Prins Carl Philip avslöjar: “Så är jag som pappa”

Prins Carl Philip avslöjar:
Småbarnsföräldrarna Carl Philip och Sofia har mycket att stå i med två små busiga söner. För tidningen Elle avslöjar prinsen och designerpartnern Oscar Kylberg hur de är som pappor.
Annons

I den nya intervjun med tidningen Elle får vi veta vad Carl Philip tänker om föräldraskap.

– Man har ju en önskan, en vilja och en förhoppning om att göra rätt. Men det får ju de, barnen, svara på i framtiden, om det blev så bra som man önskade.

Annons

I veckan lanserar Carl Philip och Oscar Kylberg sin glasögonkollektion för Synsam. Det har varit ett intensivt arbete under två års tid för båda småbarnspapporna. Prinsen berättar hur han får ihop vardagspusslet med Sofia.

– Vi är som alla föräldrar. Vi försöker göra vårt bästa utifrån förutsättningarna, säger han till Elle.

Att balansera jobblivet och familjelivet är inte helt enkelt. Men Oscar menar att det går lättare när både han och Carl Philip befinner sig på samma ställe i livet och har småbarn.

– Det gör att vi förstår varandra och kan skratta åt saker som kanske annars hade varit jobbiga, förklarar han.

Annons

– Vi är båda väldigt familjekära, vi vill verkligen vara med familjen och våra barn. Så mycket som det bara går. Att tanka energi i hemmet det är jätteviktigt, tilläger Carl Philip.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

55 kommentarer till “Prins Carl Philip avslöjar: “Så är jag som pappa””

 1. josefin skriver: 20 mars, 2018

  Djupt 🙂


  1. LopNor skriver: 20 mars, 2018

   Visst var det! som en vattenpöl jämförd med Hornavan. Nåväl särskilt roligt tycker jag att det är att CP säger göra det bästa efter förutsättningarna….ja det kan inte vara lätt med barnflicka och hovpersonal och ferielägenhet i Sydafrika, sommarslott på svensk ö och en liten semestervilla på Franska rivieran och så ett extraknäck som racerförare. Ja kära nån hur orkar de, tror att de avundas de ensamstående mammorna i Bergsjön som har ett så mycket enklare och mer okomplicerat liv.


  2. Leo skriver: 20 mars, 2018

   LopNor, mitt i prick!


 2. caterine skriver: 20 mars, 2018

  Det är inte så svårt att ta hand om barn och familj när man har hjälp och dessutom inte jobbar mer än ungefär en dag i månaden, och har obegränsat med pengar, eller hur?


 3. Desirée skriver: 20 mars, 2018

  Lop Nor, du glömde lantstället och stugan i Värmland plus då en smärre förmögenhet = inga ekonomiska problem.


 4. Bror skriver: 20 mars, 2018

  “Att tanka (för mannen) energi i hemmet.”
  Det är mitt i prick det som den feministiska “mervärdesteorin” handlar om. Kvinnor ger mer än de får tillbaka! Jo, jo!


 5. Pa skriver: 20 mars, 2018

  undrar om de behöver städa och laga mat?
  ?hade varit intressant att få veta.


  1. AnnaS skriver: 22 mars, 2018

   Och hämta och lämna på dagis två gånger om dagen, fem dagar i veckan…?!


 6. Regina Lindholm skriver: 20 mars, 2018

  Josefin och LopNor
  Jag är verkligen ärligt intresserad av att veta vad det är i era liv som gjort er till så illvillig personer. Carl-Philip har samma önskningar för sina barn som flertalet svenska föräldrar. Att Carl-Philip är född kunglig har ingenting med hans föräldraskap att göra.


  1. m skriver: 20 mars, 2018

   Självklart påverkar det hans föräldraskap, det gör det för alla utifrån vår bakgrund och förutsättningar….


  2. LopNor skriver: 20 mars, 2018

   Regina,tvivlar på att du är ärligt intresserad, när du hemfaller till att använda härskartekniker som att tillskriva mig “illvillighet”. Jag reflekterar. Det borde vi väl göra om alla makthavare och institutioner med makt i vårt samhälle? Från riksdag och regering till banker eller rent av ICA och deras vinster och numera uppbrutna oligopol till journalister och media och deras – varför inte reflektera med intellekt över kungahuset istället för att bara religiöst dyrka?


  3. josefin skriver: 20 mars, 2018

   Hej vänliga trevliga Regina, tycker du det ar en särskilt djupt att göra sa gott man kan? Vem skulle DRÖMMA om att säga motsatsen – “hej hopp jag gör mitt sämsta for mina barn, hela tiden och varje dag”. För denna simpla reflektion kallar du mig illvillig. Jag överlever ditt tillmäle och önskar Dig en god dag med egen reflektion.


 7. Lycke skriver: 20 mars, 2018

  Att CP & S skulle kämpa för att få vardagspusslet att gå ihop är ju rent komiskt, det måste t o m Svensk Dam inse. Jag undrar om CP själv inser hur privilegierad han är.


  1. Bror skriver: 20 mars, 2018

   Carl Philip inser helt säkert att omgivningen uppfattar honom som privilegierad. Detta med tanke på de lyckliga auspicier under vilka han är född.
   Hur han ser på sig själv i samma avseende är däremot något annat.
   Helt säkert är hans arv tungt att bära: degraderad kronprins med dyslexi som arvegods. Påpassad, kritiserad och hånad inför offentligheten är det något av ett mirakel att han ändå förmår vara den fine man, make och pappa han är.
   Och SD:s kommentarer kan han ju avstå från att läsa.


 8. Marguerithe skriver: 20 mars, 2018

  Tänk av folk aldrig kan lära sig att vissa har det bättre (ekonomiskt) än andra i Sverige. Detta folk ska dessutom lära sig leva med det. Det gör man i andra länder. Det är väl självklart att vår Kungafamilj lever annorlunda. De är en offentlig familj. Det är pinsamt låg nivå här.


  1. LopNor skriver: 20 mars, 2018

   Marguerithe, du låter ibland som vad allmogen fick höra under början av 1800-talet från predikostolen. Att de skulle veta sin plats och inte klaga och inte avundas överhögheten som slapp att slita och släpa. Man skulle snällt gå upp och mjölka kor klockan fem på morgonen, göra sina dagsverke åt patron och inte lämna landet för USA när skörden slog fel utan tyst och stilla svälta ihjäl, för det var skillnad på folk och folk och man skulle veta sin plats. Tack och lov är det andra tid nu.


  2. Lola skriver: 20 mars, 2018

   Marguerithe,
   Självklart lever människor i världen efter olika ekonomiska ramar och de flesta accepterar sin lott

   Det som jag tycker är otidsenligt är att de lever på oss skattebetalare när statschefen kunde ha en just lön och resten av verksamheten sköts som vilket bolag som helst.

   Det skulle lugna ner debatten och “de yngre” släpps fria att forma och utveckla sina egna liv efter sina förmågor. De kommer alltid vara priviligierade men så länge de lever i skuggan av sin far är de inga förebilder


  3. Marguerithe skriver: 20 mars, 2018

   LopNor,
   Jag önskar inget klasslöst samhälle. Det är början till undergång och har varit så sedan urminnes tider. Vi lever ju inte i Fattigsverige idag men folk köper för mycket på avbetalning och då blir det katastrof. Det är ganska enkelt att leva bra ekonomiskt i Sverige om man sköter sina kort väl. (och slipper denna avundsjuka på vår offentliga familj).


  4. josefin skriver: 20 mars, 2018

   Marguerite, var kungafamilj ar statsanställda dvs betalas med penningar fran staten. Statens penningar kommer fran vanliga människor, vilka alltsa betalar k-familjen för att ha det alldeles väldigt mycket battre, rent ekonomiskt/servicemässigt an vi själva, och det utan att k-familjen berättar vad de gör (“allt star inte i kalendern”) eller till vilken nytta for anslagsgivaren detta görs.


  5. Kerstin Bergström skriver: 20 mars, 2018

   svar t.Marguerithe 20 mars 2018kl.14:19 För att inte tala om alla lögner som skrivs här. Har fått reda på att när de var t.Solkusten på bröllop i höstas var det endast de+ Gabriel.
   Enligt somliga hade de ett hel stab med tjänstefolk.För ej tala om när de var t.SA barnsköt.livvakter m.fl.o påstod att de bodde på hotell.Såg att Info.chef Thorngren var ut

   kvällspressen o dementera o tala om att de bodde i lgh inhäng.omr.med vakter 24h/dygn Är det konstigt om de blir depremerade?


  6. Marguerithe skriver: 20 mars, 2018

   Lola,
   På det stora hela kostar inte Kungafamiljen svenskarna mer än en försumbar slant. Det finns andra saker att bli upprörd över, skolorna är det värsta. Man måste idag stå i kö och leta vettiga skolor till sina barn. Det går inte att ta den som ligger närmast hemmet, som förr. Sådana saker kan vi diskutera istället. Vår offentliga familj gör ett gott jobb för landet och jag är tacksam att de orkar med alla skriverier. I verkligheten tas de emot med öppna armar och är populära, allesammans.


  7. LopNor skriver: 21 mars, 2018

   marguerithe, jag blir så ledsen av dina kommentarer. Att skriva att “Vi lever ju inte i Fattigsverige idag men folk köper för mycket på avbetalning och då blir det katastrof. Det är ganska enkelt att leva bra ekonomiskt i Sverige om man sköter sina kort väl” Är det lätt att leva bra i Sverige i dag? Vet du hur köerna ser ut i vården? Cancerpatienter som dör i väntan? Hur fattigpensionärer har det? som inte har råd att hämta ut sina mediciner eller köpa nya glasögon än mindre gå till tandläkare?


  8. Lola skriver: 21 mars, 2018

   Marguerithe,
   Ni rojalister har ett särskilt sätt att räkna på

   Alla utgifter blir acceptabla om man delar med tio miljoner. Haken är att vi har inte 10 milj skattebetalare.

   Har du räknat med övriga skattefinansierade utgiftskto och alla förmåner vi andra får bet förmånsskatt på om vi ånjuter desamma?

   Jag anser att vi har en statschef som har ett uppdrag.

   Anser du att nästa generation också ska åtnjuta alla dessa förmåner, leva jetset-liv?
   Vid vilket antal HKH drar du gränsen? 30,300,3000?


 9. Beth skriver: 20 mars, 2018

  Håller med Bror och Marguerithe.


 10. ananas skriver: 20 mars, 2018

  Känner man ingen ensamstående förälder eller nån med dålig ekonomi osv, som på riktigt måste pussla så kan det vara svårt att inse hur privilegierad man är utan allt är självklart sedan barnsben. Att läsa om en annan slags vardag är inte det samma som att uppleva den själv.


 11. MONA skriver: 20 mars, 2018

  Hu vad elaka ni är.Skäms. Carl Philip jobbar mer än en dag i månaden.
  Han har företaget och sina offentliga uppdrag.
  Många svenskar har både ett hem i stan och ett sommarställe.
  Nu kan inte kungen få någon lön enl.grundlagen.Men han och övriga kungafamiljen betalar
  skatt på inkomst av kapital.CP betalade ca 300 000 kr i skatt 2017
  Sofia och Carl Philip sa att de skulle klara sig själva med barnen.De behöver säkert hjälp med barnen vid kvällsuppdrag och uppdrag på helger.


  1. josefin skriver: 20 mars, 2018

   Mona, vad de sade och vad de gör ar inte samma sak. Barnflickan var med pa Öland förra sommaren


  2. Lola skriver: 21 mars, 2018

   MONA,
   Skatt på kapitalinkomst är lika för alla, 30%.

   Betalar man 300.000kr i kapialskatt har man haft en inkomst av kapital på 1 miljon. Ju mer kapitali du har desto högre blir beloppet men skattesatsen är fortfarande samma, 30%

   Ingenting att framhäva mao.

   Förutom denna skatt betalar vi – inte de – skatt på lön/pension

   Carl Philip cyklade i Borgholm med barnflickan | Kungligt | Expressen
   https://www.expressen.se/nyheter/kungligt/har-visar-prins-carl-philip-upp-sommarstaden-for-barnflickan/


 12. Daga skriver: 20 mars, 2018

  Det är så sant det Du skriver Marguerithe.I Sverige kan alla leva ett gott liv.Men hålla god reda på sin ekonomi och framför allt planera under de goda dagarna det är lite klass, inte leva över tillgångarna.Vi måste lära våra ungdomar att planera sin ekonomi.Redan barn kan lära sig att spara,det är spännande och roligt se att kapitalet växer,tycker även ungarna.Som barn fick man vända på femöringarna och spara en tia på banken det var klass. Det var 50-talet det.Mvh Daga.


  1. Marguerithe skriver: 21 mars, 2018

   Tack Daga!
   Sverige är ju inget u-land ännu. Vi behöver också mer egenansvar. Det talas mycket om ensamstående föräldrar och deras svårigheter. De unga rekorderliga människor jag talar med menar att skilsmässa är inget alternativ. Man får streta på tills barnen är 20 är. Kunde folk förr går det nog bra idag också. Det ges upp så lätt idag och sedan ska samhället ta hand om allt.


  2. josefin skriver: 21 mars, 2018

   Kära Daga o Marguerite, vad trevligt att fa ta del av era tillbakablickar. Nu ar det dock 21:a arhundradet, 1950-talet ar sedan lange utganget, världen har ändrats och vi med den – det mesta till det bättre. Ni är sanna till er nationalsang och tronar pa minnet fran fornstora dagar. Det löser dock inte de problem som finns idag, men inte fanns pa 50-talet. 50-talets problem ar lösta, hanterade, glömda. Kul med er beundran av tiden som byggde folkhemmet, i sann socialdemokratisk anda


 13. Monlec skriver: 20 mars, 2018

  Marguerithe, du lever bakom skygglappar. Det du kallar fattigsverige existerar även om du inte vill se det. Utförsäkrade från a-kassa, sjukförsäkring, ensamstående föräldrar, pensionärer, sjukpensionärer… många kämpar med inkomster under existensminimum. Om människor köper saker på avbetalning gör de det eftersom de inte har råd att betala cash. Det är dyrt att vara fattig! Du skriver att det är “enkelt att leva bra ekonomiskt om man sköter sina kort väl…” Inte så enkelt om man blir uppsags av tex arbetsbrist efter ett långt yrkesliv och utförsäkrad från akassa efter 300 dagar, eller om man blir sjuk o inte längre kan arbeta. Vad lever du i för bubbla Marguerithe?


  1. Marguerithe skriver: 21 mars, 2018

   Monlec,
   Jag vet vad det innebär att inte köpa mer än vad man har pengar till, som Ingvar Kamprad yttrade. Sverige är fattigt på emotioner inte på materiella prylar. Barn i Sverige växer upp idag mot Barnkonventionens stadgar i många fall. Skolhälsovården får ta hand om många barn som har det så svårt i sina familjer. Var tar samtalen i hemmen med barnen vägen? Skolsjuksköterskan får vara en tröst i nöden. Människor måste förändras i sitt inre, det ser vi på detta forum också.


 14. Kerstin Bergström skriver: 20 mars, 2018

  Jag fattar ej att ni inte läser tidningarna. Intervju med Sofia när de bodde längs ut på Djurgården. De städa tvätta o laga mat själva. En kommentar då skrev att hon o CP hade varit ute på söndagen o sett dem källsortera sina sopor. Om de som ni tror att de har personal gör saker till dem,Garanterat att frilans. fotografer ligger i buskarna närheten av Solbacken o bara väntar på att ngn barnflicka går ut med pojkarna. Nej,ni får leta efter
  tjänstefolk på annat håll. Barnvakt om de måste ha.


  1. Marguerithe skriver: 21 mars, 2018

   Kerstin,
   Jag vet inte var min kommentar blev av. Jag håller med i det du säger som alltid.


 15. Helene skriver: 20 mars, 2018

  Bror (14.21)

  Det tunga arv som Carl Philip bär omkring på-(Obs. Dina ord)–Det tunga arvet kan Carl Philip avsäga sig ock bli Herr Bernadotte eller Herr Hellqvist, valet är hans! Svårare än så är det inte!


 16. Singoalla skriver: 20 mars, 2018

  Hur rik och priviligierad man än är så har man samma bekymmer för barnen t ex när de blir sjuka eller gör sig illa, vägrar äta eller sova etc. Och visst är kungafamiljen rika, och det ska de vara också. De ska ha det lika förspänt som andra länders kungafamiljer! Jag skulle skämmas om våra kungliga inte kunde “tävla” med de andras tiaror och slott mm. När vi nu har monarki så ska det vara pompa och ståt. Demokratiskt är det på ett sätt inte. Fortsättn. följer…


 17. Singoalla skriver: 20 mars, 2018

  Monarki och demokrati? Eftersom de flesta svenskar (hittills) vill ha monarki så är det demokratiskt att ha det! Utom för den familjen det gäller. Och kom nu inte och säg att de bara kan hoppa av. Då vet ni ingenting om hur hårt man präglas i uppväxtåren. Jag har varit lärare i 40 år och sett det – och mycket annat. Min egen ståndpunkt? Jag gillar kungafamiljen och pomp och ståt, men ideologiskt tycker jag det är tveksamt. Jag kan skilja på sak och person och angriper alltså inte kungafamiljen.


 18. solan skriver: 20 mars, 2018

  Detta med att de kungliga skulle ha så svårt med att få ihop “vardagspusslet” tror jag inte ett ögonblick på!Kan väl knappast vara svårt när de har barnflickor och all tänkbar hjälp med allt annat och aldrig några ekonomiska problem!


 19. konsttanten skriver: 21 mars, 2018

  Singoalla:
  Klok kommentar. Den är något som de supernegativa signaturerna borde ta till sig, detta om de har förmågan att förstå innehållet, vill säga.


 20. Marguerithe skriver: 21 mars, 2018

  LopNor kl 07.14,
  Det är tråkigt att allt som politikerna misslyckats med dras upp här på detta forum. Jag som arbetat på sjukhus i 35 år känner väl till vården. Jag anser att tyvärr är flödet för stort idag. Folk söker sig till sjukhusen utan att behöva vara där och de som verkligen behöver vården kan ev få vänta. Tror dock att media upphaussar detta. Har inte märkt att cancerpatienter fått vänta på operationer. Man tar tag i detta omedelbart.


 21. Stefan skriver: 21 mars, 2018

  Bror! (20 mars, 2018 kl. 14:21)
  Är detta ditt inlägg nu någon form av ironi, eller har du ändrat på proportionerna i ditt drinkrecept och då minskat på just grädden?
  Hursomhelst så skulle nog en liten semester till Malmö få dig på andra tankar, och detta ur alla perspektiv.
  God tur!


 22. Hellu skriver: 21 mars, 2018

  Aleksander är bara sååå söööt.


  1. Marguerithe skriver: 21 mars, 2018

   Ja håller med. Han är ett stort charmtroll med så cool blick.


 23. konsttanten skriver: 21 mars, 2018

  Media överdriver för att få sälja.

  Orsaker, som bl a gör att sjukvården haltar är patienter uteblir utan att meddela innan eller med för kort varsel. Detta ökar!
  Ökad kriminalitet med kniv-och pistolskador.
  Bemanningsföretag inom vård, skola och omsorg borde förbjudas!!


 24. Daga skriver: 21 mars, 2018

  Kära Josefine.Det är lika angeläget i dag ta hand om o sköta sin ekonomi.Planera,spara och placera är lika viktigt nu som för sextio år sen.Det är så roligt att lära de unga hur man får ekonomin att gå ihop eller som bäst,öka.Och du Slösor har alltid funnits.En välplanerad,god ekonomi är alltid upptakten till ett gott liv.Kanske du vill raljera ,men ser du sju barnbarn håller mig uppdaterad och jag lär dom hushålla med resurserna.Mvh Daga.Ps ha en fin vårdag.


 25. Monlec skriver: 21 mars, 2018

  Marguerithe, du är verkligen fena på att undvika de frågor som ställs till dig och välja att leda över till helt andra saker och sammanhang. Jag tackar för den “konversation” vi haft, men inser att vi inte talar samma språk och inte heller lever i samma samhälle. Önskar dig allt gott.


  1. IngridR skriver: 24 mars, 2018

   Ja, man kan alltid slingra sig undan kärnfrågorna genom att utbrista : Prinsen är så söööt.


 26. Magdalena skriver: 21 mars, 2018

  Nå er jo dette et kongelig forum, og da er det naturlig at kongehus og monarki debatteres.
  De mest interessante kommentarer her finner jeg fra dem som har evne til å stille spørsmål, reflektere samt sette innleggene inn i en større sammenheng. Slike som LopNor, Josefine, Humanoria, Monlec m.fl. inviterer til saklig debatt,- sunn kritikk og selvstendig tenkning. Å lytte til sine meningsmotstandere utvider vår egen forståelse.


  1. Marguerithe skriver: 22 mars, 2018

   Magdalena,
   Har ni den sortens åsiktsforum i Norge där man debatterar monarkin och skriver ned den, som de flesta här gör? Jag märker att när det skrivs något om de norska kungligheterna kommer alla norrmän och försvarar hårt sina egna utan någon kritik. Varför ska man behöva kritisera något som fungerar bra?


 27. AnnaS skriver: 22 mars, 2018

  Är Daga och Marguerithe en och samma person…?


 28. Magdalena skriver: 22 mars, 2018

  Marguerithe,
  Nei dessverre er diskusjonen om monarkiet og dets rolle svært fraværende i Norge. En saklig debatt om dette hadde vært på sin plass. I SD har også diskusjonen om Norges kongehus og dets virke alt for mye dreid seg om særlig Mette Marit og hennes holding, utseende, manglende stil og hennes fortid. Da er det på sin plass å forsvare fordi det går på det personlige.


 29. MarieS. skriver: 22 mars, 2018

  Anna S 10.51
  Det är flera här som skriver under flera signaturer. Det märks väl på personens sätt att formulera sin text.
  ”Daga” är en bra gissning.


 30. MarieS. skriver: 22 mars, 2018

  Det är väl inte fel att ha barnflicka eller hjälp i olika sammanhang om man är småbarnsförälder. Har man råd och tillfälle är väl det en underbar avlastning.
  Hoppas att dom även har städhjälp och trädgårdsmästare.


 31. Daga skriver: 23 mars, 2018

  Hjälp! Då är jag en Marguerithe också.Det ligger ingen sanning i det men jag är nog lite stolt att förknippas med denna rejäla,välskrivande och rekorderliga kvinna Marguerithe.mvh Daga.


Annons

Laddar