Norska hovet bekräftar – kung Harald är sjukskriven

Norska hovet bekräftar – kung Harald är sjukskriven
Norska hovet har precis gått ut med det tråkiga beskedet att kung Harald lider av smärtor i ena foten och kommer därför vara sjukskriven veckan ut.
Annons

I ett pressmeddelande på norska kungahusets hemsida skriver man:

“Hans Majestät Kungen är sjukskriven veckan ut på grund av överbelastning av smärtor i foten. Under tiden som Hans Majestät är sjuk kommer Kronprinsen att vara regent.”

Annons

Även kronprinsessan Mette-Marit har nyligen varit sjukskriven. I mars genomgick hon ett mindre kirurgiskt ingrepp och så sent som i november blev hon akut sjuk i kristallsjuka. Men nu har den norska kronprinsessan återhämtat sig och är tillbaka på jobbet.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Norska hovet bekräftar – kung Harald är sjukskriven”

 1. Mahato skriver: 25 april, 2018

  Ro dere ned nå! Han er sykemeldt ut uken, og ingenting står på hjemmesidene til det norske kongehuset om sykehusinnleggelse.


 2. AstridA skriver: 25 april, 2018

  Han är inte inlagd på sjukhus. (Han sitter i sin lägenhet på slottet med foten på en stol och väntar på att antibiotikan ska värka. Tror jag.) Ett bra tag nu har vi sett hur svårt han har när han går. Han har inte fått den vila han behöver, och foten blir sämre. Men sjukhus? Sjukhusvistelsen som norske media skriver om hände i november 2017.


 3. Magdalena skriver: 25 april, 2018

  Heldigvis har legevitenskapen kommet langt i dag, og legene er veldig dyktige. Og kongen vår blir nok fulgt opp av de dyktigste blant de dyktige. Det som er urovekkende er at hans majestet har blitt 81 år, og har hatt en del sykdomsplager de senere år. Håper dette er en bagatell og går bra,- god bedring ønsker vi vår høyt elskede konge.


 4. Carin Hawee skriver: 25 april, 2018

  Hoppas att den sympatiske kung Harald snart är på bättringsvägen och kan återvända hem.Tycker alltid att han ger ett varmt och klokt intryck.


 5. Maritha Lilja skriver: 26 april, 2018

  ja lite synd om honom är det!!!!!


 6. Pa skriver: 26 april, 2018

  hoppas bara det är foten då..men inlagd för en sån sak?


  1. undrende skriver: 27 april, 2018

   Bra du kan stille diagnose om folk skal legges inn på sykehus eller ikke ! Gikk operasjonen greit ?


 7. Asta skriver: 27 april, 2018

  hur många karensdagar har han?


  1. undrende skriver: 27 april, 2018

   Like mange som ALLE i Norge – INGEN !!


  2. undrende skriver: 27 april, 2018

   Deilig å bo i et av verdens rikeste land , med en av verdens lykkeligste folk og verdens FLOTTESTE KONGEFAMILIE ! Her drikker vi champagne og piser jordgubbar hele dagen – helt uten bekymmer 🙂


 8. AnnaS skriver: 28 april, 2018

  Undrar en sak, kanske kan norska läsare svara: i Norge har man ju numera, precis som i Sverige, könsneutral tronföljd, dvs äldsta barnet ärver tronen oavsett kön. I Sverige ändrades grundlagen 1980 och då fråntogs Carl Philip kronprinstiteln och Victoria blev kronprinsessa. Varför skedde inte samma sak i Norge med Haakon och Märta Louise?


 9. ida eriksdotter skriver: 28 april, 2018

  Kanske rör det sig om gikt eller podager som det också heter? Vanligast är det stortån som angrips och förr talade man om “portvinstå”. Det är mycket smärtsamt, men enkelt att åtgärda med inflammationshämmande preparat. Det tar snabbt bort smärtan.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar