Nio år av kärlek! Se bästa bilderna från Victorias och Daniels bröllop

Kyssen på bröllopet 2010
Vi tar en blick i backspegeln och ser tillbaka på sagobröllopet 2010, då kronprinsessan Victoria äntligen fick sin Daniel. Ett urval av de bästa bilderna bjuder vi på, samt några väl valda ord om parets kärlekslycka!
Annons

I dag firar kronprinsessan Victoria och prins Daniel nioårig bröllopsdag. På Haga slott lever kronprinsessan lycklig och glad med sin fina familj. Prins Daniel är en omtänksam make och pappa till parets två barn, prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3.

Kärleken växer sig starkare för varje år

Deras kärlek började som ett litet frö av vänskap, bland hantlarna och maskinerna, på gymmet Master Training i Stockholm. Känslorna växte sig starkare och starkare för varje år och nu har deras känslor för varandra grott och mognat. Makarna är ett sammansvetsat team, som arbetar tillsammans och reser långt för att representera Sverige.

Annons
Prins Daniel kronprinsessan victoria
Victoria och Daniel – ett sammansvetsat team som började sin resa på livets väg den 19 juni 2010.

Glädje!

Drottning Silvia
Den lyckliga bröllopsdagen, den 19 juni 2010.

Victoria och Daniel

Känslosamt i Storkyrkan i Stockholm. Med stadig röst sade de ja till varandra och vid 15.55 förkunnade ärkebiskop Anders Wejryd dem man och hustru.

Inför Gud och i denna församling, tar du Olof Daniel Westling Victoria Ingrid Desirée till din hustru att älska i nöd lust?

– Ja, svarade Daniel Westling med stadig röst.

Kronprinsessan Victoria
Lyckan var total!

Kronprinsessan Victoria skred in i kyrkan i en vacker vit båtringad bröllopsklänning designad av Pär Engsheden. I håret hade hon kamédiademet som hennes mamma Silvia hade vid bröllopet med kungen. Myrtenkvisten fanns med också enligt kungafamiljens tradition.

Victoria
Kronprinsessan i det anrika Kamédiademet.

Klänningen hade ett fem meter långt avtagbart släp och slöjan var den som drottning Silvia bar på hennes och kungens bröllop 1976. Brudbuketten bestod av en blandning vita blommor, så som konvalj, ros, luktärt, azalea med flera.

Blommor
Den pampiga brudbuketten.

Victoria gick arm i arm med kungen

Till tonerna av en pampig marsch gick Victoria uppför altargången arm i arm med kungen och hon nickade och log till bröllopsgästerna. Nervöst var det utan tvekan för Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, som nu skulle få se sin enda son gifta sig och samtidigt bli Sveriges prins.

Olle-westling
Föräldrarna Westling var både stolta och lite nervösa under den stora dagen.

Daniel Westling bugade inför kungen och tog sedan över platsen vid Victorias sida och förde henne fram till altaret.

Victoria och Daniel 2010
Vänskapen som växte och blev till kärlek.
Madeleine och Victoria
Lillasyster Madeleine gratulerade Victoria.
Mary, Mette, Maxima
Var är bruden? De kungliga gästerna ville alla få en glimt av Victoria och Daniel.

Det hade varit ett stort hemlighetsmakeri kring tårtans utseende och innehåll. Över 300 arbetstimmar låg bakom hantverket. Huvuddelen av ingredienserna var svenska råvaror och tårtan var så långt det var möjligt bakad av ekologiska produkter, till exempel färska svenska ekologiska smultron.

12 flaskor champagne, 25 liter grädde och 900 ägg var några av ingredienserna i bröllopstårtan som bestod av 11 våningar, var över tre meter hög och vägde 250 kilo.

Kronprinsessan Victoria
Tårta och dans! Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tittar imponerade på bröllopstårtan – i många lager.

– Kronprinsessparets bröllopstårta är inte bara imponerande vacker med sina 11 våningar, den är också en smakupplevelse utöver det vanliga. Tårtan är kontrastrik, här möts mjuka, vågiga och traditionella former med moderna och stilrena inslag. Den symboliserar även vår syn på kronprinsessparet: kunglighet med tradition och ett modernt par, sade Marin Lundell, vd för Sveriges bagare & konditorer.

Prins Daniel dansar
Kronprinsessparet imponerade på alla under bröllopsvalsen!
Kronprinsessan Victoria
De lovade att älska varandra i nöd och lust!

Daniel och Victoria

Vädret var underbart! Över en halv miljon människor befann sig på Stockholms gator och vinkade fram brudparet när de kom längs kortegevägen och bröllopsyran var magisk över huvudstaden, men fler än så följde kronprinsessan Victorias och prins Daniels sagobröllop.

 

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria var överlycklig!

4,7 miljoner svenskar såg något från bröllopet i tv och nästan 3,2 miljoner såg själva vigseln. Här ser vi Victoria och Daniel på slottsbalkongen.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Nio år av kärlek! Se bästa bilderna från Victorias och Daniels bröllop”

 1. konsttanten skriver: 19 juni, 2019

  Kom ihåg det som igår. Tårarna trillade medan jag åt min prinsessbakelse till ett, blev två!.. glas bubbel.
  Gratulerar dem till bröllopsdagen, och önskar fortsatt lycka♥️♥️


 2. Milla skriver: 19 juni, 2019

  Grattis!
  Det var en härlig dag, undertecknad var i Kungsträdgården och såg vigseln på storbildsskärm och vinkade till kortegen.


 3. Cornelia skriver: 19 juni, 2019

  Victoria Ingrid ALICE Desirée


 4. Anna skriver: 19 juni, 2019

  12 flaskor champagne i tårtan!!!


 5. Piatele2.se skriver: 19 juni, 2019

  Det innerligaste och mest gripande av alla offentliga bröllop jag sett. Efter alla år –äntligen!! Blev vid TV:n uppassad med festmåltid av husets herrar (make + söner). Så gulligt och så gott! Mor fick sitta klistrad och se “allt”. (Det blev några kassetter). Det visar sig ju också vara “a Match made in Heaven”. Grattis V & D!


 6. Gunnikprm skriver: 20 juni, 2019

  Och samma datum, 19 juni, firar kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia i år 43 år som gifta. Minns det som igår! Grattis! Det var en fin dag och ett vackert bröllop.


 7. PernillaA skriver: 20 juni, 2019

  Pia instämmer, det var mycket vackert och gripande


 8. Jitka Sabzi skriver: 22 juni, 2019

  Kommer ihåg denna dagen så som det vore igår. Vi var på stan hela familjen plus min mamma från utlandet. Vi var i stan hela dagen och kollade på vigseln på storskärm TV. Sedan vinkade vi när kortegen åkte genom Stockholmsgator. Förflyttade oss framför Grandhotellet för att se när de anländer med gondolen framför slottet till bröllopsfesten.
  Den dagen var magisk. Har så många bilder.
  Grattis till 9 års jubileum


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar