Nya uppgifter: Victoria och Daniels helg med Haakon och Mette-Marit

kronprinsessan victoria kronprinsessan mette-marit
I början av februari kommer Victoria och Daniel att följa alpina VM på plats i Åre. Och de får sällskap av Haakon och Mette-Marit!
Annons

Nu återförenas Victoria och Daniel med sina kungliga kollegor och kära vänner, Haakon och Mette-Marit. Det norska hovet meddelar nämligen att kronprinsparet gör den svenska kungligheterna, inklusive kungen och drottningen, sällskap vid alpina VM i Åre. Den 8-10 februari blir det alltså en stor kunglig hejarklack på läktaren. Haakon och Mette-Marit ser nog mest fram emot den norska talangen Aksel Lund Svindal (som sätter punkt för karriären efter det här mästerskapet) medan Victoria och Daniel kommer att hålla tummarna under Frida Hansdotters åk.

Nära relation

kronprinsessan victoria kronprinsessan mette-marit
Kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit träffas så ofta de kan.
Annons

Kronprinsessparet har en alldeles speciell relation till Haakon och Mette-Marit. Vännerna träffas ofta privat och Mette-Marit är ju dessutom prins Oscars fadder. De två kronprinsessorna har ju också det stora miljöintresset gemensamt. Häromåret var det både med under EAT Food Forum, Gunhild Stordalens globala miljösatsning. Och när konferensen hade lunchpaus passade Mette-Marit på att följa med Victoria hem till Haga för att hälsa på barnen.

kronprinsessan Victoria kronprinsessan mette-marit

Och det här är inte första gången som familjerna följer världsmästerskapen tillsammans. År 2015 träffades de på skid-VM i Falun och då hade Haakon och Mette-Marit dessutom med sig Ingrid Alexandra och Sverre Magnus. Ser ni vilken öm relation Victoria har med sin guddotter? Om barnen följer med, även detta i år, vet vi inte ännu. I så fall blir ju den kungliga hejarklacken rekordstor!

Läs mer

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Nya uppgifter: Victoria och Daniels helg med Haakon och Mette-Marit”

  1. Kristin skriver: 1 februari, 2019

    Ja, får håpe barna blir med! 😀De liker jo å være med på sportsarrangement ser det ut som. Gleder meg til VM uansett, spesielt til å se Aksel Lund Svindal! 😊


  2. Gunda skriver: 1 februari, 2019

    Det blir sikkert hyggelig. Håper MM orker, ikke bare greit med vinter


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar