Bildextra: Mette-Marits och Haakons härliga rundresa

Bildextra: Mette-Marits och Haakons härliga rundresa
Under tisdagen anlände kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon till Vestfold för den första dagen av sin "Fylkestur" med Kongeskipet, se alla härliga bilder från resan här.
Annons

Det finns mer av Vestfold än en vacker kust. Under kronprins Haakons och kronprinsessan Mette-Marits besök fick de möta både lokala fruktodlare och hälsa på i små gårdsbutiker. För nu är årets rundtur “Fylkestur” i Norge inledd, de ska under några dagar besöka Svelvik, Holmestrand, Horten, Færder och Larvik i Vestfold.

Annons

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit

När kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit – klädd i en rosa kappa – anlände till Batteriøya i Svelvik fick de inte åka vanlig taxi utan en rickshaw! Och proffs som de är klättrade paret vant in i cykeltaxin och reste iväg till folkets stora jubel. Sedan fick de chansen att provsmaka lokal mat av olika slag från stånden som ställts upp på torget. Mest då olika produkter gjorda av nyplockade äpplen.

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit

Här en fin bild på det norska kronprinsparet framför båten de kom med, Kongeskipet.

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit

Kronprinsparet fortsatte sedan till Holmestrands brygga. Här blev det lite fysisk aktivitet för Haakon och Mette-Marit, de spelade lite petanque tillsammans med Holmestrand Petanqueklubb.

Under ett stopp bjöd den bok-älskande kronprinsessan på högläsning av den lokala författaren  Ingar Johnsrud för barnen i Gaustatangen barnetage, i byns nya bibliotek. Ni kan själva höra ett prov i filmen här nedan.

HOLMESTRAND: Kronprinsesse Mette-Marit leser for barn fra Gaustatangen barnehage i byens nye bibliotek. Boka er «Fargerne og den store honningkrigen» av Ingar Johnsrud. Forfatteren vokste opp i Holmestrand.

Posted by Kongehuset on Tuesday, September 4, 2018

Resan runt i landet fortsatte sedan även under onsdagen, då anlände kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit till Åsgårdstrand där de möttes av ett gäng damer på kaj, Eva Elise Steen-Hansen, Celina Waaler och Mathea Astrup Grinsmo.

Se en film från första dagen på kronprinsparets resa här:

SVELVIK: Kronprinsparets årlige fylkestur er i gang. De neste tre dagene besøker Kronprinsparet kommunene Svelvik, Holmestrand, Horten, Færder og Larvik i Vestfold. På brygga ønskes Kronprinsparet velkommen av havnesjef Einar Olsen og ordfører Andreas Muri.

Posted by Kongehuset on Tuesday, September 4, 2018

Foto: Stella Pictures

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Bildextra: Mette-Marits och Haakons härliga rundresa”

 1. Ingrid skriver: 5 september, 2018

  Samspelta och seriösa!


 2. Monarkist skriver: 5 september, 2018

  Detta par är ett föredöme.


  1. m skriver: 5 september, 2018

   Kungligt föredöme eller föredöme för alla kvinnor och män?


 3. Audun skriver: 5 september, 2018

  bare tull


  1. undrende skriver: 5 september, 2018

   Etter oppmøte fra folket , så er du ganske alene om din kommentar ! Det norske folk er i flertall svært fornøyd med med både Kongepar og resten av deres familie – også ALLE de uten tittel – som er det store flertall av barn født den familien ! I Norge er IKKE kreti og pleti kongelige !


  2. m skriver: 5 september, 2018

   Så de kungliga små barnen anses alltså vara “kreti och pleti” men inte de ingifta…..som tex Mette-Marit själv. Intressant!


  3. undrende skriver: 6 september, 2018

   m – ja det er faktisk veldig forskjell ! Norges kanskje blivende Dronning , kan ikke stilles i samme divisjons som en haug prinser og prinsesser som vil inn på nattklubb på Stureplan !


  4. Lalla skriver: 6 september, 2018

   Undrande,

   Jasså, jag trodde att Mette-Marit fortfarande klassades som kreti och pleti pga.sitt tidigare leverne.


 4. ancibetgfeldt i skriver: 5 september, 2018

  Håller med Monarkist!


 5. josefin skriver: 6 september, 2018

  Utmärkt, här gör k-prinsparet en tur i landet och det verkar vara ett aterkommande engagemang. Det närmaste KP V kommer ar väl de sk landskapsvandringarna med nagra timmars mulleverksamhet. Det vore ju ganska smart om det sv nagot onaeliga k-huset sneglade pa sina grannar och hämtade inspiration.


 6. Veronika skriver: 6 september, 2018

  Just det josefin, men våra åker utomlands å långt som möjligt och deltar i möten där de inte har den ringaste möjlighet att påverka, eftersom de inte får tycka någonting om någonting. Kolla på englands prinsar, de uträttar mycket för sitt land på olika sätt.


  1. josefin skriver: 6 september, 2018

   Absolut, haller med Dig helt o hallet!


 7. Bror skriver: 6 september, 2018

  Med bilden på “pikene på broen” kom jag att tänka på historien om när Oscar II kom på besök till Kongsvinger.
  Väl i medvetande om majestätets blick för kvinnlig fägring hade välkomstkommittén valt Dagny, den sötaste bland fyra söta systrar Juel, att överräcka den obligatoriska buketten.
  Med anspelning på välkomstbuketten frågade Oscar den ljuva Dagny om det fanns ytterligare vackert att se här i Kongsvinger. Klart det, svarade Dagny och blinkade dygdigt. Vi er fire!


  1. ananas skriver: 6 september, 2018

   ?


 8. Bror skriver: 6 september, 2018

  Ett litet förtydligande till (12:14)
  Ett antal år senare hittar vi Dagny Juel i Berlin. I det skandinaviska konstnärskollektivet där är hon den av alla tillbedda och häftigt åtrådda “Aspasia”.
  Edvard Munch, Bengt Lidforss, Strindberg, Ola Hansson, Holger Drachmann var alla hennes tillbedjare. Grönast av svartsjuka var Strindberg som var den som gav henne namnet Aspasia.
  Dränkte sorgerna gjorde alla på Zum schwartzen Ferkel.
  Munchs extatiska “Madonna” har Dagny Juel som förlaga och minne.


 9. vesna skriver: 8 september, 2018

  Hösten har kommit och med den nya produkter och nya uppdrag. Trevliga möte med ömsesidig glädje.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar