På lördag får vi se både Chris och Madeleine i Stockholm

På lördag får vi se både Chris och Madeleine i Stockholm
Annons

ste_madeleine-chris

madeleine-ibl-2Nu på lördag kommer Chris O’Neill och prinsessan Madeleine – tillsammans med resten av kungafamiljen – att närvara vid två olika evenemang.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kommer först att närvara vid regeringens middag med anledning av högtidlighållandet av Kungen 40 år som statschef på Nordiska museet i Stockholm. Därefter ska de till Sveriges riksdags jubileumskonsert på Konserthuset, Stockholm.

Uppvaktning

Redan dagen efter väntar nästa uppdrag på den kungliga kalendern, då ska de tillsammans med resten av kungafamiljen först till Slottskyrkan för ett Te Deum, sedan väntar Stockholms stads uppvaktning med anledning av Kungen 40 år som statschef som äger rum på Inre borggården vid Kungliga slottet.
Den 17 september ska Madeleine och Chris medverka under riksmötets högtidliga öppnande och på kvällen väntar föreställningen Trollflöjten på Operan.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

64 kommentarer till “På lördag får vi se både Chris och Madeleine i Stockholm”

 1. Pensionär skriver: 10 september, 2013

  Betala hans resa av apanaget eller betalar han av egna pengar?


 2. Grodan skriver: 10 september, 2013

  #1 Har du inget annat att bekymra dig för så kan du ju skatta dig lycklig!


 3. konsttantenDisquis skriver: 10 september, 2013

  Småaktig fråga! Självklart betalar Chris själv;; det har uttalats tidigare att han får 0 kr i apanage! Välkommen Chris!


 4. Cissi skriver: 10 september, 2013

  Välkommen Chris!


 5. Maggie M skriver: 10 september, 2013

  Detta ständiga tjatande om apanage, vem betalar osv………..

  Skriv till hovet, de har en hemsida där du kan ställa frågor, och be om en utförlig redovisning för var och en i kungahuset/kungafamiljen om vilka resor/uppdrag som betalas av apanaget, vilka som betalas privat m.m.


 6. Gittan skriver: 10 september, 2013

  Så fint par… Vill se MYCKET av dom i Sverige framöver…


 7. Lisa Lusth skriver: 10 september, 2013

  # 1 Gäsp!
  Varför ska allt vara så gått, trist och fyrkantigt i detta land?


 8. Helen skriver: 10 september, 2013

  Pregnancy suits Madeleine so well – I’d say that she looks even more beautiful than before and I really like her hair right now – wow.
  And its really good to see Madeleine and Chris together at royal events.


 9. kingkong skriver: 10 september, 2013

  # 1. Pensionär # :
  Få för all del inte panikångest nu, – tror faktiskt att Chris har så pass mycket på kistbotten så han kan fixa biljetten utan att belasta din ekonomi!


 10. nina skriver: 10 september, 2013

  Utgår från att hans resa betalas av apanaget.
  Finns väl ingen anledning till att han ska stå för kostnaden själv.
  För visst ska de väl vinka och le till folket…. då kallas det jobb.


 11. ingalisa skriver: 10 september, 2013

  #1 Hans resa betalas av PPM-fonderna. 🙂


 12. Singoalla skriver: 10 september, 2013

  Alltid detta pengatjat! Gnäll på allt slöseri i kommunerna eller alla feta direktörslöner, för att inte tala om bonusar! Låt kungahuset vara i fred! De gör sitt jobb. Det finns massor av folk som vill se dem och ha deras stöttning. Föreningar, näringsliv, kommuner osv. De har inte valt att födas kungliga.


 13. Ewa skriver: 10 september, 2013

  Hon blir bara vackrare och vackrare för var dag som går. En tjej som har allt: skönhet, talang, lycka och pengar.


 14. Mette B skriver: 10 september, 2013

  Hvem der betaler rejserne, finder jeg ganske uinteressant, også hvilken klasse de rejser på, men til gengæld synes jeg, det kunne være interessant at vide, om Chris har et almindeligt amerikansk pas eller et diplomatpas.
  Det ligger vel udenfor det svenske kongehus og regeringens jurisdiktion at bestemme det, men må være et rent amerikansk anliggende, hvilket pas finansmanden hr. Christopher O’Neill har.


 15. allegraä skriver: 10 september, 2013

  Är det bara jag som tycker det är trist för att inte rent ut säga EGENDOMLIGT att 40 år på tronen inte inkluderar kortege genom Stockholm.


 16. Sthlm skriver: 10 september, 2013

  Chris O´Neill känns mer “äkta” än prinsessan Madeleine och om han ska träda in och posera/skratta bredvid henne som Daniel gjort i helgen så får väl kungen bjuda på resan av sitt väl tilltagna apanage.


 17. Marie skriver: 10 september, 2013

  Jag tycker inte alls att det är konstigt att “pensionär” undrar vem som betalar hans resa.
  Jag läste nyligen att pensionärer skulle få det bättre. Ja tänk det blir 100 kronor mer i pension i månaden.
  Sen skall de kunglige ha sådana apanage och sen ska vi väl betala resorna med. Madeleine flyger ju hur mycket som helst nu för tiden mellan USA och Sverige och inte tror jag att hon betalar det själv.
  Nej Madeleine bli du bara i USA vi är många som inte kommer att sakna dig.


 18. emma_h skriver: 10 september, 2013

  UD betalar alltid för kungafamiljens utlandsresor – inget som nånsin berört apanaget. nu reser han hem för jobb: CGs 40årsjubileum då alla ska närvara


 19. Maggie M skriver: 10 september, 2013

  #17 Marie

  Men detta tjatas det ju om ständigt på dessa sidor och det blir ju ganska tröttsamt. Om man vill ha ett svar så får man väl för 17 vända sig till hovet för att få korrekt besked, det är bara att gå in på kungahusets hemsida och ställa frågan till [email protected]
  Tror inte kungahusets resor inverkar på pensionerna.

  Att många av Sveriges pensionärer har uselt låg pension trots att de jobbat och slitit hela sitt vuxna liv och betalat in skatt i alla år för att få en hygglig pension är skamligt! Det finns människor i vårt land som aldrig jobbat en dag i Sverige men har mycket, mycket högre försörjningsbidrag.


 20. Birgitta skriver: 10 september, 2013

  # Marie. Hur tänkte Du nu?? Vill Du vara snäll ock förklara! Jag är medveten (ock de flesta med mej) att pensionärer har det “knapert”. Men min fråga är efter ditt uttalande: Fråga nr.1 Är det Prinsessan som “tagit” alla Sveriges pensionärers pengar?? Nr.2 Får alla pensionärer det bättre i plånboken om hon stannar (som du skriver) i USA?? Avvaktar svar!


 21. Irene skriver: 10 september, 2013

  # 15 allegra
  Nej, men som dansk er man forlængst holdt op med at undrer sig over, hvordan svenskerne fejrer og hylder deres konge igennem 40 år!


 22. Birgitta skriver: 10 september, 2013

  Ser fram emot att detta fina representativa Par kommer “hem” Hoppas att vi får se detta Par många gånger i Sverige ock helst stanna här. Tillsammans med K.P.Vicktoria ock P.Daniel skulle P.Madeleine ock hennes man Chris O Neill vara en härligt bra duo att representera Sverige!


 23. Liljan skriver: 10 september, 2013

  Jahaja.. En prinsessa med skönhet talang osv osv!! hur mycket talang har man om man börjar röka??? Bara undrar i dessa upplysta tider!1 Måtte hon ha “talang” nog att åtminstone avstå under graviditen.


 24. PensionärPensionär skriver: 10 september, 2013

  #12
  Kommunerna gör något bra arbete ibland. Men ska det kallas jobb när det är 7-8 uppdrag per månad och 5 av dom är lunch eller middag


 25. ELlN skriver: 10 september, 2013

  Märkligt att Chris är med på riksdagens öppnande , han är ju inte svensk medborgare. Däremot på kungens särskilda jubileum är det väl Ok.


 26. Välkommen Chris!!! skriver: 10 september, 2013

  Ja bill bara säga ett stort VÄLKOMMEN till Chris! Och tack för att du gör vår prinsessa så LYCKLIG! Vi hoppas att du tar Sverige till dig och stannar här med Madeleine när era barn växer upp!


 27. Vicki skriver: 10 september, 2013

  Madde började väl antagligen röka i övre tonåren, innan intellektet och förnuftet samspelar, hon ville bara vara cool som alla tonåringar, sedan var hon fast i begäret, Hon ångrar säkert detta dumma tilltag, Jag röker inte själv, men dömer inte andra för det !


 28. amj skriver: 10 september, 2013

  18 emma_H
  …och vart kommer UD:s pengar från…?


 29. pia skriver: 10 september, 2013

  27 “Vicky”. Victoria och alla andra som inte röker har ju också passerat “övre tonåren”. Det har alltså att göra med mer än en outvecklad hjärna, om man lever ett riskabelt liv eller inte. Men båda föräldrarna röker ju och det kan påverka på två sätt: man tar efter eller tar avstånd, just pga de äldres beteende. Kungaparet är dock noga med att inte “plåtas” med en “giftpinne” i handen.


 30. Titti W skriver: 10 september, 2013

  #15
  Kortege där kungl familjen sitter och vinkar till folket det får mig att tänka på sagor där kung och drottning iförda kronor på huvudet vinkade nådigt till folket. Nej det är mycket trevligare att fira med dans och andra festligheter på borggården det blir säkert roligt och mer “i tiden” bara att hoppas på fint väder.


 31. Titti W skriver: 10 september, 2013

  #24

  Det stämmer inte alls att kungaparet har så få uppdrag som du påstår. Dessutom är uppdragen väldigt ofta ute i landet och då är det väl ganska självklart att de blir bjudna på mat.

  Deras uppdrag är inte, som du påstår, att åka runt i Sverige för att äta.


 32. Titti W skriver: 10 september, 2013

  #25 Elin

  Nej Chris är inte svensk medborgare men varför skulle det hindra honom från att få deltaga i Riksmötets öppnande?


 33. ELlN skriver: 10 september, 2013

  Ja och vad har han där att göra? Han har ju valt att inte bli svensk.


 34. yvonne skriver: 10 september, 2013

  jösses Amalia vilka problem folk har, jag är 59 år jobbade kommunalt sjukpensionär sen 9 år, med en sk lön på 12tusen, en hyra som tar halva plus andra räkningar men inte fan sitter jag och funderar på om vem som betalar resorna, båda tillhör kunga huset och representerar Sverige, skulle nu mannen stanna i usa när hans svärfar ska firas,, jag är stolt över att vi har ett så fint kungahus ingen president i världen kan förändra det vi har till det bättre, var glada att vi inte har krig som i andra länder varför är vi så småaktiga av oss och avundsjuka,,,var glad att du är Svensk och att du har det så bra som du har det
  klart jag skulle vara miljonär utan bekymmer men tror ni som gnäller att det är en dans på rosor att vara kunglig representant för Sverige,,uch och fy säger jag bara njut av livet det går inte i repris tack för mig


 35. Luffe skriver: 10 september, 2013

  Ja, hvad i alverden har Chris at gøre ved Riksdagens åbning den 17. ??? Han har fravalgt at blive svensk medborgere. Vil der blive simultantolkning via øretelefoner for ham! 😉
  Han er måske interesseret i at høre, om der kommer forhøjelse af apanagen til hustruen, nu hun er gravid. Han er sikkert blot en vanlig millionær og det er helt utroligt som I lefler for ham. Jeg har kun en hovedrysten tilovers……
  Men selvfølgelig alt for Madeleine – og Chris skal vel også have lidt opmærksomhed nu han er kommet hele vejen fra USA.
  De er godt nok begge blevet et par rigtige linselus: Se os, tihi!


 36. Julia skriver: 10 september, 2013

  Regeringens middag på Nordiska Museet och riksdagens konsert i Konserthuset plus “dans på slottet” för allmänheten tycker jag är ett stiligt firande av kungens 40 år. Dessutom reser de ju omkring i hela landet och träffar människor i olika sammanhang.

  Perfekt.


 37. J.I. H-Musa skriver: 10 september, 2013

  #29 Pia, har du glömt att Prinsessan Victoria drabbades av anorexia?
  Tonåren är jobbig för alla oavsett om du är kunglig elker ej!

  Jag tycker inte att Madeleine klär sig elegant. Hon är en 30-årig prinsessa av Sverige. Förhoppningsvis klär hon sig mer klassiskt och konservativt och koordinerar det med Drottningen och Kronprinsessan (som alltid är “rätt” klädda och ser vackra) när hon deltar i allt det som nämns i artikeln.

  På Victoria-dagen på Öland var hon helt fel klädd i byxkostym och stilettklackar bredvid Drottningen och Kronprinsessan i Ölandsdräkter med låga skor.

  Tillsist hoppas jag att Sofia H. stannar hemma eftersom allt detta kommer att uppmärksammas utomlands och hon är DÅLIG PR för vårt land!!!


 38. Maryou skriver: 10 september, 2013

  Klart att Madeleine inte betalar sina flygresor själv när hon kommer hit för att “jobba”. Det skulle bli alldeles för dyrt, eftersom hon dessutom ska bekosta sina livvakter. Även om vi inte betalar mången krona per man till apanaget, så blir det sammantaget en ansenlig summa pengar som kanske skulle kunna användas till annat.


 39. Aino Samuelsson skriver: 10 september, 2013

  Pia,påstår du att drottningen röker? Jag har läst att hon allvarligt förmanat Emma, Carl-Philips förra flickvän. att lägga av med giftpinnen. Jag tror absolut inte att Drottningen röker, hon är alldeles för intelligent.


 40. Anna skriver: 10 september, 2013

  14# Kan man få diplomatpass om man inte är diplomat?! Såvitt jag vet har Chris amerikanskt medborgarskap eftersom hans pappa är amerikan, men jag antar att USA inte utfärdar diplomatpass åt vanliga privatpersoner. Även om övriga kungafamiljen har diplomatpass, tillhör Chris inte kungafamiljen

  29# Röker drottningen?! Jag vet att kungen röker (eller har gjort det), det finns t o m enstaka bilder på det, men att drottningen röker har jag ingen aning om. Jag har t o m hört att hon försökt få kungen att sluta många gånger?! Om hon röker har hon verkligen lyckats dölja det väl!


 41. C skriver: 10 september, 2013

  Till alla er som klagar på att kungligheterna äter och ler i högklackat vill jag bara fråga- Vad trodde ni att de gjorde? Det är deras jobb att ta emot blommor och lyssna på föredrag och knåpa ihop tal som ” Det är såå roligt att vara här och se såå mycket engagemang och god vilja hos er i X-Köping… ” Det är klart att något snappar de väl upp på vägen med det handlar faktiskt mest om att förgylla en tillställning med vackra kläder och ett ” Nämen så trevligt! ” här och där! Och detta gör de mycket bra tycker jag!


 42. Anette skriver: 10 september, 2013

  Jag hoppas att Chris hinner raka sig innan han följer med på Madeleines sparsamma uppdrag i Sverige. Det ser inte trevligt ut med en orakad halvgråskäggig man vid prinsessans sida. Han behöver inte ha 3 -dagars längre, vi vet nu att han är könsmogen.


 43. Jenzin skriver: 11 september, 2013

  # 22 Birgitta
  “Fine par”, ja, nu er Chris jo trådt ud af de betændte firmaer, han var involveret i, og som sikkert gjorde, at han ikke ville være svensk statsborger, for så havde alt kommet frem i lyset. Men eftersom man er fin i Sverige, uanset hvordan man er kommet til penge, det gælder også hos jeres presse, så skal du nok få din fine Chris at se repræsentere sammen med Madeleine. Han har jo købt sig ind i hendes hjerte ved at donere 100.000 dollars til WCF. Det er måske ikke den mest romantiske måde, at forelske sig på, men en ganske sikker en og det glemmes fort.


 44. AFia skriver: 11 september, 2013

  31

  Uppdrag!!!

  Att stå och vinka, ta emot blommor, le, äta lunch, klippa band, vara beskyddare utan agenda, ha allt förberett, inga ställda krav på uppförande, engagemang och uppföljning/rapportering på resor mm. ,dessutom betala dem för detta…..inte behöva tänka på något överhuvudtaget är detta de uppdrag du pratar om….

  Vi svenskar har de vi är förtjänta av…


 45. kristiansenkris skriver: 11 september, 2013

  # emma_h:
  Mine barn må selv betale når de min mann og jeg har jubileer!


 46. Mona skriver: 11 september, 2013

  #44 Nu är du bra löjlig. Detta är ju deras jobb. Det är inte bara att
  åka till ett event. Det är många förberedelser. Inläsning osv.
  Drottning sa i en intervju att en reda kan ta månader att förbereda,
  de deltar i alla förberedelser. hur skulle de kunna delta om de inte vet vad det handlar om.


 47. kristiansenkris skriver: 11 september, 2013

  # 12 Singoalla:
  Det meste av det kommunene gjør er en viktig forutsetning for det velferdssamfunnet vi har i Norden! Jeg synes dert er bedre tross alt at pengene går til kommunene enn til den late Madeleine!


 48. Mona skriver: 11 september, 2013

  Nu blir jag bara så förb… på alla er som tror att vi som röker är mindre intelligenta. Jag började röka på den tiden det var mycket vanligt att röka. Jag har akademisk examen och har mycket kvalificerade arbeten, med stort ansvar för stora summor pengar. Nu är jag sjukskriven för en ärftlig sjukdom som absolut
  inte har att göra med att jag röker. Sofia vet ingen i utlandet vem hon är. Tror ni att man ska sätta upp hennes bilder på stan, hur korkade är ni?
  På Riksdagens öppnande finns diplomatiska kåren med plus en rad inbjudna utländska gäster. det hade varit mer konstigt om inte Chris hade varit med.
  Nu tycker jag att alla ni mobbare och översittare ska sopa framför er egen dörr innan ni skriver nästa förolämpande kommentar.


 49. Titti W skriver: 11 september, 2013

  #33 Elin

  Det är många icke svenska medborgare som deltar i Riksmötets öppnande. Det är inte ett möte för endast svenska medborgare.
  Sverige är inte ett slutet land utan en öppen demokrati!

  Självklart skall Chris delta i Riksmötets öppnande.


 50. Ingrid skriver: 11 september, 2013

  48 Mona
  Utländsk press hade för ett antal månader sedan ett reportage om “underdating” där V var på helsida och kompetenserna beskrevs i den svenska kungafamiljen.
  Det blir nog svårt att tillskriva S som kulturarbetare / estet eller något liknande då hon finns på nätet.


 51. emma_h skriver: 11 september, 2013

  MaryK-citat:”…Mine barn må selv betale når de min mann og jeg har jubileer!…”

  Verkligen?? Som privatfamilj med privatfestande inom DIN familj är väl det rätt självklart – och knappast Relevant eller Jämförbart …med 1 grannlands på riksnivå Officiella Firande av sin Regents & Statschefs 40år på tronen i närvaro av alla MEDARBETARNA: Hovanställda + Sve’s Drottning och 3+1 Tronföljare med ingifta makar JOBBuppdrag m2a ord
  …medan Din utanför Monarkin ståendes familjs festvanor knappast “kräver” 100%ig närvaro eller ådrar sig internationell bevakning via media?? Eller är Du Drottning Sonja “in disguise” månne?


 52. Gneta skriver: 11 september, 2013

  Ang våra skattepengar, jag tror nog P. Madeleines flygresor kostar klart mycket mindre än de pengar som betalas ut till våra generaldirektörer som gjort bort sig i sitt arbete, men ändå lyfter sitt fulla arvode i flera år efter de tvingats avgå.
  Jfr senaste generaldirektören för arbetsförmedlningen som bl.a. inte ens “visste” hur dyrt det var att surfa från mobilen utomlands


 53. snickarjohn skriver: 11 september, 2013

  Det finns ett bra engelskt uttryck:

  “Two wrongs don’t make a right”


 54. Solstrålen skriver: 11 september, 2013

  #49 Titti W
  Sverige är ingen demokrati, här är demokratur:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur


 55. AFia skriver: 11 september, 2013

  46

  Inte alls……..

  Förbereda inte så jobbigt eftersom de inte har något annat att göra än att bli upplysta om var de är och för vilket “event”….. dessutom görs allt av andra…

  Uppdrag jomenvisst…. tror jag tra la la….


 56. caterineg skriver: 11 september, 2013

  Jag har undrat tidigare om Madeleine har livvakter när hon är i USA och på resorna hem? Är det nån som vet. I så fall är det ju en hemsk kostnad och vem betalar dessa? Det bästa vore att de bodde konstant i USA och hon sa ifrån prinsesstiteln och blev en vanlig fru O¨Neill. Det skulle de må bra av, men då blir det inga pengar från oss förstås.


 57. Mona P. skriver: 11 september, 2013

  Ja undskyld mig…

  Men I brokker jer når prinsessen er for meget i USA og gu’ hjælpe mig om I ikke også brokker jer når prinsessen kommer hjem.

  Kan I bestemme jer?

  Jeg ved ikke hvem der betaler for rejsen hjem… men mon ikke hun/de har så mange bonus point at de snart rejser gratis (Skrevet med fed ironi)


 58. Maggie M skriver: 12 september, 2013

  #56

  Som jag föreslagit tidigare, gå in på [email protected] för att få svar på dina frågor, det är ganska tröttsamt med detta ständiga tjatande om “vem betalar Madeleines resor osv”!


 59. snickarjohn skriver: 12 september, 2013

  52 Gneta,
  Ditt resonemang är att likna vid
  “Jag kan inte åka på semester
  för grannen har målat om sitt hus”


 60. emma_h skriver: 12 september, 2013

  caterineg
  Livvaktskydd ansvaras för o bekostas av SÄPO/Polisen -oavsett om det avser uppehälle inrikes/utrikes
  OM vi har monarki som statsskick med ett kungahus har dom alla rätt till det enligt lagen – oavsett om kungen reser iväg på resa eller nån av dom uppehåller sig mer permanent utanför Sveriges gränser. M får det ju på hemmaplan också så det är inget att bråka om… så länge hon är Sv Tronföljare och en av Statschefens ställföreträdare


 61. Lena skriver: 12 september, 2013

  # 53 snickarjohn……Ja tänk så många bra Engelska uttryck det finns! Här kommer ett: ” if it ain’t broke don’t fix it” Den kan du klura på 😉


 62. Eva M skriver: 12 september, 2013

  Igår på nyheterna sa dom att regeringen plus de andra partierna beslutat att det ska vara staten som betalar polisbevakningen på fotbolls, – ishockeymatcher mm. Det kommer att kosta oss skattebetalare massor med miljoner. Då betalar jag hellre vad en kanelbulle ungefär kostar för att vi ska få ha vårt kungahus. Jag blev faktiskt riktigtf-d när jag hörde det. Dom pengarna gör väl mer nytta inom skola sjukvård än på polisbevakning vid olika matcher mm.


 63. snickarjohn skriver: 13 september, 2013

  Lena 61,
  Det är inte bara trasigt.
  Det är dessutom av usel kvalite.


 64. Lena skriver: 13 september, 2013

  # 63. snickarjohn
  Haha ja sååå trasigt! Syrien, Nordkorea, Iran osv det är trasiga statsskick.
  Du kan väl inte på allvar mena att England, Norge, Danmark, Sverige, Nederläderna osv. är det? Lol
  Ser ingen anledning att byta för bytandets skull när det funkar bra.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar