Monaco sjuder av glädje över “dubbelvinsten”

Monaco sjuder av glädje över
Annons

asA

Ja, nog kan man se det som en seger alltid! Furst Albert och Charlene kan äntligen presentera Monacos tronföljare.

Nu är jag tillbaka! Senast jag var i Monaco bevakade jag det sagolika bröllopet mellan furst Albert och Charlene.

Annons

palatset

Den här gången är jag på plats på trettondagen av en annan glädjande anledning – fursteparet ska presentera sina tvillingar i morgon under onsdagen.

Soligt

Monaco visade upp sin bästa sida i dag med sol och en gnutta värme. Termometern visar på sju grader varmt, vilket ju är rena värmeböljan för oss kylslagna svenskar. Här går livet sin gilla gång inför det som ska ske i morgon.

Asa-ok

Det är en mäktig syn att titta upp på furstepalatset, som tronar uppe på klippan högt ovanför Medelhavet. Däruppe råder febril aktivitet. Det ska fixas och donas inför presentationen av de små dubletterna.

Festyra

I morgon blir det festyra minsann utanför furstepalatset, där nu Monacos guldklimpar, prins Jacques och prinsessan Gabriella bor med sina stolta föräldrar Albert och Charlene.

charlene-fb

gata-i-MonacoDe små barnen har ingen aning om vad som väntar.

Sömn och trygghet

Tryggt vilar de i mammas famn och tänker nog mest på mat och sömn.

Lugnet före stormen

Nere i centrala Monaco råder lugnet före stormen.

Få en skymt

Strax före lunchtid ska folket här ta bussarna upp till palatset för att få en skymt av Alberts och Charlenes nyfödda tvillingar.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Åsa B, Stella

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Monaco sjuder av glädje över “dubbelvinsten””

 1. Sarah skriver: 6 januari, 2015

  SD virker mere optaget af dette end da Madeleine havde født Leonore i NY …… og alt på webben er sat på stand by OMG! 🙂 🙂
  Tænk at rejse så langt for at stå nede på gaden og kigge op på balkonen!!!


 2. allegra skriver: 6 januari, 2015

  Klart det kommer mängder av monegasker för att vinka, prins Albert har ju utlyst allmän helgdag. Plus att vi är många som kan se de lycklliga föräldrarna i redan med rosor dekorerade palatsfönstret eftersom evenemanget visas i internationell tv – kolla dom stora kanalerna kl 13 i morgon onsdag.


 3. Annica* skriver: 7 januari, 2015

  Hoppas furstehuset publicerar en fin bild på barnen!


 4. HM skriver: 7 januari, 2015

  #2 allegra
  De skulle have valgt den 6. januar! Det var "Hellig Tre Konger"… den dag, hvor de tre kom for at tilbede Jesusbarnet, ifølge Bibelen. Det her synes at være ligeså stort for visse royalister. Hvilken farce, håber du er på plads! 😀


 5. Pia skriver: 7 januari, 2015

  Vad jag önskar att man slutade upp med att använda ordet "tvillingarna" när man kan säga barnen. Det låter som om det fanns ett tredje kön. Pojkar och flickor och tvillingar. Barnen har ju också ett namn. Använd det i stället. Vi har själva två pojkar, som visserligen är tvillingar, men det viktiga är ju de två pojkarna som personer. Det är inget illa ment av omgivningen, men som föräldrar vill vi ju att barnen ska få sin identitet som individer. Att ständigt bli hopbuntad med sitt syskon som en halva av ett par gynnar inte detta. Tänk dig för nästa gång både journalisten och medmänniskan. Tack!


 6. Anitra skriver: 7 januari, 2015

  # 5 Pia
  Helt rätt. Minns 80-talet när ett tvillingpar i min sons klass fick EN gemensam tid för kvartssamtal med läraren! Inte ens skolan tänkte i termer av TVÅ individer.


 7. Marguerithe skriver: 7 januari, 2015

  "1" Sarah,
  Håller med dig. Intresset här för det spooky monegaskiska furstehuset är en gåta.


 8. Vivi skriver: 7 januari, 2015

  # 6 Anitra
  Det svenske skolesystem og læringen der, er ret specielt … og i dag mere end på 1980-tallet. Man skal være en "hen"! Virker næsten som i Kina på Maos tid! 😉
  Jeg er svensk gift og har boet i Sverige, men vi flyttede tilbage til DK, da vores søn skulle begynde skolen, vi havde en datter i 3.klasse … og undrede os gang på gang over pædagogikken i hendes skole!


 9. Olga skriver: 7 januari, 2015

  Det är alltid trevligt läsa om detta livsglada Monaco…och hoppas också att Åsa kommer fram som vanligt med intressanta historiska research-berättelse om ätten-platsen …


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar