Nu laddar Sofias hembygd för bröllop!

Nu laddar Sofias hembygd för bröllop!
Annons

sofia-carl-philip-svt-1

I Älvdalen gläds man otroligt mycket åt att få en “egen” prinsessa den 13 juni.

Självklart ska det firas ordentligt när prins Carl Philip gifter sig med Älvdalens Sofia i början på juni.

Storbildskärm

– Även i Älvdalen rustar vi för bröllopsfirande. Vi hyllar brudparet här på hemmaplan med en veckolång kärleksfest. Vi gläds med brudparet när vi på lördagen tillsammans följer vigseln på storbildsskärm. Efteråt blir det artistgala, bröllopsmiddag och dans, berättar en av våra läsare för svenskdam.se.

Annons

carl-philip-sofia-ste

Evenemanget kallas Älska Älvdalen.

hat

Det kungliga bröllopet kommer knappast att gå obemärkt förbi i Sofias hembygd. Nu skriver dt.se att Region Dalarna satsar en halv miljon kronor för att satsa på utveckling av evenemangsturism till regionen. En förutsättning för att få denna finansiering var att kommunen också bidrog med en lika stor summa pengar.

– Vi är redan igång. Nu är det full fart framåt, säger Stefan Linde, kommundirektör.

Love

Kickstarten för projektet blir i samband med bröllopet mellan Carl Philip och Sofia Hellqvist. Då kommer man, medan strålkastarna riktas mot Älvdalen, fira med pompa och ståt och visa upp Älvdalen från dess bästa sida.

alvdalen

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Facebook/Älska Älvdalen, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

37 kommentarer till “Nu laddar Sofias hembygd för bröllop!”

 1. Pensionär skriver: 24 mars, 2015

  Vilka fina kort på Carl Philip och Sofia. Lyckan lyser verkligen om dom. Tänk om vi skulle få se sådana bilder av CP: systrar också.


 2. Marguerithe skriver: 24 mars, 2015

  Sofia är en så stark personlighet och ska helst göra "sin grej" för att det ska bli riktigt bra. Här har Kungen lagt ribban och man får acceptera. Sofia skulle heller inte behöva konkurrera en sådan dag med sina blivande svägerskor, vilket hon sannolikt får göra.
  Jag förstår att det är feststämning i Älvdalen. Så var det ju i Ockelbo den gången.


 3. li skriver: 24 mars, 2015

  knepigt det där att dem inte kunde fått gifta sig i Älvdalen!!?? med all media borde det sätta fokus på en liten fin by i älvdalen!! Sthlm vet vi ju ändå hur det ser ut!! jaja det blir nog bra ändå..men knepigt e det!!!


 4. Stilissima skriver: 24 mars, 2015

  Skönt för Sofia att ha en så nära vänskap med Daniels mor o syster.
  Deras råd är ju ovärderliga inför det kungliga bröllopet.
  Ockelbo vs Älvdalen no big difference.


 5. Anna P skriver: 24 mars, 2015

  Det skulle vara trevligt med lite Älvdals-anknytning vid bröllopet. Kanske att Lena Willermark får sjunga något riktigt vackert i kyrkan för brudparet. Larz-Kristerz är ett dansband från Älvdalen som skulle kunna få upp vilken trög gäst som helst på dansgolvet. En brudbukett liknande prinsessan Margaretas 1964 skulle passa en försommardag som denna. Förmodar att hela programmet redan är klart så det är bara att vänta och se!


 6. Sthlm skriver: 24 mars, 2015

  Försöka duger, men detta är inte ett populärt kronprinsessbröllop. När man tar del av kommentarer på andra webbsidor så känns det som att paret/kungen borde tagga ner lite. Är det kungen som inte förstår skillnaden mellan Daniel Westling, Chris O´Neill och Sofia Hellqvist. Kortegen ställer jag mig väldigt tveksam till.


 7. Anitra skriver: 24 mars, 2015

  Roligt! Man skall aldrig missa ett tillfälle att ha fest och att hylla kärleken är väl det allra finaste! <3


 8. Mia skriver: 24 mars, 2015

  SvenskDam "Den Kungliga Webben" skriver att Älvdalen rustar sig inför Sofias bröllop. Dock ser jag ingen artikel på sajten (har jag missat den?) om barndopet nyligen då man lät döpa Prinsessan Christinas barnbarn och där flera medlemmar ur Kungafamiljen och de små sessorna Estelle och Leonore deltog och fotograferades tillsammans
  Har jag missat detta här på sajten eller ignorerar SvDam en sådan händelse? Är inte Prinsessan Christina, kungafamiljens närvaro på dopet tillsammans med småsessorna minst lika betydelsefulla att berätta om som Älvdalens förberedelser?


 9. Monica skriver: 24 mars, 2015

  Jag hoppas Sofia väljer en brudklänning lik drottningens enkel men snygg. Sofia har så mycket av naturlighet i sitt sätt och då behövs inga spetsar mm. Jag tror Sofia kommer göra mycket gott för kungahuset. Jag ser framemot att ditt bröllop med din prins. Ska sitta klistrad vid TV:n . Jag hoppas du och CP gör lika gott som Daniel och Victoria. Lycka till i alla förberedelser.


 10. siv lindqvist skriver: 24 mars, 2015

  Håller med Sthlm helt!


 11. Annica* skriver: 24 mars, 2015

  6 Sthm, det bli heller inget kronprinsessbröllop utan ett prinsbröllop för prinsparet Carl Philip och Sofia. Det kommer att bli vackert och värdigt och med lite tur hela kungafamiljen samlad jag tänker på prinsessan Madeleines graviditet. Tyvärr bor jag inte i Stockholm annars hade jag gärna sett kortegen, som nog kommer dra lika mycket folk som vid systrarnas bröllop! Varmt lycka till brudparet, snart smäller det!


 12. Pia skriver: 24 mars, 2015

  1 "Pensionär". Detta är ju förlovningsbild. V & D såg fullkomligt sprudlande lyckliga ut vid sin förlovning.
  6 "Sthlm" Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.( I varje fall hade jag nog blivit refuserad då.)


 13. Lotta capper skriver: 24 mars, 2015

  Vilka representanter vi har för Sverige är oerhört stolt vi har en kronprinsessa och prins söm sköter detta helt suveränt.


 14. Cornelia LöfgrenNuladdarSofiashembygd skriver: 24 mars, 2015

  Anita nr. 7
  Jag håller med dig om att hylla festligheterna i samband Prinsbröllopet i det enkla vardagslivet. Glädje föder glädje och omgivningen påverkas.
  Det blir en fin helg att se fram emot.


 15. Betty skriver: 24 mars, 2015

  Håller med Sthlm!


 16. Christina Kari Helsinki skriver: 24 mars, 2015

  8 Mia,

  Läs Expressen eller var det Aftonbladet. Silvia är så skygg för att hon bär en mitella så hon smög ut bakvägen från slottet.
  Ville inte bli fotograferad så Tidningen respekterar de kungligas önskan.


 17. Mari skriver: 24 mars, 2015

  Vad ska man skriva… So lovely (såklart )….


 18. maggan skriver: 24 mars, 2015

  OH om man slapp detta spektakel.


 19. Marita Classon skriver: 24 mars, 2015

  #8 Mia
  Håller med dig, bra skrivet.

  Jag undrar VARFÖR sv damtidning fokuserar så MYCKET på SOFIA, och med hennes förflutna, så är det mej helt främmande att lyfta fram henne í rampljuset som ni envisas med att göra.
  Har slutat prenumerera så länge ni skriver spaltmeter om henne.


 20. iris hedströmVadhandladeGävle-besöketom? skriver: 24 mars, 2015

  Sofia och Carl Philip kommer att bli ett fint par och en tillgång för att representera vårat vackra land.
  De lyser av lycka och kärlek.


 21. Katarinasverige skriver: 24 mars, 2015

  Tack #6 Sthlm för kommentaren om att man på andra webbsidor ställer sig lite mer tveksamma till att hovet ger Sofia ett bröllop värdig en prinsessa.


 22. li skriver: 25 mars, 2015

  Älvdalen får ju åxå en "egen" ingift prins!!!inte illa!! jag tycker det kommande bröllopet är mycket mer intressant än PM och C O´N:s…jag gillar tjejen från Älvdalen! skinn på näsan har hon och samtidigt som hon verkar hur rar som helst..inget tihi där inte… Heja Prins Carl-Philip och Sofia!!!


 23. lisa larsson skriver: 25 mars, 2015

  Härligt med kortege i ett försommarvackert Stockholm. De som inte gillar det , får väl blunda !!


 24. Ingela söderström skriver: 25 mars, 2015

  Visst är det underbart med kortege. När vår kronprinsessa och Daniel gifte sig var det full av folk längs vägen. Nu var vigseln tidigare på em. Men när PR Madeleine och Chris gifte sig var det mycket mindre folk ute och deras vigsel var senare på em. Men PR Carl Philip och Sofias vigsel är ännu senare så jag undrar hur mycket folk det kommer vara ute och titta? Många ser nog bröllopet på TV.


 25. Kerstin Bergström skriver: 25 mars, 2015

  #6 Sthlm Varför ska de ej ha kortege? Ska han styvmoders behandlas?Tänk vilken kortege Madeleine Hade både på land och i vattnet med säkerhetsvakter.De gäster som inte fick rum i båtarna åkte buss ut till Drottningholm.Nu behövs inga transporter för gästerna och kostnaderna blir mindre och du har mage till och gnälla om kortegen.Nu skriver du negativt på alla artiklar.Dags att gå ut i vårsolen Ha en bra dag.


 26. mary k skriver: 25 mars, 2015

  Panikk i sosieteten, skriver SvDam i siste nummer! Blir det ikke plass til alle tidligere venner som har rynket på nesen av CPs venninne?
  Trodde de ikke at CPs/Sofias forhold skulle vare – og på noncholant vis overså Sofia – er det mon slik? Da bør de nok ha panikk, hvis kongelige bryllup er viktige å delta i for sosieteten! Av og til hender det saker i ens liv som viser hvem som er virkelige venner – og hvem som kun er medvindsvenner/god-værs-venner! Det har nok vært mye smisking blant fiffen kun for å ha en fot innenfor den kongelige krets. På et eller annet tidspunkt har det nok blitt avslørt hvem som er de virkelige venner……For CP holder det ikke lenger å være fra fiffen for å være en god venn, etter å ha lært å kjenne verdiene i mindre samfunn, hvor smiskingen er mindre uttalt og en naturligere samværsform er det normale. Alle mennesker setter pris på det…..


 27. Anna Lena diabetssköterska skriver: 25 mars, 2015

  Vi är så stolta över vår Sofia här i hembygden!


 28. Sthlm skriver: 25 mars, 2015

  ### 23 och 25
  Ska det vara så svårt att förstå vad som menas. Om man ska fara runt i en kortege MÅSTE det finnas folk ute som vinkar åt dem. Hur många av oss pallar sig ut för att se Carl Philip åka runt med Sofia Hellqvist tror ni. Carl Philip har ju talat öppet om hur mobbade både han och Sofia Hellqvist har varit och då är det väl onödigt att utsätta sig för detta.


 29. li skriver: 25 mars, 2015

  #27 Anna_Lena..det tycker jag ni ska vara..stolta i Älvdalen!! Sofia verkar hur "go" som helst och alla belackare har blivit tystade!!! som ordspråket säger: den som är felfri kastar första stenen.. det är många som anser sig vara felfria i dessa spalter.. jag är det inte..Men jag gillar Sofia!! hurra för henne,Älvdalen och Carl-Philip!!!


 30. Annica* skriver: 25 mars, 2015

  28, Sthm Stanna du hemma i lugn och ro, ingen tvingar ut dig. Kortegen kommer att följas av många andra, oroa dig inte. Jag tycker det skall bli undelbart för det dröjer nog drygt 20 år till nästa kungliga bröllop


 31. Xenia skriver: 25 mars, 2015

  som seden bjuder betalar brudens far bröllopet


 32. marianne skriver: 25 mars, 2015

  visst blir det en vacker syn, men lite ska det nog tonas ner och bli mer privat. Prinsen har ju valt en enkel tjej.


 33. Pensionär skriver: 26 mars, 2015

  #32 Marianne
  Alla tre kungasyskonen har valt enkla partners, eller hur. Det finns inget kungligt eller adligt i någon av dem. Men av våra kungligheter är det väl bara kungen som är 100 % kunglig, sedan tappas kungligheten med både Silvia och barnen.


 34. Irena skriver: 28 mars, 2015

  Enkla (läs snygga) tjejer skall ha enkla bröllop? Och eftersom de gick estet på gymnasiet kan de väl sjunga själva på sitt bröllop?
  Finns det ingen gräns för plebsens avund här? Nu hoppas jag att kungen gör henne till prinsesshertiginnegrevinna av Svea Rike, med endast Kungen och Victoria framför sig i rangrullan.
  Samt ger ett rejält pampigt och majestätiskt Statsbröllop av första graden.


 35. Irena skriver: 28 mars, 2015

  Har ni avskedat Marianne Rolfstadius och alla andra vettiga reportar? Kan inte Camilla SP skriva mer och chefa samtidigt? Föryngra er inte ur all smak och stil, som ju är vad som kännetecknar Damen när hon är som bäst och förstår sin publik!


 36. gudrun skriver: 28 mars, 2015

  Det blir väldigt obehagligt om bröllopet bojkottas och de får åka utan publik, men risken är stor att folk inte uppmärksammar kortegen.


 37. ukanå skriver: 5 april, 2015

  I Täby gläds man otroligt mycket åt att få en "egen" prinsessa den 13 juni


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar