Möt kungafamiljens doldismedlem Maline Sommerlath

Svensk Damtidning pratade med Maline Sommerlath.
Hon är vacker, framgångsrik och gift med drottningens brorson Patrick Sommerlath. Svensk Damtidning träffade härliga Maline Sommerlath och pratade hudvård, kärlek och om varför hon var så nervös på prinsessan Madeleines bröllop.
Annons
Maline Sommerlath med döttrarna Chloë och Anais.
Maline Sommerlath med tvillingdöttrarna Chloë och Anais.

En trappa upp på Hotel Diplomat i Stockholm ligger hudvårdskliniken Sommerlath Nyhlin, som startades sommaren 2016 av Maline Sommerlath och Malin Nyhlin. I september var det nylansering med alla uppdaterade erbjudanden.

Annons

Förresten, ni känner säkert igen Maline, som är gift med drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath och ofta syns i Svensk Damtidning tillsammans med kungafamiljen vid alla högtidsdagar. Men kanske visste ni inte att Maline också är en riktigt skicklig affärskvinna…

MAlineSommerlath-Ste1

Atmosfären i hudvårdskliniken andas exklusiv avskildhet, en stilla oas fjärran från Strandvägens trafikbrus och den mjuka sittgruppen i loungen låter besökaren sjunka ned och få en stunds lugn och ro. Intill ligger ett litet, hemtrevligt bibliotek. På hotellet rör sig många spännande människor, flera kungligheter och internationella gäster.

– Jag funderade länge innan vi etablerade oss på hotellet. När jag väl bestämde mig kontaktade jag Hotel Diplomats vd, Lina Gabrielson, som tyckte att det var en bra idé. Det är ju lite amerikanskt att få allt på samma ställe och lyxigt att slippa gå till en klinik med ingång direkt från gatan. Vi är en personlig hudvårdsklinik med ett professionellt team av läkare och sjuksköterskor, berättar Maline Sommerlath och tillägger att skönhetsindustrin är mer accepterad nu.

Maline Sommerlath tycker man ska arbeta med sin hud, så som man arbetar med sin kost.

Maline Sommerlath.

– Vi ska arbeta efter kundens egna förutsättningar. Med åren tappar huden sin elasticitet och med små medel kan man hjälpa naturen på traven.

Maline har inget att klaga på när det kommer till utseendet. Med tjockt, mörkt hår och med en figur som en mannekäng, är hon perfekt som ansiktet utåt för ett skönhetsföretag. Hon försöker att inte stressa utan tränar lagom. Hemma kör hon sitt korta yogaprogram på 22 minuter varje morgon eller kväll.

Annons

I högstadiet blev den långa och smala 14-åringen tillfrågad om att bli modell för Stockholmsgruppen. Vid 18 reste hon ned till sin pappa i Spanien och gick visningar på catwalken. Hon bodde i Spanien i sju år. Tillbaka i Stockholm öppnade Maline sin egen modebutik, Smaak, på Odengatan och 2003 mötte hon kärleken. På en fest hos en gemensam vän träffade Maline Patrick Sommerlath.

– Vi pratade massor och det var roligt då han var egenföretagare precis som jag och insatt i modebranschen eftersom han hade agenturen för Petit Bateau Barnkläder.

Att han var drottning Silvias brorson var inget han skyltade med i början av förhållandet.

Sommerlaths.

– Han gjorde ingen grej av det alls. Det kändes inte som något särskilt, utan det förstod jag lite i sänder att det var middagar och högtider.

Senast kunde vi se Sommerlaths på bild i samband med prins Alexanders dop i Drottningholms slottskyrka.

– “Vi är snygga familjen” skämtade Leopold om gruppfotot från prins Alexanders dop, berättar Maline roat.

Hon har en mycket bra kontakt med Leopold, 14, Patricks son från äktenskapet med skådespelerskan Camilla Lundén. Han var bara ett år när hon träffade Patrick och Leopold bor hos dem varannan vecka.

Annons

När Patrick Sommerlath skulle fylla 17 år kom han till Sverige och fick bo hos sin faster Silvias familj – den svenska kungafamiljen.

– Han var sexton år när han kom till Sverige. När man tänker på Leopold, som nästan är lika gammal, kan man förstå hur svårt det kan ha varit att komma hit. Kungaparet är väldigt fina människor, som försöker hjälpa till. Drottningen är familjekär och tänker på alla.

Men det gick bra. Patrick drev tidigare en medlemsklubb, som var mycket populär. Nu har han två projekt i flygbranschen, som innebär att flygbolaget köper in en tjänst som träder in vid försening.
Sommerlaths är inte bara vackra, de är internationella också.

Annons

– Jag är halvspansk och min man är alla sina nationaliteter. Vi firar svensk jul ibland på slottet och spansk jul med mina släktingar. Jag har min pappa och 20 kusiner på Mallorca och två halvsyskon i Barcelona. När vi reser utomlands är det inte någon sol- och badsemester som väntar, utan vi träffar familjen. Patricks modersmål är franska. Hans mamma Michelle är fransyska och bor i Los Angeles och vi har bott flera månader ibland hos henne. Hans pappa, Walther Sommerlath, bor i Italien med sin hustru Ingrid, och de talar tyska. Farbror Ralph Sommerlath bor i Belgien.

Hemma talar de svenska. Tvillingflickorna Anaïs och Chloë har hunnit bli åtta år. Favoritfärgen i flickrummen är numera chockrosa, ljusa pasteller är inte längre “på tapeten”. De går i franska skolan och har en rad aktiviteter på eftermiddagarna; fotboll, gymnastik och kör. De har känt av rampljuset, speciellt när de var tärnor både vid prinsessan Madeleines och prins Carl Philips bröllop.

– Jag var så nervös att jag bara satt och skakade i kyrkan. De hade övat i flera dagar, minns Maline.

MalineSommerlath-Ste4

Hon är tacksam för att döttrarna har starka personligheter och tar för sig. De är tvåäggstvillingar med egna viljor.

Annons

– Unga har så stora krav på sig i dag. På min tid skulle man ut och resa, nu är det nya tider och man märker hur det individuella tagit över. Som förälder tycker jag därför att det är viktigt att visa att det finns olika sidor av samhället, så att de kan förstå och hänga med. Vi prenumererar hemma på tidningen SVD junior…

Paret Sommerlath är stolta över barnen och trivs tillsammans. Ibland slår det gnistor om kärleken. De osvenska dragen gör sig gällande, båda har temperament, men ingen är långsint.

– Patrick och jag har väldigt roligt ihop och skrattar mycket. Min man har mycket humor och brukar säga:

– Det är därför jag är så kär i dig Maline, för du skrattar åt alla mina skämt!

Av: Åsa Bönnelyche.
Foto: Stella Pictures, Ibl.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Möt kungafamiljens doldismedlem Maline Sommerlath”

 1. Stefan skriver: 30 november, 2016

  Hur kommer det sig att denne Patrick Sommerlath umgås mer med kungaparet än sina föräldrar?
  Jovisst, han bor i Sverige – men vad är då orsaken till detta?


  1. Gneta skriver: 30 november, 2016

   Om jag minns rätt, så kom han till Sverige och sin faster (drottningen) i samband med att hans föräldrar skilde sig. Kanske helt enkelt som i vilken familj som helst. Föräldrar som skiljer sig i en känslig tonårstid med allt vad det innebär och miljöombyte hos en nära släktning kan vara lösningen.


  2. snickarjohn skriver: 30 november, 2016

   Det är liksom det som är 10 000-kronorsfrågan.
   Your guess is as good as mine!


  3. LopNor skriver: 30 november, 2016

   Asch det är ingen 10 000 kronors fråga….inte märkligare än Mette-Marit eller för all del Downton Abbey och Lady Edith.


  4. Bror skriver: 30 november, 2016

   Det är nog så enkelt som att en MM i mitten på 70-talet helt enkelt inte var möjlig opinionsmässigt. Det är bara att beklaga.


 2. Marguerithe skriver: 30 november, 2016

  Maline har en stillsam elegans som är välgörande. Hon verkar ha God självkänsla och har inget behov av att skriva meningslösa bloggar som vissa andra.


 3. konsttanten skriver: 30 november, 2016

  Stefan!
  Svar: Orsaken behöver du ej veta, inte vi heller!!

  Instämmer med dig Marguerithe.


 4. Royalist ja visst skriver: 30 november, 2016

  Nu blir det skvaller på låg nivå men det stod i tidningar på den tiden att orsaken till flytten till Sverige i tonåren var vissa problem, kommit in i fel kretsar, behövde komma bort… Kanske i samband med föräldrars skilsmässa.

  Glädjande nu att det verkar vara en stabil, framgångsrik familj.
  Den unge P S orsakade ju rubriker här, festande, bråk m.m. Men det må vara förlåtet nu.


  1. Bror skriver: 30 november, 2016

   Tänk om en sådan förlåtande attityd också kunde utsträckas till att omfatta övriga anknutna till kungafamiljen. Men det är nog att hoppas för mycket, även om det snart är jul.


 5. mini skriver: 30 november, 2016

  Stefan

  OM jag minns rätt så tog drottningen (och kungen) Patrick under sina vingar då han var i övre tonåren.
  Han hade då hamnat “snett” i livet och hade vissa “problem” men tack vare Kungaparet kom han på fötter och är nu en given medlem i familjen.
  Sannsaga med lyckligt slut.


 6. Tomine skriver: 30 november, 2016

  Silvia har sett om sitt hus och varit mån om sin släkt tacket vare generöse svenskar . Sin demente mor fick också den bästa vård som knappt någon annan fick med de bästa specialister på område .


  1. Regina Lindholm skriver: 30 november, 2016

   Hör du Tore, att raljera över drottning Silvias mors sjukdom är så lågt som man bara kan nå!


 7. CVM skriver: 30 november, 2016

  Dessa Tanter som Inte kan annat en skriva snett och
  problem!
  Ut med språket istället och säg sanningen vad grabben
  gjorde!
  Stå upp för det man skriver saknas av dessa Tanter
  som kallar sig för olika yrkesgrupper!
  CVM


  1. Marguerithe skriver: 30 november, 2016

   Claes,
   Vad gjorde Patrick? Vad jag förstod hade han svårt att knyta än till föräldrarna och Drottningen gjorde allt för att hjälpa honom att få ett normalt familjeliv. Dock har han aldrig setts på några bilder med familjen under de här åren.


 8. Christina Kari Helsinki skriver: 30 november, 2016

  Jag minns bra händelserna om Patrick och han hade relativt god tur tack vare Silvia. Ingen förtid att vara stolt över. Borde egentligen inte figurera på de här sidorna.


  1. Marguerithe skriver: 30 november, 2016

   Hur mycket förtid kan man ha när man är 13-14 år?


 9. Christina Kari Helsinki skriver: 30 november, 2016

  Monsieur C.

  Jag tror inte att Tidningen tar in hans bakgrund, tyvärr. Genom att googla får du veta mera. Sofias bakgrund är klanderfri.


 10. Stefan skriver: 30 november, 2016

  Tack för alla svar!
  —–
  konsttanten,
  Min fråga var väl nu ändå berättigad eftersom denne Patrick närmast har en status som Marius i Norge.


  1. Tomine skriver: 30 november, 2016

   Stefan

   Jovisst har man hört olika skvaller , men i Norge döljer man ingenting .
   Marius har blitt sett som en fullvärdig medlem av familjen dock utan någon titel
   självsagt .


 11. Olga skriver: 30 november, 2016

  Bästa mini ( 30 november, 2016 kl. 11:58 ) ! Mera sannolikt att det är svenska folket som tog denne man under sina vingar än drottningen och kungen. Bodde han på slottet eller Hovstallet under tiden …knappast väl han stod i St-ms bostadskö under 10-15-20 år för att få taket över huvud…och vem försörjde honom kan man gissa…


 12. Hanna skriver: 30 november, 2016

  Maline Sommerlath verkar sympatisk, intelligent och ha sunda värderingar, inte alls “på” om sitt kändisskap.


 13. Kerstin Bergström skriver: 30 november, 2016

  Bror håller med dig för det mesta,men här är det 100%.


 14. kungenslillapiga skriver: 30 november, 2016

  Visst kan en tonåring få problem när föräldrarna skiljer sig, men – det är väl ändå just föräldrarnas sak att reda ut tillsammans med sitt barn?? Och som Marguerithe nämner; han har aldrig synts på bild med sin ursprungsfamilj, betyder det att banden är kapade? Visst kan släktingar för en begränsad period ta större ansvar för ett barn, men målet måste väl ändå vara att det återförenas med föräldrarna? Förutsatt att inte rena missförhållanden råder i familjen.


 15. Midnattsol skriver: 30 november, 2016

  Jag tycker att det är berättigat att undra om denne P Sommerlath.
  Allt är ju så hemligt i kungafamiljen; de har ju tom hemliga uppdrag! 😉


  1. Mia skriver: 30 november, 2016

   Precis

   Tyvärr verkade mitt svar till Stefan censurerade självklart kan man inte låta bli att vara fundersam över vissa saker man får googla istället för att förstå mig.som

   CVM som skrev : med språket! Det tycker jag också och kan instämma med.


 16. Christina Kari Helsinki skriver: 30 november, 2016

  Alltså har ingen av dem som skriver här läst vad som vållade bekymmer i Sverige för denne då unge man. Föräldrars skilsmässa är inte kriminellt. Inte har det varit en stor hemlighet för 10-15 år sedan, skrevs mycket, tystades fort.


 17. CVM skriver: 30 november, 2016

  Tack Olga för dagens bästa kommentar!
  Trevlig Dag
  CVM


 18. LopNor skriver: 30 november, 2016

  Tycker kungafamiljen är modern, tänk Silvia gjorde en Mette_Marit långt före Mette-Marit.


 19. Christina Kari Helsinki skriver: 30 november, 2016

  LopNor

  Va? Blir snurrig av vem som gjort vad. Snart skall jag väl skriva att jag gjorde en Stefan eller läsa att drottning Elizabeth gjorde en Pippa Middleton. Kliché på kliché, vad går det åt folk?


  1. LopNor skriver: 30 november, 2016

   Nja, så mycket kliché är det inte i detta att Silvia gjort en Mette-Marit i Sveriges kungafamilj långt före Mette-Marit gjorde sin i Norska kungahuset med Marius, utan mer något vi borde vara öppna om men inte får.


  2. Marguerithe skriver: 30 november, 2016

   LopNor,
   Det låter som att du läst för mycket på Flashback! Det är trist. Där antyds det ena och det andra om våra kungligheter, men inget som vi tar upp här. Läs allt som står på Stoppa pressarna, om de unga i Kungafamiljen. Rykten kommer alltid att finnas kring spännande människor.


 20. Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 30 november, 2016

  Jag instämmer med CVM;

  -Tack Olga, dagens absolut bästa! ❤

  Gredeline


 21. LopNor skriver: 30 november, 2016

  Förresten kungafamiljens doldismedlem?
  räknas alla Sivlias s k syskonbarn och deras respektive till kungafamiljen?

  Hm…..det lär bli dyrt i så fall för svenska folket…..för om det är prejudicerande så lär vi få betala för Daniels systerdöttrar och likaså sofias framtida syskonbarn….för då är väl även de medlemmar i kungafamiljen?

  Fast nja…..detta är nog en Freudian slip i rubriksättningen.


  1. snickarjohn skriver: 30 november, 2016

   Synd att gilla-funktionen ej är kvar!!!


 22. Mona skriver: 30 november, 2016

  Om ni läser artikeln ordentligt så står det där att de åker
  till Patriks föräldrar på semester.
  Han var 17 år när han flyttade hit och då borde man ha rätt att
  själv välja var man vill bo.Silvias bröder är ju här vid dop,bröllop osv.
  Om ni läser ordentligt,svenska kan ni väl,så slipper ni skriva så mycket
  strunt.


 23. Mona skriver: 30 november, 2016

  Gilla funktionen har tekniska problem enl. denna tidning.
  Alltså handlar det inte om censur som vissa tror.


 24. Stefan skriver: 30 november, 2016

  Hans pappa, Walther Sommerlath, är således född i Brasilien, uppvuxen delvis i Nazityskland, därefter tillbaka till Brasilien, Västtyskland, sedan Frankrike och nu i Italien men tysktalande.
  Låter som en spännande person att veta lite närmare om. Varför inte ett reportage?
  Hans mamma är helt obekant.


  1. Marguerithe skriver: 1 december, 2016

   Stefan,
   Walther Jr var gift med Michelle Sommerlath som efter skilsmässan flyttade till USA. Sonen bodde några år på Drottningholm men syntes aldrig offentligt med Kungafamiljen. Han råkade i bråk ibland på Stureplan och det fick lite rubriker då han var Drottningens släkting. Hon gick ut och försvarade honom då han var så ung. Han hade senare lite kontroll över Madeleines festande vilket Kungen var tacksam för.


  2. Ingrid skriver: 1 december, 2016

   Intressant, fortsätt din grävande journalistik!


 25. Christina Kari Helsinki skriver: 30 november, 2016

  Mona

  Berätta nu för oss alla, vad gjorde Patrick Sommerlath som väckte rättsliga påföljder? Så slipper vi att skriva strunt. Läste du vad den arme prins Bertil ställde till med som 17-åring. Då tycker jag att Sommerlath åtminstone sonat.
  Tycker jag läser jättebra, tillsvidare. Men jag är under medicinering noll. Men,men, har en viss faiblesse, precis som Steffe och Monsieur C. Nu går vi in i dimman.


 26. Mona skriver: 1 december, 2016

  Jag har ingen som helst aning om den unge Patrick hade ställt till med.
  Du kanske kan googla.


 27. eva skriver: 1 december, 2016

  Vad är det som säger att Maline är en “framgångsrik affärsman” bara för att hon öppnar en beautysalong? Snarare tvärt om, de går ofta med stor förlust!

  Jämför med Daniels gym, som heller inte gick bra. Patriks äventyr inom flygindustrin är nog lika lite framgångsrik som CP:s designande och bilåkande.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar