Meghan vänder helt: Drottningen blev tvingad av andra att sätta dit mig och Harry

Drottning Elizabeth Meghan Markle
Här kommer en vändning från Meghan Markle. Plötsligt har hon försvarat drottning Elizabeth – inför sina egna vänner.
Annons

Prins Harry och Meghan Markle stoppades från att använda uttrycket “Royal” i sitt varumärke “Sussex Royal”. Enligt brittisk press kom beslutet direkt från drottning Elizabeth själv.

Drottning ska, sades det, ha uttryckt avsmak inför att kronan och dess prestige blev utnyttjat i kommersiella syften – dessutom av två personer som nyligen lagt av sina kungliga plikter. Harry och Meghan svarade med en bittert formulerad textreplik på sin hemsida.

Annons

Annons

Kyligt mellan drottning Elizabeth och Meghan Markle

Meghan och Elizabeth under mer harmoniska tider.
Meghan och Elizabeth under mer harmoniska tider.
“Även om monarkin eller staten inte har någon laglig rätt att bestämma över hur ordet ‘Royal’ används utomlands, så kommer hertigen och hertiginnan av Sussex inte använda ‘Sussex Royal’ eller någon form av ordet ‘Royal’ någonstans (antingen inom Storbritannien eller annars) när övergången sker våren 2020”, skrev Harry och Meghan.

“Elizabeth blev pressad”

Men även om pressmeddelandet skrevs med en något giftig penna, så verkar inte Meghan hålla drottningen personligen ansvarig för beslutet. Enligt Daily Mail har Meghan förklarat för sin vänskapskrets att Elizabeth “blev pressad att kräva att namnet byttes”. Anledningen ska ha varit att många känt att Elizabeth favoriserat Harry genom alla år, och “det kan inte de andra hantera”.
Samtidigt har Meghan inte uppskattat det brittiska hovets agerande på den sista tiden. Det har hon gjort väldigt klart för sina vänner, skriver Daily Mail.
Annons
– Meghan har sagt att hon och Harry inte hade något annat val än att göra det där uttalandet, säger en av vännerna till tidningen.

– Hon sa att om några ska känna sig förolämpade, då är det hon och Harry. De planerade aldrig att profitera på ordet “kunglig” och att insinuera att de missbrukade sina privilegier på något sätt är absurt.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Meghan vänder helt: Drottningen blev tvingad av andra att sätta dit mig och Harry”

 1. HMA skriver: 27 februari, 2020

  Ja, det här börjar likna en dokusåpa och Meghan verkar snart vara lika duktig som resten av Markle-familjen på att “prata ut” i media, direkt eller indirekt via vänner.

  Drottningens “never complain, never explain” känns långt borta och man saknar det.


  1. Alma-lena skriver: 28 februari, 2020

   Om du tycker du är så trevligt med tystnad. Varför läser du Svensk Dam? Kanske kungligheter ska hålla den stilen eftersom det blir sådana katastrofer när de försöker förklara sig. Men jag att inte att Meghan och Harry gjort bort sig å minsta sätt. Det handlar inte om kaffeflickor eller våldtagna barn bara om att slippa höra att håret är fel, barnet ser ut som en apa och att man är sämre än sin duktiga storebror 24/7 motiverat med att man lever på apanage. Det stod klart för mig att de ville jobba för drottningen men slippa ta ut apanage. Men det fick det inte. Klaga på att någon vill jobba gratis, därför att de sannerligen har så det klarar sig ändå, är bara korkat.


 2. christina skriver: 27 februari, 2020

  Meghans uppförande är helt sjukt . Hon behöver hjälp


 3. Anna skriver: 27 februari, 2020

  Snälla SD, sluta nu skriva om Meghan och Harry! De har bett att få lämna kungahuset och leva vanliga, civila liv fr o m nu. Att fortsätta ge dem uppmärksamhet ger dem bara intrycket att de kan leva på sin kändisstatus. Ju förr de faller i glömska desto bättre!


  1. cissi skriver: 28 februari, 2020

   Sluta skriva… De försörjs ju ff av prins Charles och det stackars brittiska skattebetalarna. De är kungligheter till i slutet av mars. Du verkar ha lite koll.


 4. Charlotte skriver: 27 februari, 2020

  Harry tänkte inte långt .. folk gillar Meghan allt mindre, väldigt tydligt på parets instagramkonto.Trots att de rensar flitigt bort minsta kritik mot deras hyckleri.


 5. cissi skriver: 27 februari, 2020

  Meghan är inte frisk och Harry är svag. Stor skam att behandla drottningen så här. Det är bara att klippa allt och det gäller även Charles pengar till clownerna


 6. patrick skriver: 27 februari, 2020

  Äpplet faller icke långt från trädet!!
  De kungliga(menar de RIKTIGA ) skulle ha hört på varningsklockorna medan de ännu kunde dra sig ur med äran i behåll, tyvärr gjorde de inte det så nu får de dras med en ex skådis som har väldigt stora tankar om sig själv.


 7. Birthe Vejrum skriver: 28 februari, 2020

  Det er faktisk bare HMA og Alma – lenas kommentarer, der kan betegnes som værende helt “friske” og ikke “behandlingskrævende”!
  Ellers vil jeg mene at hele diskussionen er løbet af sporet nu. Jeg tror der er så mange fake news i omløb lige nu, at A L T hvad der skrives U D E N en persons navn må betragtes som værende uden værdi. 🙁


  1. ananas skriver: 28 februari, 2020

   Birthe
   Helt enig med dig.
   Tycker det är konstigt att på basen av skvaller i media uttala sig om någons personlighet.


 8. Birthe Vejrum skriver: 28 februari, 2020

  men det var faktisk en befrielse at læse, at Dame Helen Mirren “…aplauds Meghans declusion to step down” og at Bechams synes det er så fint at se, at Harry viser sig som en voksen mand og en lykkelig far. Begge artikler kunne læses i går i express.co.uk 🙂


 9. Grethe skriver: 28 februari, 2020

  Det er stort paradoks at SD sensurerer all kritikk mot seg selv og media generelt, men tillater hets mot de kongelige som vi ser her. Særlig når vi ser at det er de som legger lista for hva leserne skal tro. Rydd opp!


  1. Anna skriver: 28 februari, 2020

   Bra där Grethe – och alla andra som står “på andra sidan”.


 10. Eva skriver: 29 februari, 2020

  Lösa rykten. Vilka dessa “vänner” är som uttalar sig i tid och otid får vi aldrig veta – troligtvis bara påhittade av media.


  1. Ulla Lundell skriver: 29 februari, 2020

   Nu tror inte jag att drottning Elizabeth tillhör den kategorin som låter sig tvingas av någon. Hennes integritet är stark.

   Ulla


 11. Anna-Lisa skriver: 29 februari, 2020

  Det är verkligen synd om Harry. Han är så manipulerad av Meghan, som nu har
  fått honom också lämna sin familj. Allt p g a sina Hollywood- eller dylika
  planer.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar