Nu blir livet annorlunda för kronprinsessan Leonor

Nu blir livet annorlunda för kronprinsessan Leonor
Annons

Kronprinsessan-leonor

LeonorEtt trontillträde till i Europa ägde rum i går och livet kommer att förändras en hel del för kungaparets små döttrar.

Det är speciellt tillvaron för kung Felipes och drottning Letizias äldsta dotter Leonor som nu ändras en aning.

Får inte resa med pappa

Exempelvis får hon inte längre får resa i samma bil, flyg eller båt som pappa Felipe. Leonor är numera kronprinsessa av Spanien och blir drottning och regent efter sin far, kung Felipe som är landets statsöverhuvud.

Annons

leonor-5

Det märktes redan igår då Leonor åkte i en bil efter kungaparet till ceremonin i parlamentspalatset. Två tronföljare bör ju inte resa ihop…

Leonor-ibl

Leonor av Spanien, född Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz den 31 oktober 2005 i Madrid, Spanien, är bara åtta år. Hennes liv är nu utstakat.

Leonor

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Nu blir livet annorlunda för kronprinsessan Leonor”

 1. Bettina skriver: 20 juni, 2014

  Disse regler for flyrejser er gældende i flere monarkier bl.a. også i Danmark og England, men man kan ikke have dem i Sverige, Estelle fløj jo sammen med Victoria til Island eller gjorde hun ?
  Og har man dem i Spanien??? Leonor har altid stået som tronfølger efter sin far Felipe.
  Det er vel også ligeså risikofyldt at køre i bil som at flyve, men Frederik er ofte set med alle fire unger i bilen.


 2. Solstrålen skriver: 20 juni, 2014

  Bedrövligt!


 3. Anitsa skriver: 20 juni, 2014

  Vad söta småsessorna är ! Men Leonor ser lite betänksam ut. Förstår hon vad som väntar henne?


 4. Mia skriver: 20 juni, 2014

  I Portugal har de tråkiga erfarenheter av tronföljdsåkande. I början av 1900-talet attackerades en kortege med dåvarande kungafamiljen och både regerande kung och kronprinsen blev nedskjutna och dog inom loppet av några minuter.

  Eller i Hesse-Darmstadt där tronföljaren och hela hans familj dödsstörtade i ett flygplan på väg till begravningen av familjeöverhuvudet Ernst Ludvig, som tronföljaren just hade ersatt. Det var 1937 och sedan dess är man observant på resandet.


 5. Svea-Li skriver: 20 juni, 2014

  Stackars flicka !


 6. Risskov skriver: 21 juni, 2014

  Finder det faktisk lidt uhyggeligt, hvis tronskiftet medfører de største omvæltninger i hverdagen for et kun 8-årigt barn!
  De fleste er bekendt med, hvor tyngende, det var for for Fredrik og Victoria, at have den ‘rolle’- og som det tydeligt kom til udtryk, da de var teenagere.
  At have kongelige titler er et privilegium med pligter og er man blevet majestæt/regent, så er det en livsvarig pligt at forblive det til man dør eller sygdom tvinger en til at gå af. Derfor stor respekt for The Queen – mindre for dronning Beatrix, der synes at jobbet er en åremålsansættelse, som man kan opsige, abdicerer fra. Det er min holdning – som jeg godt ved, jeg ikke deler med mange her, om nogen!


 7. allegra skriver: 21 juni, 2014

  TV-sändningarna från trontillträdet visade att Leonore växer upp i en varm och kärleksfull familj.
  Kung Felipe var noga med att vända sig till döttrarna före och efter ceremonierna som för att påminna dem om att han är deras pappa i alla lägen.
  Från sin fåtölj vände sig Letizia under ceremonierna till döttrarna många gånger med uppmuntrande leenden. Den storögda Leonore som satt närmast mamma fick då och då en klapp på kinden.


 8. Sarah skriver: 22 juni, 2014

  Leonor og Sofia er altid så sødt klædt og ser bedårende ud, her behøves ikke dyrt fra Chanel eller Diors børnekollektion. Udover at de aldrig bliver klædt i tunge mørke farver, så er det også klæder, som vanlige mennesker har råd til at købe til deres børn, når de skal være fine.


 9. MiaS skriver: 22 juni, 2014

  Även detta nya Kungapar borde se till att utöka sin familj med tanke på tronföljden. Med två barn kommer man inte långt i en kungafamilj. Om de nu inte har röstats bort av det spanska folket innan det blir dags för Leonor att ta över som regent. Intressant att se om svenskarna framöver kräver omröstning angående kungahusets vara eller icke vara? V o. D gör ett bra jobb. Men många vill INTE se CP och framför allt vill aldrig se SH i en roll som representant för det svenska folket. Skulle så ske kommer det nog att hetta till rejält i de svenska folksjälarna. Slut på förtroendet för kungahuset. Sveriges goda anseende förbyts till åtlöje i världen.


 10. G48 skriver: 22 juni, 2014

  Sker der kong Felipe noget, så er der ingen til at være monark/regent, for der er kun to i tronfølgen og de er begge umyndige: Leonor nr. 1 og Sofia nr. 2.


 11. Beata skriver: 23 juni, 2014

  8. Sarah
  Det har du rätt i! Det behövs inte Chanel eller Dior eller andra "fina" märken till att små flickor är fint och vackert klädda! Vet nu inte om dessa söta flickor har dyra märkeskläder, men söta är dom.


 12. Maria skriver: 23 juni, 2014

  Mia S!!!
  Måste se till att utöka sin familj?????????
  Barn kommer inte på beställning,vet du inte det?
  I och med Spanien hade manlig tronföljd,är jag säker på att de gärna ville ha fler barn.Letitzia hade två ,vad jag har förstått jobbiga kejsarsnitt med döttrarna.


 13. Snorkfröken skriver: 23 juni, 2014

  > 9
  Barn kommer inte på beställning. Jag minns en intervju av drottning Margrethe, som berättade att de skulle gärna ha haft flere barn än bara Frederik och Joachim, men lyckades inte.


 14. Hansen skriver: 23 juni, 2014

  De små prinsessers kjoler er designet/syet af Nieves Garcia Torres og Teresa Fernandez Castro, spanske designere.


 15. realist skriver: 23 juni, 2014

  cp&s ställer nog upp som reservtronföljare


 16. Sabine skriver: 24 juni, 2014

  Det varer omkring 10 år, før de kan deltage i officielle pligter og blive protektorer for diverse organisationer, og hvis der kun er forældrene Felipe og Letizia til fremover, at repræsentere det spanske kongehus, vil det ikke blive meget, de ser forældrene. Og det vil spanierne ude i landet heller ikke. Kong Juan Carlos opholdt sig mest i Madrid.
  Vi har alene syv voksne til at dele opgaverne i vores lille kongerige med kun godt fem millioner indbyggere.
  Jeg tror faktisk også, at vores kongefamilie sammen med den engelske er dem , der kommer mest rundt i riget, for den engelske mener jeg i selve England.


 17. signe skriver: 26 juni, 2014

  #14realist….åtminstone sofia för det är ju det hon siktat på hela tiden !!

  #9 Mia S…..håller med dig det du skriver om vårt Kungahus ! Vill inte heller ha sofia som representant för vårt Kungahus ! Hoppas Kungen gör ett rätt beslut och inte ger sofia några titlar alls !


 18. signe skriver: 26 juni, 2014

  Stackars lilla Leonore om hennes liv måste bli annorlunda. Låt henne få vara barn hon behöver inte börja skolas in förrän hon blir äldre. Det räcker med att barnen får vara med ibland på pappas jobb så fattar de säkert vilka de är !


 19. Anna skriver: 28 juni, 2014

  6#

  Jag håller med dig!


 20. Magdalena skriver: 1 juli, 2014

  "17" Signe

  Så rätt du har om "realistens" kommentar. S har ju själv sagt att hon alltid satsar högt och inte ger sig förrän hon nått målet.

  MiaS kommentar följer samma linje. Om barnen ska behandlas lika, så borde hertiginna vara det absolut högsta med tanke på att Chris erbjöds hertigtitel. Annars är ju herr och fru inte att förakta.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar