Nytt bröllop på gång i det svenska kungahuset

Nytt bröllop på gång i det svenska kungahuset
Annons

Prinsessan Christinas och Tord Magnusons son Oscar har friat till sin flickvän Emma Ledent och nu väntar vi på ett nytt bröllop i det svenska kungahuset.

– Vi har förlovat oss! meddelar paret lyriskt i förlovningsannonsen i helgens morgontidning.
Ringväxlingen ägde rum på onsdagen den 2 februari i romantiska Gattiéres i Frankrike. Oscar Magnuson är lika gammal som sin kusin, kronprinsessan Victoria. De firar födelsedag med bara några dagars mellanrum.

Annons

Bjuder till bröllop

Nu när kronprinsessan gjort slag i saken och gift sig, vankas det alltså snart bröllop mellan Oscar och Emma. Oscar Magnusons kusiner, Victoria, Carl Philip och Madeleine, är ju självskrivna gäster, liksom kungaparet och Hagasessorna med familjer. Oscar och Emma har sällskapat i flera år och vi har sett dem tillsammans på bild vid vännernas bröllop och kungliga tillställningar. Våren 2009 blev de sambos officiellt i våningen i Gamla stan. Nu är de deras tur att bjuda in till magnifikt bröllop.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All Over Press

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Nytt bröllop på gång i det svenska kungahuset”

 1. Gittan skriver: 21 februari, 2011

  GRATTIS OSCAR och EMMA…
  Vad kul !! 🙂

  Bråda dagar i planeringsbestyren för Zara och Mike…

  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1358758/Zara-Phillips-wedding-plans-steam-ahead-mother-Princess-Anne-visits-church.html


 2. Elisabet Olsson skriver: 21 februari, 2011

  Bröllop i kungahuset………. bläää. Visst, trevligt för de inblandade, men det har inget med kungahuset att göra.


 3. Anna skriver: 21 februari, 2011

  Även om det är jätteroligt för paret i fråga, undrar jag om det är riktigt korrekt att tala om “svenska kungahuset” i detta fall? Tillhör verkligen prinsessan Christinas söner kungahuset – det tror jag inte. Om sedan deras morbror och moster, vårt kungapar, och deras kusiner – kungabarnen – väljer att närvara är en annan sak, men detta kan knappast beskrivas som ett kungligt bröllop eller ett bröllop i det svenska kungahuset. Såvitt jag vet tillhör endast kungen, drottningen, deras barn, prins Daniel samt prinsessan Lilian det svenska kungahuset, ingen annan. Alla andra bröllop sker således utanför det svenska kungahuset och närvarar kungaparet och/eller deras barn är det i egenskap av släktingar/privatpersoner, inget annat.

  Rätta mig om jag har fel…


 4. Emma skriver: 22 februari, 2011

  Vad han är lik sin mor – ögon, mun.


 5. Pia skriver: 22 februari, 2011

  Jag håller med “Emma”4, men mina två kommentarer har tagits bort av tidningen. Jag fattar inte varför. Jag har inte svurit eller varit oförskämd. Tvärtom sa jag att han ser bra ut och har sin mors välformade mun.


 6. Rickard skriver: 8 april, 2011

  Ja det var lite magstarkt att säga bröllop “i” kungahuset. Bröllop med anknytning till kungahuset hade varit bättre. Oscar är ju knappast kunglig person och gör knappast några kungliga uppdrag utan det kungliga består endast i släktskapet på mödernet. Ungefär som Peter Philips med hustru i England.
  Tänk om dom skulle gifta sig utomlands. Utan att pressfotograferna skulle ha möjlighet att fota dom. Ojojoj vad svenska medier skulle bli besvikna då 😉


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar