Nyheten om Madeleines och Jonas förlovning slog alla rekord

Nyheten om Madeleines och Jonas förlovning slog alla rekord
Annons

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström- Förlovning

Svensk Damtidningen var först ut med nyheten.

Svensk Damtidning var först ut med nyheten.

60 560 unika besökare förra veckan på svenskdam.se! Svensk Damtidnings sajt var först med nyheten om Madeleines och Jonas förlovning och det belönade sig med rekord i unika besökare på svenskdam.se. Antalet sidvisningar under samma vecka var också den högsta någonsin, 455 214 enligt Nielsen statistik.

– I måndags då vi släppte nyheten om förlovningen hade svenskdam.se
cirka 25 000 unika besökare och det är rekord för en enskild dag. När vi publicerade nyheten om kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings förlovning kraschade vår server när vi var uppe i ungefär 20 000 unika besökare, säger redaktionschef Petra Lindell.

– Vi har självklart firat med både prinsesstårta och champagne! Vi räknar också med att nå toppsiffror för året när det gäller lösnummerförsäljningen av nummer 34 av Svensk Damtidning. Prognosen ligger på 200 000 exemplar.

Annons

Den kungliga bröllopsyran är total och Svensk Damtidning satsar stort – både på webben och i print – detta “bröllopsår”.

– Att vi var först med nyheten om Madeleines och Jonas förlovning visar att vi är störst och bäst på de kungliga nyheterna. Vi har mycket goda källor och duktiga medarbetare och vi värnar om relationerna med hovet, säger Petra Lindell.

Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

37 kommentarer till “Nyheten om Madeleines och Jonas förlovning slog alla rekord”

 1. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  GRATTIS..stort grattis….sarskilt till Asa!!….jo da vi fattade att servern kraschade…..:)
  men glom inte alla de andra landernas kungligheter
  pga av di svenske….bevakningen av dopet i Mogeltonder var ju skott med vanster hand tex..!! och Prins Williams brollopsplaner har ju berorts ytterst lattvindigt….Wills baste vans brollop: tog 3 dagar innan vi fick lasa om det osv.


 2. Anna-Karin skriver: 19 augusti, 2009

  Martin, vi får hoppas att det är semestertider som
  gjort att de inte varit på hugget sista tiden när det gäller
  de utländska kungafamiljerna.


 3. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  hoppet ar det sista som overger manniskan…:)


 4. Anna-Karin skriver: 19 augusti, 2009

  Däremot prins Alberts mage har det rapporterats om 🙂


 5. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  jaha just det ja…fem poang for den kommentaren…!!! men det var val “viktigt”……hehehehe “tunga nyheter”….hehehehe


 6. Anna-Karin skriver: 19 augusti, 2009

  Ha ha absolut en tung nyhet.


 7. JacquelineNyhetenomMadeleinesochJonas skriver: 19 augusti, 2009

  Kungaparet förde förlovningsparet i triumf med den egna båten Ancylus från Öland till Drottningholm. Hade det varit 1700-tal så hade man kört med hästar, kuskar och vagnar från Kalmar till Drottningholms Slott. Hur många dagar hade det tagit? Inklusive övernattningar längs med vägen. Kan någon besvara frågan?


 8. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Det är inte säkert Jacqueline.
  Dom kunde ha seglat.


 9. Gittan skriver: 19 augusti, 2009

  Hej redaktionen…Ja, detta är ju ett perfekt bevis på att ..

  …Människor verkligen är intresserade av vårt kungahus och vill se nya bilder och läsa mera för att hålla sig á jour…
  ..samt, VIKTEN av att ha en ledande tidning i landet med faktabaserade nyheter, som kontinuerligt uppdateras…Och där är ju DAM´s möjlighet att inte bara ta täten utan att dessutom behålla den..

  Att sedan nätupplagan ställer stora krav på en alert personalkår är ju given.. För det är ju här det STORA NYHETERNA ska “explodera” först av alla…

  STORT GRATTIS TILL ER FRAMGÅNG


 10. Christina Helsinki skriver: 19 augusti, 2009

  Har ni någonsin hört; EGET BERÖM LUKTAR ILLA.

  Det är vi som skall berömma, om det mot förmodan finns orsak.

  Bilden ovanför är igen en bild av det berömda solvargsgrinet. Madeleines flin skulle nå öronen, om munnen räckte till. Inte snyggt.


 11. JacquelineNyhetenomMadeleinesochJonas skriver: 19 augusti, 2009

  Först en kommentar till Christina Helsinki. Du sitter där i Finland och tycker och tänker. Såg på webben när det nya prinsessparet skulle presentera sig för pressen och allmänheten vid Sollidens minislott. Äntligen har han fått belöningen: Madeleine efter så många år. Han verkade mycket hemtam i sin appearance som kunglig. Han har naturligtvis blivit tränad inför pressmottagningen. Nu till det du skrev, Madeleine log brett men vad gör man inte för att se glad och lycklig ut i en sådan situation med pressen närvarande. Hans sätt att lägga en hand på hennes rygg kan vara en gest för att känna sig trygg och minska nervositeten. Hans hand på hennes höft förstärker tryggheten för honom och får henne att slappna av och får alla andra att se att där mellan de nyförlovade finns det en stark attraktion.


 12. JacquelineNyhetenomMadeleinesochJonas skriver: 19 augusti, 2009

  Finns det någon expert som kan tala om hur många dagar det hade tagit att resa med hästar, kuskar och vagnar (inklusive övernattningar utefter vägen) från Kalmar till Drottningholms Slott??


 13. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Jacqueline.
  Det måste vara svårt att räkna ut hur lång tid det skulle ha tagit. Beror på många saker.
  Tex. Om man kör med egna hästar och egen vagn hela vägen eller om man utnyttjar systemet med hållhästar ( som jag inte är säker på fanns vid den tiden). Det gick ut på att man vid sk. hållstationer kunde byta ut sina trötta hästar mot utvilade. Gjorde man inte det var man tvungen att stanna och låta hästarna vila ganska länge ibland.
  Sen vet vi heller inte hur vägarna och stigarna gick på den tiden.
  Det skulle gå att räkna ut om man tänkte sig närmaste vägen idag. Men det är kanske inte så dom gick då. Och vägarna var heller inte i samma bra skick som dom är idag.
  Tror inte att du kan få något bra svar på din fråga.


 14. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Jacqueline. Du tror att Jonas blivit “tränad” inför pressmottagningen. Några goda råd kanske han hade fått, men annars verkar han bara vara sig själv. Han är säker och mer än OK.
  Och att han la armen om henne var bara så fint. Beskyddande. Beskyddande för honom själv också, kanske lite grand, för vem skulle inte ha varit lite nervös i den här situationen.


 15. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  På banan igen, Demba. Rackarns kul (skulle skrivit ett annat ord, men får inte för elaka My).


 16. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Off the record, har suttit och läst Alex blogg för första gången. Dom säger att han är elak, men det var så gulligt så det var inte klokt. Visste för övrigt inte att han är sommargotlänning. Nu är han i stan och lider. Så kan det bli!
  Han har att brås på, grabben. Morfar var Sven Stolpe. Remember him, anyone?


 17. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Och till er andra gamlingar: Kommer ni ihåg Sten Broman? Gittan? Lin? Någon? Han ledde programmet Kontrapunkt i TV för hundra år sen.
  Hans klädstil också bara så otroligt personlig och snygg.
  Nu har det kommit in en geting här, den skall dö, lika bra det, för nu har jag bara skrivit en massa dynga. SYL


 18. Christina Helsinki skriver: 19 augusti, 2009

  Jacqueline,

  Jag sitter här i Finland och tycker och tänker? Vad är poängen i ditt påstående? Förstod ingenting.


 19. Meta Eriksson skriver: 19 augusti, 2009

  Grattis till alla nyförlovade kungligheter. Hoppas ni får det bra tillsammans.
  Men……. visst ser Jonas och Madde ut som barbies.
  Lycka till


 20. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  Svem Stolpe sjalvklart! en riktigt bra karl han dopte Palme till “riksolyckan”…hehe….Sten Broman var otroligt kunnig och valdigt speciell finns inga original kvar langre….;(


 21. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Tack Martin. Någon kopplade, fast det inte hörde hit riktigt. “Riksolycka”
  Stämde bra det. Kommer ihåg när riksolyckan blev skjuten. Tidigt på morgonen den 28/2 det året släppte jag ut jycken och hämtade morgontidningen. På första sidan: Palme skjuten. Gick in till min man som sov och sa: Palme är skjuten! Min man sa bara: “Jaså, har dom gjort det nu” …..vände sig och somnade om.
  Nej, några original finns inte kvar längre, kan inte komma på någon.


 22. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  ja det ar ett sant dar ogonblick man kommer ihag…det var en lordag morgon och en kompis till mig kom over for vi skulle hamta en skapbil i Oskarshamn…han borjade prata om allt mojligt avbrot sig efter fem minuter och sa Du forresten dom har skjutit Palme…eftersom han ar en otillforlitlig person sade jag NEHE varfor sa Du inte det med en gang?? han svarade att han “glomt det” men intygadade febrilt sanningshalten av sitt pastaende- vilket jag vagrade tro…tills jag sade “Om det Du sagar ar sant maste det ju vara pa TV! sagt o gjort vi satte pa TV’n och mycket riktigt..det hade skett….sakerligen var det Krister P. som gjorde det..!
  den 28/2…??? ett skott ar alltsa…:)


 23. Christina Helsinki skriver: 19 augusti, 2009

  Neta,

  Det låter hemskt, men det är sant. Blev uppringda av bekanta som meddelade om Palmes död, och vi konstaterade alla, gemensamt, gud så skönt. Han tycks nog ha irriterat också utanför landet.

  Men det var då det. Vet inte hur han skulle ha blivit accepterad idag. Men ni har ju Martins favorit, Göran Persson, som inte ens får vara i fred, fastän han inte längre ens är statsminister. Alla länder har sina problem. Jag och mina bekanta, får frossbrytningar om vår Vanhanen skulle bli följande president i Finland.


 24. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Christina, inte för att jag gillar Göran (HSB), men jag tycker att dom är lite gulliga trots allt, han och Anitra. Nu har dom skaffat en labradorvalp och njuter sitt otium på “Torpet”. Men konstiga sossar, eller hur. Lever inte precis som dom lär. Herrgårdar åt alla, hej och hå.


 25. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  jag tycker faktiskt Goran Persson ar battre an sitt rykte,,,inte hans fel att omgivningen ar svag,,,! han har sakert sina sidor men i grund o botten ar han en rejal person inbillar jag mig,,!!..?? Strang pa sin tid agde ju fastigheter i Gamla Stan, Palme hade i hemlighet fastighet i Frankrike osv osv KjellOlof Feldt hade ossa pengar tror jag….!! assa va de den dar miljonaren minns ej vad han hette..?? forstar inte varfor GP inte skulle fa ha ett Torp…??…:)


 26. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Tror det är Rosengren du menar, Martin. Kommer inte ihåg förnamnet i hastigheten. Men DÄR finns det fina ställen och muchos dineros.


 27. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  nja langre tillbaka…!


 28. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  Bjorn Rosengren..??


 29. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Ja, hette han inte Rosengren, litte granna Alzheimers light här nu. Men det var väl han som var på porrklubb och inte visste att han hade varit där?


 30. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Har det spårat ut nu? Vet att det var jag som började. Sorry


 31. Martin skriver: 19 augusti, 2009

  kanske det …. jag tror att Du missminner Dig ratt angaende hans utsvavningar…:)


 32. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Just det Björn Rosengren. Tror inte att jag har tappat minnet, totalt….
  Nån får väl rätta mig.


 33. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Skall kolla upp det här, men tror att jag har rätt ändå om det iofs oskyldiga porrklubbsbesöket. Finito! Forget it !


 34. Kristine, Oslo skriver: 19 augusti, 2009

  Jo jeg tror det stemmer det med besøket på et tvilsomt sted. Bjørn Rosengren kalte også Norge for den siste sovjetstaten, det var i forbindelse med fusjonen mellom Telia og Telenor som gikk åt skogen.


 35. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Kristine tack tack. Jag visste ju det om porrbesöket. Björn Rosengren hävdade efteråt att han inte visste att han hade varit på en porrklubb. Men han hade varit där i flera timmar. Var karln blind eller? Och ja, har för mig att han sa nåt om den siste sovjetstaten också. Du har förklarat nu. Politikerförakt? Någon?


 36. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 augusti, 2009

  Martin. Fattade det där med skottår. Hemskans kul. lol
  Credit
  Polisen är ialla fall övertygad om att det var Christer Pettersson som gjorde det. Konstigt alltihop.


 37. Martin skriver: 20 augusti, 2009

  Tack Neta…utan publik ar man ju intet…:)…ja visst var det CP…!!


Annons

Laddar