Nytt nummer ute nu: Victorias och Madeleines relation viktigare än någonsin

Nytt nummer ute nu: Victorias och Madeleines relation viktigare än någonsin
Annons

victoria-madeleine-omslag

Omslag-5Nu finns nummer 5 av Svensk Damtidning ute i handeln. Victoria och Madeleine är närmare varandra än någonsin.

I det nya numret av Svensk Damtidning kan ni läsa allt om kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine – nu är deras relation viktigare än någonsin. För nu är det snart dags för Madeleine att bli mamma.

Läs även:

Estelle-rosetten har blivit en modefluga.

Annons

Hemligheten bakom mirakel-Silvia: 70 år och så snygg…

Den nya kvinnan som förändrat prins Carl Philip.

Kungafamiljens semester – så går det till.

Kungliga klenoder under klubban.

Mode – Lenas favoriter.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

40 kommentarer till “Nytt nummer ute nu: Victorias och Madeleines relation viktigare än någonsin”

 1. Ewa skriver: 22 januari, 2014

  Varför är det nya numret inte uppe här?


 2. Sthlm skriver: 22 januari, 2014

  Vem bryr sig. Såklart att syrrorna fortsätter träffas. Victoria har ju så mycket fritid så det blir säkert inga problem för henne att flänga till NY i ett bekvämt chartrat flygplan tillsammans med dottern under föräldraledigheten. Sedan kommer väl Madeleine och dottern att bo på Öland hela sommaren i kronprinsessparets lyxhus. Intressant att se hur länge svenska folket accepterar orättvisorna.


 3. point skriver: 22 januari, 2014

  2. Sthlm
  När man diskuterar med folk, d.v.s. dem som bryr sig, blir det allt tydligare att monarkin i Sverige sjunger på sin svanesång. Man anser det vara förkastligt att upprätthålla ett system, där somliga lever ett behagligt lyxliv utan att tillföra samhället något alls, och till råga på allt införliva kreti och pleti i salongerna.


 4. ClaesVonMonaco skriver: 22 januari, 2014

  Sthlm
  Vilka orättvisor……..


 5. lotta skriver: 22 januari, 2014

  jag förstår inte heller vad som är orättvist?


 6. Gunnel skriver: 22 januari, 2014

  Vilka bittra inlägg, så svepande "sanningar"… `Vari ligger orättvisorna? Att de kungliga också är lediga över sommaren, precis som så många andra?

  Och så en liten länk till de som klagar så fort Kungen gör något för scouterna: http://www.expressen.se/nyheter/scoutchefen-han-har-dragit-in-100-miljoner/


 7. ATL skriver: 22 januari, 2014

  Sthlm och point – lite sura magar verkar det som. Take some Milk of Magnesia and call me in the morning. Doctor’s advice. Instammer med "vilka orattvisor". Att vara sa bitter………………….


 8. Gneta skriver: 22 januari, 2014

  # 1 och 3 Kanske beror detta på att många inte bryr sig om att ta reda på fakta. Diskutera gärna monarkins vara eller icke vara, men gör det genom sakliga argument och inte en massa avundsjuka floskler utan någon som helst sanningshalt bakom


 9. Lilla My skriver: 22 januari, 2014

  #8. Räcker det här som sakligt argument? Scrolla längre ner på denna länk så får du fram nuvarande monarkier…
  http://en.wikipedia.org/wiki/Monarchy


 10. KatarinaSweden skriver: 22 januari, 2014

  Jag är för vår monarki som är demokratisk.


 11. Annica* skriver: 22 januari, 2014

  Nu gör sig STHLM till talesman för "svenska folket" också! Please! Skärp dig! När de flyger så flyger de oftast reguljärt, liksom så många av oss andra. Ja, jag har också varit i USA liksom många andra. Jag har också semester på sommaren som många andra! Jag hoppas att prinsessan Madeleine har möjlighet att vara lite i Sverige sommar, hon är ju föräldraledig och kan nog stanna ett par månader med lite tur! Roligt för systrarna att umgås och de har säkert massor att prata om med då de båda då har var sin dotter! Mormor Silvia och morfar Carl-Gustaf längtar nog extra mycket till sommaren just i år då de får två härliga barnbarn att skämma bort med kramar och pussar! =D


 12. Karin Nilsson skriver: 22 januari, 2014

  Har ni som känner er personligt kränkta på de kungligas vägnar ingenting bättre att komma med än att kalla andra skribenter bittra, avundsjuka och lögnare?
  Om ni tycker att det är rättvist i ett modernt demokratiskt samhälle med monarki och en statschef utan både ansvar och makt, vars hela familj har privilegier och anses vara för fina för att arbeta, har ni all rätt till det. Men det betyder inte att ni kan diktera andras rätt att uttala sig.


 13. Julia skriver: 23 januari, 2014

  For mig at se bliver deres relation mere og mere fjern. De bor i hver deres verdensdel med hver deres familie. Madeleine er godt på vej til at blive amerikansk. Victoria er og bliver derimod svensk


 14. ClaesVonMonaco skriver: 23 januari, 2014

  bravo Annica


 15. Plusprenumerant skriver: 23 januari, 2014

  "11" Annica

  Tack för dina kloka ord !


 16. Pia skriver: 23 januari, 2014

  Självklart kommer ju storasyster att fortsätta att stötta i alla fall.


 17. Linnea skriver: 23 januari, 2014

  Annica* 11. Du skriver så fint o bra så det finns inget mer att tillägga!


 18. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 23 januari, 2014

  Jag vill ha monarkin kvar men inte till vilket pris som helst. Vi skall inte behöva betala för Carl-Philip och hans blivande familj ej heller för Madeleine familj. Det räcker ändå. Kungen kan sälja någon av sina bilar om han behöver extra pengar. Behöver t.ex. Carl-Philip alla sina hus?


 19. Evita Jansson skriver: 23 januari, 2014

  Birgitta Löfgren. Jag tycker som du. Jag vill heller inte betala för Carl Philip med sambo, som skämmer ut vårt i övrigt fina kungahus.

  Herr och fru Hällkvist är det enda som passar om CP framhärdar.


 20. DesiréeSvenskDam skriver: 23 januari, 2014

  #12 Karin, bra, håller med dig. Det är märkligt att detta tjat om avundsjuka fortgår och fortgår …


 21. Olga skriver: 23 januari, 2014

  Har blandade känslor efter gårdagens föreställning på Kungliga Operan "Andrea Chénier " http://www.operan.se/sv/Var-repertoar/20132014/Andrea-Chenier/

  Om självaste opera kan man säga – man måste se , det är några föreställningar kvar och inbundna utländska solister är toppen…

  Reflektionen efter …Jag förstår att svenska monarkin väldigt nära att spela ut sin historiska roll…detta konstruktion saknar riktiga funktioner faktisk och börjar bli grotesk…samtidigt förloras en stor del av kulturarvet också med borttagna monarkier ( refererar bla till den franska ) … och jag är just en som är väldigt mån om den europeiska ( och svenska självklart ) kulturarv …
  Och med alla revolutioner och nya krafter kommer mycket blod , våld terror , död och konstigt nog ännu mera fattigdom för vanlig folk…och museer – kulturskatter blev bara rövade – förstörda av alla sorts banditer…( de sista revolutionerna i arabvärlden med Irak -Syrien gav just en sådant effekt ) …


 22. Sthlm skriver: 23 januari, 2014

  När jag läser vissa kommentarer på dessa sidor är det lätt att förstå var samhället är på väg. Staten har en pott som ska fördelas. I första hand borde väl denna pott gå till vård omsorg och skola. Istället är det neddragningar som gäller på de flesta håll. När det gäller kungens apanage utbetalas detta oförminskat och här bjuder staten familjen på en lyx utan dess like. Visst kan man välja att tyst luta sig tillbaka och blunda för orättvisorna, men så länge vi har yttrandefrihet så fortsätter jag att uttrycka mitt missnöje.


 23. C skriver: 23 januari, 2014

  På vilket sätt är Kungahuset demokratiskt ?


 24. Gneta skriver: 23 januari, 2014

  #22 Nu är det i första hand våra kommuner och landsting som ansvarar för vård, skola och omsorg och inte staten. Visst i statens budget ingår att fördela ut till kommunerna och landstingen och "öronmärka" pengar för dessa områden. Däremot, är det någon som helst uppföljning att dessa skattepengar går till just de här områdena och inte in i kommunernas/landstingens allmänna kassakista.
  Visst anslagen till hovstat och slottsstat utbetalas oförminskat, men har du någonsin hört om indexuppräkning?


 25. Marguerithe skriver: 23 januari, 2014

  "22" Sthlm,
  "Staten har en pott". Ja och den fördelar man som man tycker för dagen. Det minsta man tänker på är vården och skolorna. Detta gäller så länge man missbrukar sin makt. Idag är det ju tyvärr de som beter sig sämst i samhället som hyllas. Inte ett öre skulle förändra samhället ekonomiskt om man tog bort monarkin. Apanaget räcker bara till det allra viktigaste. Vår kungafamilj som är sparsam får ta ur sin egen förmögenhet för att täcka alla kostnader.


 26. Pensionär skriver: 23 januari, 2014

  #19
  Carl Philip kan väl ha kvar sin kungliga titel och Sofia bli fru Bernadotte, precis som Madeleine och Chris. Båda är ju födda kungligt. Då blir både Chris och Sofia ingifta medlemmar i den kungliga familjen, men ej i kungahuset. Det fungerar ju för Madeleine så det bör väl fungera för Carl Philip också.


 27. DesiréeSvenskDam skriver: 23 januari, 2014

  #25 Marguerithe, jag tror inte alls på att kungen måste ta ur egen ficka för att täcka representationskostnaderna, de får dra ner på utgifterna när pengarna börjar tryta, det får vi andra göra när. De behöver inte resa utomlands så ofta exempelvis. Vilken nytta har svenska folket av att kungen far på scoutmöten flera gånger om året? Deras garderober måste vara sprängfyllda med fullt användbara kläder som kan sys om för att bli mer moderna. Dessutom är det inte bara apanaget som kostar skattebetalarna utan även livvakts- och polisskydd mm.


 28. emma_h skriver: 23 januari, 2014

  CITAT_Vår kungafamilj som är sparsam får ta ur sin egen förmögenhet för att täcka alla kostnader.
  nja Marguerithe… du glömmer att CG kan "fylla på" via sina kompletterande årliga sidoinkomster
  1_"Utöver hovets årliga skattefinansierade miljonanslag har kungafamiljen ett antal privata stiftelser som ger hovet miljonvinster varje år, avslöjar DN." http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15693232.ab
  2_via billigt arrenderade slott_DN-Utdrag: I fjol besökte 900tusen dessa slott. 2005 drog hovet in 30 Milj.Kr av inträdesbiljetter. Då hade intäkter stigit till 53 Milj Ökning med 76 %. Totalt fick hovet 300 Milj.Kr på inträden & 60 Milj på försäljning i slottsbodar. Slottsstaten levererar vinster varje år. Sedan 2005 totalt 18 Milj.Kr. http://www.dn.se/ekonomi/renoveringar-av-kungens-slott-en-miljardnota/
  3_DN (och övrig media)skrev också ifjol att Sollidens verksamhet hade 640tusen i vinst år 2012 + att EUbidrag om 2,5Milj.Kr betalts ut för CGs Stenhammars räkning & pågående affärsverksamhet.


 29. Mona skriver: 23 januari, 2014

  Det är färre statsbesök och färre representationsmiddagar
  än tidigare.
  Apanaget ska täcka alla hovets kostnader som löner.
  resor osv. Samt driften av slott och andra byggnader.
  Carl Philip har väl bara ett hus det i Trosa som han har ärvt av en privatperson. Man får ju testamentera till vem man vill om man inte har några barn.


 30. Irena skriver: 23 januari, 2014

  Intressant artikel om kungafamiljens alpresa. Det är Dax; att börja rulla rygg nedför alpkammarna med livet som insats. Allt i och för en likadan skidjacka som drottning Silvias, den snyggaste vinterjacka/skidjacka hittills skapad! Varifrån var den, månne?


 31. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 23 januari, 2014

  #29

  Carl-Philip har fler än ett hus. Han ärvde Villa Solbacken av Lilian och Bertil, han har en fjällstuga i Sunne som han inte betalar sophämtning för och huset du nämnde i Ökenäs. Sedan bor han av någon anledning på Djurgården i ett hus som ägs av Kungahuset.


 32. emma_h skriver: 23 januari, 2014

  MONA_Apanaget ska täcka alla hovets kostnader som löner.
  resor osv. Samt driften av slott och andra byggnader.

  svar_NEJ…flertalet byggnader som brukas av hovet är de facto arrenderade av dess ägare STATEN vars upprustning o övriga praktiska åtgärder bekostas & tas om hand av "SFV_Slott". Står klart & tydligt på SFVs & hovets hemsida att CG disponerar enbart OCH att CP RÅKAR HA ÖKENÄS med utarrenderat jordbruk är EJ APANAGE-RELATERAD UTGIFT Utan Privat, Alla löner går inte via hovet – 1 stor post är alla alternerande Adjutanter som tjänstgör åt CG V etc deras löner har alltid betalats av försvaret (Vv se Media +hovets hemsida) Utrikes jobbresor, logi m.m tas via UDs budget. Behovet & omkostnader för livvakter poliser går via Säpos Polisens respektive budget


 33. Karin Nilsson skriver: 23 januari, 2014

  Mona, slottens och andra fastigheters underhåll och skötsel betalas inte med apanaget. Anslaget till hovstaten kallas apanage, slottsstaten som sköter fastigheter, konst, lösöre etc. får lika stort anslag per år som hovstaten får.
  Att apanaget bara räcker till det nödvändigaste är en stor överdrift av ordet " nödvändigt" rätta betydelse.
  Bra kommentar Desirèe.


 34. Hansen skriver: 24 januari, 2014

  Mirakel-Silvia… Helt ærligt…! "Dronningens ungdommelige udseende skyldes sund livsstil, hårfarvning – og "Estelle-effekten"." Tak for januars bedste latter!


 35. emma_h skriver: 24 januari, 2014

  Birgitta L "…Sedan bor han av någon anledning på Djurgården i ett hus som ägs av Kungahuset…"

  Nej Oavsett med vilken frekvens han HKHjobbar (eller inte) som tronföljare eller emellanåt CGs ställföreträdare är 1 av CPs löneförmåner att bo gratis i någon av de bostäder som kungens kungliga dispositionsrätt är kopplad till – enligt ö.k. med ÄGAREN dvs Staten har Hovet hand om allt hanterar Hovet allt kring bostäderna på Kungliga Djurgårdens fastigheter (admin.& ekonomi) CG är på sätt & vis Hyresvärd åt staten – därför kunde Victorias syskon välja o vraka bland bostäderna…


 36. Linnea skriver: 24 januari, 2014

  Inte ser väl Drottningen yngre ut än andra 70 åringar.men man kan hindra livsårens förfall genom bra kost o motion.Den fina figuren hos drottningen kan hon nog tacka bra gener o en hälsosam livsföring för.
  Men gravitationen drabbar alla.Åldras är den enda rättvisan och den slår rot i alla,alla.


 37. Hansen skriver: 24 januari, 2014

  @36. Det interessante i den artikel er det, der IKKE bliver skrevet. Og med hensyn til generne – ja, så er der ved artiklen et fint billede af dronningens mor, så man kan se, hvordan dronning Silvia med garanti IKKE kommer til at se ud… tyngdekraft eller ej 😉


 38. Kerstin Bergström skriver: 24 januari, 2014

  #31 Birgitta Löfgren Villa Solbacken riktigt att han ärvt,men där har ingen renovering gjorts på hela tiden.Frågan är väl också om alla arvtagare har hämtat sina ägodelar.Han har erbjudet P Madeleine att bo där.Ökenäs i Trosa har han ärvt ,om du läst tidningarna för ca 1 år sedan så hade du vetat att hovet har sagt nej till boende där.Det är inte tillräckligt säkert.Fjällstugan i Sunne fick han av Värmlänningarna och jag tror att de är där lite nu och då.Han behöver inte basuna ut när han åker dit.Både han och Sofia tycker om att åka skidor.Så vad är problemet??


 39. Anna skriver: 24 januari, 2014

  En annan sak, det är ju klart att Drottning Silvia kan hålla sig ung och fräsch och ha den storlek hon har. En vanlig svensson har inte råd med privat hårfrisör, makeup, botox och skönhetsoperationer mm.


 40. Karin Nilsson skriver: 25 januari, 2014

  # 38 Kerstin Bergström. Du tycks vara personligt bekant med prinsen och har fått ta del av hans personliga och hovets tankar.
  Eller är det så enkelt att du bara grundar dina påståenden på det som kvällspressen skriver? Har han berättat för dig att han erbjudit Villa Solbacken till Madeleine? Ev. renovering står väl den som ärvt för och hur vida de som ärvt någonting hämtat eller inte hämtat är knappast ditt problem.
  Du tror att de är där nu och då, i fjällstugan, och att de tycker om att åka skidor? Har de berättat det för dig?
  Har du fått personlig information av hovet om säkerheten i Trosa eller går du enbart på kvällspressens löpsedlar?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar