Nu har bilder kommit från Madeleines senaste resa

Nu har bilder kommit från Madeleines senaste resa
Annons

Nu har bilder kommit från prinsessan Madeleines projektresa till Kina mellan den 13 och 16 november. De finns att beskåda på hovets hemsida.

Prinsessan är numera en erfaren medarbetare på Childhood Foundation och projektresorna för stiftelsen har blivit många. Denna gång bar det av till Changzhou, 20 mil öster om Shanghai och till Hohhot i inre Mongoliet. I området stödjer Childhood organisationen Half the Sky, som arbetar för att hjälpa barnhem att ge barnen stöd att utvecklas till de personer de har potential att bli, eftersom ett liv på barnhem i Kina annars kan ge barnen en dålig start i livet.

– Jag har varit i Kina flera gånger för Childhoods räkning, men det här besöket var extra viktigt eftersom Half the Sky fortsätter sin expansion, sa prinsessan till kungahusets hemsida efter besöket.

Prinsessan har utvecklats

Att Kinaresan föll på Madeleines lott beror på att det är hon som ansvarar för samarbetet med projekten Kina, hon sköter den dagliga kontakten med dem och kontrollerar de skriftliga och ekonomiska rapporterna de skickar in. Resan genomfördes för att prinsessan med egna ögon skulle kunna se om modellen som Half the Sky arbetar efter fungerar i landets alla regioner och att det inte bara ser bra ut på pappret utan även fungerar i praktiken.

– Precis som alla som arbetat länge på en organisation har prinsessan Madeleine utvecklats, lärt sig och tagit till sig av frågorna vi arbetar med, berättar Childhoods ställföreträdande generalsekreterare Anna De Geer för Svensk Damtidning.

Annons

Av Margareta Heed
Foto: Faksimil Hovets hemsida och All Over Press

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Nu har bilder kommit från Madeleines senaste resa”

 1. allegra skriver: 23 november, 2011

  Man blir rörd och gripen.


 2. gunilla olssongunilla skriver: 23 november, 2011

  Oj, Vad hon behövs där. Den som varit i kina och har intresse av barnen,vet att där finns massor att göra.


 3. Observant skriver: 23 november, 2011

  Äntligen får vi läsa lite om vårt svenska kungahus här på webben!


 4. Lilla My skriver: 23 november, 2011

  Hon kanske borde sadla om, komma till Sverige och åka runt och uppmärksamma alla våra äldre på äldreboendena. Det behövs en kunglig som även bryr sig om detta…. (ps. Sofia, läser du detta så kan det så kan ju du och C-P sen åka runt på våra äldreboenden och glädja de gamla samtidigt som ni sätter fokus på en extremt utsatt grupp människor i vårt samhälle, bli även ett bra och nödvändigt “pr-arbete” för att öka din populäritet inför ev giftemål 😉 )


 5. Emma1 skriver: 23 november, 2011

  #4 De flesta äldre i Sverige har anhöriga som bryr sig om sina gamlingar på äldreboendena och det är jättebra att media uppmärksammar missförhållanden. Men visst vore det bra med några kungliga besök där också likväl som inom barnsjukvården.

  Madeleine gör ett jobb som andra projektledare inom Childhood, så det är väl ändå lite dumt att säga att hon ingenting gör, går och slår dank osv. Det är bara semestrarna som är väl tilltagna.


 6. Anna skriver: 23 november, 2011

  Madeleine representerar inte Sverige, utan hon jobbar för Childhood. Varför ska det då informeras om hennes resa på det svenska hovets hemsida?


 7. mona skriver: 23 november, 2011

  Madeleine är heders styrelsemedlem i Childhood.
  Tror inte att hennes ledighet är längre bra det att tidningarna skriver så fort hon åker någonstans, och kallar det för semester.

  Det bästa för att påtala brister i vården är oanmälda besök.
  Om kungafamiljen kommer så är det alltid planerat i förväg
  av säkerhets skäl så då hinner äldre boendet putsa upp sig
  och visa sin bästa sida.
  Madeleine gör ett fastantikt fint arbete.VARFÖR HACKA NER PÅ HENNE.ELLER MISSUNNA BARNEN I KINA BRA BARNHEM


 8. rasmus skriver: 23 november, 2011

  6# Håller med dig, Madeleine Bernadottes privata resor och engagemang på hovet hemsida, när får vi läsa om hennes faster Desirees resor och privata engagemang eller något liknande…

  Nu snart kommer ju både Madeleine och Carl Philip ARBETA för Sverige och hovet genom att sitta med under nobelmiddagen och konversera likt 1800 talets kungliga damer.

  Tänk på Prinsessan Anne eller Prins Harry, vilken skillnad på engahgemang och pliktkänsla, det ena utesluter inte det andra.


 9. Linda skriver: 23 november, 2011

  Jag tycker att det är bra att ni skriver om detta så att man får se det arbete hon gör och att det inte bara skrivs om hennes shopping och liknande. Jag tycker att hon ofta har framstälts på ett orättvist sätt men jag hoppas att hon kommer att flytta tillbaka till Sverige.


 10. mona skriver: 23 november, 2011

  #6# Anna.
  Hovet vill visa vad medlemmar i kungafamiljen gör.
  Om man inte skriver om vad Madeleine görså gnälls det över
  att hon inget gör, skrivs det om hennes jobb så är det också
  fel.
  Childhood har kontor i Sverige.Så visst är det även svenskt.

  Anna vad har du emot childhood`Vill du inte att alla barn
  ska bli sedda och hjälpta om dom behöver det?


 11. Eva skriver: 23 november, 2011

  Oj, mona vad du skriker. Tror inte någon missunnar barnen i Kina bra barnhem. Däremot arbetar hon inte för Sverige, utan det är ett eget påhitt.

  Det finns alldeles för många ensamma gamlingar och även yngre arbetslösa i Sverige som inte har någon som ringer till eller hälsar på dem någonsin. Vi är det landet i världen som har flest ensamma. Det är ett fruktansvärt lidande. Det finns mycket att göra på hemmaplan utan att resa jorden runt.


 12. Eva skriver: 23 november, 2011

  Dessutom är det inte mycket som ligger öster om Shanghai. Det står även på kungliga hemsidan. Där framgår också att det inte arbetas speciellt mycket utöver kungen och Silvia. En lunch kan ju inte vara så slitsamt.


 13. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 23 november, 2011

  Ha!Äntligen ja!Men stackars er som får bekosta Madelaines resa till Kina!Hon jobbar ju utan lön,så det måste gå på apanaget!
  Till Kina i tre dagar.Så onödigt slöseri med både resa och pengar samt luftföroreningar!


 14. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 23 november, 2011

  Anna,instämmer till fullo med dig!
  Lilla My också väl talat!
  Där kunde ju Sofia göra sig ett namn!Jobba inom äldrevården!


 15. Ansan skriver: 24 november, 2011

  Vilka pinsamt småaktiga och avundsjuka kommentarer. Madeleine arbetar för Sverige. Childhood är grundad av hennes mamma, vår Drottning. Kungahuset har arbetsuppgifter så de behöver verkligen inte arbeta i vården. Att hjälpa andra människor hemma och utomlands är en hedersam sak och det ena utesluter inte det andra. Tycker att det är fantastiskt att vår drottning har kunnat bygga upp en världsomspännade organisation. Det är verkligen inte synd om svenskarna som bekostar Madeleines resa till Kina.

  Medea tycker att du ska försöka klura ut hur mycket värdeslöst som vårs skattepengar går till som vi alla är tvungna att betala. Medea vad gör du själv för nytta i samhället?


 16. Sussie skriver: 24 november, 2011

  Madeleine gör ett toppenjobb på Childhood , håller med Ansan @15 om att det är många småaktiga kommentarer ! Bra att Madeleine har hittat sin roll och att hon gör något vettigt med sin tid. Klart att hon ska åka och kolla upp hur projekten fortlöper, en
  seriös organisation vill givetvis ha koll på att givares pengar används på rätt sätt ! Att samla in pengar till något man inte kan stå för är oseriöst och Madeleine skulle aldrig göra det !


 17. Regina skriver: 24 november, 2011

  Childhood har inget med svenska hovet att göra. Varför inte kolla upp alla barn som far illa här i Sverige?


 18. annchi skriver: 24 november, 2011

  ….men inte är väl Childhood grundat av Silvia!?! Eller har jag fel?


 19. Marie skriver: 24 november, 2011

  Jag tycker att bilden är jättefin. Den utstrålar värme och det tror jag Madeleine har mycket av. Dessutom är hon engagerad i “Min Stora Dag”, och även det är ett viktigt uppdrag.
  Synd att så många utav er alltid ska kritisera och hitta fel på henne.


 20. Irena skriver: 24 november, 2011

  Childhood är drottningens verktyg för att göra bra saker och ett sätt att själv kunna bestämma vad och till vilka stödet skall gå.

  Jill Johnsons julskiva lämnar intäkter till Childhood; Heder till Henne.

  http://www.ica.se/julskivatavling

  OBS! Kan uppfattas som reklam!


 21. Maria skriver: 24 november, 2011

  Vad är det för sura,bittra och missunsamma människor som kommenterar här.Visar inte våra kungligheter sig,får de kritik för det.Är de på uppdrag kritiseras det.Dessutom är de så gott som alltid fel klädda,för smala,för tjocka eller har fel frisyr.Skärp er grinollar!!!


 22. Anna skriver: 24 november, 2011

  #10# Jag har ingenting emot Childhood, du tycks läsa slarvigt.

  Det jag skrev är att Childhood inte har någonting med hovet att göra, vilket alla (inklusive rojalister) vet om. Om Madeleine gör resor för Childhoods räkning kan den informationen presenteras på Childhoods hemsida, som det är nu får man den felaktiga bilden att hon representerat för staten Sveriges räkning.

  Läste på Expressens hemsida att hon inte behagar närvara vid Nobelfesten heller. Det blir bara bättre och bättre 😉


 23. Ellinor skriver: 24 november, 2011

  #21 Maria
  Jeg er så hjertens enig med deg !
  Av og til leser jeg kommentarer på denne nettsiden, og jeg er sjokkert over all “skit” som tillates.
  Jeg bor i Norge, vi har “skvallertidningar” her også, men har aldri opplevd at kongelige blir hetset eller “forherliget” som på SD.
  Det er flott at vi har ytringsfrihet både i Sverige og Norge, men ett sted synes jeg grensen bør gå !!


 24. Maria skriver: 25 november, 2011

  Ellinor.Nu har jag dock aldrig hört sådant hat någon annanstans än på denna sida.Även de svenskar som inte är för monarki brukar gilla Daniel och Victoria exempelvis.Jag har heller inte hört någon klaga på madeleine heller.Jag förvånas mycket över hur människor som tycker så illa om någon kunglig,överhuvudtaget bemödar sig att läsa artikeln och titta på bilderna.Själv är jag totalt ointresserad av sport,så sportbilagor öppnar jag inte ens.Något att tänka på för er som inte alls gillar kungligheter;))


 25. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 26 november, 2011

  Ansan!Vad jag gör för nytta i samhället?Ja du en bra fråga!Jag jobbade innan du ens var påtänkt,alltså är jag pensionär och ett nöje är att sprida lite glädje bland er läsare.Fy vad trist,om alla tyckte lika.
  Silvia var med att starta childhood,men det är inte hennes och behöver sålunda inte vara med i Hovets kalender.Det är ju en stiftelse som baserar på idiellt arbete.
  Jag är royalist och det roar mig att läsa om kungligheterna.


Annons

Laddar