Mette-Marit i tårar på jobbet

Mette-Marit i tårar på jobbet
Annons

Mette-Marit och Haakon.
Mette-Marit och Haakon.

Mette-Marit är inte den som drar sig för att visa känslor på jobbet, till skillnad från många andra kungligheter. Nyligen rördes hon till tårar på en aidskonferens i Oslo. Hon var tvungen att stödja sig mot maken Haakon för att få tröst.

Annons

Mette-Marit är mycket engagerad i aidsfrågor och var en av initiavtagarna till konferensen. Hon imponerades stort av deltagarna och intervjuade även själv två av dem.

Mette-Marit rördes till tårar.
Mette-Marit rördes till tårar.

På kvällen var det efterföljande trädgårdsfest vid det aidscenter där Mette-Marit arbetar som volontär. Författaren Arnfinn Nordbö berättade om hur kronprinsessans engagemang och uttalade stöd hjälpt honom igenom den svåra tid då han blev utstött efter att ha kommit ut som homosexuell. De vackra orden fick Mette-Marit att börja gråta och hon tog stöd mot Haakons axel medan hon torkade tårarna med en servett.

En av gästerna var den homosexuelle politikern Erling Lae som påpekade att det var tydligt att Mette-Marit använt sina egna erfarenheter av att vara annorlunda och utanför i sitt engagemang för aids och hiv. Därför betyder hon mycket för människor som känner sig utstötta, sa han.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Allover PressMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Mette-Marit i tårar på jobbet”

 1. Gittan skriver: 1 juli, 2009

  Vad vacker Mette-Marit är på den här bilden…Verkligen till sin fördel…Vad håret ser annorlunda ut…Ny toning ? Mycket snyggt !


 2. Bittan skriver: 1 juli, 2009

  Håller med Gittan, hon är verkligen snygg och till sin fördel.


 3. signesigne skriver: 1 juli, 2009

  Mette-Marit är jättesöt på kortet.Det är bra att visa känslor det visar på en sundhet.Hon kanske också tänkte på sitt förra liv som narkoman och hur lätt är att smittas med Aids. Hakon ser också spänd och tagen ut och han är ett jättebra stöd för sin hustru.


 4. lena nilsson skriver: 1 juli, 2009

  Tack och love att det finns människor med känslor kvar på jorden,ibland kan man få för sig att det inte är rätt att visa känslor.Men jag säger, att visa känslor är det mest naturliga,och man kan ju hoppas att bara för att de får en titel så skall de förlora alla mänskliga drag.Vad anbelangar Mette-Marits angegerande i olika frågor så är de äkta ,hon vet ju vad hon talar om,och är dessutom en ganska bra talare.Om man nu skall idissla hennes bakgrund så är hon enormt duktig att framföra det hon vill ha sagt.Läste någonstans att det gjordes någon ankät om de ingifta i kungahusen ,och då vem som gjort bäst i från sej och vem som representerar bäst………då skulle Mette-Marit komma sist vem har så mycket kunskap så de kan ge sånt omdöme?


 5. Anna skriver: 1 juli, 2009

  Haakon däremot behöver raka skägget!!


 6. Irena. skriver: 1 juli, 2009

  Vilket vackert par! Mettes känslosamhet är verkligen rätt, inget alls att skämmas för.


 7. Martin skriver: 1 juli, 2009

  nehej Haakon ar mycket stilig i sitt skagg, han har en air av en renaissance furste…..dessutom ar det hans skagg…:)


 8. Helena M skriver: 1 juli, 2009

  Vad rörande med kända människor som man bara ser på bild, att de också har känslor som andra är ju en fördel om nåt.

  Jag tycker att Haakon har ett bra och tryggt skägg (vänligt skratt)

  MetteMarit var jättefin i håret och i kläder som sitter bra.

  /h.


 9. Lollo skriver: 3 juli, 2009

  Inte bara joachim och marie har släppt nya bilder på familjen nu har även kronprinsparet i norge gjort det
  http://members3.boardhost.com/scandinavia/msg/1246622575.html


 10. Helena M skriver: 3 juli, 2009

  Lollo, tack för att du delade med dig.


 11. Estella skriver: 5 juli, 2009

  Jag tycker att hon ser helt nyvaken ut . Hur kan vissa tycka att hon ær vacker?? Vilken hårfærg det ju vitt, grønt och gult och blek ær hon ju øxå .


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar