Premiär på balkongen! Louis charmade alla

Prins Louis vinkar
Ja, det var en riktig liten hjärtekrossare som stal showen uppe på slottsbalkongen. Prins Louis gjorde debut vid en av de viktigaste höjdpunkterna i kungliga kalendern och visade upp en supersöt kunglig vinkning.
Annons

Mamma Kate visade upp ett stolt leende när hon bar sin yngste son, prins Louis, under Trooping the Colours i London. Han är bara ett år, men imponerade stort under den militära ceremonin. Louis höll till och med upp sin näpna näve och vinkade! Det här var första gången britterna fick se lillprinsen göra denna kungliga gest.

Annons

Prins Louis

Hertiginnan av Cambridge, såg också till att vinka fint medan flygvapnet, “Royal Air Force’s Red Arrows”, flög över den kungliga bostaden i formation. Stiliga i röd uniform var prins Charles och prins William, såg hade fullt sjå att se till att barnen höll sig på mattan.

Prins George

Det var mycket spring i benen denna soliga dag. Camilla, hertiginnan av Cornwall, barn en mintgrön ensemble och vit hatt och handskar.

Bar prins Harrys gamla kläder

Det var dock inte bara Louis charmiga vinkning som hamnade i fokus under dagen. Uppmärksamma rojalister såg snabbt att lillprinsen dessutom bar sin farbrors, prins Harrys, gamla kläder.

– Känner vi inte igen den månne? undrade några i publiken nedanför balkongen.
Och tänk så rätt de hade. Den vita och blå tröjan och kortbyxorna har faktiskt morbror prins Harry haft på sig som liten. Man kan knappast beskylla den brittiska kungafamiljen för “slit och släng”. Nej, de välskräddade plaggen sparas fint i kartonger med silkespapper för att kunna användas på nytt. Nu har alltså nästa generation barn fått ta del av de små paltorna.

Prins Harry

Här ovan ser ni en bild från förr, när prins Harry och prins William var små. Drottning Elizabeth lade tryggt sin hand på prins Williams axel medan Charles och Diana försökte lugna en skrikande prins Harry. Samma blekgula färg som Kate bar under årets fototillfälle bar prinsessan Anne på den historiska bilden.

Se filmerna från dagen:

Foto: TT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Premiär på balkongen! Louis charmade alla”

 1. PernillaA skriver: 11 juni, 2019

  Det är farbror prins harry inte morbror


 2. Eva H. skriver: 11 juni, 2019

  Ja redaktionens fantasi förnekar sig inte. Lillen Louis pekar på flygplanen som han vill att mamma också ska se. Hans hand råkar röra sig och då kallas det tydligen vinkning ?! Bilderna är fina i sig och behöver inga fåniga rubriker, läsarna är fullt kapabla att tyda dom själv.


  1. Helene skriver: 11 juni, 2019

   Eva H.

   🙂 🙂 Tack!


 3. ananas skriver: 11 juni, 2019

  PernillaA och Eva H

  Instämmer helt!


 4. PernillaA skriver: 12 juni, 2019

  Jag såg faktiskt spektaklet på tv och pojken hann knappt ut på balkongen innan han började vinka, det var faktiskt ganska gulligt


 5. charlotte skriver: 12 juni, 2019

  Återanvändning har man lärt sig av svenska kungahuset. Estelle har haft nästan alla Victorias söta klänningar och kappor.


 6. Birthe Vejrum skriver: 12 juni, 2019

  Jeg så Trooping The Colours direkte på DR tv, og Prins Lous’s små arme gik som møllevinger i stormvejr. 🙂
  Vist vinkede han, man kunne se ham “træne” inde bag vinduerne før balkonscenen.
  Og det blå hvide dress er faktisk blevet set på William først på en rejse til Balmoral sammen med Prins Charles.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar