Meghans magnifika brudklänning – 5 finaste bilderna!

Meghans magnifika brudklänning – 5 finaste bilderna!
Den 19 maj är en dag som vi sent kommer att glömma! Dagen då vi fick se vackra Meghan Markle göra entré i sin fantastiska bröllopsklänning i St George's Chapel i Windsor.
Annons

Elegant, klassisk och enkel! Tre ord som beskriver Meghans underbara klänning som hon bar under hennes och prins Harrys bröllop i dag. Som Svensk Damtidning tidigare skrivit så är det Givenchy-designern Clare Waight Keller som står bakom verket.

Annons

År 2016 avslöjade Meghan för tidningen Glamour hur hon ville att hennes bröllopsklänning skulle se ut:

– Väldigt avskalad och avslappnad. Klassisk och enkel är min melodi, kanske med en modern twist. Jag personligen föredrar bröllopsklänningar som är nyckfulla och subtilt romantiska, sa Meghan till tidningen då.

Och vi kan inget annat än att hålla med om att hennes klänning hade en minimalistisk design med en romantisk touch. På huvudet bar hon drottning Mary’s glittrande diamantbandau, som tillverkades år 1932.

Vi har samlat de fem finaste bilderna på Meghans klänning.

Se bildspelet nedan!

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Meghans magnifika brudklänning – 5 finaste bilderna!”

 1. Karin skriver: 19 maj, 2018

  Hur kan diademet vara tillverkat 1932 om det tillhört kejsarinna Maria Feodorovna, född prinsessan Dagmar av Danmark. Och Queen Mary löpte det 1921. På SVT sa man att det inte setts på 70 år men det finns massor av bilder på princess Margret när hon har diademet som vuxen.


  1. Gun Hänninen skriver: 19 maj, 2018

   Drottning Mary av England


  2. Antonia skriver: 19 maj, 2018

   Själva broschen i mitten som är avtagbar är äldre. Den fick drottning Mary i bröllopspresent. Hon älskade broschen och 1932 lät hon göra en tiara kring broschen.


  3. Hm skriver: 20 maj, 2018

   Det diadem som prinsessan Margaret använde ser helt annorlunda ut. Det är högre på mitten där det sitter en stor safir, dessutom går det inte lika långt ner på sidorna och är mer avsmalnande. Det finns bilder av Maria Fjodorovna där hon bär en kokoschnik med stora blå safirer. Eventuellt har man tagit isär den och gjort ett nytt diadem (det som Margaret använde) och halssmycket som finns på bilder av prinsessan Anne. Det nu aktuella diademet är vackert, men liknar inte dessa.


 2. Gittan skriver: 19 maj, 2018

  Mycket snyggt!!!
  Klädde henne perfekt…
  För lite tankarna till Frk Sommerlath’s val…
  Bästa tänkbara val av Tiara..


 3. Vesna skriver: 19 maj, 2018

  Klänningen är vacker och tidlös. Hertiginnan strålar i den.


 4. Vesna skriver: 19 maj, 2018

  Hertig Harry är ursnygg i den vackra uniformen. Mästerverk av högsta grad! Jag gratulerar!


 5. ATL skriver: 19 maj, 2018

  Beautiful, gorgeous wedding gown, dimple, elegant. Similar, somewhat to the Crown Princess’s gown. Meghan was stunning. Got up before 5 am and watched. Beautiful interracial ceremony, the bishop was a little long winded, but engaging. Could have been a Southern Baptist preacher here in Georgia. The gospel choir sang beautifully. You Swedes may not appreciate gospel music. (no, I am not a Southern Baptist). I do love gospel music.


  1. Birthe Vejrum skriver: 21 maj, 2018

   ATL – Jeg kender intet til amerikansk slang, så derfor spørger jeg: Den “allerkæreste” søster – Samantha – kommenterede brylluppet, og hendes sambo sagde, at hun tjente/make big money “five figures”! Hvad betyder det “five figures”?


 6. Lydia skriver: 19 maj, 2018

  Märkligt att “experten” Roger på svt inte kände igen det diademet. Har sett massvis med bilder på Drottning Mary bärande det och även prinsessan M. som säges av Karin.


 7. katya skriver: 19 maj, 2018

  The tiara was made in Britain in the twentieth century and always owned by the Windsors. The gown was too plain and also too large; doubtless, the bride had lost weight shortly before the wedding, as often happens, but the necessary alterations were not made. Her hairstyle was poorly executed and did not complement the lovely tiara. Harry look superb and his uniform was splendid.


 8. Pia skriver: 19 maj, 2018

  Den tiara som tillhört danska prinsessan Dagmar, gift kejsarinna av Ryssland, liknar Meghans bröllopstiara. Den stora skillnaden är att den ryska kokosnik-inspirerade tiaran har en stor safir i centrum. Det var den som Mary köpte och som Margaret bär på bilderna. Jag trodde också att det rörde sig om en tiara, inte två.
  Man kan se Margaret bära det ryska diademet på nätet: “Princess Margaret Tiaras” t ex.


 9. Sofia Lindstrand skriver: 20 maj, 2018

  Otroligt vacker klänning! Om man bortser från båtringningen tycker jag klänningen med sina enkla linjer och tjocka sidenkvalitet är mycket lik den Silvia bar på sitt bröllop. Det självklara valet för en skönhet med så mycket egen utstrålning.


 10. Stina skriver: 20 maj, 2018

  Jag blev glad då M Markle fick låna så pass stort diadem och inget “pyttelitet.”
  Men jag visste det skulle bli något gammalt som inte används i nutid. Drottningen är alltid krånglig. Större örhängen skulle varit snyggt. ( Kanske dem hon hade var bröllopspresent? )


 11. Christina Kari Helsinki skriver: 21 maj, 2018

  ATL

  Trodde aldrig att den dagen skulle komma då jag säger till dig; jag är helt av samma åsikt som du.
  Du ger en perfekt beskrivning i ditt inlägg.
  Undrenas tid är inte förbi.


 12. Pamela P skriver: 22 maj, 2018

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar