Plats på scen för Victoria och kungen

Plats på scen för Victoria och kungen
Annons
Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria delade ut pris
Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria delade ut pris


Bara glada miner när Drottningholmsteaterns Vänners stipendium delades ut häromdagen på Drottningholm av både kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf.

Kronprinsessan Victoria var för dagen iklädd en snygg svart-vit klänning från Armani, som kostar 7580 kronor i inköp, om ni skulle vara intresserade. För kylans skull bar hon också en svart paschminasjal över axlarna.

Annons

Från vänster: Erik Lobelius, dansare, Daniel Stighäll, trombonist, Susanna Stern, sopran, Celia Berndtzen, dansare, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria, Lukas Jakobski, basbaryton, Michael Axelsson, lyrisk tenor och Elisabeth Hamfelt, rekvisitör.

Av: Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

21 kommentarer till “Plats på scen för Victoria och kungen”

 1. Sophia skriver: 9 juni, 2009

  Klänning för nästan åtta tusen kronor, men vilka summor var stipendierna på?


 2. Gun skriver: 9 juni, 2009

  Ja du Sophia vad trodde du att drottningens och prinsessornas plagg gick på? Denna har hon i alla fall använt ett flertal gånger och det finns det säkert många som kritiserar och kallar återanvändning. Det blir nog inte många köp i kompisen Perssons butiker.


 3. signesigne skriver: 9 juni, 2009

  Det är vansinnigt att köpa så dyr klänning bara för en stipendie-utdelning! Det är ju våra skattepengar det handlar om! Till GUN. Vad är det för fel att handla på HM de har bra och billiga kläder som gott skulle duga till kungafamiljen. Kläderna borde de ju betala själva. det är inte svårt att handla om man har en skatt(e)kista och plocka ur.


 4. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 juni, 2009

  Jag kan hålla med om att samtliga i kungahuset köper dyra kläder, men om man ska titta på hur mycket de använder dessa så är det inte dyrt för de återanvänder nästan allt i flera år.


 5. Gun skriver: 9 juni, 2009

  Men Signe inte har väl jag sagt att det är fel att handla på HM, gör det själv många gånger men de med pengar gör det nog inte så ofta.


 6. pax skriver: 9 juni, 2009

  Trodde det här handlade om stipendieutdelningen men det som får mest plats är vad Victorias klänning kostat,okej för det första den är snygg för det andra den är inte så dyr(tänk på hur många ggr hon kan använda den) ock som sista så är det inte något fel på HM kläder heller.


 7. Åse skriver: 9 juni, 2009

  Vad har den stackars stipendiaten mellan kungen och Viktoria gjort för ont, eftersom hon inte var namngiven?


 8. kickisvenskdamtidning skriver: 9 juni, 2009

  Varför skulle alla vara intresserade av vad viktorias klänning kostar, en något märklig upplysning tycker jag. Ska läsarna i fortsättning få prisuppgifter på kläderna de kungliga bär?


 9. Gun skriver: 9 juni, 2009

  Åse! Snabbt uppfattat och även en pik till oss övriga vi bryr oss mer om kläder än kultur, lustigt.


 10. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 juni, 2009

  Ja vem är hon mellan kungen och Victoria eftersom hon inte är nämnd Åsa du har rätt.


 11. Gilla skriver: 10 juni, 2009

  Snacket om att Viktorias klänning skulle vara köpt för skattepengar är ju bara nys,ska hon inte ha betalt för allt jobb hon gör,och varför berättar man isåfall inte vad politikernas kläder kostar,dom är ju likt alla offentligt anställda betalda med skattepengar.


 12. NetaGu.bloggspace.se skriver: 10 juni, 2009

  Gun. Kläder är också kultur.


 13. signesigne skriver: 10 juni, 2009

  GUN. Ursäkta jag missuppfattade din kommentar! Jag har läst igen vad du har skrivit och du har inte anmärkt på HM. Jo jag handlar också mycket på HM till barn och barnbarn.


 14. Gun skriver: 10 juni, 2009

  Neta: Läser du mina tankar? Klart att det är så. Märkligt ändå att vid en utdelning av stipendier ägnar vi oss enbart åt vad Victoria har på sig och inte något åt vilka som fått stipentierna och varför, det är lustigt.


 15. Jonas Ericsson skriver: 12 juni, 2009

  Victorias klänning var vacker!


 16. Helena M skriver: 15 juni, 2009

  Jag tycker att teaterfolket är mycket fint klädda, de slår Vicktorias med hästlängder, men vad vet väl jag?

  Intresset finns kanske för att jag själv är halvskådis,

  Mvh Helena


 17. Elisabeth skriver: 15 juni, 2009

  Mellan Kungen & Victoria står Operasångerskan Susanne Rydén. Hon medverkade bara på konserten och fick inget denna gång.
  Kläderna/kostymerna som sångare, dansare & musiker bär bör vara värda mellan 20 000 – 30 000 Kr, dvs ungefär så mycket som de fick i stipendium var. Billigaste kläder har jag, som står längst till höger: reafynd på Indiska.
  Istället för pengar fick jag ‘Drottningholmsteaterns Vänners Hederstecken’ för idogt arbete på teatern i 20 år…


 18. Gun skriver: 15 juni, 2009

  Elisabeth vad trevligt med insider information.


 19. Helena M skriver: 16 juni, 2009

  Elisabeth, vad gör du? är du sångerska eller musiker???

  Jag blev så nyfiken.

  Kram Helena


 20. Elisabeth skriver: 16 juni, 2009

  Jag är rekvisitör på Drottningholms teatern. Rekvisita är alla ‘prylar’ som används i en föreställning: möbler, vapen, solfjädrar, parasoll, ‘djur’ (inte levande), m.m.m.m. Dessa ting ska jag fixa genom att köpa, låna, hyra eller tillverka. Under föreställningarna är jag med och ser till att saker & ting är på rätt ställe och att de funkar som de ska. Fram till sista september kan man se min utställning om rekvisita i Hertig Carls Paviljong ute på Drottningholm.


 21. Helena M skriver: 17 juni, 2009

  Elisabeth, jag jobbade en stund på Kungliga operans kulissmåleri, har för mig att jag gjort ett jobb till Drottningholmsteatern ,Kan det stämma? jag var mycket med rekvisita till Operan. Kul va???

  Kram Helena


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar