Nu börjar kungligheterna anlända till Sotji

Annons

frederik-ao

På bilden här ovan ser vi kronprins Frederik som nu anlänt till OS-staden Sotji.

På fredag börjar OS i Ryssland. På plats finns redan nu furst Albert och kronprins Frederik. Ni ser honom anlända till OS-byn på bilden här ovan. Även vårt svenska kungapar ska som bekant också till Sotji, precis som kronprins Haakon av Norge. Furst Albert och furstinnan Charlene kommer sitta på läktarna under tävlingarna.

albert-hovet

Vi ser här furst Albert i bakgrunden, bilden kommer från hovet i Monacos Facebook.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press och faksimil Facebook

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Nu börjar kungligheterna anlända till Sotji”

 1. Dorthe skriver: 6 februari, 2014

  Kp Frederik er ankommet forud for OL/OS, fordi han sidder i IOC… det samme gælder vist for fyrst Albert.


 2. Sthlm skriver: 6 februari, 2014

  Märkligt att man inte nämner i texten anledningen till Frederiks och Alberts tidiga ankomst, dvs. att de sitter i IOC.


 3. nina skriver: 6 februari, 2014

  Bojkotta denna korrupta verksamhet!!


 4. Lisa Lusth skriver: 6 februari, 2014

  Tänk om vår statschef kunde göra som sina kollegor i USA, Tyskland och Frankrike. De protesterar mot det korrupta och homofoba Ryssland genom att utebli från OS denna gång.


 5. Ewa skriver: 6 februari, 2014

  #4 Eller så gör man som Frederik och Albert och inser att man inte kan blanda politik och idrott. Om det måste vara absolut demokratiskt, hur skulle då något arabland få tävla, med sina hedersmord i islams namn etc? Jag säger inte att det är rätt, bara att både VM, EM och OS skulle få ställas in om man blandar politik i idrottstävlingarna.


 6. Birthe Vejrum skriver: 6 februari, 2014

  Kronprins Frederik har faktisk udtalt offentlig kritik af den russiske homo-forskrækkelse.


 7. Ingrid skriver: 6 februari, 2014

  Blanda inte in detta i inslaget, här är det 2 inom sport kompetenta personer, en kronprins och en furste, som inte är där för att vifta med flaggor.

  Svenskarna är där på studiebesök.


 8. Ultra Nivea skriver: 6 februari, 2014

  #7 vilken gren var det nu KP Fredrik skulle tävla i?


 9. Louise skriver: 6 februari, 2014

  # 4,

  Ryssland förbjuder homosexuell propaganda riktad mot barn
  och ungdomar,
  vilket ingen förnuftig människa kan invända emot.
  Våga tänk lite själv, det är inte farligt.

  Rörande att det fortfarande finns sådana som inbillar sig att väst
  är ett föredöme och fritt från korruption. Ha!


 10. Gunnel skriver: 6 februari, 2014

  Mycket bra att åka dit om man vågar ta bladet från munnen och uttrycka farhågor över att en mängd familjer blivit fråntagna sina hem utan att bli ersatta, att man byggt installationer som riskerar att bli ett framtida hot mot miljön etc, etc.


 11. Singoalla skriver: 6 februari, 2014

  Vad är "homosexuell propaganda" ? Finns det heterosexuell propaganda också? Tror nån (Putin och Louise) att folk har intresse av att omvända nån till en annan sorts sexualitet än den de har? Så funkar det ju inte! Man är det man är. Jag tycker att alla är lika värda oavsett läggning, ras, utseende, mm. Sånt rår man inte för. Däremot väljer man själv vad man säger, skriver och gör!


 12. S skriver: 6 februari, 2014

  Fjolset har ikke forstand til at blive væk


 13. Sanne C skriver: 6 februari, 2014

  #10 Gunnel
  Det skete i Kina og det samme sker i Brasilien forud for VM i fodbold.
  Jeg er ikke stolt af, at Frederik sidder i IOC, det er "fine" folk, men også altfor styret af politiske interesser IMO. Olympiske Lege skulle være upolitisk, det er de langfra!
  Men sad Frederik ikke der, så havde han ikke meget at lave, nu legaliserer det, at han kan dyrke mange fysiske aktiviteter og gå op i sin fysiske form.
  # 5 Ewa
  Øh…?????


 14. Maja den första skriver: 6 februari, 2014

  #11 Singoalla, Håller med. Live and let live liksom! Kärleken och Att kunna älska är grejen. Så länge allt sker i samförstånd är all kärlek vacker. Värre med folk som hatar, förgör och fördömer.


 15. Maj-Britt skriver: 6 februari, 2014

  # 9 Louise Helt riktigt!


 16. KatarinaSweden skriver: 6 februari, 2014

  #5 har helt rätt.
  Blanda inte port och politik.


 17. KatarinaSweden skriver: 6 februari, 2014

  sport, menar jag sā klart.


 18. Maggi skriver: 6 februari, 2014

  Det skulle forbydes. Jeg får det dårligt/mår illa, når jeg tænker på de kongeliges støtte til dette arrangement. Hvilken dobbeltmoral. De vil være politisk neutrale, ja, men kan de være det i denne sag? Det er naivt at tro at dette ikke har betydning for verdenspolitikken.


 19. Annica* skriver: 6 februari, 2014

  Jag önskar jag kunde vara där och heja fram Sverige, men jag litar på att kungen och drottningen gör ett bra jobb igen! Kungen var i sitt esse förra gången, ni minns väl den härliga bilden!?


 20. K.K. skriver: 6 februari, 2014

  # 3 nina
  Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med "korrupta verksomhet", men hvis du mener OS/IOC, som helhed, er jeg delvis enig med dig. For i IOC sidder bl.a. et bestyrelsesmedlem, som har været dømt og fængsletl for korruption, men senere blev benådet. Og da en journalist gjorde Kp Frederik opmærksom på det, svarede han, at han jo var blevet frikendt! Frederik, der i studietiden til cand.scient.pol. har haft 1 års jura, kender ikke forskel på en frikendelse og en benådning.
  Han er heldig, han er kronprins og titlen kan skaffe ham ind alle steder ellers var han vist endt i arbejdsløshedskøen eller på en anden bistandshjælp end apanage!


 21. cilla skriver: 6 februari, 2014

  9. Louise! Du har så rätt, jag håller med dig 100%!


 22. Eva skriver: 6 februari, 2014

  Jag kommer inte att titta på OS i vinter, med tanke på hur de som arbetat med att bygga upp arrangemanget har blivit behandlade. Det känns bara osmakligt och sorgligt, hur kunde det bli såhär?


 23. Ulla skriver: 6 februari, 2014

  Nok er Frederik medlem af IOC, men det er Marie, der er beskyddare for Dansk Skiforbund, men det er så typisk i Hoffes planlægning, at Marie altid kommer sidst i køen, hvis der er noget Mary og Frederik ønsker at deltage i.
  Vi får ingen medaljer ved Vinter-OL, men vi har til gengæld lige fået endnu et medlem i IOC : den tidl. verdensmester i badminton, Poul Erik Høyer. Vi har aldrig tidligere haft 2 medlemmer der, men Frederik sidder der vel også mere af navn end gavn ?


 24. Karin Nilsson skriver: 6 februari, 2014

  # 8 Ultra Nivea, i vilken gren skall Sveriges kung och drottning delta?
  OS som fenomen kan lika gärna läggas ned om än det ena än det andra landets politiker bojkottar evenemanget pga. värdlandets lagar och politik. Homofobi och korruption försvinner inte från världskartan, vare sig i Ryssland eller i resten av världen, iom. att någon obetydlig politiker bojkottar OS! De enskilda idrottarnas uppgift är att tävla i sin gren, inte att ta ställning till någonting annat. Som privatpersoner kan de protestera mot vad de vill dygnet runt men inte som idrottare som representerar sitt land.


 25. Lola skriver: 7 februari, 2014

  Even the Russian Olympic logo says "Sochi". Why do you not call it "Sochi" instead of "Sotji". Kind of stupid.


 26. Hanna skriver: 7 februari, 2014

  #7 Exakt vad grundar du din kommentar på? Vad är skillnaden mellan att danska kungafamiljen hejar och stöttar den danska truppen och att den svenska kungafamiljen åker dit för att stödja de svenska?

  #9 Så det är farligt för barn att veta att alla människor kan bli förälskade, oavsett kön? Eller vad menar du med homosexuell propaganda? Att tro att barn tar skada av att även två män eller två kvinnor kan leva ihop (som alla fördomsfulla trångsynta personer som är emot att homosexuella skaffar barn) är så inskränkt och säger enbart något om ens egen trångsynthet. Det finns betydligt värre saker som barn mår dåligt av!


 27. HM skriver: 7 februari, 2014

  Det hele drejer sig egentlig om en krænkelse af ytringsfriheden, det er det, at propagandere, der er forbudt — ikke et forbud mod at være homoseksuel. Der findes flere klubber for gays i Sotji/Sochi, selvom borgmesteren siger det modsatte.
  Amerika har selv haft et problem tidl. med propaganda, det var da et par atleter gjorde det for "Black Power".
  Og Kina blev også beskyldt – og med rette * for at krænke menneskerettighederne, da OL blev afholdt der.
  De fleste lande har "lig i lasten", som der sættes fokus på ved store sportsbegivenheder. Der var også debat om Frederik skulle overvære, tror det var EM i fodbold for et par år siden i Ukraine.


 28. Sthlm skriver: 7 februari, 2014

  Vilket tragg om de homosexuellas rätt i samhället. Finns det några heterosexuella par kvar i Sverige om tjugo år. Var man än kommer så finns de där, männen som demonstrativt ska hångla med andra män och ta plats för att visa att de minsann har lika stor rätt att visa sin "kärlek" som de där andra. Provocerande om ni frågar mig och med storögt tittande barn känns det bara så fel.

  Är det inte dags för politikerna i Sverige att få ordning på sitt eget land innan de "tar över" andra länders problem. Politik och idrott ska aldrig blandas samman. Statsministern borde skämmas som inte åker till OS.


 29. realist skriver: 7 februari, 2014

  26 Hanna
  vilka betydligt värre saker mår barn dåligt av?


 30. cilla skriver: 7 februari, 2014

  Vad har ett genomruttet Västeuropa för rätt att kritisera Ryssland. Jag bara undrar.


 31. Ultra Nivea skriver: 9 februari, 2014

  #24 Kungen och drottningen är och besöker OS i 3 dagar och det är tillräckligt! Jag har igentligen inget emot OS i sej själv men helt ärligt nog börjar det gå överstyr på en mängd olika plan.


 32. Malin skriver: 10 februari, 2014

  #28 Vilka områden rör du dig i?? Hur ofta ser du folk stå och hångla? Möjligtvis ser jag ibland par gå hand i hand, såväl homo som hetero, men hur kan det vara upprörande? Och om jag skulle se några stå och hångla öppet skulle det vara lika störande om det var ett heteropar. Skulle aldrig ställa mig och hångla med min man mitt på stan, sånt gör man hemma. Och vad exakt menar du med din kommentar? Att homosexuella inte är lika mycket värda som människor? I så fall är din kommentar bara patetisk och sorglig.


 33. Pboo skriver: 11 februari, 2014

  I vissa länder i väst förbjuds musikvideos av kända kvinnliga artister att visas före kl. 22.00, för att inte barn ska se dessa då de anses för ‘vågade’ – och detta trots att kvinnorna är själva och det inte finns några sexuella handlingar med en annan person varken hetero eller homo, utan enbart lite naket, utan någon tydlig exponering. Varför protesterar inte västs politiker, olika intresseorganisationer m.m.? Västs dubbelmoral i ett nötskal!

  Att bojkotta utifrån arbetsförhållanden, boenden, miljö m.m. skulle kunna vara lämpligt, MEN då är det framförallt mot IOK det ska ske som beviljar OS, OCH det ska gälla samtliga länder som är med i FN och som tilldelas OS m.fl. arrangemang sportliga o andra.


 34. Pboo skriver: 11 februari, 2014

  "Sexuella relationer mellan personer av samma kön är lagliga. Åldersgränsen för både heterosexuella och samkönade handlingar är 16 år. Samkönade par erkänns inte i lag och får inte prövas för adoption. Ensamstående kvinnor har dock, oavsett sexuell läggning, tillgång till assisterad befruktning. Det finns inget lagstadgat skydd mot diskriminering eller hatbrott på grund av sexuell läggning eller könsidentitet. Transsexuella som genomgår könskorrigering får sin identitet erkänd av myndigheterna. I februari 2012 införde den lagstiftande församlingen i St Petersburg en lag som förbjuder ”homosexuell propaganda”. Motsvarande lag finns även i flera andra provinser. Lagen förbjuder ”lockelser, positiva åsikter och kommentarer som främjar icke-traditionella sexuella relationer och familjeförhållanden, riktade till minderåriga”. Sedan lagen infördes i St Petersburg överväger Duman att införa en liknande lag nationellt."

  http://www.rfsl.se/?p=3510


 35. Marguerithe skriver: 11 februari, 2014

  Det finns betydligt mer angelägna saker i Ryssland just nu än de homosexuellas rättigheter. De tusentals människor som varit med och byggt upp Olympiastadion och sedan blivit torterade nästan till döds för att de velat ha lön för sitt arbete. Till slut har man fått skriva på papper att man avsäger sig alla löneanspråk och fått åka hem till sina resp länder, lika fattiga som när man kom.


 36. Marguerithe skriver: 11 februari, 2014

  "33" "34"
  Varför kan inte folk hålla sina sexuella läggningar helt privat? Det är ingenting som intresserar andra. Såg QX-galan nyligen och kände mig som någon som sitter och tittar bakom en gardin på en privat fest. Vi kan väl alla ha en stor fest tillsammans för att vi är människor med olika läggningar, utan att framhålla vissa.


 37. Pboo skriver: 11 februari, 2014

  Washington Post/USA; "I och med OS i Sotji har Rysslands kontroversiella lag, där det förbjuds att rikta propaganda kring homosexualitet till unga, blivit ett hett ämne och USA har valt att inte skicka dit sin president. Det faktum att det i åtta (Alabama, Arizona, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, South Carolina, Texas, Utah) delstater i USA finns liknande lagar är dock något som inte har nämnts. I åtta av USA:s delstater finns så kallade "No promo homo"-lagar, det vill säga lagar som på något sätt begränsar eller förbjuder personer från att "propagera" för homosexualitet. Det är juridikprofessorer vid universitetet Yale som har granskat de åtta staternas lagar och kommit fram till att de påminner starkt om Rysslands lag. De påpekar också att när USA 2002 var värdland för vinter-OS så hölls tävlingarna i Utah, en av de åtta staterna. De menar att de amerikaner som riktar kritik mot Ryssland också borde fokusera på att förändra de liknande inhemska lagarna."

  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/761733-atta-delstater-i-usa-har-samma-antigaylagar-som-i-ryssland


 38. Pboo skriver: 11 februari, 2014

  ‘No promo homo’-lagar; "I Arizona får homosexualitet inte framställas som en "positiv alternativ livsstil" och i Utah är all typ av förespråkande för homosexualitet förbjuden. I Alabama och Texas måste det i sexualundervisning framgå att "homosexualitet inte är en livsstil för allmänheten" och barn ska lära sig att sexuella handlingar är kriminella, trots att det sedan 2003 har stridit mot lagen att kriminalisera homosexuella handlingar, skriver Washington Post."

  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/761733-atta-delstater-i-usa-har-samma-antigaylagar-som-i-ryssland


Annons

Laddar