Mordattentat mot den saudiarabiska kungafamiljen

Mordattentat mot den saudiarabiska kungafamiljen
Annons

Kung Abdullah av Saudiarabien.
Kung Abdullah av Saudiarabien.

En självmordsbombare försökte i torsdags mörda den saudiarabiske prins Mohammed men lyckades tack och lov inte med sitt uppsåt.

Prins Mohammed bin Nayef, som också är vice inrikesminister med ansvar för landets aggressiva antiterrorism-kampanjer, skadades bara lätt vid attacken.

Annons

Självmordsbombaren lyckades lura alla genom att låtsas kapitulera och vilja överlämna sig till myndigheterna. Al-Qaida har nu tagit på sig ansvaret för attacken.

Mannen hade sagt att han ville lämna några Ramadan-hälsningar till prinsen och stod i en kö bland andra välgångsönskare vid prinsens hem när han utlöste explosionen, troligen från sin mobil.

Självmordsbombaren hade sitt säte i Yemen och fanns också med på Saudiarabiens lista över efterlysta brottslingar. Ändå lyckade han lura alla. Detta är naturligtvis ett pinsamt bakslag för prinsen som ju leder antiterror-arbetet i landet.

Attacken var det första mordförsöket mot en kunglig familjemedlem på flera decennier och även den första betydande militanta attacken i hela kungariket sedan 2006. Saudiarabien satsar hårt på kraftåtgärder mot just al-Qaida terrorister och har lyckats döda eller tillfångata de flesta av deras ledare i landet. Man har även lovordats för att ha ett av världens bästa terrorist-rehabiliteringsprogram.

Prins Mohammed är halvbror till kung Abdullah och hans far är inrikesminister i landet.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Mordattentat mot den saudiarabiska kungafamiljen”

  1. Martin skriver: 1 september, 2009

    ja som jag skrev om for tre?? dagar sedan


  2. Anna skriver: 1 september, 2009

    Gammal nyhet..


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar