Nytt nummer ute nu – Kungligt julstök på slotten

Annons

victoria-omslag

omslag-51Nu finns det senaste numret av Svensk Damtidning ute i handeln och här kan ni läsa allt om det kungliga julstöket på slottet.

I nummer 51 av Svensk Damtidning kan ni läsa mer om kungligt julstök på slotten – så förbereder sig kungafamiljen inför familjehögtiderna. Från prinsessan Estelles pepparkaksbak till granklädningen hos drottning Margrethe.

Personliga intervjuer:

Prins Carl Philips Sofia om kärleken och framtiden.

Annons

Prinsessan Christina om barnbarnen och farmors-rollen.

Men det finns mer att läsa:

Tillökning i H&M-familjen.

Jul i Vita Huset.

Drottning Silvias antikshopping.

Kunglig kärlek med förhinder.

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

47 kommentarer till “Nytt nummer ute nu – Kungligt julstök på slotten”

 1. snickarjohn skriver: 11 december, 2013

  Hur blev barnets klänning röd?


 2. Elle skriver: 11 december, 2013

  Och rosetten?


 3. Singoalla skriver: 11 december, 2013

  Det är rätt fult gjort att fotoshoppa ihop ett omslag så där. Skärpning, SvD!


 4. Lea skriver: 11 december, 2013

  Jag som trodde det var nytaget foto på Estelle…


 5. Birgitta skriver: 11 december, 2013

  Äntligen!! Sofia Hellqvist i tidning!!!!! Ock på första sidan också…


 6. lwi skriver: 11 december, 2013

  En vecka till som man inte kan köpa tidningen saknar diskreta Emma 🙁


 7. Cissi skriver: 11 december, 2013

  Fin bild på söta Emma Pernald!


 8. Fröken skriver: 11 december, 2013

  Det händer rätt ofta att klänningen i denna tidning byter färg!


 9. emma_h skriver: 11 december, 2013

  varför blev det sånt jädra ramaskri egentligen förut "överraskningen var förstörd" + madde-gnäll då det läckte ut att nästa tronföljare skulle bli en liten tjej efter att media plankat sig in på lösenords-skyddad privat babyshowergåvo-lista?? smärre grej egentligen

  Global Khus-tradition HAR alltid varit att KHUS & REGERING godkänner & motiverar val av maka/sessa följt av att Hovet eklaterar förlovning varpå därpå…Sagde individ kartläggs i detalj dennes familj & CV/bakgrund i media – Vad är fel i att respektera ursprunglig rutin traditionen SvLagag och dess tillhörande överrasknings-moment?
  Trots att varken ring sitter på fingret eller vi hört ngt om taget Beslut ÄN så pågår PRmaskineriet för fullt!! Exvis HÄR: den hoppfulla bruden pratar med hoppfull media om framtiden i specifika termer – helt utan att CGB andats 1 bokstav därom för eller emot. I England gör de iallafall saker i rätt ordning apropå ingifte/nyfödda med viss diskretion enligt gamla traditioner & hovetikett


 10. Mona skriver: 11 december, 2013

  Jag tycker inte att engelska hovet alltid uppträder exemplariskt.
  Det kanske inte ens är en intervju med Sofia.
  Utan bara något som tidningen kallar för intervju.


 11. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 11 december, 2013

  Återigen skrivs det ettrepotage om denna SH i svensk dams senaste nummer.

  Är det inte rätt uppenbart att SH vill bli prinsessa?! Dagen efter hon träffat CP sätter hon igång med välgörenhet, promotar sig själv, ser till att ständigt bli intervjuad och välkomnar ALL form av publicitet. Nu på måndag ska hon visa vad hon gjort i Afrika ett par veckor.

  Hade hon inte varit ute efter titlar hade paret varit gifta för ett par år sedan. Vilken id*t som helst kan väl räkna ut det.


 12. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 11 december, 2013

  # 9. Emma_h.

  "Trots att varken ring sitter på fingret eller vi hört ngt om taget Beslut ÄN så pågår PRmaskineriet för fullt!!"

  När SH klappar ett barn i ansiktet i bilen under Tv3-inslaget så ser man att hon har en stor diamant på sitt ringfinger. CP var väl nere för inte så länge sedan.. Friade han där nere månne?


 13. Matilda skriver: 11 december, 2013

  Tro inte på någonting! Med Photoshop kan oseriösa fixa till den "verklighet" de vill ha!


 14. emma_h skriver: 11 december, 2013

  moder svea,
  ointresserad av det där klippet
  det ska eklateras i media innan tronföljare FÅR bära sån f-ring – se på andra kungahus & SvDams rapportering, jämför tidigare svkhus-förlovningar
  bertil cg madde 1+2 v OCH william willem-alexander guillaume haakon fredrik etc…


 15. Olga skriver: 11 december, 2013

  Till # 12, ♥ Moder Svea – detta klipp-biten – handen med stora diamanten klappandes på ett fattigt barns kind kändes ganska pinsamt för min del…
  en välvårdad och välskött kvinna som roar sig , pratar " rätta " ord medan första grundaren Frida ser mera enkelt och naturligt ut … ännu en PR…" filantrop " för kameran …


 16. ingela skriver: 11 december, 2013

  Den så kallade intervjun med Sofia var bara ingenting alls. Det var gammal skåpmat bara och inget nytt som kom fram.

  Bara löjligt att kalla det en intervju!


 17. Bibi skriver: 11 december, 2013

  Det er faktisk sket før at SD har ‘ændret’ farve på en af Estelles kjoler! Det skete også med den hvide dåbskjole som blev lyserød! Det var det så et par stykker som kritiserede Victoria for at give hende lyserød på!


 18. Inkan skriver: 11 december, 2013

  #1. Och den lilla söta rosetten i håret!


 19. Inkan skriver: 11 december, 2013

  #14. Mycket svårt att läsa och tolka dina kommentarer.


 20. Monica skriver: 11 december, 2013

  6. Iwi

  Jag håller med dig. Emma var en snygg, klok och representativ flickvän till C-P som klokt nog höll en låg profil. Mig veterligt gjorde hon aldrig några uttalanden. Jag kommer ihåg att någon journalist ställde en fråga till henne och då svarade hon att hon inte tillhörde kungahuset och därför inte hade några kommentarer.


 21. Monica skriver: 11 december, 2013

  11. Moder Svea

  Om hon inte varit ute efter titlar, publicitet och pengar så hade hon inte varit tillsammans med C-P, tror jag.


 22. Maggan skriver: 11 december, 2013

  12 Moder Svea
  Ja, har SH en stor diamantring på fingret när hon klappar ett barn i reportaget från PP där hon så att säga bedriver välgörenhet så är det verkligen kontroversiellt!
  Det är kanske cubic zirkonia för tänk hur många barn som skulle ha fått hjälp för den slanten i så fall…


 23. Lina skriver: 11 december, 2013

  Töntigheter. Lev i 2013 någon gång och skippa 1800-talet.


 24. Pia skriver: 11 december, 2013

  En sak er: Sofia H. vet hur man "drar en slipsten". Målmedveten och envis tar hon sig in och upp i högsta societeten. En "flat" omgivning ser passivt på, trots att kvinnan inte har mycket av substans att komma med i fråga om lämplighet för den prinsessroll hon eftersträvar. Beklagligt, minst sagt.


 25. elsalena skriver: 12 december, 2013

  nr 4- jag blev oxå lurad…


 26. Bittan skriver: 12 december, 2013

  # 11, Moder Svea, bra skrivet.


 27. Sthlm skriver: 12 december, 2013

  Läste på nätet att Sofia Hellqvist, till Carl Philips stora besvikelse, tackat nej till att fira jul med kungafamiljen. Vilket elände, stackars kungafamiljen som inte får ha Paradise Hotel tjejen som gäst i jul, de får väl fresta med något så kommer hon kanske.


 28. Monica skriver: 12 december, 2013

  24 .Pia

  Det är nog många som tycker som du. Vardagen brukar göra sig påmind även bland kungliga. Att gråta i ett slott i stället för koja tror jag kan vara väl så jobbigt.


 29. Humaniora skriver: 12 december, 2013

  Vad gäller det korta tv-inslaget ang Sofia H:s engagemang i Afrika, är det ett par noteringar som väcker min kritik. Sofia har en dialekt som är extremt tillgjord………..hon försöker och vill markera sin nya klasstillhörighet.- Vidare i intervjun med Renee Nyberg, då de står tillsammans, visar Sofia en överlägsen attityd i både mimik och kroppsspråk……….hon vill markera sin nya kungliga status………!!
  Detta gör att jag har svårt att ta denna kvinna på allvar och lita på hennes seriositet. Just nu tycks en hysterisk lansering pågå……..
  anar att det var herrarna Bernadotte och Ternert som, av någon okänd anledning, var de första att bana väg för denna lättillgäng- liga väg in i det svenska kungahuset!Tråkigt att behöva säga det Sofia, men det finns alltför många frågetecken!!


 30. Monica skriver: 12 december, 2013

  27 Sthlm

  Om det nu stämmer att hon blivit inbjuden att fira jul med kungafamiljen så förvånar det mig storligen om hon tackat nej. Det säger ju allt om henne. Känner hon inga förpliktelser? Kanske saken hade hamnat i ett annat läge om även massmedia varit inbjudna.


 31. Bittan skriver: 12 december, 2013

  # 24, Pia, # 27, Sthlm, # 30, Monica, bra skrivet av Er alla tre!


 32. Ida skriver: 12 december, 2013

  I Sverige kender man Sofia og hele hendes baggrund…… så kongehuset kan næppe blive så luret som vi og det danske kongehus blev af den ukendte Alexandra!
  Og A’s "skuespil" og manipulation beundres jo den dag i dag af mange svenskere. Man bemærker i hvert fald, at ikke alle er opdateret og kun om, hvad BB skriver/har skrevet. Det hjælper jo at have en journalistveninde på bladet til at skrive om en! 😉


 33. Linnea skriver: 12 december, 2013

  29 Humaniora. Tänk så olika man kan uppfatta ett kort tv inslag. Där Du såg en person citat: extremt tillgjord,överlägsen attityd,markerandes en ny klasstillhörighet.Slut på citat.Där ser jag en ung kvinna både vältalig och trevlig och seriöst framtonande.Så olikt vi kan se på människor och företeelser.Där Du har svårt för denna medsysters seriositet tar jag hennes på fullt allvar !


 34. emma_h skriver: 12 december, 2013

  Sthlm "tackat nej"??
  flick & pojkvänner har aldrig varit välkomna att fira jul på drottningholm – där har CG alltid varit benhård och konservativ, vilket inte minst JB, EP och Daniel fått erfara. sofia blev inbjuden härom året av V&D till Haga Slott men det var på annandagen. Enda utomstående på Drottningholm har ju varit Prinsessan Birgitta med familj…


 35. emma_h skriver: 12 december, 2013

  apropå det där med att "få vara med" Sthlm… så sent som 2010, fick förlovade Daniel inte ens visa sig ihop då CG fyllde år eller öppet bo ihop m V förrän efter bröllopet
  http://www.billedbladet.dk/kongelige/sverige/victorias-daniel-udelukket-fra-kongens-foedselsdag


 36. Humaniora skriver: 12 december, 2013

  33 Linnea! Tack för ditt vänliga svar – jag respekterar ditt sätt att tänka och att du vinnlägger dig om ett värdigt bemötande!!
  Mitt ifrågasättande av Sofia H baserar sig på, dels hennes tvivelaktiga bakgrund, men också att hon i förhållande till Daniel,
  blivit särbehandlad och självklart agerat i officiella sammanhang. – Trots att hon ännu inte är förlovad med Carl Philip. Dessutom har inte Daniel, vad jag vet, någon anmärkningsvärd bakgrund………….ändå har han inte på något sätt favoriserats och ohämmat synts i strålkastarnas ljus…….. Vad gör att Sofia intagit denna självklara plats i offentligheten….den frågan behöver definitivt sitt svar!! Hon må vara trevlig, vältalig osv – men det är något som inte riktigt stämmer i denna ivriga och som det känns påtvingade lansering……bråttom bråttom!!


 37. Monica skriver: 12 december, 2013

  34. och 35. Emma_h

  Visst var det så. Ännu mera otroligt är att SH tillåtits att gå på kungliga bröllop och barndop samt på prinsessan Lilians begravning. SH hade ju aldrig ens träffat prinsessan Lilian. Jag tror absolut att det är SH som pressar C-P som i sin tur får "gå på" sina föräldrar. Hemska tanke. Jag anser att kungen måste sätta ner foten och tala om för sin son att samma regler gäller för honom som för hans syskon. Svårare än så kan det inte vara. En tanke som slagit mig är att C-P "hotat" med att avsäga sig sin prinstitel om han (Sofia) inte får som han vill, något som han tror inte skulle accepteras av hans föräldrar. Vad i hela friden ska detta sluta med.


 38. Pensionär skriver: 12 december, 2013

  #35
  2009 var både Daniel och Jonas bjudna på nobelfestligheterna. Daniel tackade nej på grund av sjukdom men Jonas var där. Han satt även vid honnörsordet och hade en Bernadotte till bordet.


 39. Kerstin Bergström skriver: 12 december, 2013

  #27 Sthlm Läs sidan 6 av detta nr. Det är lite fult att sprida ut osanningar.Hon blir inte bjuden till Drottningholm en jul förrän de är förlovade.Det har hon vetat i flera år.Hon tackar inte nej de gånger hon blir bjuden.Tycker att det borde vara slut med att svärta ner henne.


 40. Kerstin Bergström skriver: 12 december, 2013

  #29 Humaniora Hon har inte tackat nej ,när hon blivit bjuden av kungen i halv officiella sammanhang.När hon inte har blivit bjuden har hon hållit låg profil.Media skriver som de tycker.Jag tycker faktiskt synd om henne.Första sidan på 3 Tidningar.Prinsens Sofia om kärleken och framtiden.SvD.(jag tycker hon var förtegen)sid.6.Sedan var hon på Extra Expressen Sofia tvingas fira utan Carl Philip (väljer Dalarna i stället).Kungafamiljen kommer att vara samlad.sedan sid.36 står kungen kräver förlovning för att bli bjuden.Värst som alltid Se & Hör de påstår att Sofia gjort slut och gamla bilder på henne.Hon har väl inte ens blivit tillfrågad.Inte roligt för henne att komma ut på stan och läsa ngt dyl.


 41. Karin Nilsson skriver: 13 december, 2013

  " Kungligt julstök på slotten" betyder att personalen har förberett allt och tar hand om disk och städning när de "kungliga" visat upp sig för pressen. Ingen vettig människa inbillar väl sig att kungafamiljen delger pressen om hur de förbereder sig för sitt privata julfirande? Bilden på framsidan av Victoria och Estelle är inte äkta!
  Är det ni som utnyttjar Sofia eller är det hon som utnyttjar er?
  Det senaste är väl det rätta?


 42. Hanne skriver: 13 december, 2013

  Nu har jeg endnu ikke set/læst ugens SD, men hvis granklädningen, er det der på dansk hedder ‘et pyntet juletræ’, så tager dronning Margrethe 1. prisen (og det er hende, som alene pynter julgranen) for det grimmest pyntede juletræ i kongeriget Danmark…… hvert år!
  Det værste var det, hun havde pyntet, det år efter dronning Ingrids død, hvor hun samlede alle (inkl. Anne Marie og Benedikte med familier) til jul på Amalienborg, selv granen var grim!


 43. I.J. H-MUSA skriver: 13 december, 2013

  Alltid den Sofia H. Jag blir så led av att se bilder på henne. Kan verkligen INTE se något tjusigt och charmigt i den kvinnan hur jag än anstränger mig. Tyvärr är allt det ni skriver i kommentarerna fr.o.m. #11 (om hur hon gör sig till och anstränger sig) nog korrekta. Hemska tanke om hon gifter in sig i Sveriges Kungahus. Hon har INGENTING där att göra. Prins Carl Philip är värd en mer ärlig och genuin livskamrat!


 44. Humaniora skriver: 13 december, 2013

  40 Kerstin Bergström! jag är inte någon vän av förtal, illvilligt skvaller,
  mobbning el liknande. Det sk näthat som pågår, där till synes vuxna
  mentalt friska?? personer väller ut sitt förakt gentemot andra människor skrämmer mig! – Däremot att ifrågasätta någon el något då det finns saklig grund för detta, är i mitt tycke fullständigt naturligt och helt på sin plats!!


 45. Pensionär skriver: 13 december, 2013

  #34 Emma
  "Enda utomstående har varit prinsessan Birgitta med familj"
  Prinsessan Christina med familj har i alla år firat jul med kungafamiljen. Är det rätt att kalla en syster för ‘utomstående’. Sofia har säkert varit på slottet fler gånger än vad vi vet, hon är ju sambo med sonen.
  #43
  Är inte Carl Philip värd att gifta sig av kärlek eller vill du ha ett resonemangsäktenskap, d.v.s. anställa en fru åt honom som passar dej?


 46. emma_h skriver: 13 december, 2013

  Nr34 Handlade om specifikt just JULFIRANDE på Drottningholm Pensionär – inget annat!! CGs systrar är s,k,extended family – Christina&Co anges på hemsidan som övrig släkt (ej bosatta eller uppväxta på D Slott)
  CGs familj är hans bara närmast anhöriga dvs fru 3 barn +E, D, C
  Firar man IHOP betyder det att ytterligare släktingar sluter upp dvs de utanför CGs immediate family (kärnfamilj)

  För övrigt… ditt 38-Svar blandar äpplen/päron… Jonas chans att bevista Nobelmiddag(sam-uppdrag m fästmön) var enbart tack vare sin förlovning + att J skulle täcka upp för Ds frånvaro, tillika introduceras som nyförlovad. Privat Julfirande 24Dec följer andra regler/traditioner, som ej ens Ds föräldrar fått vara med på, ens efter giftermål/Es födelse http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10718768.ab vilket framgick i svar till Monika30 & Sthlm27


 47. signe skriver: 13 december, 2013

  Återigen en tidning med sofia på framsidan och förmodligen ett långt reportage i tidningen !! Hon är inte kunglig och tillhör inte Kungafamiljen !!! Ett förslag till SD…..kan ni inte ha en bilaga till tidningen som man kan köpa till där ni kan ha reportage om sofia som då alla diggare kan spara !!! När jag köper SD så vill jag ha den utan en massa trams om sofia och de senaste är inte heller nya utan gammal skåpsmat som det skrivits om tidigare !!! Likaså bilderna på Estelle är inte nya !! Nu har ni visat nya bilder på sessan både från Hovstallet och pepparkaksbaket. och det är tacksamt.


Annons

Laddar