Nytt praktverk om Drottningholm

Nytt praktverk om Drottningholm
Annons

Bok om DrottningholmNu lanseras praktverket om Drottningholms händelserika historia under 18-1900-talet. Vi har tagit oss en titt…

Boken har kommit till i ett samarbete mellan Kungliga Hovstaterna och Statens fastighetsverk och ges ut av förlaget Votum. Verket är det sjunde bandet i serien De Kungliga Slotten. Drottningholm har varit kungaparets hem sedan 1981 och de kan njuta av att bo i ett oerhört vackert och levande slott med en magnifik park och slottsteater.

Annons

På Världsarvslistan

Drottningholmsmiljön anses så unik att den finns upptagen på UNESCOs världsarvslista. Den nu utkomna boken utgör band två om Drottningholms historia. Och det är en fantastisk bok, späckad med intressant historia och härliga bilder. Huvudredaktörer är Göran Alm och Rebecka Millhagen och för foto står Åke E:son Lindman.

Av Camilla Spjuth-Palve
Foto: Åke E:son Lindman

[smooth=id: 428; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Nytt praktverk om Drottningholm”

  1. Monica skriver: 1 november, 2010

    Vilka vackra bilder! Skulle gärna besöka slottet – har aldrig varit där… Däremot Kungliga slottet i Stockholm har jag varit i och även sett slottparaden flera gånger. Nästa gång jag kommer till Stockholm så vill jag se Drottningholm!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar