Picknick i parken för furstefamiljen sedan skolstart

Albert, Charlene och barnen

Det blev en heldag i parken för prins Jacques och prinsessan Gabriella. Mamma Charlene och pappa Albert fanns givetvis med på ett hörn de med.

Picknicken i Monaco är kanske inte vad vi andra förknippar med en lunch i det fria, på en filt som lagts på en gräsmatta någonstans i naturen och med mat och mackor i plastburkar. Men likafullt heter det årliga evenemanget i Monaco “U Cavagnëtu – pique-nique des Monégasques och utspelas i Parc Princesse Antoinette les Monégasques.

Kom med bägge barnen

Precis som förr om åren kom både furst Albert och furstinnan Charlene till festen och med sig hade de bägge barnen, prins Jacques och prinsessan Gabriella som växt en hel del denna sommar.

charlene jacques gabriella

Furstinnan Charlene var klädd i en för henne något udda outfit, en kaftan i lila och rosa, och på fötterna såg vi ett par platta sandaler. Men som vanligt var hon både stilig och elegant, det korta blonda håret var lockat dagen till ära.

Bar en färgglad klänning

Prinsen bar en vit skjorta och shorts och loafers medan hans syster valde sandaletter och en mycket färggrann klänning med volang.

Albert och Charlene med barnen

Under dagen i parken bjöds det på en liten dansuppvisning med barn i traditionella kläder men det fanns också en orkester som spelade i ett hörn av parken.

Jacques Gabriella

Flickorna i dansensemblen försökte att få med prins Jacques och prinsessan Gabriella med i sin uppvisning, men det verkade inte gå hem hos tvillingarna, även om de hängde på ett litet tag med några danssteg.

Höll en gudstjänst i parken

Den årliga picknicken välsignades också av en präst som höll en kortare gudstjänst inför parkens besökare. Festen blir också något av en officiell avslutning av sommaren i Monaco

albert charlene o barnen

Efter ett tag verkade det som prins Jacques och prinsessan Gabriella blev lite trötta och prinsen kröp också upp i mammas trygga knä.

Bjöds på mat

Dagen avslutades med en buffé där mat som pizzabitar erbjöds gästerna som dock inte behövde sätta sig ner på en filt på marken, här fanns istället bekväma stolar uppställda. Men så hålls ju festen i Monaco, med fursteparet som gäster…

Nu har skolan börjat

Furstinnan Charlene lade också en fin bild på barnens ryggsäckar på sitt Instagram, för nu har barnen börjat höstterminen i en ny skola där de kommer att gå de närmaste 4 åren.

–Upptagna i skolan, skriver hon.

Vi har också fått en fin film från skoldagen som ni kan se här nedan:

Foto: TT samt Hovet i Monaco/Facebook