Nytt pris till kronprinsessan Victoria – dubbelfiras på Öland i juli

Nytt pris till kronprinsessan Victoria – dubbelfiras på Öland i juli
Kronprinsessan går i sin fars fotspår. För nu har Victoria utsetts till ”Årets Ölänning” – en utmärkelse som Carl Gustaf fick för drygt 20 år sedan.
Annons

Det blir ett intensivt firande för Victoria i juli. Drygt två veckor innan Victoriadagen, den 5 juli, kommer kronprinsessan dyka upp på Solliden för att ta emot priset som Årets Ölänning,

Annons

Det är för hennes närvaro och lyskraft och jordnära engagemang för landskapet hon tilldelas priset, går det att läsa i juryns motivering. I samband med offentliggörandet av priset har kornprinsessan lämnat ett kort skriftligt uttalande, skriver Barometern.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under nationaldagsfirandet

”Jag är hedrad och glad över att få ta emot detta pris. Öland är en speciell plats för mig och min familj. Känns fint att kunna visa upp Öland med all den rikedom och de speciella kännetecken som är karaktäristiskt för ön”.

Priset, som är ett samarbete mellan Barometern och Sveriges Radio, har delats ut sedan 1980. För 22 år sedan, 1996, fick kungen priset. Det är också kung Carl Gustaf som delar ut utmärkelsen, som förutom äran följer tillsammans med ett diplom, en glaspjäs och blommor. Firandet är öppet för allmänheten och sker traditionsenligt den 5 juli på Solliden.

Annons

Enligt sed låter tidningen efterlysa nomineringar från läsarna, men juryn tvingades frångå praxis i årets arbete med utmärkelsen.

– Vi visste att vi var tvungna att vara ute i god tid med frågan, eftersom vi vill ta hänsyn till kungafamiljens planering, säger juryns ordförande Anders Enström som också är chefredaktör på Barometern-OT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Nytt pris till kronprinsessan Victoria – dubbelfiras på Öland i juli”

 1. Bettan skriver: 13 juni, 2018

  Vad är det för kriterier för att väljas?


 2. Cissi skriver: 13 juni, 2018

  Grattis Victoria! Ja, varför inte?


 3. Carin Hawee skriver: 13 juni, 2018

  Få har gjort så mycket reklam för Öland som kunga familjen.Turismen dit ökade markant sedan Victoria föddes.Hon är verkligen en god vinnare av priset Årets Ölänning!


  1. Veronica skriver: 13 juni, 2018

   Instämmer


 4. MONA skriver: 13 juni, 2018

  enl. Wikipedia
  Priset ges till “bofast ölänning, varaktig sommarölänning eller person från annat håll som gjort bestående insats till Ölands fromma”. Det kan vara en personlig insats eller prestation, men också ett initiativ som främjar öns intressen och utveckling.


 5. josefin skriver: 13 juni, 2018

  Man anpassade nomineringsritualen for att passa med kungafamiljens kalenderplanering (??). Hade man valt vinnare innan nomineringarna trillade in, tro?


  1. ATL skriver: 13 juni, 2018

   Why always negative comments full of innuendos?


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar