Nytt nummer ute nu – Madeleine berättar: Vi får en dotter!

Nytt nummer ute nu - Madeleine berättar: Vi får en dotter!
Annons

madeleine-omslag

omslag-45I det nya numret av Svensk Damtidning kan ni läsa allt om prinsdopet i London, men också om prinsessan Madeleine som avslöjat att hon får en dotter…

I nya nummer 45 av Svensk Damtidning kan ni läsa en verkligt spännande nyhet. Prinsessan Madeleine berättar själv på en sajt: Vi får en dotter!
Ni kan också läsa om det verkliga födelsedatumet, det avslöjande dokumentet och prinsessans societetsläkare.

Som vanligt har vi mycket mer att erbjuda:

Vår reporter fanns på plats i London – Allt om prinsdopet – stort bildextra!

Annons

Prins Carl Philip talar ut om senaste tidens mediastorm.

Mette-Marit sjukskriven i flera månader.

Kungens privata garderob.

Drottning Sofia fyller 75 år.

Dresscode – Smoking & kavaj.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

53 kommentarer till “Nytt nummer ute nu – Madeleine berättar: Vi får en dotter!”

 1. Jessica skriver: 30 oktober, 2013

  Kanske ett bra scoop, men samtidigt gick den väntade
  överraskningen om intet – litet synd, faktiskt.

  Hoppas att redaktionen tog hänsyn till prinsessan Madeleine
  och Christopher O´Neill och frågade paret innan detta gick till
  tryckpressarna.
  Även om ‘uppgiften’ låg ute på nätet – vilket inte är en garanti för
  någonting idag.


 2. Eva, DK skriver: 30 oktober, 2013

  Så må Madeleine være over 20 uger henne, det plejer at være efter det tidspunkt, man kan kønsteste fostret.
  Og ikke længe de har beholdt den nyhed for sig selv, må man sige.
  Eneste kongelighed, der har afsløret kønnet, før barnet var født, er vist Felipe og Letizia – og måske arver en søn stadigvæk før en datter i Spanien, men uaktuelt, parret har to døtre.


 3. Marguerithe skriver: 30 oktober, 2013

  Så roligt med en liten prinsessa till!!!


 4. mingo skriver: 30 oktober, 2013

  Men såååå roligt för Madeleine och Chris. Jag har läst någonstans att en dotter var Madeleines önskan,även om en son säkert hade varit lika välkommet.
  Ett stort GRATTIS och hoppas att allt går bra.


 5. Gigi skriver: 30 oktober, 2013

  Rolig nyhet.Stort lycka till! Fint kusin födelsedagsparty Estelle & babyflickan kan ha på Haga.Härligt!


 6. Tulla skriver: 30 oktober, 2013

  Herligt at parret får den lille flicka, som de har ønsket som første barn, og også godt for Estelle, at få en kusine med en aldersforskel på kun to år. Den svenske kongefamilie er ikke særlig stor, og det kan blive lidt ensomt at være kronprinsesse/dronning, hvem kan man stole på , hvem er ens rigtige venner derude.


 7. Pia skriver: 30 oktober, 2013

  P M verkar bli mer och mer som de amerikanska såpastjärnorna. Publicitet till varje pris, omslagsflicka, shoppingrundor osv. Inte mycket kunglig stil enligt mitt tycke.


 8. Yankee skriver: 30 oktober, 2013

  Really???? Hon har gått ut i pressen och sagt det själv??? Och ni tror på det???


 9. Hen skriver: 30 oktober, 2013

  # 7 Pia- instämmer. Tycker synd om drottningen som verkar vara mera helgjuten, nu verkar det mest som om Childhood är till för att hålla yngsta dottern under armarna.


 10. Solstrålen skriver: 30 oktober, 2013

  Att ställa upp här hemma har hon ju haft svårt för hela livet och sagt att hon inte klarar pressen med uppmärksamheten. Men det är tydligen inga problem med twitter och tidningen Elle. Där fotas hon glatt och pratar ut.


 11. signe skriver: 30 oktober, 2013

  Det får man väl ta med en nypa salt !! Att Madde ska ha tidigare än Mars har man ju förstått eftersom hon redan blivit så tjock ! Men pojke ? flicka ? tror jag inte hon avslöjat !!

  Kul med en babybild på William och visst är George en avbild av sin far !! Så gullig


 12. Eva skriver: 30 oktober, 2013

  Jag tror inte heller på detta! Något måste ju överskugga CPs designerfadäs och kungaparets pendlande till Brasilien.


 13. kate skriver: 30 oktober, 2013

  Jag gillar Maddes hårfärg men däremot tycker jag inte att hon passar så bra i mörkt läppstift, så det borde hon skippa.


 14. Maya skriver: 30 oktober, 2013

  # 7

  Så dum kommentar! Madeleine har nog inte placerat sig själv på omslaget och shoppingrundor gör vi väl alla. Även kungliga personer behöver shoppa.


 15. Kerstin Bergström skriver: 30 oktober, 2013

  #9 Yankee Varför inte?? De tala om hur brölloppet skulle bli fllera månader i förväg,Ända som vi inte fick reda på var gästernas kläder.Så det var inte mycket till spänning,Nu återstår bara hur långt tid det tar för ett namn.att komma ut.


 16. Hanne J skriver: 30 oktober, 2013

  # 7 Pia
  Jeg er enig … det overrasker mig i særdeleshed, at Madeleine, efter den brudte forlovelse og efter hun bosatte sig i New York, hvor hun mødte Chris, har gennemgået en forvandling, nærmest en transformation, i forhold til de beskrivelser alle gav af hende: Hun brød sig ikke om at være en offentlig person, afskyede medierne forlød det bl.a.
  Jeg kan ikke genkende hende i dag udfra de beskrivelser.
  Hvis hun virkelig selv er gået ud i pressen med, at babyen bliver en datter, hun kunne jo heller ikke få fortalt tidlig nok, at hun ventede sig, så drejer det sig om narcissisme: al fokus på mig.
  Der har ingen forventninger været til, at hun skulle røbe, at det blev en pige/flicka. Jeg er overrasket: Er hun så forkælet, spoleret, at hun egentlig aldrig er blevet moden/voksen ?


 17. Marguerithe skriver: 30 oktober, 2013

  "12" Eva,
  Nu har ju inte Carl Ph gjort en designerfadäs och Kungaparet ska göra en resa till Brasilien där drottningen säkert vill träffa sina släktingar och känna sig hemma för en gångs skull.


 18. Solstrålen skriver: 30 oktober, 2013

  #16 Hanne
  Svaret på din sista fråga är med ganska stor säkerhet: JA!


 19. Ingrid skriver: 30 oktober, 2013

  Nu är det tävling!
  Det gäller att ligga först!
  Ni har väl inte glömt mig?


 20. Pamela P skriver: 30 oktober, 2013

  Madeleine har knappast sagt direkt till pressen att hon ska få en flicka och jag vet inte om hon skrivit det i sin blogg då jag inte har läst den. Men det är inte så svårt att gissa sig till att hon skall få en flicka då hon har samma sorts klot till mage som Victoria. Alla experter var ju överens att Victoria skulle få en flicka pågrund av magens form. Kate hade ju inte den formen på magen och hon fick som bekant en pojke.


 21. Madeira skriver: 30 oktober, 2013

  17. Marguerithe, mfl: det är väl ganska uppenbart och väntat att kungaparet åker till Brasilien just nu, så att Silvia kan gå på "skönhetsbehandling" i god tid inför Nobel. Det är ju så det brukar gå till.


 22. Hen skriver: 30 oktober, 2013

  Snacket om att magens form säger något om barnets kön är från min horisont rena tramset. En säger en person förutspådde de tvillingar jag bar på. Märkligt nog var det en same och inte någon som lyssnade på hjärtljud odyl från MVC. C.a fyra decennier sedan.


 23. Eva H. skriver: 30 oktober, 2013

  Zarah och Mike är inte lika "nyfikna" förmodligen lika glada vad det än blir. Det är förstås praktiskt att veta barnets kön, när man ska lägga ut en önskelista, så att det inte kommer oönskade gåvor. Jag såg i en kvällstidning att det var osäkert var barnet ska födas, låt det bli i NY så blir det ett bekymmer mindre för oss, då lär det visst hamna utanför tronföljden.


 24. Humaniora skriver: 30 oktober, 2013

  Undrar ifall det stämmer överens med verkligheten,att Madeleine
  vet och vill berätta, för alla och envar, att hon väntar en dotter! Skulle kunna förhålla sig så, att M sagt att hon hoppas och tror att det blir en flicka och då vet vi av erfarenhet, att när ett sådant uttalande passerat tillräckligt många sensationslystna öron, så sägs det just att hon vet…. !!


 25. ingalisa skriver: 30 oktober, 2013

  Det gäller att hålla intresset uppe! Om det nu skulle vara så att Madde verkligen gått ut och basunerat ut barnets kön redan så verkar det nästan osmakligt. Ingenting är privat längre!


 26. Pboo skriver: 30 oktober, 2013

  # 23 Eva H

  Nej, barnet hamnar inte utanför tronföljden för att det föds någon annanstans än inom landet Sveriges fysiska/geografiska gränser. Däremot krävs att barnet till delar växer upp i Sverige för att i framtiden kunna "bestiga" tronen. Sin titel har barnet oavsett kvar, var det än föds och växer upp. Ett barn som föds av en svensk mor blir oavsett var det föds svensk medborgare, det gäller även kungliga.


 27. skrutt skriver: 30 oktober, 2013

  Las Expressens artikel – PM har knappast basunerat ut konet, utan SvD har letat upp informationen som PM sakert trodde var privat (om det nu ar deras sida).


 28. Birgitta skriver: 30 oktober, 2013

  Detta ryckte har KarinL. på denna tidning:svensk dam, sett på en "sajt" ock gjort det till en SANNING! Mycket oetiskt, ock sensations- skvaller när det är som sämst! Reflektera, en stund! Tror ni som skriver, att P.Madeleine skulle en sajt skriva om hennes ock Chris stora livshändelse? När det gäller P.Madeleine tycks allt vara tilllåtet,!


 29. emma_h skriver: 30 oktober, 2013

  roligt m ännu en kvinnlig tronföljare ((om det nu stämmer)
  hoppas på fina bilder från dopet i London

  PIA – det är en HKHares oundvikliga lott att vara mediabevakad från vaggan till graven – går på automatik. orsaken till att flertalet sessor idag är efterfrågade covergirls på modemagasin är att de SÄLJER tidningar… och har så gjort sen länge – diana mary marie-chantal mettemarit letizia kate etc… alla Ms utomhusvistelser handlar knappast om shopping även om media sätter såna rubriker… Syrran V & mamma S köper nog betydligt mer kläder men de har ju varsin anställd inköpare som tar hem alla plagg till sig
  Osynligt f dina ögon Likaså slipper V papparazzis här hemma i Sv


 30. Camilla skriver: 30 oktober, 2013

  Gick inte Kronprins Felipe och kronprinsessan Letizia ut med barnets kön när de väntade ett av sina barn? och vad jag vet har väl inte Madeleine sagt rakt ut till någon tidning vad hon väntar! Så detta är väl att ta med en nypa salt!
  Fast det verkar ju inte som om vissa här inne kan det! Det var någon här bland kommentarerna som kallade Madeleine för narcissistisk! what? för att Svensk damtidning säger att hon ska få en dotter? konstig logik


 31. Frida skriver: 30 oktober, 2013

  Tror inte en sekund på att Madeleine skulle lagt ut det här om sig själv på buybuybaby.com. Vem som helst kan ju egentligen registrera sig i hennes namn bara för att skapa uppmärksamhet! Madeleine är nog smartare och har mer integritet än så….om hon registrerar sig där använder hon nog sig av ett alias som bara hennes vänner känner till. Så ett scoop…njae, jag är ganska tveksam!


 32. amj skriver: 30 oktober, 2013

  Marguerithe 17
  Jag förstår inte varför det anses vara så synd om Silvia. Tusentals kvinnor går väl igenom liknande omständigheter som hon har gjort och går vidare. Hon har varit hyllad av svenskarna som ingen före henne. Men hon har inte bjudit särskilt mycket på sig själv, enligt vad jag har uppfattat.


 33. Anna skriver: 30 oktober, 2013

  Alla ni som kommenterar att hur kan ni tro att det blir en tjej… Är ni inte prenumeranter så ni redan läst artikeln eller?;)


 34. Jamen skriver: 30 oktober, 2013

  @17: Om det nu är så att Silvia ej känner sig hemma i Sverige utan måste åka till Brasilien för att finna den känslan, tycker jag att hon både för sin egen och Sveriges skull bör stanna där.


 35. My skriver: 30 oktober, 2013

  #17, hon verkar även ränna sig hemma på ett viss brasiliansk klinik, ser med spänning fram emot att få se resultatet av besöket på Nobelfesten 🙂


 36. Mona skriver: 30 oktober, 2013

  #9 HEN Vad kan du om Childhoods verksamhet?
  Ingenting för då skulle du inte skriva en så korkad kommentar.
  http://www.childhood.se/ I Brasilien finns ett av Childhoods fyra kontor.
  Läs först.
  Kungen ska resa med en stor industridelegation till Brasilen,
  Kungliga ingenjörs vetenskaps akademien.
  Ingen av resorna är semester.


 37. Annie skriver: 30 oktober, 2013

  Det är fint att veta. Får vi vi nu börja gissa de möjliga namnen ?
  Hon skall få ett unikt och kungligt första namn, som är en överraskning (liksom Estelle var). Madeleine själv har fyra, vackra, kungliga namn och flickan får fyra namn också. Alice var Silvia’s mamma. Det kan vara ett av de tre sista namnen. Lilian kan vara ett av dem. Det kan bli ett namn efter Christopher’s syster – liksom Tatiana eller kungen’s systrar. Det är inte alls lätt att gissa därför att Madeleine’s smak är verkligen sofistikerad.


 38. rasmus skriver: 30 oktober, 2013

  12# Eva

  TACK ! Du tar orden ur munnen på mig!


 39. Svea-Li skriver: 30 oktober, 2013

  Som sagt ! Magens form har inget med barnets kön att göra. Det säger sunda förnuftet. Magens form har med barnets LÄGE i livmodern att göra.


 40. Vicki skriver: 30 oktober, 2013

  En sådan sak vill man väl dela med sin man, men ett sånt förhållande har inte de två, det märks tydligt, han går aldrig med armen om henne, eller nån kärleksfull yttring, han springer före henne och röker hon två steg bakom och sms:ar !


 41. liljan skriver: 31 oktober, 2013

  Men vilket tjat om magens form… Alla mina 4 barnbarn är flickor men magarna har varit olika.


 42. Hm skriver: 31 oktober, 2013

  #34 &35 Vilka bottennapp! Jag kan inte låta bli att undra varför det skulle vara så intressant för oss utomstående att i förväg få veta könet på Madeleines barn.


 43. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 31 oktober, 2013

  För att vara ärlig låter det helt orimligt att prinsessan Madeleine skulle gå ut i media och redan nu tala om att det blir en dotter. Känns för mycket WT för att vara Madde. Men å andra sidan brukar ju inte Svensk Dam citera kungligheter om de inte har sagt det själva.

  Se och Hör citerade Kronprinsessan när hon väntade Estelle och skrev "vi väntar tvillingar" och "vi väntar en prins" mm mm. Inget av det stämde..


 44. Jessica skriver: 31 oktober, 2013

  @ ♥ Moder Svea ♥ nr 43,

  Kära Du;
  eftersom Du tillhör den minimala skaran av mina favoriter bland
  kommentatorerna här så vill jag be Dig att inte använda
  ovärdiga uttryck som WT.

  Det anstår inte en ‘W’ om Du förstår vad jag menar. 😉
  Snälla, bli inte ond på mig och ta inte illa upp.
  Jag säger det i all välmening. ♥


 45. Eva H. skriver: 31 oktober, 2013

  #26Pboo, att man är svensk medborgare innebär väl inte att man automatiskt har rätt till tronen? Nej, jag förstod vad du skrev, jag har tydligen blivit felinformerad tidigare. Men jag tycker iaf att hon gott kan stanna "over there" för gott, vi klarar oss med den övriga kungafamiljen.


 46. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 31 oktober, 2013

  # 44. Jessica.

  Jag kan hålla med om att det var klumpigt skrivet av mig 🙂
  Vad jag egentligen ville ha sagt var att det käns extremt okungligt och "svennigt/svenssonaktigt"/ "a’ la hollywood" att skrika ut vilket kön barnet kommer att födas med istället för att få reda på det när miraklet föds.

  Har dock lite svårt att tro att Prinsessan verkligen har gått ut med det i media. Vi får väl se vad det blir… 🙂

  Mvh,
  Moder Svea

  Ps. Jag är självfallet inte ond på det, alla har rätt att säga sitt 😉 Ds.


 47. Eva M skriver: 31 oktober, 2013

  Jag tror inte att prinsessan M går ut med detta. Hertiginnan K "försa sig" påstods det att det skulle bli en flicka men det blev ju en prins George. Expressen var nog först tror jag med rubriken Madde väntar en flicka. Resultatet kommer i slutwet februari början av mars.


 48. Marguerithe skriver: 31 oktober, 2013

  "32" amj,
  Tack för en adekvat kommentar. Här får man så mycket slängt i ansiktet.
  Jag är medveten om att t ex politikerkvinnor får mycket kritik mot sin egen person, men är/har tränat i att bli mer hårdhudade mot media för att eliminera focus på sig själva.
  Kungliga har inte den hårda tonen och kan ha svårt att besvara skrupelfri media som inte drar sig för något.
  Kungliga är ofta också ensamma i sin roll. Politiker är en stor massa, som det inte är "så kul att slå på". Det ger inga rubriker.


 49. Kicki skriver: 1 november, 2013

  Many of you don’t understand that it is a custom in America to give a Baby Shower for the mother-to-be for the first baby. It is also common for the parents-to-be to register with different stores such as BabyRUs or Buy Buy Baby. Hope the baby will be born in NY where she will get excellent care and the baby will have dual citizenship.
  Good luck to Madeleine and Chris!!


 50. Pboo skriver: 1 november, 2013

  # 40 vicki

  Citerar; "han går aldrig med armen om henne". Tvärtemot – Chris brukar nästan jämt lägga en sin arm om P Madeleines rygg, finns oerhört många bilder och filmer som visar detta. Han är den enda av männen i kungafamiljen som jag sett göra detta "regelbundet".


 51. realist skriver: 1 november, 2013

  Om Maddes tös heter Tindra matchar hon Estelle. Vad betyder WT?


 52. kungenslillapiga skriver: 1 november, 2013

  #51, Ingen risk, Madeleine har nog bättre smak när det gäller namn än så. Får Estelle en liten bror däremot så kan vi troligen välkomna prins Kevin Olle Carl-Gustaf Daniel. Nu blir jag nog refuserad…


 53. Pboo skriver: 1 november, 2013

  # 51 realist

  WT är ett engelskt/amerikanskt uttryck som används för att uttrycka sig nedlåtande och rasistiskt mot de personer som är födda vita (white trash/vitt skräp). Det ses däremot inte som rasistiskt, eftersom det tycks vara allmängiltigt att vita inte kan diskrimineras! Självklart hade man aldrig kunnat tala om någon annan färg/ras/etnisk grupp på detta sätt, utan att det hade definierats som rasistiskt och människor som hade använt sig av begreppet hade kunnat bli anklagade och dömda för rasism. Helt rätt! Men det borde gälla även när är mot vita! Men vita är överlag väldigt duktiga på självhat! Likt svenskar som kallar sig själva för skällsordet mot svenskar "svenne", "svenneh-a". Jessica har rätt!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar