Nu avslöjar hon sin nya karriär! Madeleine gör bokdebut – utan prinsesstitel

Nu avslöjar hon sin nya karriär! Madeleine gör bokdebut – utan prinsesstitel
Den har varit på gång ett tag och det har viskats en del. Men nu får vi äntligen se den: här är prinsessan Madeleines debutbok!
Annons

Nu är det officiellt – prinsessan Madeleines hemliga hjärteprojekt. Den senaste tiden har hon suttit hemma i Miami och jobbat med barnboken Stella och hemligheten, under stort hysch hysch. Och idag, lagom till Childhoods 20-årsjubileum, går Madeleine äntligen ut och avslöjar mer om sin bok. Fast på bokomslaget står hon inte som prinsessa, där är hon bara Madeleine Bernadotte.

Annons
Utan prinsesstitel. När prinsessan Madeleine debuterar med barnboken Stella och hemligheten heter hon bara Madeleine Bernadotte.
Madeleine författardebuterar utan sin prinsesstitel.

Omslaget är det enda vi får se, än så länge. Stella och hemligheten (som ges ut av Bonnier Carlsen, i samarbete med World Childhood Foundation) kommer inte ut förrän i början av juni. Målgruppen är barn i lågstadieåldern, och deras föräldrar, och på omslaget sitter det tre barn som precis har kalasat på några kanelbullar. Deras fundersamma miner ger samtidigt en hint om temat, hämtat från prinsessan Madeleines arbete vid Childhood.

Madeleines barnbok Stella och hemligheten.

Som ni förstår kretsar Stella och hemligheten kring barns utsatthet, och tar upp frågor som integritet, självkänsla och förtroenden:

– Boken vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

Prinsessan Madeleine har hämtat temat till boken från sitt jobb med World Childhood Foundation. Men barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne har säkert också inspirerat!
Madeleine har hämtat temat till boken från sitt jobb med World Childhood Foundation. Men Leonore, Nicolas och Adrienne har säkert också inspirerat!

Hemliga samarbetet med doldisväninnan

Prinsessan Madeleine är dock inte ensam om projektet. Vid sin sida under arbetet har hon haft sin vän och kollega Karini Gustafson-Teixiera, som gett Madeleine stöd i olika Childhood-kampanjer. Karini är lite av en doldisväninna i Madeleines vänkrets, även om vi har sett henne en del i Sverige också. Bland annat fanns hon bland gästerna när Madeleine och Chris gifte sig i Slottskyrkan 2013 och när prinsessan Adrienne döptes på Drottningholms slott i juni 2018.

Karini Gustafson-Teixiera på prinsessan Adriennes dop i Drottningholms slottskapell. Till vänster hovets informationschef Margareta Thorgren.
Karini Gustafson-Teixiera på prinsessan Adriennes dop i somras. Till vänster hovets informationschef Margareta Thorgren.

Madeleine och Karini har stått för idéerna till boken, och sedan har de fått hjälp av rutinerade barnboksförfattaren Marie Oskarsson med att klä sin berättelse i ord. Illustratören Stina Lövkvist har skapat bilderna.

Läs mer:

Foto: Charles Lidbom/Bonniers, Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se, Bonnier Carlsen, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

35 kommentarer till “Nu avslöjar hon sin nya karriär! Madeleine gör bokdebut – utan prinsesstitel”

 1. Cissi skriver: 28 januari, 2019

  Fint att skippa den kungliga titeln.


  1. Allegra skriver: 28 januari, 2019

   Heldumt skippa den kungliga titeln den är ju Madeleines varumärke


 2. Helene skriver: 28 januari, 2019

  Mycket bra gjort Madeleine! Ser fram emot att läsa denna bok , tror att Madeleine sett och lärt sig mycket under de 10 år hon arbetat med Childhood. Har med stor sannolikhet även intervjuat barnpsykologer och annan specialutbildad person inom detta svåra ämne. Men så viktigt! Tyvärr läser vi allt för ofta om övergrepp på små barn! Därför är denna bok jätteviktig. Att dessutom endast skriva under med sitt namn, tyder på hennes finstämdhet! Bra!


  1. Cissi skriver: 29 januari, 2019

   Instämmer helt och hållet!


 3. Gullan skriver: 28 januari, 2019

  Heter hon inte Madeleine O’Neill?


  1. Rut Persson skriver: 28 januari, 2019

   Gullan.
   Bästa Gullan, ser att du är mera frågande om Madeleines namn—än en fråga, eller kommentar ang. boken, –får du ett svar: Madeleine kan kalla sig: Hennes Kungliga Höghet prinsessan Madeleine av Sverige,–eller prinsessan Madeleine, eller Madde, eller prinsessan Madeleine Bernadotte O’Neill.–Nu valde hon ett enkelt namn, Madeleine Bernadotte. –Ser du , vi har talat länge om namnet–Men inte ett ord om det viktiga: B o k e n ! Nöjd?


 4. undrende skriver: 28 januari, 2019

  Ja , det er ingen i Sverige , som vet at denne forfatter er Prinsesse av Sverige. Skal hun lanseres som Madelene Bernadotte – for å være helt anonym !


  1. konsttanten skriver: 29 januari, 2019

   Men!….alla…vet väl vem Madeleine Bernadotte är!
   Helt rätt att bara skriva det, ty hade hon skrivit prinsessa också, hade det blivit protester i jantelagslandet Sverige.
   Ser med spänning framemot att läsa boken.


 5. Birthe Vejrum skriver: 29 januari, 2019

  Misbrug af børn – pædofili – skal i talesættes, sådet er et flot initiativ af Madeleine med denne bog.
  1. I går aftes sendte DR1 dokumentaren “De skjulte overgreb,” om en af de største pædofilisager i Danmark, hvor en mand gennem 20 år begik overgreb mod små børn i børnehaver + KFUM spejderne (en scout organisation i DK) der er 23 børn som man VED er blevet misbrugt, men der kan være 300 – 400, og de må selv henvende sig til politiet.
  Manden havde filmet alle forholdene, så der var en utrolig mængde bevismaterialer. Han er blevet idømt forvaring, det er den strengeste straf i Danmark, d.v.s. at han aldrig kommer ud igen.


 6. Birthe Vejrum skriver: 29 januari, 2019

  2. Dokumentaren “De skjulte overgreb” kan ses på DR TV. På DRs tekst findes en Webdok om sagen.
  Et af de spørgsmål sagen har rejst, er om det skal have en konsekvens, når ansatte i en kommune ikke følger lovgivningen på området? Loven er meget tydelig på området, så hvorfor skulle der gå 7 måneder før det første barn kom i behandling?
  Ledelsen i familieafdelingen i Brønshøj er udskiftet.
  Kommunen undersøger om de har et erstatningsansvar.


  1. Helene skriver: 29 januari, 2019

   Birthe, har ej sett dokumentären du talar om, men det kan inte nog protesteras, göra böcker, sprida kunskap samt uppmärksamma detta fruktansvärda med pedofili. Man blir som mamma så illa berörd, tom. rosenrasande, på dessa vidriga människor/män, som begår dessa brott. Tror inte skadestånd är enda vägen, det fordras mycket mera, då dessa barn säkert får men långt fram i livet. Madeleines bok ett bra initiativ.


 7. ananas skriver: 29 januari, 2019

  Namnet är Teixeira, inte Teixiera som redaktören skriver det.


 8. Johan August skriver: 29 januari, 2019

  Notera numerusformen “vi” vid såväl referat som direkta citat från “författaren” Madeleine Bernadotte! Och här handlar det inte om användandet av ett pluralis majestatis.
  Till sommaren kommer denna litterära räkmacka att finnas tillgänglig i boklådorna. Signaturen konsttanten har redan tagit köbricka.


  1. Helene skriver: 29 januari, 2019

   Johan August, tom. A s t r i d L i n d g r e n –hade flera till sin hjälp!

   PS. Hej Bror,,,


  2. Johan August skriver: 29 januari, 2019

   Tänk att det kan skrivas så mycket om något som “bidde en tumme”.


 9. Dorte skriver: 29 januari, 2019

  ” … sedan har de fått hjälp av rutinerade barnboksförfattaren Marie Oskarsson med att klä sin berättelse i ord,” står der i artiklen … det vil altså sige, at Madeleine har skrevet ligeså meget som broderen har lavet design … godt at have venner, der kan lave de ting, som man så kan give ens eget navn.


  1. Helene skriver: 29 januari, 2019

   Dorte, så fint av Madeleine att ta med de människor som hjälpt henne med boken. Madeleine är ju ingen författare, men själva innehållet i boken, är det som Madeleine önskar belysa. –Inte många i kungafamiljen är så ärliga, att de berättar att de behövt hjälp med projekt de möjligtvis har. Detta stärker Madeleines trovärdighet!


  2. Dorte skriver: 29 januari, 2019

   Madeleine kommer til at stå som forfatter, men det er hun – i så fald du har ret – IKKE. Hun er kilde, og det er noget ganske andet. Så det vil i så fald, at hun har bare har bidraget med viden, være falsk markedsføring.


 10. PernillaA skriver: 29 januari, 2019

  Dorte, det är väl så det är


 11. Birthe Vejrum skriver: 29 januari, 2019

  Madeleine sidder med intern viden fra sit arbejde Childhood, hvor veninden Karinis viden kommer fra, kan jeg ikke se, men de har givet siddet med et enormt materiale, som har krævet specialviden omkring formidlingsprocessen.
  Det er der også mange professionelle, der gør brug af, kan man se på taksigelserne bag i bogen, der ofte er længere end en tale ved Oscar uddelingen i Hollywood!


 12. Johan August skriver: 29 januari, 2019

  Madeleine Bernadottes författardebut är vid första påseende en minst lika stor överraskning som P O Enquists akademiska och skönlitterära uppdykande på parnassen.
  Det plötsliga innehavet av en licentiatexamen för professor Svanberg väckte minst lika många förvånade nunor som hans debut som skönlitterär författare. Eller som Lars Gustafsson uttryckte saken: nog för att P O var styv på både kolstybb och dansgolv, men vem fan trodde att han kunde skriva romaner!
  Herman Lindqvist får nu göra en djupdykning bland kungliga anfäder och -mödrar och spåra möjligt påbrå.


 13. MarieS. skriver: 29 januari, 2019

  Helene
  Håller med i det du skriver. Ett mycket viktigt ämne som tydligen inte vissa människor här verkar förstå vidden av.
  ( kära nån ”han” kunde inte hålla sig spec länge).


  1. Bror skriver: 29 januari, 2019

   Simma lugnt MarieS,
   återfall kan vem som helst drabbas av.
   Du får se det hela på lite sikt och vem vet, med ökat avstånd i tid och rum kan mycket hända. En Lidnersk knäpp är väl för mycket begärt, men måhända landar du i att “han” nog inte var fullt så vrickad som du en gång trodde och torgförde.


  2. Helene skriver: 29 januari, 2019

   Marie S.

   Marie, jag tror nog att de allra flesta anser att detta är ett viktigt ämne,–men–det är ju Madeleine som ,,, Då passar uttrycket : Surt sa räven,,,


 14. Helene skriver: 29 januari, 2019

  Bror, något helt annat. Antar att du följt debatten eller tom. läst nationalekonomen Thomas Lyrevik ock dennes: Den kungliga kleptokratin. Önskar höra lite om din åsikt.


  1. Bror skriver: 30 januari, 2019

   Helene
   Din vänliga fråga ska jag givetvis besvara.
   Nej, jag har inte läst Lyreviks bok om det kungliga förmögenhetsbildandet. Däremot har jag läst de fåtaliga kommentarer och referat som finns i samma ämne.
   Min mycket allmänna åsikt om den tes Lyrevik driver, den att tillskapandet av familjen Bernadottes samlade mångmiljardförmögenhet, som nu finns gömd i familjestyrda stiftelser och “antikviteter”, och skett med skattebetalarnas pengar och utan insyn från det offentliga, är att detta “avslöjande” borde ha kommit långt tidigare. Så min fråga blir därför: varför? Och något bra svar på den har jag inte.
   Kanske är svaret det som rabulisten och republikanen Vilhelm Moberg så ofta varnade för: fjäsket och kryperiet inför kungligheterna.
   Så jag vänder på kuttingen: tiga är silver, tala är guld!


 15. MarieS. skriver: 30 januari, 2019

  ”nog inte var fullt så vrickad som du en gång trodde….”
  Svar: helt rätt – det var värre.


  1. Bror skriver: 30 januari, 2019

   Den åsikten är du självfallet i din fulla rätt att ha.
   Jag kan bara beklaga de obehag jag måste ha förorsakat dig.


 16. Birthe Vejrum skriver: 30 januari, 2019

  Jeg synes ikke, at jeg tidligere har hørt om Marie Oskarsson, så hvem er hun?


  1. Helene skriver: 30 januari, 2019

   Birthe, Marie Oskarsson debuterade år 2001 som barnboksförfattare. Har även skrivit böcker om kultur, mat, osv. Men barnböckerna är hon mest känd för. Goggla gärna .


 17. Helene skriver: 30 januari, 2019

  Bror, Tack för återkoppling. Har själv inte mera att tillföra än detta du skriver. Önskar ändock att flera i vårt land uppmärksammade detta, och satte igång diskussioner! —-Klokt att som du: vända på kuttingen,,,

  ( Är hemma med bruten handled–Red, hästen halkade ock utförde en Capriole,,,nåja,,det var nog jag som utförde den Capriolen,,,)


  1. Bror skriver: 30 januari, 2019

   Krya på dig!


 18. Birthe Vejrum skriver: 30 januari, 2019

  1. Dorte – i din voldsomme kritik glemmer du, at bogen er rettet mod/til børn og deres forældre.
  Jeg har lidt svært ved at finde ud af det svenske skolesystem, men går ud fra, at lågstadiet = de danske 1. – 6. klassetrin, altså i alderen 7 – 13 år.
  Så unge børn kan ikke læse/forstå faglitteratur! De har også deres “eget” sprog. Så derfor har det været nødvendigt med eksperthjælp fra børnebogsforfatter Marie Oskarsson til at formidle et vanskeligt emne til den aldersgruppe. + vel at mærke OGSÅ at få til læse – og ikke mindst læse HELE bogen.


 19. Birthe Vejrum skriver: 30 januari, 2019

  Helene – har googlet Marie Oskarsson, og hendes første bog “afslører” jo ganske fint, hvorfor hun er valgt som medforfatter.
  Tak for tipset! 🙂
  Hesten har det vel ok?


  1. Helene skriver: 30 januari, 2019

   Birthe, Tack, hästen är OK. Red efter stranden, mycket blött,- jag brast i uppmärksamhet då en stor grop hade bildats och jag “drev” på. Det hela gick så fort. -Tack o lov är hästen helt ua. –Skall börja arbeta på måndag. Jag undervisar enbart nu, så det ska gå bra. PS. Ang. boken, ja jag tror detta blir bra, vi får vänta till juni månad innan den ges ut.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar