Nu blir det tufft för “lillprinsen” av Luxemburg

Nu blir det tufft för
Storhertigparets yngsta barn är klar med skolan och redo att skapa sin egen framtid. Men först blir det tuffa tag, drillning och disciplin. Nu laddar prins Sébastien av Luxemburg om för att börja på anrika, kungliga militärakademien i Sandhurst.
Annons

prins-Sebastien

Den 16 april fyller Sébastien 24 år. Han delar födelsedag med sin pappa, storhertig Henri och har alltid stått sin far nära.

Henri-Sebastien

Som yngste barn i den stora barnskaran är det ju ganska naturligt, då det ofta är minstingen i familjen som får mest uppmärksamhet.

Annons

sebastien

Men nu får prins Sébastien kavla upp ärmarna ordentligt och ta i.  I väntar Royal Military Academy Sandhurst, som är den brittiska arméns officershögskola, belägen i Sandhurst i Berkshire. Alla officerare i den brittiska armén, och från många andra platser i världen, får sin utbildning vid Sandhurst.

sebastien-Luxemburg

På bilden ovan ser vi prins Sébastien (till höger) med bröderna prins Louis och prins Felix.

Det är tradition bland Europas kungligheter att få sin militärutbildning vid Sandhurst. Prinsens farfar, Jean, och pappa, Henri, gick där liksom alla bröderna, arvprins Guillaume, prins Félix (som inte avslutade på grund av medicinska orsaker) och kusinerna prins Josef, prins Wenceslas och ärkehertig Alexander.

Harry

Andra kända alumner är prins Harry, prins William, kung Abdullah av Jordanien, Michael av Kent, prins Leka av Albanien och Pavlos av Grekland.

Foto: Stella Pictures, Instagram

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar