President Hollande med kungaparet i Holland

President Hollande med kungaparet i Holland
Annons

Maxima-1

Franske presidenten Francois Hollande träffade kungaparet av Holland och prinsessan Beatrix på Noordeinde Palace i Haag.

Här ser vi den rykande aktuelle presidenten av Frankrike på besök i kungariket Nederländerna.

Annons

Maxima-1

President François Hollande kom till Haag i måndags för att bättra på handelsförbindelserna mellan Nederländerna och Frankrike och han togs emot av kung Willem-Alexander och drottning Máxima. Det är officiella besöket varade en dag.

Holland-23

Holland står just nu i rampljuset på grund av avslöjanden om sitt privatliv. Det var nog dock inte ämnet som diskuterades under lunchen på Palace Noordeinde.

ste_maxima-willem-alexander

Det nederländska kungaparet tog emot.

Maxiam-24

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press och Stella Pictures

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

39 kommentarer till “President Hollande med kungaparet i Holland”

 1. Eva skriver: 21 januari, 2014

  Urtjusiga och vackra Maxima, klädd i en fasansfullt illa sydd klänning från Natan. Bystvecken ligger för högt gentemot hennes (till synes nästan tillplattade) bröstvårtor som för övrigt syns igenom tyget. Tyget skrynklar sig och ett så tjockt och blankt (fult) siden är svårt att fålla. Därför blir det "hack" nedtill på klänningen. Och detta ska vara haute couture… Hemskt!


 2. Laila skriver: 21 januari, 2014

  KOnstigt att folk inte kräver mer idag när de handlar av designers. Sjittyger som sys jätteilla och sitter dåligt och skrynklar. Folk verkar inte fatta att de inte får vad dom betalar för.


 3. Nannie skriver: 21 januari, 2014

  Och här ser vi då denne casanovapresident i miniformat! Ett obegripligt val av såväl mätresser som det franska folket…


 4. Kristin skriver: 21 januari, 2014

  Her er Maxima flottere enn noensinne!! Da mener jeg fargene på kjolen, hatten og til dels hårfargen. Kjolen derimot ….?!! #1 beskriver det så bra!! Fargene er perfekte til en vår/sommertype som henne, og for meg er hun et moteikon og inspirasjon!!


 5. Eva Hammar skriver: 21 januari, 2014

  Jag instämmer helt med #1, #2 och #3.

  Maxima är både ståtlig och väldigt vacker men klänningen är ett riktigt missfoster av klåparskrädderi från Natan. Minns när Belgiens (numera ex-) Drottning Paolo kom på någon av krönings ceremonierna i ett skrynkligt blågrön mönstrat illa sittande tantskynke från Natan. Vackra Mathilda stog där i någon skrynklig illa sittande vit klänning från samma skräddare.


 6. Eva Hammar skriver: 21 januari, 2014

  Länk till Paolas skrynkliga tantdräkt.
  http://www.newmyroyals.com/2013/07/queen-paola-in-natan.html


 7. Ki skriver: 21 januari, 2014

  Jeg er enig med Kristin #4. Maxima er virkelig en flott kvinne, her er hun flott sminket og fargene kler henne. Men hun må ha endret fasong i kroppen siden denne kjolen ble sydd til henne, for den passer ikke nå. Jeg har sett denne kjolen på henne før men husker ikke akkurat nå hvor og når. Men en vakker dronning det har de i Nederland.


 8. KatarinaSweden skriver: 21 januari, 2014

  Färgen och modellen klär henne.
  Fast vecket/sållen vid bröstet sitter fel och man undrar om hon kanske behövt en push-up BH eller vad som blivit fel.


 9. Aura A. skriver: 21 januari, 2014

  Varför maximala ärmar på klänningen, nu överdriver Maxima igen.


 10. Violet skriver: 22 januari, 2014

  Ærmerne på Dr. Maximas kjole minder om Dr. Margrethes kjoleærmer for nogle år siden.
  Forstår ikke de belgiske og hollandske kongeliges loyalitet over for Nathan. Det må kunne fås så meget bedre.


 11. Hansen skriver: 22 januari, 2014

  @6 OUCH, det "ensemble" ligner i helt vanvittig grad min mors hjemmesyede dragter fra 1960’erne. Med den ene forskel, at min mors dragter var velsyede, for hun var nemlig sylærerinde! 😉


 12. Helle skriver: 22 januari, 2014

  # 10 Violet
  Apropos ærmerne på Maximas kjole:
  Vi skal langt tilbage i tiden. Det var den sorte kjole dronning
  Margrethe bar på det første officielle billede af hende, som
  dronning.
  Mener også, det var det billede, der i mange år hang rundt
  omkring på de danske ambassader. Året må have været
  1972.


 13. snickarjohn skriver: 22 januari, 2014

  Violet 10,
  Finns massor.
  T.ex Iris van Herpen.


 14. anders skriver: 22 januari, 2014

  # 3
  Hehehe..Klockren kommentar Nannie! 🙂


 15. Irena skriver: 22 januari, 2014

  Hollande håller andan inför hemkomsten och mötet med Frrrun.


 16. Humaniora skriver: 22 januari, 2014

  Det är ytterst förvånande och djupt beklagligt att så många kvinnor är så svaga för män med makt och pengar! -Bortskämda herrar, med oftast udda behov, som med lätthet finner och omges av ett otal maitresser som tjänstvilligt bistår sin herre………En djupt tragisk och ödesdiger kvinnofälla och en väl kamouflerad prostitution…!!


 17. Birgitta skriver: 22 januari, 2014

  #16 Humaniora. Anser inte detta som förvånande…. ! Jag anser inte att man skall kalla detta för "kvinnofälla"……Vi kvinnor gör själva detta val!! … Så varför klandra mannen? Om en singel-kvinna möter en man med makt-pengar…osv. Ock naturligtvis trevlig dessutom.. Kan bjuda på det som "brevbäraren" inte kan bjuda på…..båda hoppas att det hela sköts diskret… Jag ser inget tragiskt eller någon kvinnofälla i detta. Båda är med all sannolikhet medveten om att det ej kommer att vara " förevigt"…


 18. Nannie skriver: 22 januari, 2014

  #16 Humaniora

  Avser du med den "kamouflerade prostitutionen" Maximas relation till sin make kungen eller menar du de kvinnor som lilleputt-presidenten omger sig med? Eller både och?


 19. Humaniora skriver: 22 januari, 2014

  18 Nannie! Jag syftar definitivt inte på Maxima. – Även om det finns
  kvinnlig prostitution inom äktenskapet. – För att vara tillräckligt tydlig,
  är jag övertygad om och vet att i vissa fall, uthärdar många kvinnor
  sin roll som "god hustru" och accepterar, som exempel, både otrohet och misshandel. – Detta för att få vara kvar i den ekonomiskt och socialt "trygga" förljugenheten med ett priviligierat liv och rätt socialt umgänge….!!


 20. Humaniora skriver: 22 januari, 2014

  17Birgitta! – Tror inte du fullt ut förstått intentionen i mitt inlägg. Vidare verkar vi inte heller ha samma människosyn…..!!


 21. Birgitta skriver: 22 januari, 2014

  20 Humaniora. Intentionen i ditt inlägg nr.16 är inte svår att förstå….men … som du ser har jag en annan uppfattning… Det du skriver i inlägg nr.19 ……ang. kvinnor som stannar kvar i den "trygga" förljugenheten….med allt vad det innebär……Ja, dessa kvinnor finns…tyvärr!!! alldeles för många.!!…..Men …I mina ögon/ min värld…..är detta mycket svaga kvinnor, utan eget liv–utbildning..osv. som inte har modet att ta klivet ut! Därför är det av stor vikt att kvinnor utbildar sig….har ett eget liv, utanför hemmet. Vågar "slåss" på lika villkor. Inte ta sig fram genom kvotering…(vilket jag är emot) utan på egna meriter!!! Vi kvinnor skall, enl. min mening…EJ..gå i "kvoteringsfällan" vilket vissa förespråkar…Det förminskar oss!


 22. Nannie skriver: 22 januari, 2014

  # 19 Humaniora
  Tack för klargörandet – och visst har du rätt i det övriga också. /Nannie


 23. realist skriver: 22 januari, 2014

  18 Nannie
  hur är det i sverige?


 24. Karin Nilsson skriver: 22 januari, 2014

  # 15,Hollande har ingen fru.
  # 3, med vilken rätt kritiserar du franska folkets val av president?
  Frankrikes president, lilleputten som du kallar honom,har till skillnad från Sveriges s.k. statschef kungen stort inflytande inom EU:s politik.
  # 16, på tal om bortskämda herrar, har du glömt bort kungens kaffeflickor och älskarinna? Tror du på det ena skvallret tror du väl på alla?


 25. Anne Sofie skriver: 23 januari, 2014

  #16, 20 Humaniora:
  Brevbærere/postbude v/finansmænd.
  I har jo et tydeligt eksempel i det svenske kongehus, Madeleine faldt ikke for Chris, før han havde bevist, at han havde penge jfr. den store dollars-donation til WCF. Det var ikke kærlighed ved første blik… langtfra.
  Jackie Kennedy vidste før ægteskab, at JFK ikke ville tilbringe en eneste nat alene, når han ikke var hjemme i Det Hvide Hus!
  Har netop set en tv-dokumentar om parret.


 26. Humaniora skriver: 23 januari, 2014

  21 Birgitta! jag instämmer i din uppfattning ang kvotering, men detta har ju tillkommit pga av att kvinnor oftast befinner sig i ett underläge vid tillsättandet av olika tjänster. Vad gäller kvinnor som fastnat i den "trygga förljugenheten", delar jag till viss del din uppfattning.Men – frågan sedd i ett mycket större perspektiv(vilket jag egentligen gör), lämnar dessvärre inte utrymme att diskutera här. Jag kan bara säga att de kvinnor som fastnar i mäktiga män´s garn, gör det oftast på männens villkor! -Det är oftast mannen som sätter upp villkoren….och kvinnan har bara att acceptera. Även om,som du skrev ovan, förbindelsen är på "lika villkor", är det oftast kvinnan som rent personligt betalar det högsta priset för samvaron med den väl bemedlade och inflytelserike mannen/älskaren/ och hans uppmuntrande gåvor då det honom behagar……..! En kvinnofälla?? Ja, utan tvekan!!


 27. Humaniora skriver: 23 januari, 2014

  24 Karin Nilsson! tror du att talet om kungens sk kaffeflickor är
  skvaller?? Det verkar så av din kommentar! – Jag tror däremot att dessa "dessert-tjejer" bara är toppen på ett isberg……………..!!


 28. Kerstin Bergström skriver: 23 januari, 2014

  #24 Karin Nilsson På dina uttalande så kan du ej ha läst kvällstidningarna.Du vet tydligen ingenting.1.Han har fru.2.han har älskarinna som han bor ihop med.Hon har kostat franska skattebetalare 190 000 kr i mån.3.Dess utom en älskarinna till.
  Han är inte ensam om sådant leverne.De 2 föregående presidenterna var lika duktiga.


 29. snickarjohn skriver: 23 januari, 2014

  Kerstin Bergstr;m 28,
  Han har ingen fru.
  Har har aldrig haft någon.
  Han var aldrig gift med S. Royal.
  Det ryktas att de var "pacsés", "pacte civil de solidarité" en legal samlevnadsform som inte finns i Sverige.
  Detta har de båda dementerat.


 30. Irena skriver: 23 januari, 2014

  Hollande håller andan inför hemkomsten och mötet med Frrröken Valerie Trierweiler, en dam med vilken han har ett socialistiskt kamratsamboskap, eftersom han aldrig varit gift, inte ens med Segolene Royal.
  Man gifter sig inte i det moderna ateistFrankrike. Hur kunde jag glömma det!!!


 31. Irena skriver: 23 januari, 2014

  Men varför sägs det då att han har en älskarinna? Han har inte brutit några äktenskapsband? Hollande har två Holldamer, är det ett Hollbart resonemang, Juryn?


 32. snickarjohn skriver: 23 januari, 2014

  28 Kerstin Bergström,
  "Han är inte ensam om sådant leverne.De 2 föregående presidenterna var lika duktiga"
  Ja, och även den svenske kungen.


 33. Linnea skriver: 23 januari, 2014

  Han har tre söner o en dotter som är vuxna, med en högt uppsatt politiker.Tänker på dem och hur de tänker o känner om att se fadern löpa gatlopp i tablåerna världen över.Skammen flyter över både hög o låg.Såg honom på en bild där han såg liten o obetydlig ut,men det var tillsammans med två "högresta" personer.


 34. Karin Nilsson skriver: 23 januari, 2014

  # 28, Kerstin Bergström. Tror du verkligen på allt vad kvällstidningarna skriver? Ge mig gärna FAKTA ( grundat på annat än kvällspressens skriverier) på ditt påstående om hur mycket hans älskarinna har kostat för franska skattebetalarna Och nej, jag har inte för vana att läsa kvällspressen, än mindre tro på det de skriver.
  # 27, Humaniora. Min kommentar var nog mera riktad till alla de som med samma kraft som de försvarade kungen nu fördömer Hollande.
  # 30 Irena. Ateist Frankrike? Av vilken anledning anser du dig ha rätt att kalla ett helt land ateistiskt? Förklara dig gärna.


 35. snickarjohn skriver: 24 januari, 2014

  Kerstin Bergström,
  1905 skides staten från kyrkan.
  Det är vattentäta skott mellan kyrkan och det offentliga.
  Inget religiöst får genomsyra det offentliga livet.
  Att enskilda medborgare är troende stämmer naturligtvis.
  Frankrike är vad som kallas "un pays laïc". – ett land utan tro.
  Det är därför man i skolor kan förbjuda religiösa kännetecken
  som t ex "slöja".
  Irena har sålunda helt rätt.
  Du får läsa på lite mer.


 36. Kerstin Bergström skriver: 24 januari, 2014

  #35 snickarjohan Tack för upplysningen.Visserligen är Frankrike inget stort intresse,men måste köra igenom när man ska till Spanien.Har aldrig fått ngn god mat där t.o.m.matförgiftad en gång.Efter det har jag mat med mig.
  Irena skrev efter mig hur skulle jag kunna kommentera henne.


 37. snickarjohn skriver: 24 januari, 2014

  Kerstin Bergström,
  Jag beklagar verkligen de upplevelser Du haft i Frankrike.
  NB, matförgiftad kan man bli lite varstans.
  Sjäv anser jag att Frankrike är ett av de mest kompletta länder jag
  kan tänka mig.
  Inte minst tack vare den varierande naturen i olika delar av landet.
  Lika varierande är köket i olika landsändar.
  Nästa gång Du bilar till Spanien – offra några dagar och ge det en ny chans.

  Det där med att Irena skrev efter Dig förstår jag inte.
  Hon skrev i 30, Du i 34.


 38. Ingrid skriver: 24 januari, 2014

  Han har 4 barn med SR som ställde upp i förra presidentvalet men förlorade.
  Han har under en längre tid haft Trierweiler som älskarinna och hon har i sin tur 3 barn.
  När DSK falerade fick Hollande chansen, men nu ville älskarinnan bli rikets första dam.
  Hon har en stab och tillgång till privatjet och allt vad hon kan önska.
  Redan strax efter tillträdet ska emellertid hans nattliga turer på scouter ha börjat.
  Hollande har det lägsta förtroendet en fransk president någonsin haft, han anses som en nolla, men vissa har nu tyckt att han är en stor älskare om än en liten man.
  Trierweiler löpte amok och slog sönder saker på presidentens kontor
  Innan hon omhändertogs.


 39. Nannie skriver: 26 januari, 2014

  #24 Karin Nilsson

  Ja du Karin, det är ju inte bara jag som tar mig rätten att kritisera franska folkets val av president. Majoriteten av de franska väljarna tycks nu djupt ångra sitt val och den ångern startade rätt omgående efter att Hollande tillträdde ämbetet. Han är i mina ögon en mycket liten och obetydlig man och då talar jag inte bara om kroppslängden…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar