Nu kan man inte längre parkera utanför sjukhuset där Kate ska föda

Nu kan man inte längre parkera utanför sjukhuset där Kate ska föda
Annons

Idag har man stängt av sjukhusparkeringen vid privata Lindo Wing på St Marys Hospital i Paddington, sjukhuset där Kate ska föda sin och prins Williams baby.

St Marys Hospital i Paddington som ligger i centrala London, har nu spärrat av en del av sin parkering, precis som man gjorde när kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick sin Estelle i Stockholm.
Allt för att skydda Kate och prins William som snart ska få sitt första barn.

Ingen parkering

På en skylt utanför St Marys – samma sjukhus som prinsessan Diana födde sina bägge söner – kan man nu se att avspärrningen gäller från 1 juli till den 31 juli, skriver Sky News. Och på Sky News kungliga reporter Paul Harrisons twitter kan man se bilden till höger.

Annons

 

På bilden här ovan kan ni se reportrar som samlats utanför sjukhuset – också den från twitter.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och faksimil

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

24 kommentarer till “Nu kan man inte längre parkera utanför sjukhuset där Kate ska föda”

 1. annica skriver: 1 juli, 2013

  När man ser “hysterin” vid en tronföljares födsel så kommer det märkliga med monarki till sin spets. Föräldrarna är naturligtvis lyckliga och förväntansfulla, men en hel nation! För att nu föds en liten krabat som ska bli landets statschef…

  En statschef ska väljas bland vuxna mänskor via fria val, inte via ett samlag hos ett visst par… Men kul är ju kungligheter.


 2. Ann-Catrin Sköld skriver: 1 juli, 2013

  Annica: Jag håller inte med dig för fem öre!

  Och det du menar med hysteri vid en en kunglig födsel…hm… låt mig komma med ett annat synsätt: Delad glädje är dubbel glädje.


 3. emma_h skriver: 1 juli, 2013

  “På en skylt utanför St Marys – samma sjukhus som prinsessan Diana födde sina bägge söner” obs! Barnet “föds på” Lindo Wing Kliniken
  -Ej på StMaryHs egna BB-avdelning (olika verksamheter olika ägare) StMaryH är statligt LW är privat


 4. annica skriver: 1 juli, 2013

  #2

  Vi får ju alla ha åsiker om statsskick, isynnerhet som det i sig väljs/ kan ändras av demokratiskt valda parlament. Och jag håller helt med dej om att delad glädje är dubbel glädje, men det var inte riktigt det som var poängen i #1. Ha en skön dag!


 5. Margaretha skriver: 1 juli, 2013

  Man får väl tycka vad man vill om statsskick, vi lever ju trots allt i demokratier, både här och i Storbritannien.

  Ett barns födelse är alltid en stor sak och vore det inte roligt om den lille kom till världen just idag.

  På sin farmors födelsedag…..


 6. ingalisa skriver: 1 juli, 2013

  Reportrar och pressfotografer är lever i en alldeles egen värld. Är de osäkra på om kungahuset ska meddela när barnet är fött eftersom de måste stå utanför sjukhuset i flera dagar?


 7. Ulla skriver: 1 juli, 2013

  Jeg tror ikke, der bliver behov for at spærre af særligt længe.
  Det må være lige op over, for var det ikke midt i december, hun blev indlagt og hoffet beskæftede, at hun var gravid ? Og da må hun have været nogle uger henne.
  Gætter på, det bliver indenfor få dage og ved kejsersnit. Så man har styr på det hele.
  Og inden Emma_h, as usual, fortæller, at jeg har fel og den og den britiske tidning skriver sådan og sådan, så er det altså mit hypotetiske synspunkt.


 8. Pamela P skriver: 1 juli, 2013

  #3 emma_h – Du har både rätt och fel! Rätt i att avdelningen Lindo Wing är privat. Fel att Lindo Wing inte är en del av St Mary’s Hospital. Även om Lindo Wing är en del av St Mary’s H så är det en åtskild del där man måste betala för vården. Hela St Mary’s H inräknad Lindo Wing ägs av sjukvårdsdistriktet Imperial College Healthcare NHS Trust som i Sverige torde motsvara landsting. Dessa motsvarigheter till landsting upprätthåller ett x antal privatsjukhus direktanslutna till allmänsjukhus över delar av Storbritannien. Även om Lindo Wing är privat så blir babyn likt andra brittiska barn en NHS-baby.


 9. Pamela P skriver: 1 juli, 2013

  Om man får tro det Catherines vänner läckt ut till pressen anonymt så skulle hon vilja föda på Royal Berkshire Hospital där hon själv är född. RBH är ett NHS-sjukhus i Reading som är ett större sjukhus än St Mary’s Hospital. Reading är 58 km väster om London. Om det är sant så vem motsatte sig det i såfall? William? Tror jag inte! Men QE2 och Charles tyckte kanske att det var för simpelt med ett sjukhus i Reading eller så är de rädda att någon obehörig tar sig in till Catherine och barnet.


 10. Helena skriver: 1 juli, 2013

  Man håller på med samma trams med parkeringar utanför
  sjukhuset i England som man gjorde på Karolinska när
  Viktoria födde. Man har glömt bort att vanliga sjuka Svensson
  behöver parkera vid besök på sjukhuset.

  Tjing


 11. British Babe skriver: 1 juli, 2013

  Jo, Margareta # 5, men när kommer den förlösande nyheten? Idag, hoppas vi…


 12. karin skriver: 1 juli, 2013

  Fjäsk på hög nivå!


 13. Pboo skriver: 1 juli, 2013

  Det enda som spelar roll just nu är väl att allt går väl – som vid alla födslar! Vill folk ändra statsskick har de resterande dagar kvar att engagera sig i det. De som är intresserade av att driva och genomföra den förändringen får givetvis göra på samma sätt som man gör med andra så stora beslut som en förändring i ett lands statsskick är, nämligen genom riksdagsbeslut med val emellan.


 14. esse skriver: 1 juli, 2013

  denna hysteri = abnorm “glädje”


 15. Gneta skriver: 2 juli, 2013

  #10 kanske är parkeringsförbuden av bl.a samma anledning som när KP Victoria skulle föda. Att journalister och fotografer inte visar hänsyn.
  Tror att mycket av den här hysterin runt en kunglig födelse beror just på att journalister och fotografer inte har vett att visa hänsyn


 16. emma_h skriver: 2 juli, 2013

  Pamela P –
  LINDO WING räknas som 1 sjukhus inom 1annat SjH i likhet med deras övriga 3 verksamheter på 3 andra Sjukhus…
  De 2 har o-l-i-k-a ägare: StMH ägs av Staten & Imperial College HealthCare N Trust emedan LindoWing ägs t 100% avImperial Private Care (anges på hemsidan) “…quality private care WITHIN the security of a leading NHS trust H…” Då bägge Vårdgivarna (m varsitt BB) samarbetar ihop OCH Med Imperial College har de skapat “…UK’s 1st Academic H Science Centre & UK’s leading Teaching Hospital …”
  “…Foundation Trust = type of NHS organisation that offers more opportunities for Patients & the Public to get involved in how it is Run. with more financial freedom than Other NHS trusts…”

  Beräknat datum f Baby-Arrival är tydligen 4 Juli enligt Br Media


 17. Lea skriver: 2 juli, 2013

  Allt för kungligheterna, de är ju MYCKET viktigare än “vanligt” folk…


 18. AnnakF skriver: 2 juli, 2013

  Exakt #15 Gneta, det är för att hindra journalister, TV-bolag osv att parkera utanför sjukhuset. Inte för att särbehandla kungligheterna utan helt enkelt för att hålla entren fri och tillgänglig även FÖR allmänheten!


 19. Sthlm skriver: 2 juli, 2013

  Höjden av tramsigheter!


 20. emma_h skriver: 2 juli, 2013

  när Kate & Co lär anlända behöver de säkert inte ta stora entreen utan kan komma in via sidodörr/kulvert eller anlända m helikopter o landa på sjh:ts helikopterplatta på taket m egen ingång därifrån…
  K läts ju flyga helikopter fr Wales så d borde va riskfritt
  det där m avspärrning verkar mest vara ett sätt att distrahera & hålla media på avstånd Vår förre Hovpresschef ETW haffade ju tyska journalister i sjh-korridoren m läkarrock på och annan media hängandes i träd utanför KS m kamera i högsta hugg då Silvia var inlagd på BB


 21. Sabine skriver: 2 juli, 2013

  Jeg tror man vil gøre alt for, at det ikke bliver 14. juli,
  Frankrigs nationaldag! 😉
  Jeg ser meget tennis fra Wimbledon i denne tid, men
  det regner også meget, så jeg skiftede til BBC, hvor der
  var et underholdningsprogram QI, (ikke IQ) hvor
  franskmændene virkelig blev udsat for grov og fræk
  britisk humor, den fik ikke for lidt. Franskmændene
  må afgjort være englændernes yndlingsaversion.
  Det er ikke kun prins Philip, der har en lidt grovkornet
  britisk humor.


 22. Hm skriver: 3 juli, 2013

  Jag undrar just om vanliga sjuka Svenssöner hade kunnat komma fram till sjukhuset om parkeringen hade varit fullproppad av hyenor och papparazzi. I alla händelser får man säkert komma fram med ambulans.


 23. Skotten skriver: 3 juli, 2013

  Efter fødslen skal Kate og babyen bo hjemme hos Kates forældre de første uger. Hvor meget vil man tillade sig at afspærre for naboerne, hvis villaer støder op til, for ikke at tale om overvågning af sikkerhedsvagter døgnet rundt?
  Det kan ikke undgå, at være til gene, at hun flytter ind hos forældrene.


 24. caterineg skriver: 3 juli, 2013

  Kate har hela tiden varit välklädd och elegant, det har knappast synts att hon har varit gravid, i motsats tilll Victoria som från första början klädde sig i Greta-schabrak.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar