Mormor Middleton styr Georges liv

Mormor Middleton styr Georges liv
Annons

carole-middleton-ste

Hon bär klackring, bor på ett eget gods och är mormor till Englands framtida kung. Men Carole Middletons enkla bakgrund har fått den brittiska societeten – framför allt prins Charles – att skruva på sig. I William och Kates hem ska mormor Middleton styra allt och utan hänsyn till kungligt protokoll.

Annons

Kate Middletons föräldrar Michael och Carole Middleton har verkligen gjort en klassresa. När Kate var liten arbetade de båda inom British Airways men i dag driver de det framgångsrika företaget Party Pieces som säljer festtillbehör. Kulorna har rullat in och makarna Middleton bor i dag på ett 50-miljonerkronors gods med egen tennisbana, poolområde och bibliotek. De har beundrats för sin flit, men nu väcks frågan: ger hon prins George och hans syster en alldeles för vanlig uppfostran?

 

kate-george-ste

Kate ute med prins George.

I prinsparets hem Anmer Hall ska det nämligen vara Carole Middleton som styr. Personalen sägs vara i uppror och två medarbetare, Amy och Colin Wood, lämnade i februari sina tjänster som hushållerska och trädgårdsmästare på grund av Caroles ständiga närvaro.
– På Anmer Hall är det förnamn som gäller. Det är väldigt avslappnat och normalt, säger en källa till Daily Beast.

charles-camilla-ibl

Prins Charles som menar att Middletons har tagit över lite av makten vad som gäller barnbarnen.

Konservative prins Charles ska känna sig akterseglad. Hans kungliga plikter innebär att han inte kan tillbringa i närheten lika mycket tid tillsammans med sina barn och barnbarn. Dessutom tillhör han en familj där ”fredagsmys” är ett okänt begrepp. När han var liten och drottning Elizabeth var nybliven drottning var det en armé av barnflickor som tog hand om de kungliga barnen.

 

kate-william-ste

Kate och prins William.

Enligt Middletons har de levt ett vanligt ”Svensson-liv” men tack vare ärvda pengar på pappan Michaels sida kunde de tre barnen Catherine, Pippa och James gå på den fina privatskolan Marlborough College i Wiltshire. De fortsatte sedan till prestigeuniversitet och det var på St Andrews College som Kate träffade William.

 

carole-michael-middleton-ste

Michael Middleton med sin maka Carole.

Carole och Michael har själva valt att hålla en låg profil i medierna men deras handlingar har ändå varit föremål för spekulationer. Som när Carole började bära överklassmarkören vapenring, trots att familjen inte är adlad. De senaste uppgifterna är att hon vill bo närmare prinsparet på egendomen Sandringham.

 

carole-middleton-pippa-ste

Pippa med sin mamma.

–Hon har övervägt att ge en diskret mäklare uppdraget att hitta ett lantställe med närhet till Anmer Hall så att hon Pippa och James kan bo nära utan att störa familjen, säger en källa till Daily Mail.
Den enda som sägs jubla är Kate.

 

carole-philip-ste

Prins Philip och Kates mamma på kungliga läktaren under Ascot.

Av Liv Sander
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

34 kommentarer till “Mormor Middleton styr Georges liv”

 1. Beata skriver: 2 juli, 2015

  Är det inte föräldrarna som bär ansvaret för uppfostran? Det är väl onödigt att spekulera något annat!


 2. Pensionär skriver: 2 juli, 2015

  Oj vilken skandal om de engelska kungahusets barn får se hur vanliga människor lever och att någon glömmer att säga Ers Kungliga Höghet till dom.


 3. Gunnel skriver: 2 juli, 2015

  Det faktum att Carole själv håller låg profil ser jag som ett bra tecken, och hur Kate och William vill ha det i sitt hem är deras ensak. Tids nog kommer nog Kungauppfostran att sättas in, William fick ju också gå i vanlig småskola och det verkar han ha mått bra av…Känns mer som ett tabloidproblem än ett riktigt problem…


 4. Anita W skriver: 2 juli, 2015

  Alltsammans är bara fåniga tidningsskriverier. Daily Mail har fått publicera en ursäkt för deras felaktiga skriverier och då behöver inte Svensk Dam späda på lögnerna. Jag vet för jag läser engelska tidningar.


 5. Rose skriver: 2 juli, 2015

  Ja se dessa Wannabeesvärmödrar…. Finns väl fler av samma sort…


 6. emma_h skriver: 2 juli, 2015

  Nonsens… QE2 håller ett vakande öga på familjen from afar…
  Carole har ett visst svängrum just nu inte mer
  Prince Georgeous är borta hos farfar Charles och påtar i hans trädgård med regelbundenhet
  Snart är det dags för honom att börja skolan vid 4år som övriga britter Skolval är kirrat redan
  Hans HKHuppfostran börjar snart och den biten är Carole garanterat hållen utanför den biten sköts om av andra Som i alla andra sammanhang : Lagom är bäst… de har 2 st hemma nu
  Media har på förhand skapat sig en bild av vad hon gör hur hon är precis som m sv media och Chris. Daily M kan ännu inte svälja att Will valde medelklasstjej vars mor tugga nikotintuggummi 1 år under QEs födelsedagsparad…en dödssynd i deras ögon men stå o röka öppet då hade ju vart än värre så what to do???


 7. emma_h skriver: 2 juli, 2015

  den där bilden är urgammal för övrigt innan bröllop så troligen 2010-2009


 8. Sthlm skriver: 2 juli, 2015

  William bryr sig såklart inte. När han gick med på att gifta sig med en helt vanlig tjej i kompisgänget så kan väl ingen förvänta sig att deras barn ska bli särskilt kungliga. Det råder nya tider, även i England.


 9. Monarkist skriver: 2 juli, 2015

  Barnen mår garanterat bra av att att deras första år inte är så präglade av kungahusets regler. Det kommer tids nog. William själv bad ju drottning Elisabeth när han var yngre om att de anställda inte skulle behöva titulera honom, då han inte kände sig komfortabel med det. Drottningen godkände det hela, så jag har svårt att tro att hon är bekymrad över att barnen får se olika delar av livet. Det här är en tidningsgrej.


 10. cilla skriver: 2 juli, 2015

  I många länder är det självklart att far- och morföräldrar har en stor del i barnbarnens liv och uppfostran. Bara i Sverige knuffas de undan, har absolut ingen rättighet till sina barnbarn, de räknas inte. En dagisfröken är ju mycket bättre än en far- eller mormor.


 11. citron skriver: 2 juli, 2015

  !0 Cilla vad grundar du det på? Dagens mor-farföräldrar yrkesarbetar själva och kan inte ersätta förskolan.Själv ägnar jag så mycket tid jag kan åt barnbarn. Nu ska jag ha dem i tre veckor så de får ett längre sommarlov. Uppfostran får deras föräldrar stå för, där har jag gjort mitt, jag skämmer bort dem med kärlek och tid och känner mig inte alls bortknuffad.


 12. bofinken skriver: 2 juli, 2015

  Familjen har fått ett eget “vapen” som tex kan bäras på en ring


 13. Agnes skriver: 2 juli, 2015

  4 Anita W – precis, jag håller så med dig!


 14. Sus skriver: 2 juli, 2015

  10. Cilla,

  verkligt kärleksfulla föräldrar vet att de inte har någon rätt att lägga sig i och styra sina vuxna barns liv.


 15. katinka12 skriver: 2 juli, 2015

  Hej Gunnel!
  Vad menar du! William gick i"vanlig skola!" Han gick i den dyraste, mest exclusiva privat-förskolan i Kensington! Han har aldrig "blandats" med vanliga människor! Han har ingen aning om hur vanliga människor i England lever!


 16. cilla skriver: 2 juli, 2015

  Bästa citron! Har sett och hört mycket i mina dagar. Vi kan kalla det erfarenhet, inte egen tack och lov. Barnbarnet och jag står varandra mycket nära, och trots arbete hade jag tid för henne. Hon har alltid varit viktigast.


 17. Mary KristiansenMaryK skriver: 3 juli, 2015

  # 5 Rose:
  Hvem er de Wannabesvärmødre som du hentyder til?
  Carole er jo svigermor, så hun er ingen wannabe og har derfor ingen behov å prøve å være noe hun allerede er!! Hva i alle dager mener du?


 18. Snorkfröken skriver: 3 juli, 2015

  Jämte barnflickorna var det mormor (drottningmodern Elizabeth) som tog hand om Charles, då han var små. Efter dopet lämnade dåvarande prinsessan Elizabeth baby Charles i London och gick tillbaka till Philip som var marinofficerare och stationerade på Malta. Hon kom tillbaka till London för att föda Anne. Charles måste veta hur det blir. (Detta var en detalj i berättelsen om den stora kärleken mellan E och P; publicerades i internationell media 2008, deras 60-bröllopsdag).


 19. citron skriver: 3 juli, 2015

  16 cilla du generaliserar väldigt mycket, känner inte igen mig alls i din beskrivning av svenska mor-farföräldrar. Dina erfarenheter är inte mina iaf.


 20. mini skriver: 3 juli, 2015

  cilla
  I stort håller jag med dig! Förskolan har i mycket tagit över en del av barnens verklighet. Plus – minus=JAG vet ej.
  Idag arbetar många mor- och farföräldrar och alla är (kanske) inte med på att till 100 ställa upp för barn-barnbarn. Dock tror jag de allra flesta gör det. Blodsband är starkt.
  Jag har tyvärr inga barnbarn då mina barn valt bort barn (till sorg för mig, men deras val är det viktiga) Jag förstår deras tänk – lite – familjer utspridda (Sv,UK, US, Karibien) Morföräldrar här, farföräldrar där, kusiner här o där mm. Oja, vår värld är svår att greppa när familjer är spridda.
  Det jag hade för avsikt att skriva är att om många här i Sv, ogillar monarkin så ska ni veta vad många i UK anser om deras kungafamilj, vad många i US anser om presidentskap. Karibien (den ö där jag har delar av min familj) styrs från UK men har eget styre, OM de gör som Q. Elisabeth tycker det är gott so far)
  Låt mormor Middleton ställa upp för sin dotters familj, bra gjort där och att ha mod att stå emot Q och Charles, William sitter säkert nöjd och glad.


 21. Lena M skriver: 3 juli, 2015

  # 4. Helt riktigt. Dessutom har Emma har säkert rätt i sin kommentar. För övrigt är inte Middeltons ingen vanlig "medelsvenssonfamilj". De är mångmiljonärer trots allt. Men jag har ingen kritik mot dem. Jag tycker de har varit lojala mot den kungliga familjen.


 22. Ulla skriver: 3 juli, 2015

  #6 Emma, #16 Snorkfröken
  Enhver udvælger det, der passer bedst til egen opfattelse og gør en fjer til fem høns! 😉
  Jeg så en tv-dokumentar om QE i anledningen af hendes 60-års jubilæum og i den fortalte en fhv. medarbejder, at QE havde fået udsat møderne med Churchill til senere på aftenen, så hun kunne nå at læse godnathistorier for Charles først.
  Skulle hun have opholdt sig på Malta i 1,5 år, synes du (#16) det lyder sandsynligt? Det må du jo gøre, siden du viderebringer det!


 23. christinavideotron skriver: 4 juli, 2015

  Kunde inte Svensk Damtidning ha hittat en bättre bild av fru Middleton än den var hon har den röda klänningen. Ser grym och billig ut . Synd.


 24. emma_h skriver: 4 juli, 2015

  apropå CITAT_Carole och Michael har själva valt att hålla en låg profil i medierna men deras handlingar har ändå varit föremål för spekulationer. Som när Carole började bära överklassmarkören vapenring, trots att familjen inte är adlad.
  http://joomla.heraldik.se/joomla/index.php/heraldikskolan/webbkurs-i-heraldik/113-goer-ditt-eget-slaektvapen
  UTDRAG_Det finns INGEN som helst begränsning i rätten att antaga 1vapen. Alla personer, släkter, organisationer och företag har rätt att taga sig 1 heraldiskt vapen. Säger inget annat än att ägaren tillhör en familj som fått sig förlänat eller själv har tagit sig 1vapen. Familjen kan vara adlig eller borgerlig. Det enda som skiljer är några rangtecken och vilken hjälm du får använda.
  ..I moderna heraldiken talas det om adliga och borgerliga vapen. Med borgerlig menas att familjen ej är adlig. . Uttrycket började användas av Arvid Berghman eftersom begreppen ofrälse och ickeadlig var negativa begrepp…" _slut citat
  WILL O KATE FÅR SOM ALLA NYGIFTA HKH:ARE 1GEMENSAM NY SKÖLD DÅ SKA DEN INNEHÅLLA SYMBOLER FRÅN BÅDA RESP. FAMILJS SKÖLDAR… vilket "överklassen" redan "vet"


 25. emma_h skriver: 4 juli, 2015

  Enkel bakgrund?? Kate o W har gemensamma släktingar långt tillbaka på TVÅ OLIKA HÅLL
  All HKHuppfostran åligger ej Kate utan QE2s familj+hovet som knows how… http://www.jesusevidence.org/ancestry.html
  citat_2 of Kates father Michael’s relations were Baronesses who were invited to successive coronations, and one of them, Baroness Airedale, was photographed wearing a coronet and ceremonial robes on the day of George 5th’s Coronation in 1911.
  She was a cousin of M Middleton’s grandmother, Olive. She lived in a grand Country House near Leeds called Gledhow Hall, – Olive Lupton was also invited to the Coronation of the Queen’s father, George 6th.
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/kate-middleton/10307469/Middle-class-Duchess-of-Cambridges-relative-wore-crown-and-attended-George-Vs-coronation.html


 26. tjohej skriver: 4 juli, 2015

  >Som när Carole började bära överklassmarkören vapenring, trots att familjen inte är adlad.

  Familjen Middelton blev tilldelat ett vapen av College of Arms och är således en armigerous familj (sv: vapen bärande familj i Storbritannien)

  http://www.college-of-arms.gov.uk/news-grants/grants/item/8-arms-of-catherine-middleton

  >The Grant of Arms has been made to Michael Middleton and his descendants in accordance with the laws of Arms, so all his three children, including Catherine, are entitled to the Arms. James Middleton (Michael’s son and Catherine’s brother) will pass the right on to his children.

  Det visste ni väll?


 27. Annette skriver: 5 juli, 2015

  Hun har vel også styret Kates liv? Ført blev Kate tilmeldt Cambridge Uni, fordi mamma Carol troede William skulle studere der, da det blev St Andrews oppe i Skotland…jamen, så blev Kate også indskrevet der!
  En ambitiøs mor, præcis som hendes egen mor, der blev kaldt "Grevinden" blandt de lokale. Alt blev fortalt i en dokumentar om Kate og hendes baggrund forud for brylluppet.


 28. Sus skriver: 5 juli, 2015

  27. Annette,

  om det är sant är det fullständigt motbjudande.


 29. Ella Bella Bingo skriver: 6 juli, 2015

  #23 Den senaste prinsessan av det svenska kungahuset bar också röd klänning på sin förlovningsdag den 27/6-14 😀


 30. christinavideotron skriver: 7 juli, 2015

  #29 Ella Bella Bingo . Det är inte den röda färgen jag är emot .
  Det är hela uppsynen som ser billig ut …


 31. emma_h skriver: 7 juli, 2015

  27 UTDRAG_Previously it had been claimed Kate was told to apply for a place at St Andrews University by her ‘pushy’ mother Carole M. …But "Kate: The Future Queen" by K.Nichol – claims K snubbed an offer to study at EdinburghU and plumped for St Andrews after the W’s choice was made public.
  K gambled on getting in at St Andrew’s by taking a gap year at the same time as W in the hope they would arrive at the same time, the book claims. J.Selwyn, a CareersAdviser at K’s school, Marlborough C, and J.Gall HouseTutor, confirmed that Ks 1st choice of Uni had been Edinburgh. Despite achieving the required grades for Edinburgh K turned it down and decided to and reapply for St Andrews. http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/kate-middleton-chose-st-andrews-2244107


 32. emma_h skriver: 7 juli, 2015

  hoppas de kom ihåg att ange omfattningen bara…vad som ska anses vara "lagom" i Middletonska umgänget för grandma o grandpa beträffande Charlotte och George… 1 definitionsfråga CITAT_Another of the Middletons’ friends, former neighbour George Brown, is quoted in the book as saying: ‘It was a condition when Kate and William got married that Carole and Michael would be a part of the grandchildren’s lives.’
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/kate-middleton-chose-st-andrews-2244107


 33. Birgitta skriver: 9 juli, 2015

  Tänk att Charles reagerar? En person som tillbringade mer tid med Camilla än sin fru, enligt media. Var det enligt "de kungliga reglerna?"


 34. Madeleine Johansson skriver: 7 september, 2015

  Om nu Carole går emot den gängse uppfattningen om hur hon borde bete sig bör man hålla i minnet att också Williams mamma valde sina egna vägar. Svensk damtidning framhåller ju gärna såväl hertigen som hertiginnan som goda människor och förebilder, så OM nu Carole tar aktiv del i uppfostran av sina barnbarn tror jag vi lugnt kan luta oss tillbaka och se hertigparets barn växa upp till varma, medkännande och trevliga människor. Precis så som svensk damtidning beskriver deras föräldrar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar