berättat från den traditionella julgudstjänsten på juldagen.

drottning Elizabeth

Drottningen fick alltså som hon ville – nu är alla samlade igen på slottets ägor.

Kate anlände också först till lunchen, under jakten hade hon tillbringat morgonen med sina och prins Williams tre barn; prins George prinsessan Charlotte och prins Louis hemma på Anmer Hall.

prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank

Även prinsessan Eugenie och maken Jack Brooksbank sågs anlända efter jakten var över. Just lunchen efter den traditionella jakten är mycket viktig för drottningen. Även prins Philip, som inte längre orkar jaga, sägs ändå älska den speciella stämning som finns där under dagen.

Meghan och prins Harry

Detta år var det säkert ännu viktigare för drottningen att visa en enad front, alla är lika välkomna och något gammalt gruff mellan Kate och Meghan var det då verkligen inte tala om.

Inte heller visade det sig ligga någon sanning i påståendet som cirkulerat i pressen ett tag nu, att Meghan skulle förbjuda maken att jaga eftersom hon är en stor djurvän och tänker på vad hon äter i fråga om kött. Även prins Harry har tidigare uttryckt sin avsky mot illegal jakt av storvilt i Afrika. Men att jaga fågel på slottets ägor går i alla fall bra fortfarande. För dem bägge.

Läs även:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Meghan på jaktweekend – trots kritiken”

 1. Kristina skriver: 30 december, 2018

  Om Meghan skulle motstå jakt, varför har hon då två långa fjäder i hatten? Man ska inte tro på allt som skrivs!


 2. charlotte skriver: 31 december, 2018

  Samma klädsel på jaktweekend som vid kyrkobesöket?


 3. Eva S skriver: 31 december, 2018

  Jag har för mig att bilderna ovan härrör från kungafamiljens kyrkobesök?
  Varför blanda detta med jakt?


 4. Birthe Vejrum skriver: 2 januari, 2019

  Der findes sikkert ingen billeder fra jagtfrokosten – ikke offentlige i hvert fald.
  Men der findes billeder af Kate udstyret med patronbælte om livet + gevær i hænderne, for HUN er aktiv jæger.
  Det der med jagt er et tvedelt emne. Og det er absolut afskyeligt med opdræt/avl af fasaner og agerhøns i fangenskab, og derefter slippe dem ud i friheden for, at de kan blive skudt af jagtselskaber. De fugle aner INTET om et liv i frihed, de skal bare skydes!


 5. KMS skriver: 2 januari, 2019

  Bilder av Ķate med vapen är från året 2009.


  1. Birthe Vejrum skriver: 4 januari, 2019

   KMS – at Kate er en dame med gevær var vel det væsentlige. Billedet blev brugt i artiklen, hvor det oplyses, at Kate gik med ud på jagten, efter frokosten.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar