Nu kan du jobba för kungen

Nu kan du jobba för kungen
Har du gröna fingrar? Eller är bra på att guida? I så fall kan du vara personen som hovet söker!
Annons

Nu har du chansen att bli kungligheternas nya kollega. Kungliga hovstaterna har nämligen lagt ut två lediga tjänster på sin hemsida. Drottningholms slottsförvaltning söker en trädgårdsmästare till Gripsholms och Tullgarns slott. I annonsen står det att man bör ha “dokumenterad eller mångårig erfarenhet inom park- och trädgårdsskötsel” samt erfarenhet av arbetsledning. Är du intresserad? Läs mer om tjänsten här.

Annons
Tullgarns slott söker en trädgårdsmästare.
Tullgarns slott söker en trädgårdsmästare.

Ståthållarämbetet som ansvarar för förvaltning, skötsel och underhåll på Kungliga Djurgården, söker också en trädgårdsmästare som är nyfiken och som gillar att ta sig an utmaningar av vitt skilda slag. Du kommer ansvara för skötsel och underhåll av gräsytor och parkutrustning. Om du vill söka jobbet bör du ha följande egenskaper och kvalifikationer:

  • Vara i fysisk och psykisk god kondition.
  • Ha en positiv inställning till förändring och utveckling av ditt arbete och av dig själv.
  • Se möjligheter framför problem.
  • Ha ett miljöintresse inom grönyteskötsel.

Personal till sommaren 2019

Dessutom söker hovet personal till sommarsäsongen 2019. Varje år anställs cirka 200 säsongsanställda medarbetare inom service och säkerhet: butik- och biljettförsäljning, caféverksamhet och besöks­mottagning, för att bidra till en minnesvärd upplevelse för de hundratusentals besökarna som rest från världens alla hörn.

“Våra medarbetare spelar alla en stor roll i att ge de kungliga slottens besökare en upplevelse utöver det vanliga” står det att läsa i annonsen.

De söker alltså både besöksvärdar och guider. Som besöksvärd arbetar du i entréer och butiker med försäljning av biljetter och varor, och som guide har du samma uppgifter samt att du håller visningar anpassade efter besökarnas önskemål och förutsättningar. Låter det spännande? Läs mer om det här.

Läs mer:

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar