Nu öppnar Buckingham Palace sina portar för allmänheten

Nu öppnar Buckingham Palace sina portar för allmänheten
Annons

Känner ni för att ta en runda hemma hos drottning Elizabeth? Ja nu finns det faktiskt möjlighet att följa med på en guidad rundtur i Buckingham Palace.

Drottning Elizabeth har onekligen blivit mer öppen och modern med tiden. Nu öppnar hon också portarna till pampiga Buckingham Palace!  Äntligen finns det möjlighet att titta in hos drottning Elizabeths slott II i hjärtat av London. Tillsammans med en sakkunnig guide går det nu bra att insupa den speciella historien och atmosfären i nitton officiella salonger.

Annons

Champagne ingår

Med sina förgyllda tak och glittrande ljuskronor, ger de en perfekt miljö för många berömda mästerverk från de kungliga samlingarna – målningar av Rembrandt, Rubens, Poussin och Canaletto, skulptur av Canova, utsökt exempel på Sèvres porslin och några av de finaste engelska och franska möbler som går att uppbringa i Europa. I slutet av rundvandringen serveras champagne i den stora entrén.

Förbokning ett måste

Annons

Prislappen på det kungliga besöket är 65 engelska pund per person, men då ingår ju också ett exemplar av den officiella guidboken, ett glas bubbel och 20% rabatt i butiken. Turen tar ca 2 timmar och erbjuds på utvalda datum från januari till april. Biljetter måste förbokas. Det finns begränsad tillgänglighet, med ett maximalt antal av 30 platser på varje tur.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All Over Press och Faksimil från det brittiska hovets hemsida.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Nu öppnar Buckingham Palace sina portar för allmänheten”

 1. allegra skriver: 21 januari, 2011

  Men Buckingham Palace har varit öppet sommartid för allmänheten sen flera år. Jag har själv vandrat runt i festvåningens gemak för en billig peng och inte blivit direkt charmad av den överlastade 1800-talsståten.
  Drottningen själv bor i en liten lägenhet med utsikt över en gruslagd innergård med ständig trafik av diverse leveranser.
  Rysansvärt alltihop.


 2. Gittan skriver: 23 januari, 2011
 3. Arne Löfström skriver: 24 januari, 2011

  allegra !

  Ja engelska drottningens bostad är deprimerande.
  Många tror att allt är lyx. Som barn var jag ofta på Sofiero. Har Ni själva besökt Sofiero slottet? Det var en deprimerande miljö.
  Kungen med syskons våning, på kungliga slottet, var inte så man
  jublade av lycka. Nuvarande kungabarn fick i Drottningholm en bättre miljö.
  Men någon lycklig barndom, tror jag inte s.k. Haga barnen växte upp i. Nuvarande kungabarnen har haft bra föräldrar, men inte så roligt i övrigt. Skolan måste ha varit ett helvete många gånger. Kungabarnen var t.o.m. rejält mobbade vissa peioder på bl.a. internatskolorna. Att vid så unga år bli kung, måste ha varit ett helvete för kungen. Han hade dock bästa tänkbara stöd i prins Bertil och Lillian, samt familjen Sten Åhlberg.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar