Nytt nummer ute nu – Victorias och Daniels nya hus

Annons

victoria-omslag

omslag-40I det nya numret av Svensk Damtidning kan ni läsa mer om kronprinsessan Victorias och prins Daniels nya hus på Öland.

Ni får bra inte missa det nya numret, nr 40, av Svensk Damtidning, här kan ni läsa allt om och se unika bilder på kronprinsessanVictorias och prins Daniels paradis på Solliden som äntligen står klart. Bara i Svensk Damtidning!

Missa inte heller:

Vår reporter på helgens prinsbröllop. Intervju med brudparet, prins Felix och prinsessan Claire.

Vi fick de första kommentarerna: Chris O’Neill om att bli pappa.

Madeleines väninna Andrea Engsäll bekräftar romans med Chris bästis Cedric Notz.

Möt Zorro, Sveriges kungligaste hund.

Annons

Så inreder Filippa Reinfeldt sitt nya hem.

Kungaparets Sverigeturné i siffror.

Athina Onassis tärna på bröllop.

Middag hemma hos Lena och Gösta Linderholm – Citroner, citroner, citroner…

prenumerera

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Nytt nummer ute nu – Victorias och Daniels nya hus”

 1. Bittan skriver: 25 september, 2013

  Jag har skrivit en kommentar under “hovets informationschef slutar”.


 2. Anna skriver: 25 september, 2013

  #1. Bittan
  Och…?


 3. Anna skriver: 25 september, 2013

  #1 intresseklubben antecknar!


 4. Sthlm skriver: 25 september, 2013

  Jösses vad man blir trött på kronprinsessparets hysch, hysch…. Varför inte öppna upp och visa svenska folket hur de bor.


 5. Lea skriver: 25 september, 2013

  Jisses vad priviligerade de är.


 6. Pboo skriver: 25 september, 2013

  Vi får inte se från Sagerska Palatset som svenska skattebetalare finansierar, utifrån argumentet att det är statsministerns hem (så länge som är statsminister). Varför skulle då Kronprinsessparet visa upp sitt hem på Solliden som helt och hållet är i privat ägo?!


 7. Jeppebilledeupload.dk skriver: 25 september, 2013

  Sthlm. Du kan väl föregå med gott exempel och länka till en bild på ditt vardagsrum 😉


 8. Bittan skriver: 25 september, 2013

  # 2 och 3, Anna, synd att du inte skrev det i en kommentar!


 9. Gneta skriver: 25 september, 2013

  #4 Som sagt, vi får inte se statsministerns privata boende, så ej någon annan av staten avlönad person. Varför skall då KP Victoria med familj behöva visa sitt privata boende.
  Denna bostad har ju också finansierats med privata pengar. PK-paret har faktiskt en egen privat förmögenhet, som dom faktiskt får spendera hur de vill


 10. Söstra Mi skriver: 25 september, 2013

  Intressant bygge, med klara referenser till vikingarnas långhus och gråa trä. Fina skorstenar som visar var eldstäderna är belägna. Det här är ett nordiskt sätt att bygga hus på, i bästa bemärkelse. Nu ser de säkert fram emot att anlägga något slags trädgård. Den måste ju bli intressant om man tänker hålla sig till stilen. Klövervall? Medeltida äng? Gräsarter och nordiska växter? Själv skulle jag anlägga kullar och låta gräs växa så pass högt att det viker sig för vinden och, i det gräset, röda blommor av olika slag.


 11. Birgitta skriver: 25 september, 2013

  #4 och så trött man blir på denna avundsjuka för det kan väl inte vara något annat som ligger bakom. Vem vill visa upp sitt hem för allmänheten? Vill du? Lägg då upp en adress till din hemsida och fotografera varje del av ditt hem, glöm inte att ta foton på öppnade skåp och lådor.


 12. Louise skriver: 25 september, 2013

  vilket fint hus, där skulle jag också gärna vilja bo.


 13. camilla skriver: 25 september, 2013

  Huset er klart, færdigbygget, men Victoria og Daniel har vel ikke fået indrettet det endnu ? Måske lader familien sig fotografere der til næste semester, men det er deres privatbolig og den viser nogen frem – andre ikke, dronning Margrethe gør, men Mary og Frederik har aldrig vist deres private del i Amalienborg palæet, heller ikke i Kancellihuset.
  Og de officielle rum på Haga, inkl. spisestuen, har været vist frem … også lidt af den private ved Estelles 1 års fødselsdag.
  Så de er ikke mere “hysch, hysch” end F og M. 😉


 14. liana skriver: 25 september, 2013

  De som låtit sig luras av SvDs rubrik och trodde att man skulle få en rundvandring får skylla sig själva. Man får ju se det som tidningen skriver. Att tidningen sen överdriver, tja det är rubrikerna som säljer.


 15. Isabella skriver: 25 september, 2013

  Jag tycker absolut att kronprinsess paret kan visa några fina bilder inifrån sitt nya hem- kungahuset är till för folket, och de måste acceptera ett intresse speciellt eftersom de lever på stöd från folket. Danska och norska hoven har jämt reportage hemifrån, från slott och fritidsbostäder. Ser inget konstigt med detta alls- det är helt enkelt en del av priset de får betala faktiskt.


 16. Titti W skriver: 26 september, 2013

  #4 Sthlm
  Victoria och Daniel har ingen som helst skyldighet att som du säger “öppna upp och visa svenska folket hur de bor”! Huset på Öland är ett privat boende precis som Solliden. Har det någon gång visats foton inifrån Solliden?

  Men jag förstår att det vore mumma för dig och andra kritiserande fingranskande läsare att få se bilder från kronprinsparets nya sommarhus.


 17. kungenslillapiga skriver: 26 september, 2013

  #16 Titti,
  ja, det finns enstaka foton inifrån Solliden som publicerats i Svensk Damtidning. Det ska tilläggas att inga personer syntes på bilderna, enbart interiörerna. Men det lilla man såg var fint!


 18. Anna skriver: 26 september, 2013

  # 8. Bittan
  Jag är den ljusgröna Anna. Den skrikigt cerisa är någon helt annan Anna. Håll reda på fakta innan du uttalar dig.


 19. Kristine skriver: 26 september, 2013

  Det skulle vara jätte roligt att få se deras hem. Jag bryr mig inte om det är officiellt eller privat, dom utnyttjar säkert båda delarna privat. Frederik och Mary visade upp den officiella delen i sitt hem medan det färdigställdes. På Haga finns ju en officiella rum, så dom kan dom gärna visa upp.


 20. Jeppebilledeupload.dk skriver: 26 september, 2013

  Kristine 19. Det är redan gjort. Det finns bilder från hela den officiella delen av Haga.

  Vassegod:
  http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt2013apriljuni/bilderfranhagaslott.5.4ea495e313c19c119aa50a2.html


 21. Pboo skriver: 26 september, 2013

  # 15 Isabella

  Bytte ut några ord i din text – håller du fortfarande med?!

  “Jag tycker absolut att regeringen och riksdagsledamöterna samt kommunalanställda kan visa några fina bilder inifrån sina nya hem – regering och riksdag och kommunalanställda är till för folket, och de måste acceptera ett intresse speciellt eftersom de lever på stöd från folket.”

  Personligen anser jag att samtliga stats- och kommunanställda ska få ha privata hem (permanent och fritid) som de inte behöver visa upp för dem som försörjer dem på nationell och kommunal nivå – nämligen den del av folket som betalar skatt i Sverige!


 22. Söstra Mi skriver: 26 september, 2013

  Nä, innifrån deras helt privata sfär skall vi inte kräva att få se bilder.


 23. Linnea skriver: 26 september, 2013

  PBoo går det att jämföra en kommunanställd undersköterskas hem med en kronprinsessas slott eller palä.
  Inga kommunanställda har mig veterligen i sin bostad något rum som används för uppvisning eller representation.Men det är klart om någon sliten sköterska i det allmännas tjänst fick sitt hem städat o stylat så kanske det skulle gå an!


 24. Desiréesvenskdam skriver: 26 september, 2013

  De fyra rum som publicerats används av Voch D dagligen. De vill naturligtvis inte tala om att det är deras egen bostad. Haga är inte särskilt stort, (se boken om Haga i serien De kungliga slotten). Dessa rum ligger i huvudvåningen en trappa upp. Där finns 5 rum, det femte är troligtvis deras sovrum, det var i alla fall kungens föräldrars sovrum, samt några mindre rum. På bottenvåningen finns kök , med tillhörande utrymmen, vardags-matrum och personalbostäder. På den lilla översta våningen finns ett par sovrum. På bilden av vardagsrummet täcker den öppna dörren troligtvis en stor väggtv.
  Varför skulle Haga användas för representation? Hittills har vi aldrig läst om någon som ägt rum där. Stockholms slott har så många rum och våningar så det räcker för all representation.


 25. Pboo skriver: 26 september, 2013

  # 23 Linnea

  Solliden är och har alltid varit helt och hållet i privat ägo (förutom Solliden äger privat Kungen och Drottningen en stuga i Storlien och ärvt P Bertil och P Lillians privata hem i Cannes). De har inga officiella rum på Solliden, därför ska de, lika lite som andra statligt och kommunalt anställda, ha krav på sig från skattebetalarna att visa upp sina privata hem! Du skrev att Kungafamiljen ska visa upp sina hem pga att de – som du skriver – “är till för folket, och de måste acceptera ett intresse speciellt eftersom de lever på stöd från folket.” – lever på stöd av den del av folket som betalar skatt gör även andra statligt samt även kommunanställda. Men igen – INGEN ska för den skull behöva visa upp sina privata hem!


 26. Pboo skriver: 26 september, 2013

  # 23 Linnea

  Ska vara i min text (om/när publiceras) “som Isabella skriver” och det är Isabella jag citerar och alltså inte dig som jag skrev – er syn på statligt anställda (som Kungafamiljen är) och därmed även kommunalanställda och vad man som skattebetalare i Sverige ska kunna kräva i form av husesyn i deras privata hem är så lika så jag blandade ihop er – sorry!


 27. Canada skriver: 26 september, 2013

  What were Chris’s comments about him being a Dad for the first time?


 28. allegra skriver: 26 september, 2013

  Synd att inte Charles Hammarsten tog bilderna på kungaparet under resan i landets kommuner. Fast reportaget har en underbar bild
  när 96-åriga Hildegard i Norrbotten ger drottningen en klapp på kinden. Så mycket värme till Silvia. Varför blir inte en sån fin bild vykort???


 29. Linnea skriver: 26 september, 2013

  Pboo Om Du läser väl så har jag ej i min text tagit upp vad jag har för åsikt om kungafamiljen o deras uppvisning v privata hem.Endast att det inte är att jämföra med kommunanställda som ej har representationslokaler som de kungliga ju har i sina slott o palä.
  Har inte nämnt Soliden,Cannes eller Storlienstugan.Men visst har kungafamiljen representationssalar i sina slott.
  Ett litet korn i kanten ….Kommunal är ett fackförbund.Du menar väl kommunanställda.


 30. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 26 september, 2013

  Att dom skall behöva så stort hus för 3 personer ev. 4-5 + gäster..
  Skall det inte vara en sommarstuga.


 31. Linnea skriver: 26 september, 2013

  Pboo Om Du läser väl så har jag ej i min text tagit upp vad jag har för åsikt om kungafamiljen o deras uppvisning v privata hem.Endast att det inte är att jämföra med kommunanställda som ej har representationslokaler som de kungliga ju har i sina slott o palä.
  Har inte nämnt Soliden,Cannes eller Storlienstugan.Men visst har kungafamiljen representationssalar i sina slott.
  Ett litet korn i kanten ….Kommunal är ett fackförbund.Du menar väl kommunanställda?


 32. Hilde skriver: 27 september, 2013

  Ettersom dette er deres private sommarstuga så har de selvfølgelig ingen plikt til vise fram hvordan de har det.
  Hvorfor er det så interessant å vite hva slags farge de har på sofaen eller hva slags kjøkkeninnredning de har?


 33. Pboo skriver: 27 september, 2013

  #31 Linnea

  Eftersom du skriver under en artikel som handlar om KP-paret privata hem på Solliden, något även Isabella m.fl. gjort, och du anknyter till det jag skrev i min #21 som svar till Isabella, då tog jag för givet du självklart syftar på Solliden och inte de delar av Haga som är officiella! Och jo, jag blandade kommun- och kommunalanställda i mina texter – såg det i efterhand – my bad!


 34. emma_h skriver: 27 september, 2013

  dessutom Pboo “lever” inte Statligt eller Kommunalanställda “på stöd” heller utan de har Egen-intjänad Inkomst för utfört verk, så deras hem kan du inte blanda in heller såsom privatpersoner med rätt att få ha sina hem&liv/tillvaro ifred utan s.k. “allmänintresse”
  citat_ “…statligt anställda (som Kungafamiljen är) och därmed även kommunalanställda och vad man som skattebetalare i Sverige ska kunna kräva i form av husesyn i deras privata hem…” din_nr 26

  Jobbuppdragen är helt olika: offentliganställda privatpersoner 8hper dag måndag till fredag visavi HKHrollen: 24/7 året om livet ut
  (inkl. under semestern dvs offentlig jämt “utanför hemmets 4väggar”)


 35. Pboo skriver: 27 september, 2013

  # 34 emma_h

  Kungafamiljen arbetar – de lever inte heller på “stöd” (något som jag inte heller skrivit utan som jag citerat från Isabella!) – utan de har en statlig inkomst för utfört arbete (precis som andra statligt anställda o personer anställda i kommuner osv. – offentligt anställda). Kungafamiljen har lika mycket rätt till privatliv som exv. statsministern, politiker och andra anställda inom statlig verksamhet och verksamhet på kommunnivå. Kungafamiljen som andra offentligt anställda har rätt till semester. Kungafamiljen som andra offentligt anställda har ingen skyldighet att visa sitt privata hem som Solliden är. Skattebetalare äger inte Kungafamiljen eller andra offentliga anställda och inte heller de som lever på bidrag!


 36. emma_h skriver: 28 september, 2013

  pboo SOM FRAMGÅR AV MITT INLÄGG har JAG ICKE hävdat att… de “måste” (eller bör) visa upp sitt privata sommarhus Solliden ALLS – Eller “saknar Rätt till Semester” eller “saknar rätt till att få vara ifred som andra” VarVänlig Läs noggrannare (vara hkh_offentlig r ej detsamma som att jobba ideligen – Det ENDA jag reagerade på i DIN citerade formulering var att offentliganställda Svenssons via Stat/Kommun skulle “leva på stöd via skattemedel” och likställdes av Dig med de kungligas årliga pengatillskott från staten för att hålla sin verksamhet/tillvaro igång (äpplen päron… ) du får vänja dig vid att vissa svenskar vill ha möjlighet att besöka kungliga residens, särskilt efter såpass särdeles omfattande ansiktslyftningar som Haga S genomgått – ingen propsar nog på att se privata delen utan just officiella delen 25 av 46 rum under begränsad del av året sommartid då V,D,E ändå är “out-of-town”


 37. Linnea skriver: 28 september, 2013

  PBoo Du skriver om att kommun o statsanställda får försörjning från svenska skattebetalare.Nej de får lön efter utfört arbete.Även dessa personer betalar ju sin del via skattsedel till gemensamma skattefinansieringar.Går det att jämföra en t.ex statligt anställd sjuk-sköterska med en kungligt född person vad det gäller inkomst eller vivre? .En har valt själv en har blivit född till sitt värv.


 38. Pboo skriver: 29 september, 2013

  emma_h och Linnea

  Tack för skratten! Det är ni som inte kan läsa! Jag citerade Isabella och bytte ut “Kungafamiljen” mot andra statsanställda och även kommunanställda för att visa hur sjukt det är att säga att dessa lever på “stöd” som Isabella gjorde om den statligt anställda Kungafamiljen och hur sjukt det är att kräva att de ska visa upp sina hem, inklusive fritidsbostäder, som hon skrev. Jag har skrivit att samtliga statsanställda och kommunanställda får lön och att detta även gäller Kungafamiljen – det är här vi skiljer oss åt – ni tycks anse att Kungafamiljen inte ska ses som statsanställda utan krävas att de ska finnas till för allmänheten i alla lägen, även privat, semester, privata hem osv. Jag anser det inte, lika lite som jag anser att andra statsanställda och även kommunanställda eller de som lever på bidrag ska göra det eller “ägas” av allmänheten!


Annons

Laddar