Meghans 100 dagar som hertiginna – sju hattar, två syskonskandaler och ett familjetillskott

Meghans 100 dagar som hertiginna - sju hattar, två syskonskandaler och ett familjetillskott
Det har gått hundra dagar sedan den amerikanska skådespelerskan Meghan gifte sig in i det konservativa engelska kungahuset. Och rubrikerna har inte väntat på sig. Avundsjuka syskon, tu-man-hand-resa med drottningen, inställd bröllopsresa, hattfnatt på Ascot, visit hos George Clooney och en ny familjemedlem har präglat Meghans första sommar. Och mer kommer…
Annons

Idag är det 100 dagar sedan som Meghan Markle gifte sig med prins Harry och lämnade både skådespelaryrket och USA för att bli hertiginna av Sussex. Och hertigparet har haft fullt upp! Inte ens bröllopsresa har de varit på utan de nygifta unga tu har spenderat många sköna helger i sommarhuset i Cotswald tills vidare.

Under bröllopet den 19 maj, då hennes pappa Thomas Markle skämde ut henne med fejkade paparazzibilder och inställd medverkan, fick prins Charles rycka in. Hans tjusiga hjälteinsats med att leda henne uppför altargången istället för hennes pappa berörde många.

Bara dagar efter själva bröllopet – då många åker på bröllopsresa – fick Meghan istället jobba genom att medverka på ett stort event på Buckingham Palace.

Meghan och drottning Elizabeth

Efter det följde hennes första officiella framträdande ensam med drottning Elizabeth, ett framträdande som Kate fick vänta på i ett helt år när hon gift sig med prins William. Meghan blev personligen ombedd att följa med drottningen som uppges vara mycket förtjust i Meghan och vill hjälpa att komma in i den kungliga rollen.

Meghan har även debuterat på hattparadernas hattparad, den årliga, kungliga galopptävlingen på Ascot i juni månad. Iklädd en svartvit skapelse gjorde hon förstås succé även om engelsmännen först höll på att sätta afternoonteet i vrångstrupen.

Meghan hade nämligen inte den obligatoriska namnskylten på sig. Det är enbart drottningen som inte bär den och Meghans entré fick folket att ta ett djupt andetag. Ända tills en kunglig expert förklarade att det är ett fritt val att bära skylt. Efter drottningen var Meghan den första att iscensätta det valet.

Här är 6 andra hattar Meghan burit under sina 100 första dagar!

Annons

Naturligtvis har Meghans halvsyskon på pappa Thomas sida gjort sitt bästa för att spilla över sin avundsjuka på sin kända lillasyster. Hennes syster Samtaha Markle har kallat Meghan för ”Cruella de Vil” i en an sina tweets, där hon anklagar syster för att vara hjärtlös mot sin pappa.

En pappa som knappast funnits där för sin dotter hittills och som alltför ofta generat henne med sina många och spontana kontakter med pressen. Meghans bror, Thomas Markle Junior, kallar Meghan för ”självisk” och är uppenbart bitter över att han inte fick komma på bröllopet. Han har öppet ifrågasatt varför inte deras familj fick komma på bröllopet och drar paralleller med Kates ingifte i kungahuset, då hela Kates familj var inbjuden.

Men Meghan har starkt stöd hos sin man prins Harry. Dessutom har de nära vänner som de kan dryfta sina familjeproblem hos. Under sommaren har hertigparet hälsat på amerikanske skådespelaren Goeroge Clooney och hans fru Amal i deras 25-rum stora villa vid italienska Lake Como. George skickade sin privata jet att hämta hertigparet som även var gäster på deras bröllop. Där fick de lite respit och umgicks på middagar, gjorde en privat kryssning och hängde vid poolen. Meghan sägs också ha lekt mycket med parets tvillingar ihop med Georges fru Amal.

Amal och George Clooney

I väntan på eventuella egna barn har hertigparet helt nyligen skaffat en hund. Hundkära Meghan var ju tvungen att lämna bort sin egen hund Bogart inför flytten till prins Harry i London. Nu har de skaffat en labrador tillsammans som varit med under deras sommarsemester.

Foto: Stella, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Meghans 100 dagar som hertiginna – sju hattar, två syskonskandaler och ett familjetillskott”

  1. ancibetgfeldt i skriver: 27 augusti, 2018

    Jaha!


  2. vesna skriver: 28 augusti, 2018

    Det är hertiginnans liv. De har hittat varandra, de vill leva tillsammans så det är bara att önska dem lycka till även i fortsättningen!


Annons

Laddar