Nu åker prinsessan Madeleine till Brasilien

Nu åker prinsessan Madeleine till Brasilien
Annons

Prinsessan Madeleines kalender har fyllts på. I november byter hon ut det stormbitna New York för en projektresa i Brasilien.

Hösten är här och prinsessan Madeleine är tillbaka på jobbet i New York. Men snart bär det av igen, och denna gång till städerna Recife och Sao Paolo. Från förmiddagen den tredje november till eftermiddagen den femte november åker prinsessan till Brasilien på projektresa med World Childhood Foundation, och enligt Childhood blir det ett intensivt program för prinsessan.

Tillbaka till slottet

Som projekthandläggare kommer hon att besöka de olika projekt som Brasilienkontoret driver och stödjer, alla har gemensamt att de rör barn som blir utsatta för, eller riskerar att utsättas för, sexuella övergrepp. Förutom att besöka projekten kommer Madeleine även att ha möten med organisationens personal på plats. Efter de tre dagarna i Sydamerika gäller det för prinsessan att ställa om hjärnan till svensk tid. Den 17 november bär det nämligen av hem igen, då för att närvara vid World Child and Youth Forum på Kungliga slottet tillsammans med kungaparet och kronprinsessparet.

Annons

Av Margareta Heed
Foto: Stella Pictures och IBL

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

85 kommentarer till “Nu åker prinsessan Madeleine till Brasilien”

 1. Hilde E. skriver: 27 september, 2011

  Skal hun virkelig jobbe opp til 4 dager i november!


 2. Tina skriver: 27 september, 2011

  Varför fortsätter hon att bleka håret..?
  I benan syns ju hennes naturliga vackra mörkbruna färg..!
  Hårkvaliteten blir ju lidande av all blekning..vilket också syns på bilden..!


 3. Christina Helsinki skriver: 27 september, 2011

  Om jag skulle vara Madeleine skulle jag varit i Brasilien tidigare.

  Daniels affärsverksamhet skulle ha dött utan Andren och H&M.

  Men fortfarande skrivs det om hur Daniel klarade jobbet som affärsman utan en centi Brasiien.

  Men de som trodde och skrev, nämner ingen, bara flinar åt dumheten som behärskar andra än finländare
  .


 4. Maggan skriver: 27 september, 2011

  Ja det var trevligt att Madeleine börjar bli vuxen och inser att man måste arbeta för sina pengar, om man inte tar av sina privata millioner, vilket jag inte tror att hon gör. Lycka till med att arbeta.


 5. Kikki skriver: 27 september, 2011

  Ha,ha…”fyldt på”…..så forventer man at se en fyldt kalender for oktober og november!
  Tre dage i november i Brasilien – og den 17. på Slottet til en reception eller middag!
  Det var det.
  Men tør man så håbe på, at hun bliver hjemme og vikarierer for Victoria året ud ?
  Tror ikke, at Madeleine dropper Nobelfesten i år. Hun har deltaget i både Nationaldagen og åbningen af Riksdagen – vel årets 3 vigtigste kongelige begivenheder ?


 6. Lollo skriver: 27 september, 2011

  själv blev jag hur glad som helst en dokumentär om kungliga smycken kommer snart antar att svt ska visa den också

  http://members2.boardhost.com/royal-jewels/msg/1316425060.html


 7. Eileen skriver: 27 september, 2011

  #3Christina Helsinki

  Vad omtänksamt av dig att tänka på Daniels affärer i Brasilien när du läser om Madeleines resa till dit. Som en enkel individ ser jag inget sambad, men… LOL


 8. signe skriver: 27 september, 2011

  Ja man blir verkligen bedrövad när man läser hennes enorma “arbetsbörda” ! 4 dagar i November ska hon “jobba” och sedan ? 2 månaders semester ? Dessutom tycker inte jag att WorldChildhood INTE ska ingå i hennes representation för Sverige utan det är ju ett privat intiatiativ som Silvia drog igång som är ett behjärtansvärt och mycket viktigt projekt men som bägge damerna ska syssla med vid sidan om. Ska Madde fortsätta vara prinsessa i Sverige så ska hon bo här också ! Madde är ju en sån söt och vacker prinsessa som kommer att göra mycket gott för vårt land om hon bara stannar upp och tänker till och inte bara desperat sticker till USA. På ett sätt förstår jag henne eftersom hon avskyr sofia som bara ställer till elände för Kungafamiljen. Är det någon som vet vilka krav Kungen ställ på Madde (stod på någon löpsedel för någoin vecka sedan)


 9. Lelde skriver: 27 september, 2011

  Dear Tina,

  Try to find as many fault with others as possible. That really make you happy ..

  Put all your energy in being perfect yourself. Take a good look at yourself, outside and not least inside.


 10. Maria Andersson skriver: 27 september, 2011

  Tina #2
  Förstår inte varför Madeleine inte skulle bleka/ färga håret?
  Vi är nog flera hundratusen som gör detsamma var 6:e vecka. Hon är dessutom snygg i den nya färgen.


 11. Ansan skriver: 27 september, 2011

  #8# Signe,

  Jag blir verkligen glad när man ser att att Madeleine representerar. Tror att hon arbetar mer än 4 dagar i månaden även om det inte står i den kungliga kalendern. Alla kungabarnen uppträder med värdighet (nåja CP). De vet vilka krav de har haft på sig under deras uppväxt. Madeleine har nyligen gått i genom en hjärtslitande händelse inför öppen ridå. Tycker att hon har hanterat det utmärkt och värdigt. Varför ska inte hon kunna leva utomlands i några år? Det var väl aldrig någon som hade synpukter när tex prinsessan Christina gjorde det? Förstår om det är riktig svårt för henne att hantera den senaste utvecklingen i kungafamiljen. Hoppas att hon orkar hålla kursen för det är det i alla fall en person i kungafamiljen som gör det.


 12. sara skriver: 27 september, 2011

  Inte en representation för Sverige så långt ögat når.
  Eftersom familjen har så svårt att skilja på ditt & mitt, rätt & fel anser jag att monarkin ska avskaffas nu eller så får vi acceptera att även småfolket lurar till sig bidrag på motsvarande sätt.


 13. Beata skriver: 27 september, 2011

  Så hon representerar Sverige i Brasilien? Släktträff också?


 14. Ave skriver: 27 september, 2011

  Otroligt vad många som här visar sin okunskap! Att vara projektledare innebär arbete varje dag på kontor, och därutöver tillkommer olika resor, som exv. den till Brasilien för en av Projektledarna vid Childhood Foundation, Prinsessan Madeleine!


 15. Helena M A skriver: 27 september, 2011

  -Äsch, lägg av med den här mobbingen och svenska avundsjukan mot Madeleine!
  För det första är hon (liksom en del andra) privat välbeställd och klarar sig säkert utan apanage-pengar för sitt dagliga liv.
  Dessutom finns det inget som säger att hon måste jobba heltid för svenska kungahuset, det har nog inte hovet resurser avsatta till. ( Kungens systrar gjorde det tex inte heller på den tiden… ) Varför detta krav på att hon ska vara i Sverige och jobba heltid..? Hon har inte ett svensson-liv..! Dessutom tror jag Madeleine lider av all publicitet som varit sista året kring kungen, Jonas, Sofia etc. Förstår henne mycket väl om hon är bekvämare i N.Y.


 16. Sthlm skriver: 27 september, 2011

  Är en projektresa med World Childhood Foundation något som har med svensk representation att göra? Självklart förstår jag att hon uppbär apanage under vistelsen där, men är detta verkligen korrekt?
  Även om det alltid har varit så bör det väl gå att ändra på. Kungahuset har ju blivit så moderna och struntar numera blankt i vad som passar eller inte. Då borde väl någon i riksdag/regering reagera och se till att slöseriet med skattebetalarnas pengar stoppas. Det finns andra i vårt svenska samhälle som behöver pengarna bättre än prinsessan Madeleine.


 17. gunda lien skriver: 27 september, 2011

  det er helt utrolig at ikke Madeleine representerer mer for Sverige. De unge konglige i dag sier at de helst vil være som alle andre, men tror ikke de ville begynne å bekymre seg for økonomi, barnepass, osv


 18. Irena skriver: 27 september, 2011

  Madeleine borde ägna sig åt att förlova sig med Hertig Chris, han behövs för Bernadotterna. Det skulle tillföra lite glamour, precis det som nu fattas..
  Childhood är ju ett mycket bra sätt att göra kungligheterna till något mer än fasadfolk, så heder till dem för det initiativet.


 19. Ave skriver: 27 september, 2011

  Varför ska Prinsessan Madeleine representera mer?! Förvisso har de andra två nordiska ländernas regentpar bara två barn, men faktum kvarstår att Prinsessan Madeleine är no 3 till tronen. Hon ska därför självklart inte representera i samma utsträckning som den som går in istället för Kungen, vilket är Kronprinsessan Victoria, och inte heller i samma utsträckning som den som går in istället för Kronprinsessan Victoria, vilket är Prins Carl-Philip. Däremot är det verkligen på tiden att Prins Carl Philip går in och representerar mer, fram till nu har han som är no 2 till tronen representerat mindre än den som är no 3, Prinsessan Madeleine!


 20. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 27 september, 2011

  Men det är ju självaste “…..”Åker från New York till Brasilien på “jobb”!ÄR INTE ETT JOBB FÖR SVERIGE!


 21. Sussie skriver: 27 september, 2011

  Tycker faktiskt att Madeleines projektresa med World Childhood
  är ett av de viktigaste “uppdragen” i hovets kalender !!

  C-p ska tex till Alicante och “inviga” Volvo ocean race .. som
  i mitt tycke inte borde stå med i kalendern ! Men vi tycker ju
  alla olika !


 22. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 27 september, 2011

  Väldigt vad Christina,Helsingfors är omtänksam och spydig mot de svenska kungligheterna!Jag är glad att vi inte har finlands tråkiga presidentpar.Tydligen gillar Christina att läsa lite glamour så hon kan klaga på prinsen från Ockelbo som är så förhatlig!Föresten är prinsen född i Örebro!Där Jean Bernadotte kröntes för 200 år sedan!


 23. Anette skriver: 27 september, 2011

  Jamen Madeleine arbejder jo i USA for World Childhood Foundation!!! Læs her om hendes uddannelse og job http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/hkhprinsessanmadeleine/biografi.4.187e1841020141a4c88000325.html

  Det er simpelthen utroligt at folk ikke tror at de kongelige laver noget bare fordi de ikke hele tiden er ude og repræsentere. Det Madeleine laver er nok mest på kontor(ikke at jeg ved noget om det) mens fx Victoria mest er i “marken” og repræsentere Sverige. Det handler jo ikke bare om at klippe snorer over som mange tror. Der er også en masse forarbejde og læsestof der læses op på om de forskellige organisationer osv..


 24. allegra skriver: 27 september, 2011

  Jag tycker det är värre att kungaparet på besök i det Frankrike som ägnar Bernadottarna två utställningar just nu absolut inte kan tänka sig att synas i fransk tv i nån intervju och det fast det går bra att tala såväl engelska som svenska i fransk tv. Man ska bara vinka det är representation och inför en och annan fotograf vid valda tillfällen.
  Jag tycker Sverige är i ett läge där det gäller att alltid ge järnet, ställa upp och visa lejonklon.
  Men inte heller när det gäller hovet.
  Victoria hade belagts med munkavle av hovet när hon och Daniel besökte Paris för ett år sen på sitt första gemensamma utlandsbesök. Ambassaden har bara att finna sig.
  Hovet agerar så korkat att man kan bli republikan.


 25. Sussie skriver: 27 september, 2011

  Jag tycker att Madeleine gör rätt som använder sig av sin utbildning
  och skaffar sig arbetslivserfarenhet och NEJ jag är inte ironisk !
  Varför ska hon finnas tillhands hela tiden för att “klippa band”
  i Sverige ? Och när hon representerar så är det ju ändå många
  som gnäller och letar fel på figur kläder hår etc och förfasar sig över att hon aldrig gör ngt vettigt !


 26. matilda skriver: 27 september, 2011

  ” Efter de tre dagarna i Sydamerika gäller det för prinsessan att ställa om hjärnan till svensk tid….”

  Ja lycka till då!!!


 27. Birgitta skriver: 27 september, 2011

  Det är verkligen bra gjort! Att vara “hela 29 år” och orka åka till Brasilien är inte illa!!!!

  Att dessutom ha en så full kalender som 4 dgr är verkligen fantastiskt!


 28. christinavideotron.ca skriver: 27 september, 2011

  Jag är riktigt orolig för Madeleine. Hon kommer säkert att överanstränga sig med allt det här arbetet och resandet.
  Hon borde göra som princessan Christina och bli en privat person utan något som helst apanage.


 29. Yggdrasil skriver: 27 september, 2011

  Jag är övertygad om att prinsessan Madeleine har mycket mera dagligt kontorsarbete än dessa nu tillkännagivna OFFICIELLA evenemang.
  Det är alltid lite vemodigt när hon lämnar Sverige men desto roligare när hon återkommer och förgyller och lyser upp varje tillställning där hon medverkar.
  Ingen vore gladare än jag om hon stannade i Sverige för gott.
  Hoppas kan man alltid!


 30. Christina Helsinki skriver: 27 september, 2011

  #7

  Jag ser samband med Brasilien. Fröken SommerPlatt, Victorias och Daniels heta förlovningsresa, Childhood före Nobel.

  Kan inte säga att alla här har prisat Daniels affärsverksamhet, men för något år sedan skrev tanterna här. hur duktig Daniel är då det gäller affärer. Alla bokslut i rött!!?

  Efter den tiden skriver ingen mer om Daniels utmärkta affärsmans egenskaper, betyder kanske att tanterna har gått hem till sällare nejder. lolelilol


 31. Bettina skriver: 27 september, 2011

  Hvorfor skriver man kun hendes projektrejser ind i kalenderen? Det er vel mindstedelen af hendes arbejde. Jeg synes en evaluering af hendes arbejde lagt ud på Hovets hjemmeside ville være interessant .
  Hun var tidligere på rejse til Kina for WCF — og da kunne man læse – også på SD, at et tysk filmhold fulgte hende, og der ville komme en dokumentarfilm senere….er der noget nyt vedr. dette ?


 32. mona skriver: 27 september, 2011

  Projektledare är ett heltids jobb. Är Prinsessan Märta-louise änglakurser ett bättre jobb.
  Allt står inte i den officiella kalendern.
  Kungafamiljens alla möten, förberedelser inför uppdrag, planering
  av resor, inläsning av ämnet som ska tas vid representationen
  är en del av arbetet men inte offcielt och då står det inte i kalendern.

  Många av er som skriver jobbar uppenbarligen inte eftersom ni har tid att skriva här i forumet.

  om ni är missnöjda med redovisningen av hur apanaget används
  så ska ni vända er till våra riksdagspolitiker, det är riksdagen som
  bestämmer vilken insyn det ska vara i kungens och hovets
  ekonomi. Kungen beslutar inte själv.

  Fö er som fortfarande intevet vad apanage är så är det den ersättning som på 1800 talet gavs till kungliga familjen per år för att staten beslagtog kungahusets egendomar för att bekosta krig m.m

  Tänk efter före innan ni sprider lögner som blir till näthat.
  Varför kan man inte föara en normal samtals ton utan personangrepp.


 33. inger skriver: 27 september, 2011

  # 16
  Varför skulle riksdag/regering reagera och stoppa kungahusets “slöseri” med våra skattepengar, när de själva(riksdag/regering) slösar skattepengar så det visslar om det.

  Det går inte att kasta sten när man sitter i glashus!


 34. Sussie skriver: 27 september, 2011

  #31# Bettina Massor med kritik mot Madeleine, hennes arbete
  som projekthandledare FÅR inte stå med i kalendern. Folk blir
  rasande ..det är väl inte heller troligt att det är M som beslutar om vad som delges oss i den kungliga kalendern.


 35. Catharina skriver: 27 september, 2011

  Madeleine gör ett bra jobb med Childhood. Det som hon blev utbildad för att göra. Hon är också lugn, värdig och har stil. Vi kan vara stolta över henne.


 36. alessandra skriver: 27 september, 2011

  Det är sorgligt att så många klagar på Madeleine. Cp är numer 2 i kön och borde vara den som representerar mest av dessa två. Men som vanligt skall det klankas ner på kvinnor! Att ni inte skäms!!!!


 37. gunilla olssonnillan skriver: 27 september, 2011

  Jag blir så glad att prinsessan Madeleine nu får mer ansvar och synnas mer.
  Det är en bra gärning att arbeta för utsatta barn. Förstår inte de som är kritiska .Är det bättre att hon åker runt och klipper band och kramas med folk. Tror inte att det är hennes grej. Men jag kan tänka mig att hon är en god draghjälp att få in mycke pengar till organisationen.


 38. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 27 september, 2011

  Det är just det!Childhood är inget svenskt företag!Det är en brasiliansk miljadär som gottar sig.Prinsessan är bara utnyttjad.Inte ömmar hon för de utsatta barnen!Då hade hon stannat i New York o skänkt pengar vad resan kostade till Brasilien!Gud,så utsliten hon kommer att bli.Stanna i tre dagar pi ett land så långt från New York och Chris!Det är slöseri om något!


 39. matilda skriver: 27 september, 2011

  Expressen och Aftonbladet citerar “kungens kurtisan” i dag:
  Prinsessan Madeleines livsstil har hon svårare att acceptera:
  – Om man ska ha monarki har jag svårare för prinsessan Madeleine som shoppar i New York. Det är ett jävla dyrt socialbidrag, säger Camilla Henemark till Faktum.


 40. Lotta skriver: 27 september, 2011

  Det är kanske dags att arbeta lite också,inte bara fest och shopping för man råkar vara en Bernadotte.Bara att ta lärdom av sin syster.


 41. Irena skriver: 27 september, 2011

  Kungens kurtisan Camilla har åsikter om Madeleine? Nu blir jag kronologiskt konsternerad…

  http://mrsmc1.wordpress.com/2007/03/26/kronologiskt-konsternerad/


 42. Yggdrasil skriver: 27 september, 2011

  39.Marilu
  Du tackar Anders Borg för att han inte höjde apanaget.
  Nej Herr Borg har nog inga pengar kvar efter att han höjt sin egen och sina riksdagskollegors lön och vräkt in miljarder till EU-diktaturen. Så hur mycket jobbar han för Sverige?


 43. Observant skriver: 27 september, 2011

  Är det inte tänkt att Madeleine ska gå in och stötta Daniel i Victorias ställe i USA. Han klarar väl inte språket. En lågutbildad prins/prinsessa innebär givetvis merkostnader för statskassan, men det är väl inget som bekommer kungahuset.


 44. Sissel Tangen Akbulut skriver: 27 september, 2011

  Dere som kritiserer Madeleine for hårfarging, hva skal vi i Norge si da? Vi har en kronprinsesse som bleker håret til det ekstreme. madeleine har nå tross alt valgt en mere “naturlig” farge. Og hun er utrolig vakker.


 45. Eileen skriver: 27 september, 2011

  #30 Christina Helsinki

  Tusen tack! I’m enlightened.


 46. Sandra skriver: 27 september, 2011

  Men när kommer hennes kalender fyllas på med representations jobb för Sverige?


 47. Denise skriver: 27 september, 2011

  Madeleine is probably fed up with things in Sweden, her fathers scandals and her brothers unsuitable partner.
  Thats why she stays in NewYork and tries to do some good in the world with Childhood projects. I hope she can have children of her own some day with a good man. She seems a lovely person.


 48. caterine skriver: 27 september, 2011

  Madeleine gör ett bra jobb för Childhood, vem vet det? Sitta och se fin ut och få blommor, vad ger det? Gudars vad ni är löjliga. Men jädrars vad snygg Carl Ph är och hans fästmö, sötaste paret alla tiders.


 49. Tina skriver: 27 september, 2011

  9 Leide:
  Sorry but your english sucks..!


 50. mona skriver: 27 september, 2011

  Sluta nu med en gång med att snacka strunt. Daniel KAN engelska.
  Madeleine jobbar heltid.
  Marilou du verkar vara ovanligt bitter på livet, tycker du ska skicka det du skrivit direkt tillhovet med namn och adress men du är väl för feg.
  Men sprida näthat anonymt törs du, det du skriver är förtal
  och stalking. att sprida dynga och näthat är en syssla du kunde låta bli

  tror ni på Camilla Henemark hon kan säga vad som helst för hon vet att hovet inte kommer att uttala sig. Camilla behöver väl pengar igen.


 51. gunilla olssonnillan skriver: 27 september, 2011

  Hur kul är det att jobba åt sin storasyster. Jag tycker det är bra om prinsessan Madeline hittar sitt eget område. De är ju så olika .


 52. Marilu skriver: 27 september, 2011

  43 Yggdrasil
  FYI Anders Borg har inte höjt varken sin egen eller sina kollegers löner.

  Sedan vill jag bara att du ska veta att EU inte är en diktatur utan har hela tiden från början till slut varit vald på demokratiska grunder. Vi har alla fått lov att välja!

  Anders borg är Sveriges finansminister och arbetar i alla högsta grad 100 % för och i Sverige.


 53. Ave skriver: 27 september, 2011

  Om det stämmer att CH har yttrat sig om Prinsessan Madeleine och socialbidrag, då kan man verkligen snacka om att kasta sten i glashus och hon visar också på bristande intelligens och kunskap! Kungafamiljen lever inte på socialbidrag, det gör personer som inte utför något arbete men ändå får pengar av staten, alltså av de personer i Sverige som betalar skatt. Denna skatt går även till olika former av vård, som exempelvis psykiatrin, olika former av stödboende m.m., m.m. Något som CH själv i TV har berättat att hon har nyttjat vid flertalet tillfällen – så det är alltså skattebetalarna som försörjt och kanske fortfarande försörjer CH!

  Jag tycker verkligen synd om hela kungafamiljen och det lidande som Kungen och hans påstådda älskarinna har utsatt, och fortfarande utsätter, dem för. Speciellt CH och författarna är nog desperata – det blev inte riktigt som de krasst räknat med – så det gäller för dem att hålla grytan kokande och CH försöker väl nu marknadsföra sin bok. Mycket pinsam människa att dra in ‘barnen’ till den påstådda f.d. älskaren – verkligt låg nivå – men man är väl knappast förvånad! Däremot är jag förvånad att, om det stämmer, kungen inte hade bättre smak och att han ‘lånade’ sig till detta, såväl gentemot familjen som sitt ämbete!

  Tack och lov för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel – de båda och sättet de agerar inom ämbetet bådar gott för framtiden!


 54. alessandra skriver: 27 september, 2011

  Vilka “tanter” Christina?!?! Talar du om dig själv nu igen? Förstår inte varför du HELA TIDEN måste kritiseran andra hela tiden. Det är bara sorgligt. Använd din tid till att få en bättre självkänsla istället för att hänga här.


 55. alessandra skriver: 27 september, 2011

  Förresten blir jag glad i själen av att läsa om prinsessan Madeleine som åker till Brasilien. För er som inte visste detta finns det tyvärr mycket fattigdom där och brist på information om hur man skyddar sig mot bla oönskade graviditeter. Bernadottarna hjälper till med att sprida informaton om barnens och kvinnors rätt att få leva och bygga upp sina liv och det är jag mycket stolt över.

  Mvh.


 56. Esbotjej skriver: 27 september, 2011

  #14 Vilket projekt gäller det?


 57. Ave skriver: 27 september, 2011

  Citat från CHs intervju i Expressen där hon alltså mycket riktigt yttrar sig om Prinsessan Madeleine och socialbidrag?! Samtidigt som det istället är hon som lever på socialbidrag, och inte någon i Kungafamiljen! Socialbidrag är när man inte utför något arbete eller betalar skatt (skatt kan betalas på exempelvis ens eventuella förmögenhet osv.), men ändå får bidrag! Och detta är som sagt inte första gången hon lever på socialbidrag, utan detta har skett före boken kom ut förra året, något som alltså CH själv berättat i en längre TV-intervju. Så CH lever återkommande på socialbidrag. Som sagt, snacka om att kasta sten i glashus!

  “I nuläget bor Camilla Henemark i en träningslägenhet som hon fått via socialtjänsten efter att tidigare ha drabbats av depression och gått på starka mediciner.”

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2573612/livradd-for-att-bli-hatad

  CH är patetisk. Om hon verkligen brydde sig om Drottningen som hon säger här och vid andra tillfällen, då hade hon inte haft den påstådda affären (och detsamma gäller självklart och framförallt för Kungen som hade det yttersta ansvaret i detta)! Hon försöker nu tjäna billiga poänger, men det blir bara överlägset och förnedrande mot Drottningen.

  Det påminner om någon annan! Någon som uttalat sig i media om medlemmar i kungafamiljen, detta fastän det inte finns någon anledning, utan beteendet blir det motsatta mot vad dessa personer säger – mycket falskt och mycket lågt! När det kommer till val av vissa kvinnor, då tycks det vara ‘like xxxxxx like xxx’!

  Sen, CHs anklagelser mot Kungen, att hon tycker det är okej för henne att ‘tala ut’ i media i Sverige, i Tyskland osv. för ett år sen och nu åter igen, genom att rättfärdiga detta med att säga att det berodde på att Kungen gav presskonferensen vid älgjakten. MEN, Kungen varken bekräftade eller dementerade och han nämnde inga personer vid namn, så ingen, utom eventuellt hon själv, visste om det var sant. Det var inte förrän CH själv yttrade sig i media – genom flertalet intervjuer samt runtresande i olika TV-shower – som det konfirmerades, enligt hennes utsago, att det som stod i boken (bl.a. intervju med henne väl?!) var sant. Snacka om att ha en skev verklighetsuppfattning och bara skylla i från sig för att få tjäna pengar då som nu!


 58. Sofia skriver: 27 september, 2011

  Är det bara jag som ser lite grått i utväxten?


 59. hilde skriver: 28 september, 2011

  Det er ikke i november Madeleine skal til Brasil, hun reiser mandag 3. oktober.

  Marilu
  Ja hva synes DU at de kongelige skal gjøre da?
  Kom gjerne med eksempler.
  At Madeleine jobber for childhood er vel ikke noe verre enn at Mary reiser til Afrika med Dansk Folkehjelp(tror jeg det var), at Diana blant mye annet var engasjert i kampen mot landminer,Mette-Marit er engasjert i AIDS-saken osv.
  Å jobbe med/for veldedige organisasjoner er en del av de kongeliges arbeid. I tillegg skal de klippe bånd,dele ut priser,nærvære ved /kaste glans over ulike arrangement,besøke skoler,bedrifter,institusjoner etc.
  Har du andre forslag?


 60. Christina Andersson4 skriver: 28 september, 2011

  Nu handlar ju denna sidan egentligen om prinsessan Madeleine.
  På Myroyals blogspot finns bilder på kronprinsessan Victoria i en fruktansvärd skapelse på huvudet när hon var i Uppsala. Har stylisten fått hattfnatt?


 61. Pärlan skriver: 28 september, 2011

  Tack för att du finns i kungahuset. Gör vad du kan för att rädda kungahuset, som är ordentligt på fall.
  Jag tror absolut att du vet vad som är rätt och fel så ta ett ordentligt samtal med din bror om hans val av partner.


 62. Gittan skriver: 28 september, 2011

  Christina Andersson #61…
  Det var väl inte bara “hatten”… Hela dressen var ju en förskräckelse utan like… 🙁


 63. Annette skriver: 28 september, 2011

  # 58 Ave
  Du har en pointe der.
  CH burde være den sidste til at ytre sig vedr. Madeleines apanage. I Sverige er det Kongen, der så vidt jeg ved, får hele apanagen og derfor også bestemmer, hvor meget den enkelte får.
  Men måske er Madeleines værste kritikere generelt personer, der selv er på overførselsindkomst!
  I øvrigt har jeg svært ved at forstå kritikken mod WCF og Madeleines arbejde for den.
  Kritikken går bl.a. på, at det er en privat organisation (en NGO), men det er de fleste mindre hjælpeorganisationer world wide. Men det bliver deres hjælp og indsats ikke mindre værd af.
  Og når Madeleine skal besøge diverse projekter, så må WCF’s arbejde have hjulpet nogle børn, og behovet er enormt stort i Sydamerika, det må være kendt af alle.
  Havde Madeleine valgt at studere i USA et par år, havde det sikkert været okay.


 64. TINA skriver: 28 september, 2011

  Men självklart åker hon till Brasilien.. Ännu en semester? Shopping, eller behöver hon vila???


 65. Sthlm skriver: 28 september, 2011

  Äntligen någon som reagerat, dvs socialdemokraterna. För nog är jag inne på rätt spår! Det måste bli ett slut på slöseriet med våra skattepengar. Det verkar horribelt att svenska skattemedel ska stå för Madeleines lön när hon jobbar för World Childhood Foundation. Våra skattemedel ska användas till helt andra områden här hemma i Sverige. Ingen kan väl begära att någon i kungahuset ska reagera på medborgarnas ilska över att Carl Philip och Madeleine får sin försörjning genom skattemedel, trots att de knappast har några svenska representationsuppdrag alls.


 66. annchi skriver: 28 september, 2011

  Hårförlängningen ser lite “plastig ut” – men vad gör det!!!! Hon är ju en riktig prinsessa…..


 67. Ave skriver: 28 september, 2011

  @66Sthlm. Nu var det väl Kungens påstådda p-rbesök och påstådda kontakter med maffian som skulle undersökas och inte Prinsessan Madeleine eller Prins Carl Philip, så förstod i alla fall jag det!

  Är du 100 procentigt säker på att Prinsessan Madeleine lever till 100 procent på apanage när hon är verksam i Childhood, var har du fått de uppgifterna ifrån? I intervju med Prinsessan Madeleine framkom att hon lever på egna pengar och finansierar såväl sitt arbete som upphälle själv, som jag i alla fall tolkade intervjun, men jag kan självklart ha gjort en feltolkning. Likaså har jag förstått det som att hon lever på apanage när hon representerar Sverige i exv. USA (alltså inte Childhoods arbete) och när hon är i Sverige, men alltså inte annars. Ser fram mot dina källor!


 68. Ave skriver: 28 september, 2011

  @57 Esbotjej. Du har tydligen missat att Prinsessan Madeleine, som har en fil.kand. och som läst magisterkurser inom ledarskap och barn/ungdom, arbetar som projektledare inom organisationen som hennes mamma – Drottning Silvia – har startat; World Childhood Foundation, och som finns i bl.a. Sverige, Tyskland, Brasilien och USA.

  När man arbetar som projektledare (ganska så oavsett vad man är projektledare för), då arbetar man vanligtvis på kontoret under dagarna, alltså ‘vanliga’ kontorstider, och därtill förekommer olika möten och resor som handlar om det eller de projekt som man är projektledare för, samt för att hålla sig ajour deltar man givetivs även vid olika former av konferenser och seminarier som är aktuella för det projektområde som man befinner sig inom.

  Eftersom Prinsessan Madeleine är projektledare, är det ganska självklart att hon utför liknande uppgifter som andra projektledare gör, och som jag delvis har beskrivit i stycket ovan.

  Hoppas detta förtydligade en del för dig!


 69. alessandra skriver: 28 september, 2011

  #49 caterine. Vad gör du själv för att hjälpa andra människor?!?! Jobbar du överhuvudtaget?


 70. Ansan skriver: 28 september, 2011

  #66# Sthlm ,
  Nej du är inte inne på rätt spår. Kungen har sitt apanga och skall med det se till att “verksamheten” fungerar för hela hovet enligt de uppgjorda posterna som är överenskomna. Hur han sen fördelar det har vi inte med att göra så länge de sköter sina åtaganden, såsom betalar löner till anställda, representerar på så sätt som enligt sedvänja har bliit brukligt etc. Om han väljer att behålla lite mindre för egen del för att dela med sig till övriga medlemmar i kungafamiljen så är det hans ensak, på samma sätt som det är din ensak hur du hanterar din lön, så länge du ansvarar för de åtagande som du har tagit på dig. Du kan ju fortsätta att nagelfara varje annan skattekrona på samma sätt. Jag är övertygad att du kommer att finna sjöar. Monarkin kostar lite pengar, så monarkins vara eller icke vara är inte en pengafråga.


 71. Sussie skriver: 28 september, 2011

  Madeleine får väl inte alls apanage för sitt arbete på CH s
  NY kontor ! Dessutom jobbar hon väl ideellt då hon är HKH och
  inte får ha ett avlönat arbete.
  Varför ska inte projektledare på CH kunna åka och besöka ett
  av organisationens projekt ? Då ser man ju om hjälpen går dit den är avsedd !!


 72. Kristina skriver: 28 september, 2011

  Svar till nr 8, Signe:

  Att Sofia har, som du skriver ställt till det i Kungafam beror väll enligt dig uteslutande på hennes tidigare leverne. Hur länge ska du o andra som svartmålar henne hålla på så? Kan ni inte bara släppa det hela?

  Kungen har ställt kravet att syskonen ska jobba mer. Victoria behöver dra ner på takten heter det. Tycker det är lite si o så med det. Fyra dagars jobb för Madeleine i nov o sen ledig två mån, där kan hon precis inte förta sig.


 73. Sthlm skriver: 28 september, 2011

  #71
  Nähä, vi får väl se vad som händer framöver.


 74. mb skriver: 28 september, 2011

  Jag tror inte att Madeleine har något eget apanage utöver det som riksdagen beslutat för kungen (kungafamiljen?). Kungen har fört över något tiotal (kanske mer nu) miljoner på varje barn, pengar som ursprungligen kommer från skattebetalarna och kanske något arv kungen fått. Hon har i alla år fått tillgång till mycket förmånliga centrala bostäder som ägs och bekostas av skattebetalarna. Det är därför rimligt att kungabarnen arbetar för Sverige, dagdrivarliv stärker inte kungahusets varumärke. I Sverige arbetar en officiell person om hon vill ha cred, att som officiell person synas mer i shoppingsvängen och på semesterresor än på seriösa uppdrag är skadligt för det man representerar.


 75. Åse skriver: 28 september, 2011

  Bra Mona #32 o #51. Många här tycks tro att det enda som finns är det de ser/läser och förstår ej att det ligger mycket planering bakom.


 76. christinavideotron.ca skriver: 28 september, 2011

  #50 Tina. Stop with your nastiness. How perfect are you really ?
  You are totally unable to say a nice word.


 77. Christina Andersson4 skriver: 29 september, 2011

  # 72 Sussie
  Jag undrar var det står någonstans att prinsessan Madeleine inte får ha något avlönat arbete?

  Prins Sigvard var ju en känd designer och jag antar att han med det försörjde sig själv.


 78. Tina skriver: 29 september, 2011

  77.Christina
  Nice words are for beautiful people..!
  Like Charlotte Kate Sofia Marie Mette-Marit and lots more..!
  My profession is style..!
  Not yours obviously..!


 79. matilda skriver: 29 september, 2011

  #68 Ave… “Egna pengar” och var tror du att hon har fått dem ifrån? Inte genom eget arbete i alla fall.
  Du är allt en riktig syster duktig du… som du styr och ställer och reder ut saker och ting. Lite tröttsam, tycker jag.


 80. christinavideotron.ca skriver: 29 september, 2011

  #79 Tina.
  You have no clue what style really is. Get down from your high horses. Thank you.


 81. Sussie skriver: 29 september, 2011

  #78#
  Inte förbjudet för M att tjäna pengar , C-p gör ju det på sin design.
  .Men det är väl inte så vanligt att de närmaste i kungafamiljen
  tjänar pengar på “vanligt” vis.

  Sigvard blev av med prinstiteln 1934 då han gifte sig icke kungligt.
  Han var Herr Bernadotte fram till 1951 då han fick en greve titel
  ,från Luxemburg .


 82. matilda skriver: 29 september, 2011

  #32
  Ja en gammal relik från 1800-talet, borde väl vara dags att skrota den nu. Så vitt jag vet är inte Sverige i krig numera och de kungliga ssitter säkert på sina egendomar.
  Citerar #32
  “Fö er som fortfarande intevet vad apanage är så är det den ersättning som på 1800 talet gavs till kungliga familjen per år för att staten beslagtog kungahusets egendomar för att bekosta krig m.m”


 83. Tina skriver: 29 september, 2011

  81. Christina.
  Horse ..?
  I´m in the seventh heaven..thank you..!


 84. Ave skriver: 29 september, 2011

  @80Matilda. Flertalet människor har vissa medel, det jag benämner som “egna pengar”, vilka de kan ha erhållit genom exempelvis arbete eller arv och därtill genom sparande, bra gjorda investeringar, bra gjorda försäljningar m.m. Kanske detta inte gäller dig? Jag drar den slutsatsen eftersom du blir så fruktansvärt upprörd över att jag skriver “egna pengar”, så upprörd till och med att du uppenbarligen har behovet av att kritisera och ålägga negativa epitet gentemot mig! Kan bara beklaga att du inte har några “egna pengar” att röra dig med, utan att du uppenbarligen är helt beroende av andra människor m.m., det är självklart en mycket jobbig situation för dig.


 85. emma_h skriver: 14 november, 2013

  Vivi-PÅSTÅENDE: "…Uheldigt for Ms image… – ALDRIG ude på projekterne, lidt uengageret for en, som kalder sig Projektleder !…"
  1_Madde-besök_Childrens Harbor Florida http://www.kungahuset.se/royalcourt/royalfamily/latestnews/news/princessmadeleinetalksaboutherworkwithchildhoodusa.5.3430a77a12f2c72bd3380008866.html
  2_Madde-besök GRADSprojektet i Ohio,Usa 3, 4_Madde-besök Barnkliniken Umeå Universitetssjukhus Min StoraDag
  http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/hkhprinsessanmadeleine/biografi.4.4ea495e313c19c119aa7d41.html
  5-7_Madde-besök : Texas-projekt, SVE: Bris-projekt RäddaBarnen-projekt http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14519574.ab
  8, 9_Madde-besök projekt i SydAfrika https://www.svenskdam.se/2013/02/madeleine-visar-bilder-fran-sydafrika-pa-facebook/
  10-11_Madde-besök: olika Projekt i Mongoliet & Kina https://www.svenskdam.se/2011/11/nu-har-bilder-kommit-fran-madeleines-senaste-resa/
  12_Madde-besök Project i Harlem, NorthsideCenter for Child Dev. https://www.svenskdam.se/2011/11/prinsessan-madeleine-gastade-dagis-i-harlem/
  13-15_Madde-besök: Brasilien Projekt https://www.svenskdam.se/2011/09/nu-aker-prinsessan-madeleine-till-brasilien/


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar