Nytt besked om Mette-Marits hälsa!

Nytt besked om Mette-Marits hälsa!
Kronprinsessan Mette-Marit är extra sårbar för coronaviruset. Nu har vi fått en uppdatering kring hur hon mår.
Annons

Coronaviruset har haft stor inverkan på den norska kungafamiljens vardag. Kung Harald och drottning Sonja placerades i karantän efter sin resa till Jordanien – och resten av kronans representanter fick sina kalendrar rensade.

Annons

För en person vore en smitta extra förödande. Kronprinsessan Mette-Marit lider som bekant av den kroniska lungsjukdomen lungfibros, vilket innebär att hon tillhör en riskgrupp. Lungsjuka riskerar att drabbas fruktansvärt hårt av viruset.

– Hon gör som alla oss andra. Hon försöker följa råden från Folkhälsoinstitutet, har kronprins Haakon sagt tidigare.

Coronaviruset: Så mår Mette-Marit

Men nu vet vi att Mette-Marit är i gott skick. Hon mår tillräckligt bra för att vara ute och åka skidor – även om hon är ödmjuk kring sin egen insats i backarna.

Det kan man läsa i hennes senaste inlägg på Instagram. Där kan man se att kronprinsessan tillbringar påsken ovanpå ett par skidor, med dottern Ingrid och maken Haakon.

Annons

“Jag kom till toppen. #snigelfart. Det är bara att älska Oslopåsken. Kom ihåg att ta hand om varandra och hålla två meters avstånd till alla som ni tycker väldigt mycket om, men inte bor ihop med, och alla andra också”, skriver Mette-Marit.

Mette-Marit – så reagerar Norge

Anders Johan Stavseng är kungaexpert på norska Se og hör. Han har tidigare berättat att det norska folket uppskattar bilderna på en glad Mette-Marit – nu mer än någonsin.

Annons

– Norge andades ut, lättade, när vi fick se bilder av kronprinsessan Mette-Marit. Den senaste tiden har det varit tyst från Skaugum, och bara kronprins Haakon har visat sig i kungahusets kalender. Vi är vana vid att Mette-Marit är borta från offentligheten, men nu hade det gått lång tid sedan hon visat sig, har Anders sagt.

– Norrmännen tycker väldigt mycket om Mette-Marit och många har tänkt på henne under coronakrisen. Det var därför många norrmän som andades ut när hon delade med sig bilder där hon visade att hon mår bra.

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Nytt besked om Mette-Marits hälsa!”

  1. ancibergfeldt skriver: 7 april, 2020

    Det har vi läst flera ggr nu.

    Hon har det så bra i fjällen!


  2. Kristin skriver: 8 april, 2020

    Hun er ikke på fjellet, hun er i Oslo! Oslo har et stort friluftsområde, Oslomarka, som er lett tilgjengelig for folk flest. Slik er det også i mange andre byer i Norge. Familien er nok på dagstur.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar