Nu är scoutmötet över för denna gång

Annons

Den 6 augusti tog scoutmötet slut för denna gång. Men det har varit en intensiv vecka för både deltagare och vårt kungapar som gästade ungdomarna i Kristianstad.

Nu är The 22nd World Scout Jamboree i Kristianstad över för denna gång. Som vi tidigare berättat fanns både kung Carl Gustaf och drottning Silvia på plats under det stora scoutmötet som lockat över 38.000 personer från hela världen.

Vandra runt

Ni ser här kungaparet vandra runt bland tälten och i tälten där de också fick tillfälle att prata med deltagarna. Drottning Silvia fick även tillfälle att hälsa på några scouter från Brasilien som var oerhört glada att kunna tala med henne på sitt eget språk.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Annons

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Nu är scoutmötet över för denna gång”

 1. Observant skriver: 8 augusti, 2011

  Vilken upplevelse det var att besöka detta gigantiska läger! Trevligt att det var så många kändisar som också var intresserade. Att kungaparet var närvarande kändes stort för många scouter från andra länder.


 2. Sofia skriver: 8 augusti, 2011

  Kul att de ställer upp på sådant här.


 3. Gittan skriver: 8 augusti, 2011

  Silvia´s namnsdag idag… Flaggar ni ??? 🙂


 4. Helen skriver: 8 augusti, 2011

  Oj, vad ovanligt att se drottningen i långbyxor – speciellt den där typen av bomullsbyxa som nästan ser ut som en tunnare stretch jeansbyxa! De passar henne väldigt bra. Och har hon en sån där midjeväska istället för handväska? Kul att se en annan stil på henne. Och hon ser iallafall helt fantastisk ut tycker jag!


 5. ATL skriver: 8 augusti, 2011

  Som alltid are Drottning Silvia perfectly dressed for the occasion. Dessutom ser hon ut at trivas. I mitt tycke ar hon en prefect Drottning och borde fa erfara mer respect fran all agnallspikar (ett nytt ord for mig).


 6. Sthlm skriver: 8 augusti, 2011

  Nej, nu ska inte jag gnälla på vårt kungapar längre. Det här är en sund aktivitet och härligt att se dem i farten. Är inte kronprinsessparet också engagerade i scoutrörelsen?


 7. Beatrice skriver: 8 augusti, 2011

  Nr 3 Gittan,

  Självfallet är det en flaggdag… Vive la Reine!
  (även om man inte har flaggstång!) 😉

  Dessutom sjunger vi några verser på ‘God save the Queen’ –
  efter alla skandaler vill jag inte stämma upp i ‘Kungssången’.

  Drottningen är ryggraden och stoltheten i vår kungafamilj;
  den som på egen hand gör att många monarkister fortfarande är någorlunda lojala.
  Hon är den enda i familjen Bernadotte som uppträder oklanderligt och värdigt.
  ____

  Snällt av drottningen att följa med sin make på något
  som annars är kungens eget skötebarn (dvs scouterna).

  Hennes goda språkkunskaper kom visst också till nytta bland ungdomarna.

  Visst klär Silvia lika väl i långbyxor som i kjol och klänning.
  Men hon bär nog bara byxor vid lite mer sport/fritidsbetonade arrangemang som det aktuella scoutmötet – eller helt privat.
  Inte annars.


 8. Eva Pettersson skriver: 8 augusti, 2011

  Kungen är inget föredöme för unga människor och bör därför inte vara med i sådana här sammanhang med barn och ungdomar.

  Med sitt vidlyftiga leverne på porrklubbar och i Stockholms undre värld, är han inte heller lämplig som Statschef.

  Jag är inte emot monarki, men då ska vi ha en kungafamilj som det är lite stil på. Att se kungen på ett Scoutmöte känns helt fel, med tanke på vad som har framkommit.


 9. Catharina skriver: 8 augusti, 2011

  Flaggan i topp för drottning Silvia i dag


 10. Ann-Christine frisk berglund skriver: 8 augusti, 2011

  bravo. acfb


 11. Marguerithe skriver: 9 augusti, 2011

  Som jag sagt innan, det är underbart att se vårt kungapar som alltid ställer upp för alla barn och ungdomar. Se för övrigt Expressens klipp från avslutningen. (Ligger kvar fortfarande på hemsidan).


 12. Gneta skriver: 9 augusti, 2011

  och för er som skällt över Drottningens fars nazistförflutna och utnyttjande av en judisk fabriksägare för att komma över en fabrik kan läsa här

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.693246-drottningen-avslojar-pappans-affarer

  Kalla Fakta på TV4 orkade väl inte gräva tillräckligt


 13. Marguerithe skriver: 9 augusti, 2011

  “12” Gneta,
  Ja hur ska TV4 med sina s k kritiska granskningar hantera detta? Någon ursäkt kan vi väl inte vänta oss, tyvärr.


 14. Observant skriver: 9 augusti, 2011

  Vilken höjdare det blev när kungen drog igång raketen på scoutlägret.


 15. Irena skriver: 9 augusti, 2011

  Ursäkt? Ursäkta mig, men det är bara i Sverige som myndigheter och statliga eller kommunala institutioner granskar sig själva. Det kallas för att sätta bocken till trädgårdsmästare; Man har svårt att tro på objektiviteten i företaget, minst sagt.
  Sedan vidhåller jag att drottning Silvia knappast kan vara skyldig till sin pappas gärningar, och som sagts till leda här och annorstädes; Den svenska “eliten” var allvarligt nazistanfrätt på fler än ett håll. Det är ett problem vi har i Europa, detta med rasismen och nazismen. Olika skepnader i olika tider, bara.


 16. Ave skriver: 9 augusti, 2011

  @12Gneta. STORT TACK för länk om Drottning Silvias utredning om anklagelserna mot hennes far! Mycket intressant läsning, mycket välskriven artikel, som verkar vara den första av flera. Hittade länk på Hovets hemsida till hela utredningen på dryga 30 sidor. Väntar med spänning på att detta ska tas upp i media – all media – givetvis också här men inte minst i TV4 och tabloiderna! Hmm, ganska säker på att helvetet nog lär frysa före det sker!

  http://www.kungahuset.se/pressrum/pressmeddelanden/2011/utredningomwaltersommerlathpubliceras.5.70e7de59130bc8da54e80002042.html


 17. Christina Helsinki skriver: 9 augusti, 2011

  #12

  Bäst att inte dra några som helst slutsatser. Varken för eller emot.

  Här finns så mycket “nach hören sagen”.

  Hur kan vi veta om juden gjorde en bra eller dålig affär av fri vilja.?

  Blev han tvingad av Walther Sommerlath som tillhörde nazistpartiet,take it or leave it, men jag tar fabriken.

  Det mest komiska, underliga är ändå det att varken Walther S. eller Silvia visste om hans partimedlemsskap.

  Silvia och hennes bröder måste ha varit mycket “långsamma” i sin ungdom.

  Tycker att det skulle ha varit naturligt att tala med sin far om fabriken,


 18. Ave skriver: 9 augusti, 2011

  @15Irena. Om du gör dig besväret att gå ut på Hovets hemsida, eller läser artikeln och därifrån klickar dig vidare, kommer du att se att de inte har ‘granskat’ sig själva! Sen är Drottning Silvias och hennes ‘ursprungsfamilj’ som tagit initiativ till undersökningen. Tänk om TV4 istället hade gjort ett lika bra jobb som de olika forskarna (men du kanske ifrågasätter dessa forskares objektivitet, men står bakom TV4:as?!) som har gjort den föreliggande utredningen nu har gjort! Men det säljer inte lika bra och skulle inte gynna dem i deras kampanj mot det svenska Kungahuset, där detta, tillsammans med de olika böckerna, vilka kom till i samarbete med Republikanska föreningen, ingår!


 19. Christina Helsinki skriver: 9 augusti, 2011

  #15

  Glömde att tillägga, det som du skrev. Om Silvias släkting är med i utredningen, så är det som en VD fungerar samtidigt som företagets revisor.

  “Kiva” att granska sig själv, det är åtminstone objektivt. lol


 20. Ave skriver: 9 augusti, 2011

  @17 Christina Helsinki. Du visar din okunskap – du har uppenbarligen, varken läst artikeln eller undersökningen, men en massa j-a åsikter har du – som alltid – om det SVENSKA Kungahuset och dess medlemmar. Gräv där du står istället!


 21. Gneta skriver: 9 augusti, 2011

  Kanske också skall tillägga att den journalist på GP som gjort intervjun med Drotntingen, inte är känd för att vara en lismande ja-sägare, utan en mycket respekterad journalist, som inte låter sig på något sätt impneras eller styras av den hon intervjuar


 22. Eva Pettersson skriver: 9 augusti, 2011

  Det är inte seriöst av drottningen att själv stå för utredningen, det blir inte riktigt seriöst då, hon kan naturligtvis inte vara opartisk.

  Det finns fler bottnar i det här, jag påstår inte att hon ljuger, men man kan utelämna information och dra de slutsatser man själv tycker är bekvämast.

  Hennes pappa var nazist, medlemskortet finns i arkiven, det kan ingen förneka, inte ens om man är drottning av Sverige. Juden, som på pappret fick tillgångar i Brasilien, återlämnade dem sedan till familjen Sommerlath, varför? Om han nu hade fått dem i utbyte för sin fabrik så var det väl hans. Nej, som sagt, det finns mycket mer i det här än vad Silvia vill tillstå.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13440204.ab


 23. Eva Pettersson skriver: 9 augusti, 2011

  Om det är några som man borde kunna lita på, så är det väl kungen och drottningen, men tyvärr verkar det inte som om man kan det.

  Kungens uppenbara lögner om sitt liv på porrklubbar, i Stockholms undre värld och med sin älskarinna Camilla Henemark.

  Drottningens egen utredning kring sin pappa, som uppenbarligen utnyttjade judarnas pressade läge för egen vinning. Men som hon sedan vänder det till att han försökte hjälpa juden.

  Det skulle kännas mycket mer rakryggat om de stod för vad de och deras familj har gjort, istället för de här lögnerna och mörkläggningen av fakta.

  Det hela är mycket sorgligt, för det svenska folket i allmänhet och för kungahuset i synnerhet. Hur ska man kunna känna respekt för människor som beter sig så och som man borde kunna förvänta sig så mycket mera av.


 24. LinaLina skriver: 9 augusti, 2011

  # 20 Ave
  Det är ju åsikter vi skriver här, om vi inte citerar ordagrant . Tänkte på vad du skrev till Christina i Helsinki.
  Det kommer alltid att finnas spekulationer hur det egentligen var och många kommer aldrig att tro på utredningens sanningshalt.

  Jag tänker att Silvia gjorde rätt när hon ville undersöka saken. Håller med dom som skriver att Silvia inte behöver ta ansvar över faderns synder.
  Nu ska jag skicka en känga för alla beundrare av det engelska kungahuset. Om detta hade hänt där, skulle drottningen E tigit totalt.
  Monarkin i tiden får tåla allmänhetens granskning.


 25. Christina Helsinki skriver: 9 augusti, 2011

  #20

  Ditt inlägg värmer min själ och bidrar till att skriva flere inlägg.


 26. eva skriver: 9 augusti, 2011

  Det enklaste hade varit om hon beklagade sin fars sympatier istället för att förneka. Rent objektivt kan man ju inte utreda sig själv, hur skulle vårt samhälle sett ut då alla blev frikända?
  På grund av detta får historien inget slut här, utan det kommer bara att grävas fram mer fakta. “Han blev vän med en jude och fick en fabrik.”


 27. Lukas skriver: 9 augusti, 2011

  Nu har kungen lekt färdigt för den här gången med sina scoutkamrater.


 28. Ave skriver: 9 augusti, 2011

  @22Eva Pettersson.

  Du har precis – som Tabloidpressen + TV4 mfl. vill – gått på det selektiva som dessa vill förmedla, som det skrivs i Aftonbladet, som det sägs i inlägget från TV4 – de utelämnar till och med helt och hållet att Herrn Wechsler fick 3 industritomter, förutom kaffeplantagen! Men du är i gott sällskap – de flesta läser inte hela GP-artikeln, eftersom den var lång och välskriven, och självklart läser inte heller de flesta utredningen som är på över 30 sidor, och detta vet Tabloid-pressen och förlitar sig på folkets okunskap och bristande intresse och förmåga att ta reda på en alternativ ‘sanning’!

  I utredningen framgår att Herrn Wechsler inte alls ‘lämnade tillbaka’ allt, istället framgår i utredningen att han ‘lämnade tillbaka’ enbart kaffeodlingen men däremot inte de 3 industritomter som också ingick i affären, vilka han istället byggde upp ny industri på och denna verksamhet drev han mer eller mindre fram till sin död. Detta vill självklart inte Tabloid-pressen med TV4 i spetsen förmedla, då det inte passar in i deras agenda!


 29. Ave skriver: 9 augusti, 2011

  @Lina24. Det var så uppenbart i #17 att denna person inte läst varken artikeln eller utredningen och då blir det inte tolkningar av olika material, utan det blir bara åsikter och tyckande, och därmed mycket ointressant.

  Självklart kan man däremot göra olika tolkningar på välgrundat och brett material. TV4 har gjort sin, och de valde från början att inte ta reda på allt, eller så gjorde de detta men av uppenbara skäl valde de att inte redovisa att Herrn Wechsler fick 1 st kaffeplantage + 3 st industritomter i utbyte mot sin fabrik i Tyskland. Fabrikstomter som Herrn Wechsler byggde upp ny industri vid, som han senare drev. Inte heller har TV4 valt att betona att Herrn Wechslers hustru hade dött och att hans dotter gift sig och flyttat till Brasilien och inte heller att Herrn Wechsler – genom affären med Herrn Sommerlath – kom att lämna Tyskland 2 månader för krigsutbrottet. De – och många med dem – har och gör fortfarande i dag en redovisning av bara viss information, och utelämnar därmed mycket information som gör att man skulle kunna göra andra alternativa tolkningar än de som dessa förmedlat och fortfarande försöker förmedla.

  Är det inte i en demokrati viktigt att belysa – oavsett vad saken gäller och oavsett vilket som är ‘sanningen’ – problem och händelser från flera olika perspektiv – detta för att kunna göra en mer adekvat och stabil tolkning? Jag tycker i alla fall det – oavsett vad problemet/frågan gäller! Men idag lever vi ett samhälle som styrs av media som inte belyser problem från flera håll, utan som väljer vad de vill delge kunderna, utifrån en egen agenda. Om media, likt de gjorde förr i tiden, istället valde att förmedla alternativa tolkningar, då skulle de kunna respekteras. Men tyvärr är detta fall bara ett i mängden – skrämmande nog. Mainstream media går tyvärr inte längre att lita på – de har grävt sin egen grav – och är den yrkesgrupp som har bland det lägsta om inte allra lägsta förtroendet i Sverige. Det finns en anledning till det!


 30. Marguerithe skriver: 9 augusti, 2011

  “15” Irena,
  Kan man inte be en person om ursäkt (som dessutom är oskyldig) har man inget folkvett. //

  Drottningens tragedi är att hon kom till detta land som utvecklats till mobbarnas land.

  Nu vaknar AB:s alla köpta kommentatorer. I morse kl 05.30 var det ganska knäpptyst när utredningen hade lagts ut, flera timmar gick innan i första hand AB hade lagt upp en ny strategi för att forsätta förföljelsen.
  Håller med sign “Gneta” om att Britt-Marie Mattsson på Göteborgsposten är en mycket vass journalist som inte lägger fingrarna emellan. HON HAR LÄST HELA UTREDNINGEN.


 31. Claes von Monaco skriver: 9 augusti, 2011

  Eva Petersson
  Skulle inte tro att du skulle kalla in till möte för att berätta för
  Umgängeskretsen att din man har 4 älskarinnor………….
  Tror nog du skulle vända blad och gå vidare och fortsatta
  Att le till familjenmedlemmar och umgängeskretsen!
  That’s the life!
  Claes.


 32. Eva Pettersson skriver: 9 augusti, 2011

  Jag vidhåller att kungen inte hör hemma på ett Scoutmöte, hans uppenbara lögner om sitt liv på porrklubbar och med sin älskarinna Camilla Henemark. Är det ett föredömligt handlande inför barn och ungdomar i scouterna? Vilka signaler sänder det ut?

  Ska han bara vända blad och fortsätta, som om inget hänt, ljuga och förneka uppenbara fakta och sen låtsas som ingenting, det är för bedrövligt. Det vore mer rakryggat om han bad om ursäkt för sitt handlande, istället för att ljuga om det. Scouternas värderingar går ju stick i stäv med kungens handlande.


 33. Ansan skriver: 10 augusti, 2011

  #32# Eva Pettersson, Du påstår att kungen ljuger, VAD har han ljugit om? Dina inlägg avser bara att svartmåla monarkin.


Annons

Laddar