Olle Westling tvekade aldrig att donera sin njure till Daniel

Olle Westling tvekade aldrig att donera sin njure till Daniel
Annons

Olle Westling ställde upp direkt när Daniel behövde en njure.
Olle Westling ställde upp direkt när Daniel behövde en njure.

I onsdags gav Daniels pappa, Olle Westling, sin son en bit av sig själv.
Och han tvekade inte en sekund:
Klart att hans älskade son skulle få hans ena njure!

Vid årsskiftet gick Olle Westling i pension, 64 år gammal. Tanken var att han skulle ta det lugnt och hinna ägna mer av sin tid åt sina fritidsintressen: jakt och motorcyklar. Tyvärr uteblev lugnet. Sonens njursjukdom kom emellan. Så snart Olle Westling förstod att hans son, Daniel Westling, skulle behöva en ny njure tog han beslutet: självklart skulle han vara donatorn. Men riktigt så enkelt var det inte. Innan njurtransplantationen kunde planeras var Olle Westling tvungen att genomgå mängder av tester för att se om han passade. Efter att proven tagits stod det klart: Olle Westling var klart godkänd som donator till sin son. Därefter lades både Olle och hans son Daniel in på Karolinska Universitetssjukhuset för operation. Och transplantationen gick vägen. Hovet meddelar att både Daniel och hans far under omständigheterna mår bra.
– Allt har gått bra, meddelar hovets informationschef Nina Eldh.
Men givetvis är livet förändrat, både för Olle och Daniel. Och nu är de mer sammansvetsade än någonsin.

Annons

Av Johanna Fredriksson
Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Olle Westling tvekade aldrig att donera sin njure till Daniel”

 1. Marie-Louise skriver: 28 maj, 2009

  Jag förstår inte riktigt varför detta skulle vara konstigt – jag menar, hur många föräldrar skulle egoistiskt neka sin son en njure, om man nu som i detta fall råkar ha en som matchar? Och det där med testerna…det är väl självklart att läkarna kollar om organet ifråga passar. Vad är det för nyhetsvärde i det här?


 2. Marianne skriver: 28 maj, 2009

  Håller helt med Marie-Louise, vad är nyhetsvärdet i sådana spektakulära rubriker och artiklar.
  Alla föräldrar skulle göra samma sak, såvida organet passar, de kan väl ej transplantera ett organ innan olika tester gjorts, det görs på alla patienter. En självklarhet för oss alla, förutom Sv Damtidn som kan få rubriker av allt.
  Detta är en av de vanligaste transplantationer som görs.
  Hoppas allt går Daniel Westling väl


 3. osis skriver: 28 maj, 2009

  Håller helt med ovanstående inlägg. Samtliga föräldrar hade klart ställt upp för sina barn. Jag kan förstå att detta inte har läckt ut till pressen. Då hade det väl blivit ramaskri. SvenskDams artiklar innehåller alldeles för mycket spekulationer numera. Det som skrivs i denna artikel är vanligt rutinarbete för sjukvården och inget som är spektakulärt bara för Daniel Westling. Tänk om vanliga dödligas operationer hade uppmärksammats på detta sätt.


 4. Jenny skriver: 28 maj, 2009

  Dessa artiklar med tillhörande sensationsrubriker börjar alltmer likna kvällspressens… jag tycker att Svensk Damtidning ska visa lite mer klass än så!


 5. Meia 8 år skriver: 28 maj, 2009

  Jag har maljat kryapådejjhelsning till Daniel!!! Hopas att han blir glad!!!


 6. Nina skriver: 28 maj, 2009

  Håller med…inte är det bara herr Westling som drabbas av sånt, det är hur vanligt som helst. Jag hade själv en farbror som led av njurproblem. SvenskDam har alltid gjort hönor av fjädrar, men det här börjar bli löjligt…på sistone har det varit fler gissningar är vanligt…så synd att alla kungligheter uppför sig så väl att man måste överdramatisera för att få lösnummer sålda…


 7. Agneta "Neta" skriver: 28 maj, 2009

  Jag har tänt ett ljus i kyrkan för Daniel, det lyser för honom i Lunds domkyrka!/ Neta


 8. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 maj, 2009

  Ja, herre gud, löpsedlar och första sidor på både Expressen och Aftonbladet idag. Svensk Damtidning borde försöka hålla en stramare linje än kvällstidningarna. Men så klart, det skulle bli färre kommentarer här.
  Och till Agneta: Ta ett eget alias.
  Agneta räcker väl ?
  Jag heter också det, men det var upptaget för länge sedan. Tycker att det räcker med en Neta.


 9. The Hempel family skriver: 28 maj, 2009

  You are in our prays, Mister Daniel Westling!


 10. Solveig, Borgholm skriver: 28 maj, 2009

  Jag hade gjort det samma för mina tre barn, min äldsta dotter är med donationsregistret sedan 8 år tillbaka! Alla föräldrar hade gjort som Olle!


 11. Britt skriver: 28 maj, 2009

  Det är inte lätt att vara kunglig eller blivande sådan, hur de än gör eller säger, så blir det ju positivt i någras ögon och tvärtom i andras.
  Någon skriver att Daniel hade fått pluspoäng om han eller hans familj hade berättat om njursjukdomen och någon skriver insinuant om det friska blodet som Daniel förhoppningsvis kommer att föra vidare till kungliga bebisar. Om kronprinsessan och hennes Daniel kommit överens om att hon skulle följa schemat och åka till Grönland, så ska man ju inte klandra henne. Det är väl jättebra att denna sjukdom inte är ärftlig och att Daniels pappa kunde donera en mycket fin gåva till sin ende son. Min tanke är att uppgiften om denna operation inte skulle nå allmänheten. Lycka till med rehabiliteringen herrarna Westling!


 12. gudrun schmidttouchofsweden.com skriver: 29 maj, 2009

  det var ju inte sa kul att herr westling ar sjuk men jag skall be for er och det kommer att ga bra sa du kommer snart att vara pa benen snart. jag ar sa glad att ni funnit varandra kronprinssan och daniel jag stottar er till 200% onskar er all lyckamgudrun schmidt


 13. MAGGAN skriver: 31 maj, 2009

  Agneta från Lund, jag tror inte Neta skulle tända ett ljus för Daniel, mengår du dit igen så tänd gärna ett från mig, själv går jag MYCKET sällan i kyrkan. Det är bröllop barndop och begravning.


 14. signesigne skriver: 1 juni, 2009

  Vilken fantastisk pappa Daniel har! Men alla hade väl ställt upp för sina barn. Olle verkar vara en mysgubbe och jag tror han kommer att bli en jättego farfar!


 15. Agneta Ivarsson skriver: 1 juni, 2009

  Tycker att Svensk Damtidning ska be först och främst Daniel om
  ursäkt för alla insuniationer om hans “få vara med eller utegångsförbud
  etc”. Har man utnämt sig själv till “Den kungliga Veckotidningen” så
  borde ni faktiskt skämmas. Ni är snart värre en kvällspressen!
  Be även Victoria och övriga om ursäkt!
  Mvh
  Agneta


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar