Prins Andrew och Sarah Fergusons gamla hem i ruiner

Prins Andrew och Sarah Fergusons gamla hem i ruiner
Annons
Så här ser prins Andrews gamla hem Sunninghill ut idag
Så här ser prins Andrews gamla hem Sunninghill ut idag

När skilsmässan mellan prins Andrew och Sarah Ferguson var ett faktum blev de tvungna att sälja sitt gamla hem Sunninghill Park. Köparen, en multimiljonär från Kazakstan, har låtit stället förfalla helt till grannarnas stora förtvivlan.

Annons

Det ser verkligen alldeles förskräckligt ut idag, prins Andrew och hans dåvarande hustru Fergies forna hem Sunninghill Park. Dörrar hänger på sned, gräs och buskar växer in genom väggarna och flera fönster är trasiga. Den en gång så ståtliga lyxvillan är nu på väg att bli en ruin.

Grannarna har klagat till myndigheterna och säger att byggnaden blivit en säkerhetsrisk. Ungdomar har också försökt bosätta sig i huset och flera fönster är idag sönderslagna. Något som ytterligare spär på förfallet.

Annons

Huset ägs sedan något år tillbaka av en affärsman från Kazakstan, Kenes Rakishev, som köpte fastigheten för 15 miljoner pund av prins Andrew. Sunninghill Park var en gång drottning Elizabeths bröllopsgåva till sonen Andrew och hans nyblivna hustru Sarah år 1986.

Men Rakishev har aldrig bott i villan och nu förfaller den bara, allt mer för varje dag som går. Elen är avstängd sedan länge eftersom ingen betalat räkningarna. Grannar har flera gånger påpekat faran i att låta huset stå tomt så de lokala myndigheterna har idag tagit över Sunninghill Park. Tanken var säkert att bygga något nytt på platsen men eftersom inget har skett under åren som Rakishev ägt fastigheten så menar man att han förverkat sin rätt till huset.

Ni kan själva se hur det ser ut i huset med vårt bildspel här nedan:

Av Agneta Nisbeth

Foto: Bulls


[smooth=id: 66; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Prins Andrew och Sarah Fergusons gamla hem i ruiner”

 1. signesigne skriver: 25 juli, 2009

  Det är synd att låta ett så vackert hus förfalla.


 2. Anne Nordbergsvenskdamtidning skriver: 25 juli, 2009

  Otroligt att man låtit det vackra huset förfalla så. Helt otroligt!!!


 3. Martin skriver: 25 juli, 2009

  detta huset “Southfork” var ju en ide’ som klacktes av framst Fergie, en orgie i dalig smak!! riv elandet….adios, sayonara….dessutom ar detta en ett ar gammal “nyhet”……en marklig affar mellan Andrew/Fergie och koparen….???!!!


 4. Helena M skriver: 25 juli, 2009

  Stackars lilla hus, han skulle må bra av renovering och en ny familj, då tror jag att grannar och hus mår bäst. Varför låta huset förfalla så???


 5. Netaadika.bloggspace.se skriver: 25 juli, 2009

  Märklig historia. Finns det en hund begraven någonstans? På tomten kanske, men annars?


 6. Martin skriver: 25 juli, 2009

  nja det gor det faktiskt nog…”hunden” ar den markliga affar som gjordes upp vid forsaljningen av fastigheten….tror att koparen kopte for att hjalpa Prins Andrew….som en del av nagon annan affar….lite lurigt ar det…!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar